Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σε αποζημίωση εκατομμυρίων υποχρεώνεται η Philip Μorris

Η αμερικανική καπνοβιομηχανία Philip Μorris θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 145 εκατομμύρια δολάρια στην χήρα ενός καπνιστή, καθώς σήμερα(Τρίτη) η εταιρία κρίθηκε ένοχη για απάτη αφού οι διαφημιστικές της καμπάνιες δεν προέβαλλαν τον κίνδυνο που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία.
Η καταδίκη έγινε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ μετά από περίπου δέκα χρόνια δικαστικών διαμαχών, ενώ πρόκειται για την τελευταία καταδίκη της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας από το δικαστικό όργανο που εδρεύει στο Όρεγκον.
Δύο χρόνια μετά από τον θάνατο του Τζέσε Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν φανατικός καπνιστής των τσιγάρων Marlboro από καρκίνο των πνευμόνων, ένας δικαστής είχε αποφασίσει το 1999 ότι η εταιρία Philip Μorris ήταν εν μέρει υπεύθυνη.
http://www.capital.gr/News.asp?id=706956
Σημ.axinosp:Δεν υπάρχει ένας στη Ελλάδα που να κάνει μήνυση στην Philip Μorris για το Καρκίνο που έχει αποκτήσει από το κάπνισμα ;;

Κρατικό έλεγχο σε τράπεζες και κατάργηση του «Τειρεσία» προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του για την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, που προανήγγειλε και πρωτοβουλία για την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και αντικατάστασή του από ένα άλλο Σύμφωνο για την πλήρη απασχόληση, για την κοινωνική και περιβαλλοντική προστασία.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δήμος Τσακνιάς.
Ο κ. Τσίπρας απέκρουσε τις κατηγορίες περί αντιευρωπαϊσμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αναρωτιέται κανείς εάν είναι πιο αντιευρωπαϊστής ο κ. Μπαρόζο και η παρέα του, ή εάν υπάρχουν πιο αντιευρωπαϊκές δυνάμεις από τη λαϊκή ευρωπαϊκή Δεξιά και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».
«Έκτακτη εισφορά από τα κέρδη» Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, «δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι τράπεζες σε πολλές περιπτώσεις και στη χώρα μας λειτούργησαν και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και έτσι αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις».
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε, αντί της έκτακτης φορολογικής εισφοράς, «ένα 10% έκτακτη εισφορά από τα κέρδη των τραπεζών», που θα είχε και καλύτερο αποτέλεσμα δημοσιονομικά. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η καρδιά του σημερινού προβλήματος είναι ότι σε Ελλάδα και Ευρώπη το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τραπεζίτες είναι πάνω από τις κυβερνήσεις.
Είναι η πραγματική ουσιαστική εξουσία, η καρδιά του κεφαλαίου, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα με τις πιο ακραίες συνταγές τις τύχες και της χώρας μας και συνολικά της ηπείρου μας».
Πρότεινε έτσι «το πάγωμα της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας (σ.σ.: ενώ ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για κατάργηση) και την ανάθεση ταυτοχρόνως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της δυνατότητας να δανειοδοτεί απευθείας τις χώρες- μέλη της ευρωζώνης με ευνοϊκά επιτόκια και πρώτα απ΄ όλα τις χώρες που εμφανίζουν υψηλό spread».
Μεταξύ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
● Ο πλήρης δημόσιος έλεγχος της Εθνικής Τράπεζας και η ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΑΤΕ.
● Η κατάργηση του «Τειρεσία», όπου υπολογίζεται ότι έχουν «φακελωθεί» 1,8 εκατ. Έλληνες.
● Η κατάργηση των λεγόμενων εισπρακτικών εταιρειών.
● Κατάργηση πλήρης και άμεση των πανωτοκίων.
● Απαγόρευση ύπαρξης επιτοκίου υψηλότερου από το εξωτραπεζικό επιτόκιο.
● Νομοθετική κατάργηση όλων των χρεώσεων που έχουν κριθεί καταχρηστικές και παράνομες από τα δικαστήρια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4509709&ct=1
Σημ.axinosp:Περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον κ.Τσίπρα με πρώτο ζήτημα την "σεισάχθεια" όλων των χρεών αλλά δυστυχώς τίποτα !!

Nευρωτική διαταραχή


MIG : Πως οι ζημιές έγιναν κέρδη...

H ιδιότυπη μεσιτεία στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ διέσωσε την Marfin Investment Group, τον «μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας», από μια βουτιά σε… ζημιές το 2008: από την πώληση του πακέτου μετοχών του ΟΤΕ εξασφαλίσθηκε έκτακτο καθαρό κέρδος 192,425 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικής κερδοφορίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μόλις 183,8 εκατ. ευρώ!
Χωρίς αυτή τη «μεσιτεία», δηλαδή, η MIG θα εμφάνιζε ζημιές αρκετών εκατομμυρίων, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι τεράστιες ζημιές αποτίμησης που θα είχε υποχρεωθεί να εγγράψει, λόγω της σημαντικής πτώσης της μετοχής του ΟΤΕ το 2008. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Deutsche Telekom ήταν ο… θείος από την Γερμανία που έσωσε την κατάσταση αποτελεσμάτων της MIG για το 2008.
Τα έκτακτα κέρδη που υποστήριξαν την κερδοφορία της MIG δεν περιορίζονται, όμως, στη συναλλαγή που αφορούσε τις μετοχές του ΟΤΕ: το 2008, ο όμιλος προχώρησε το 2008 σε επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων, από την οποία έχουν εγγραφεί αισίως έκτακτα έσοδα 179 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τέταρτο τρίμηνο, με την κορύφωση της κρίσης, ήταν μάλλον ζοφερό για την MIG, που εμφάνισε ζημιές της τάξεως των 71 εκατ. ευρώ -το 9μηνο είχε κλείσει με κέρδη 254,8 εκατ. ευρώ, ενώ το 12μηνο με 183,8. Μάλιστα, η MIG ήταν ήδη οριακά ζημιογόνα από το τρίτο τρίμηνο του έτους. Δηλαδή, η πολυδιαφημισμένη… μηχανή παραγωγής κερδών φάνηκε να εξαντλεί τις δυνάμεις της από το πρώτο εξάμηνο, όταν –κατά σύμπτωση…- έκλεισε και το μεγάλο «μεσιτικό» deal για τις μετοχές του ΟΤΕ.

Αυξημένα κέρδη, μειωμένο μέρισμα…

Δύο ακόμη στοιχεία, όμως, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το επιχειρηματικό εγχείρημα Βγενόπουλου στην MIG οδηγεί σε αποδόσεις για τους μετόχους πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκώμενες:
-Με ίδια κεφάλαια 4,5 δις. ευρώ και κέρδη 183,8 εκατ. ευρώ, ο πολυδιαφημισμένος όμιλος προσφέρει στους μετόχους του για το 2008 απόδοση κεφαλαίων της τάξεως του 4%, «θάβοντας» στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας τις υποσχέσεις για ετήσια απόδοση 20%.
-Η μερισματική απόδοση, παρά την εμφανιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας κατά 165%, μειώνεται σχεδόν κατά 50%! Ο όμιλος θα μοιράσει τεκμαρτό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά σχεδόν 150 εκατ. ευρώ. Η διανομή θα γίνει με αύξηση των αποθεματικών, ισόποση μείωσή τους και επιστροφή κεφαλαίων, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επανεπένδυσης των επιστρεφόμενων κεφαλαίων, που πέρυσι δεν είχε δοθεί.
-Πέρυσι, όμως, οι μέτοχοι είχαν λάβει με τον ίδιο τρόπο επιστροφή κεφαλαίων ύψους 284 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά το τεκμαρτό μέρισμα μειώνεται σχεδόν στο μισό και δίνεται ταυτόχρονα η -όχι τόσο ευπρόσδεκτη σε καιρούς κρίσης…- «δυνατότητα» λήψης χαρτιών, αντί μετρητών....
Σημ.axinosp:"Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή." έτσι έλεγαν τα ΜΜΕ για τον Βγενόπουλο όταν αγόρασε την ΟΑ , τώρα η φούσκα σε ποιανού πρόσωπο θα σκάσει !!

Γεύμα σε επιχειρηματίες παρέθεσε ο ΥΠΟΙΚ

Γεύμα σε επιχειρηματίες παρέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου. Ηθελε να μάθει από "πρώτο χέρι" τη συμβαίνει στην αγορά.
Στο τραπέζι συμμετείχαν επιχειρηματίες από σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως οικοδομή, λιανικό εμπόριο, φάρμακα, κλωστές κ.α. Ολοι σχεδόν εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς διαπίστωσαν σημαντική κάμψη της ζήτησης. Από τον υπουργό ζήτησαν αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και καλύτερη ροή δανείων στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες.
Παρών στο τραπέζι και ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος. Η στήλη ξεχώρισε τους κ. κ.κ. Δ. Παπαλεξόπουλο του Τιτάνα και Γ. Γεράρδο του Πλαισίου οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόσφατο δείπνο επιχειρηματιών στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροροφίες θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις του υπουργού.
http://www.capital.gr/News.asp?id=706166
Σημ.axinosp:Αν θέλεις να μάθεις από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην αγορά ρωτάς την αγορά ,δηλαδή τους Εμπόρους με τα μαγαζιά και τους καταναλωτές κ. Παπαθανασίου και όχι μόνο την Βιομηχανία !!

Ν. Καραμούζης: Πρωτοφανής επίθεση απαξίωσης των τραπεζών

Για «κερδοσκοπικό παιχνίδι χρηματιστηριακής απαξίωσης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου» κάνει λόγο ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

Το πλήρες άρθρο του κ. Καραμούζη, όπως δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής», έχει ως εξής:

«Ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα δέχεται τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια επίθεση απαξίωσης και ενοχοποίησης. Μια κοινωνία αγανακτισμένη, φοβισμένη, απογοητευμένη, χωρίς πυξίδα, χωρίς ηγετική καθοδήγηση και όραμα, χωρίς αντιστάσεις και κοινωνική συνοχή, σ’ ένα κλίμα κατάπτωσης αρχών και αξιών ψάχνει και καθοδηγείται όχι για ενωτικές λύσεις από τα αδιέξοδα, αλλά για εξεύρεση εξιλαστήριων θυμάτων και απόδοση ευθυνών.

Το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να μεταφέρει το κέντρο βάρους των συζητήσεων και των ευθυνών για την τρέχουσα αρνητική συγκυρία, από την αποτυχία της πολιτικής, των θεσμών, του κράτους, τη δική μας συλλογική αποτυχία, κυρίως στις τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα.

Σε μια εποχή, που ο τραπεζικός κλάδος απαιτεί καθαρό και συλλογικό λόγο, ηγετικές πρωτοβουλίες και ειλικρινή διάλογο με το κράτος αλλά κυρίως με την κοινωνία και τους φορείς της, η συλλογική δράση και έκφραση στον κλάδο έχει υποκατασταθεί από ατομικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

Η ΟΤΟΕ σιωπά μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση, προσδοκώντας κρατικοποιήσεις και μεγαλύτερη επιρροή, ικανοποιημένη, που οι κοινωνικοί τους εταίροι “τιμωρούνται” για την προσέγγισή τους στα εργασιακά θέματα. Αγνοούν κοντόφθαλμα ότι, αν ο κλάδος χάσει το δυναμισμό, την προοπτική και την κερδοφορία του, οι δυνατότητες για ένα καλύτερο αύριο θα έχουν χαθεί οριστικά.

Ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι χρηματιστηριακής απαξίωσης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου έχει στηθεί, κυρίως από διεθνή μέσα ενημέρωσης και ξένες τράπεζες, χρεοκοπημένες στην πλειοψηφία τους, βασισμένο σε πρόχειρες αναλύσεις και ατεκμηρίωτες καταστροφικές προβλέψεις των δικών τους αναλυτών, για τους κινδύνους των τραπεζών στην Ανατολική Ευρώπη, όταν πριν μερικούς μήνες έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα. Η επίθεση διευκολύνεται από την χωρίς μέτρο απαξιωτική καθημερινή συζήτηση για τις τράπεζες στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης και τα κόμματα και την προτροπή – απειλή για κρατικοποίησή τους για να δώσουν δάνεια και για να ασκηθεί ο καλούμενος κοινωνικός έλεγχος, είτε έχουν πρόβλημα, είτε όχι.

Για να είμαστε ειλικρινείς, σε αυτή την ιστορική και κρίσιμη εποχή, πρέπει να κάνουμε κι εμείς, στις τράπεζες την αυτοκριτική μας, να αναγνωρίσουμε συμπεριφορές και προσεγγίσεις που ενόχλησαν, να ξεκινήσουμε ένα καλόπιστο ανοιχτό διάλογο με τους φορείς, την πολιτεία, την κοινωνία, ώστε να συμβάλλουμε όλοι, με αμοιβαίες θυσίες και υποχωρήσεις, στην επιτυχή έξοδο από την κρίση.

Οι τράπεζες απέτυχαν να πείσουν τα τελευταία χρόνια την κοινωνία για τη συμβολή και τον ουσιαστικό τους ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου, στην απασχόληση, την ευημερία, τη διεθνοποίηση της χώρας. Χάσαμε τη μάχη με την κοινωνία, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε την εκτίμηση και την αναγνώριση του πολίτη για το ρόλο μας. Ενώ η εικόνα μας χειροτέρευσε, δεν αντιδράσαμε, δεν είχαμε τα απαραίτητα αντανακλαστικά, δεν απαντήσαμε με θάρρος και ειλικρίνεια τα ζητήματα, που έθετε η κοινωνία. Μας θυμούνται για τις υπερβολές και την αλαζονεία μας και όχι για τη συμβολή μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει συμβάλει ουσιαστικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη και διεθνοποίηση της χώρας. Δώσαμε την ευκαιρία σε χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να επενδύσουν, να εκσυγχρονιστούν, να διεθνοποιηθούν, να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, να διαχειριστούν κινδύνους, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση αμοιβών, μερίσματα και επιπρόσθετα φορολογικά έσοδα. Προσφέραμε την ευκαιρία σε χιλιάδες νοικοκυριά να αποκτήσουν πρώτη και δεύτερη κατοικία, διαρκή αγαθά, να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Χρηματοδοτήσαμε τα μεγάλα και μικρά δημόσια και ιδιωτικά έργα, τα έργα υποδομής. Αναπτύξαμε σύγχρονες ανταγωνιστικές υπηρεσίες και προϊόντα παρά τις υπερβολές, που ενίοτε σημειώθηκαν.

Διαχειριστήκαμε με ευθύνη και σεβασμό τις αποταμιεύσεις, που μας εμπιστεύθηκαν οι πελάτες μας. Μείναμε μακριά από κερδοσκοπικές τοποθετήσεις υψηλού κινδύνου. Επενδύσαμε στην ανάπτυξη του κλάδου, στις υποδομές, στη διεθνοποίησή του και στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι τράπεζες, αντιλαμβανόμενες από νωρίς την ιστορική ευκαιρία, που προσφέρουν οι γειτονικές οικονομίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αναπτύχθηκαν και επένδυσαν στην περιοχή, ακολουθώντας το ελληνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο, διεθνοποιήθηκαν, εφήρμοσαν στρατηγική εξωστρέφειας, συνάντησαν με επιτυχία το διεθνή ανταγωνισμό, γνώρισαν την εκτίμηση, την αποδοχή και αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών. Θα είναι ιστορικό και εθνικό, επιχειρηματικό λάθος μεγάλης εμβέλειας για τη χώρα, αν η σημερινή κρίση μας οδηγήσει σε απόσυρση και εγκατάλειψη της στρατηγικής μας στην περιοχή.

Οι ελληνικές τράπεζες, ανέλαβαν, κατά τη γνώμη μου, λελογισμένους κινδύνους και οι όποιες περιορισμένες υπερβολές δεν πρέπει να μηδενίζουν τη συνολική συμβολή και προσπάθεια. Βρισκόμαστε, σήμερα κατηγορούμενοι ότι δεν προβλέψαμε, όπως και κανένας άλλος σχεδόν στον κόσμο, ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η διεθνής οικονομία θα έφθαναν στο χείλος του γκρεμού σε μερικούς μόνο μήνες. Με την πρώτη κρίση, “οι ποδοσφαιριστές της πολυθρόνας”, οι κουτοπόνηροι του τόπου, οι λάτρεις της εσωστρέφειας, του προστατευτισμού, του κρατισμού και της περιθωριοποίησης έπιασαν δουλειά με μεγάλη αυστηρότητα και χωρίς επιείκεια επικρίνουν εκ των υστέρων και με γνώση του τρέχοντος περιβάλλοντος τις επιλογές του χθες των άλλων.

Αλλά ποια είναι, πραγματικά, η σημερινή κατάσταση;

Πρώτον, οι ελληνικές τράπεζες, είτε από τύχη είτε από ικανότητα, δεν επηρεάσθηκαν από τις πρωτογενείς αιτίες της διεθνούς κρίσης, γιατί δεν είχαν έκθεση σε “τοξικά” προϊόντα και κερδοσκοπικές χρηματοδοτήσεις. Επικεντρώθηκαν, κυρίως, στη χρηματοδότηση των πελατών τους. Το κύριο πρόβλημα, είναι οι δευτερογενείς επιπτώσεις της διεθνούς τραπεζικής κρίσης και κυρίως η δυσλειτουργία των διεθνών κεφαλαιαγορών που έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή παγκόσμια και εγχώρια κρίση ρευστότητας και εμπιστοσύνης και σε οικονομική ύφεση, που απειλούν και τη χώρα μας.


Σε χώρες όπως η Ελλάδα, με σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα, το χρόνιο και σημαντικό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, πάνω από €40 δις ετησίως, συνοδεύεται εξ ορισμού με καθαρή εκροή ρευστότητας στο εξωτερικό για πληρωμές. Η εκροή αυτή αντισταθμιζόταν πριν την κρίση από: τη διεθνή εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων, το δανεισμό των τραπεζών και το δανεισμό του Δημοσίου. Μετά την κρίση, το πρόβλημα ρευστότητας έγινε οξύτατο, διότι οι παραπάνω ιδιωτικές εισροές κεφαλαίων έχουν αντιστραφεί δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας. Οι ανάγκες σε ρευστότητα της χώρας, καλύπτονται, έτσι αναγκαστικά μέσω δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, τμήμα του οποίου χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση των υψηλών δανειακών αναγκών του Δημόσιου Τομέα, δανεισμός που έφτασε πρόσφατα τα €42 δισεκ. και επίσης από το δανεισμό του Δημοσίου στις διεθνείς αγορές.


Λόγω των παραπάνω εξελίξεων, τα επιτόκια καταθέσεων στην Ελλάδα είχαν φθάσει μέχρι πρόσφατα στα πρωτοφανή επίπεδα των 3 – 4 ποσοστιαίων μονάδων πάνω από τα αντίστοιχα διατραπεζικά, με αποτέλεσμα οι καταθέτες να εισπράττουν επιπρόσθετους τόκους δισεκατομμυρίων και το κόστος χρήματος να αυξάνεται.

Επιπρόσθετα, το Δημόσιο με τη διάθεση τίτλων με υψηλές αποδόσεις απευθείας στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα, ανταγωνίζεται, ευθέως τις τράπεζες, μετά από πολλά χρόνια, στην προσέλκυση της περιορισμένης εγχώριας ρευστότητας, ενώ Οργανισμοί και τράπεζες, απόλυτα ελεγχόμενοι από το Δημόσιο, κατά περίεργη πρακτική, προσφέρουν υπερβολικά υψηλά επιτόκια καταθέσεων, παρότι έχουν, ήδη, υψηλή ρευστότητα επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Δεύτερον, το περίφημο πακέτο των €28 δισεκ., οι τράπεζες δεν το έλαβαν δωρεάν. Οι τράπεζες πληρώνουν 10% ετησίως στο κράτος για τα αντλούμενα κεφάλαια και προσφέρουν εξασφαλίσεις και προμήθειες μέχρι 1% για τις εγγυήσεις και τις άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται. Είναι γεγονός ότι η χρήση του πακέτου έχει γίνει μόνο κατά 20% - 25%. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το ίδιο το Δημόσιο πληρώνει ακριβά για να δανειστεί στις διεθνείς αγορές, με spread ρεκόρ ύψους 2,0 και 2,5 εκατοστιαίων μονάδων πάνω από τη διατραπεζική αγορά. Έτσι το τελικό κόστος δανεισμού στις αγορές για τις Τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου μπορεί να φθάσει και τις 3,5 με 4 εκατοστιαίες μονάδες, ύψος απαγορευτικό για χρηματοδοτήσεις.

Τρίτον, κατηγορούνται οι τράπεζες ότι δεν δίνουν δάνεια, “ότι κάθονται” πάνω στα 28 δις. Είναι σαν να κατηγορείς το φούρναρη ότι δεν θέλει να πουλάει ψωμί. Κατ΄ αρχάς, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρά την έλλειψη ρευστότητας εκταμίευσε €5,2 δισεκ. νέα δάνεια το Δ’ τρίμηνο 2008, σε αντίθεση με την αρνητική μεταβολή δανείων στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση!! Επιπλέον, οι εκταμιεύσεις του ΤΕΜΠΕ ξεπέρασαν το €1,8 δισεκ. παρότι το πρόγραμμα εκλαμβάνεται ατυχώς από τους πελάτες πιο πολύ ως εφάπαξ ενίσχυση παρά ως δάνειο προς επιστροφή.

Επίσης, όταν ξεκίνησε η κρίση, οι ξένες τράπεζες “εγκατέλειψαν” τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, της ναυτιλίας και των μεγάλων έργων και το κενό γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί από τις ελληνικές τράπεζες παρά τις δυσκολίες. Τίθεται, λοιπόν, στα νέα διεθνή δεδομένα το στρατηγικό θέμα της διατήρησης της ελληνοκεντρικότητας του κέντρου λήψης των αποφάσεων στις τράπεζες σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στις διακυμάνσεις και τις κρίσεις της διεθνούς οικονομίας.

Αγνοείται, επίσης, η πραγματικότητα ότι η ζήτηση δανείων έχει μειωθεί δραστικά γιατί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνεται σοβαρά, όπως σε όλο τον κόσμο. Η αρνητική ψυχολογία και το κακό κλίμα, η ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας λειτουργούν επιταχυντικά στη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Αν δεν ενισχυθεί η συνολική ζήτηση της οικονομίας στην Ελλάδα με μέτρα επεκτατικής οικονομικής πολιτικής, αν δεν δημιουργήσουμε ελκυστικό περιβάλλον και κλίμα εμπιστοσύνης για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων, αν δεν αποκατασταθεί η λειτουργία των διεθνών κεφαλαιαγορών και του τραπεζικού συστήματος και αν δεν ανακάμψει η διεθνής οικονομία, η τελική ζήτηση των δανείων και η ρευστότητα θα παραμείνουν περιορισμένες και η οικονομία στην Ελλάδα θα υπολειτουργεί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, όντως, οι τράπεζες οφείλουν και είναι πιο επιφυλακτικές στη χορήγηση δανείων και αξιολογούν με αυστηρότερα κριτήρια τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων στο σημερινό περιβάλλον της οικονομικής ύφεσης και κρίσης. Αυτό επιβάλλει η ευθύνη μας έναντι των καταθετών και των μετόχων μας, που μας εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις τους και τις οποίες και διαχειριζόμαστε.

Τέταρτον, αναπτύχθηκε μια ολόκληρη φιλολογία για το πακέτο των €28 δις, να μην πάει στις θυγατρικές των τραπεζών στο εξωτερικό λες και δεν καταλαβαίνουν ότι αν καταρρεύσει μια ή περισσότερες θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, η μητέρα τράπεζα και οι άλλες τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα μείνουν αλώβητες. Λες και δεν γνωρίζουν ότι οι επενδύσεις και οι χρηματοδοτήσεις ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων στην περιοχή ξεπερνούν τα €60 – 70 δισεκ. και ότι η οικονομική κατάρρευση των χωρών της περιοχής θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι το ολοένα αυξανόμενο κομμάτι των εξαγωγών (30%) και του τουρισμού μας σχετίζεται με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι αρνητικές επιπτώσεις σημαντικής επιβράδυνσής τους θα είναι τεράστιες για τη χώρα μας.

Αντί να λάβουμε ηγετικές πρωτοβουλίες στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλέξαμε, αρχικά, την εσωστρέφεια και το κακώς νοούμενο στενό μας συμφέρον. Οι λαοί, οι κυβερνήσεις και οι Αρχές θα θυμούνται μετά την κρίση, τη δική μας κοντόφθαλμη στάση στα δύσκολα και στα κρίσιμα.

Η πρόσφατη εμπειρία διεθνώς και στην Ελλάδα έδειξαν ότι το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών και των κεφαλαιαγορών σε περιβάλλον ανοικτών αγορών χρήζουν μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενός νέου πλαισίου λειτουργίας, αυστηρότερης εσωτερικής και εξωτερικής εποπτείας, νέων κανόνων ρευστότητας, αποτελεσματικότερης διαχείρισης κινδύνων, αυστηρότερων δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, ουσιαστικού εσωτερικού ελέγχου και λογοδοσίας, μεγαλύτερης διαφάνειας και ενημέρωσης, αναμόρφωσης του συστήματος αμοιβών, περιορισμού των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων και ευρύτερης κοινωνικής αναφοράς και ευθύνης.

Το χειρότερο, όμως, που μπορεί να συμβεί στη χώρα είναι η κρατικοποίηση του βασικού κορμού του τραπεζικού μας συστήματος και η εσωστρέφειά του, έστω και αν αυτό παραμένει βασικά υγιές, η μετατροπή του σε δημόσιο οργανισμό, με κατευθυνόμενες χρηματοδοτήσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις, που επιλέγει το πολιτικό σύστημα και τα οργανωμένα συμφέροντα χωρίς αξιολόγηση κινδύνων με χειραγώγηση των στελεχών, με αναξιοκρατία, με καλλιέργεια νοοτροπίας ανευθυνότητας των δανειζομένων. Τότε θα επικρατήσουν χαλαρές πρακτικές αποπληρωμής των υποχρεώσεων, πρακτικές, που θα γενικευθούν στην κοινωνία, πιέσεις να τα δώσουμε όλα, με αποτέλεσμα οι συνεπείς πελάτες (το 97% των πελατών μας) και στο τέλος οι φορολογούμενοι να κληθούν να πληρώνουν το λογαριασμό και το κονδύλι θα είναι δυσβάσταχτο για τη χώρα.

Η εμπειρία μας με κρατικές εταιρείες και Τράπεζες στην Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή παρά τις όποιες φωτινές εξαιρέσεις του κανόνα. Παρότι διεθνώς ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας δεν έκανε πάντα τις καλύτερες αξιολογήσεις κινδύνων και υπάρχουν κραυγαλέες αποτυχίες, ενώ η εποπτεία του δεν ήταν η αποτελεσματικότερη, οφείλουμε να αναμορφώσουμε ριζικά το ισχύον σύστημα αντί να επιλέξουμε υποδεέστερες και επικίνδυνες λύσεις. Οι κρατικοποιήσεις τραπεζών σε ένα ανοικτό ανταγωνιστικό σύστημα αγορών πρέπει να είναι προσωρινές λύσεις έσχατης ανάγκης, όταν οι ιδιωτικές λύσεις έχουν αποτύχει, όπως πρόσφατα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανασυγκρότησης της χώρας.

Στο τέλος της ημέρας όλοι να θυμόμαστε ότι δανείζουμε τα χρήματα, που μας εμπιστεύθηκαν οι καταθέτες μας, που μέχρι €100.000 τα έχει εγγυηθεί το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι και έχουμε ύψιστη θεσμική, νομική και ηθική υποχρέωση αλλά και προσωπική ευθύνη να τα διαχειριστούμε με επιτυχία, διασφαλίζοντας την επιστροφή τους και την πληρωμή των τόκων στους δικαιούχους.

Στην τρέχουσα συγκυρία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ατυχώς και αποτυχίες επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Το τελευταίο, που επιζητούν οι τράπεζες, είναι να χρεωκοπήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, γι’ αυτό επιδεικνύουν μεγάλη ευελιξία, κατανόηση και προσαρμοστικότητα έναντι των πελατών τους, που εμφανίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και προσδοκούν ότι και οι πελάτες τους θα επιδείξουν συνυπεθυνότητα και θα συμβάλουν, επίσης, στη βιωσιμότητά τους.

Η ζωή έδειξε ότι οι ελεύθερες αγορές δεν αυτορυθμίζονται και δεν αυτοδιορθώνονται, ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπου κερδοσκοπικές φούσκες και υπερβολές θέτουν σε κίνηση επικίνδυνους αποσταθεροποιητές, φαύλους κύκλους και domino effects, που μεταφέρουν την κρίση με ένταση στην πραγματική οικονομία. Στη νέα διεθνή αρχιτεκτονική των οικονομιών και των αγορών που διαμορφώνεται, η αποτελεσματική και επιτελική παρέμβαση του κράτους είναι μια νέα πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα, μπορούμε και οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα αποτελεσματική και παραγωγική ισορροπία μεταξύ κράτους, κοινωνίας και οικονομίας με τον ιδιωτικό τομέα να ηγείται της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, με ένα γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων και συνεπενδύσεων, με μια ουσιαστική αναμόρφωση και σοβαρό νοικοκύρεμα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων σε σοβαρούς οικονομικούς τομείς, με μεγάλες θεσμικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες, με αποτελεσματική κοινωνική πολιτική και διεύρυνση των ευκαιριών και του κοινωνικού μισθού για τους ασθενέστερους, με ανάδειξη των μεγάλων αρετών, που μας διακρίνουν, με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό μας, με πολιτικές και οράματα, που κινητοποιούν, που ενώνουν και δεν διχάζουν, που συστρατεύουν και δεν κομματικοποιούν, που βάζουν τη χώρα πάνω από μικροπολιτικές και προσωπικά συμφέροντα, με έμφαση στην εξωστρέφεια και τις ανοικτές αγορές και κοινωνίες».
http://www.capital.gr/News.asp?id=705458
Σημ.axinosp:Ρε παλιόπουστες Τραπεζίτες δεν φτάνει που ρημάξατε την Ελλάδα , βγάζετε και διαγγέλματα τώρα !!

Παγώνουν οι μισθοί των Βρετανών υπουργών

Παγώνουν οι μισθοί των Βρετανών υπουργών το 2009 με απόφαση της κυβέρνησης, σε ένδειξη συμπαράστασης στον πληττόμενο από την οικονομική κρίση πληθυσμό.
«Οι υπουργοί δε θα έχουν αυξήσεις μισθού, οι μισθοί θα μείνουν παγωμένοι, κι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούμε να κανουμε», τόνισε στον Τύπο ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.
Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τους βουλευτές, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν αύξηση 2,33% τον Απρίλιο, ήτοι 1.500 λίρες (1.617 ευρώ). Ωστόσο όσοι υπουργοί διαθέτουν και βουλευτική έδρα είναι υποχρεωμένοι να αρνηθούν αυτήν την αύξηση, τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως σε μία στιγμή που πολυάριθμες οικογένειες κι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές εποχές είναι σημαντικό οι υπουργοί να δίνουν το καλό παράδειγμα», τόνισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργίας.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον αμέσως τόνισε πως ο ίδιος θα αρνηθεί κάθε αύξηση των αποδοχών του, τόσο ως αρχηγός κόμματος, όσο κι ως βουλευτής
http://www.capital.gr/News.asp?id=706027
Σημ.axinosp:Έντονο διάβημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανθελληνική αυτή ενέργεια κατά των Ελλήνων Βουλευτών και υπουργών , από την Βρετανική Κυβέρνηση .
Αυθόρμητες διαδηλώσεις Βουλευτών στα Βόρεια προάστια οδηγώντας τις νέες υβριδικές λιμουζίνες LEXUS προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Λεκανοπέδιο .

Εγκύκλιο για τα Θρησκευτικά ζητά ο Ιερώνυμος


Αποστολή εγκυκλίου στα σχολεία από τον υπουργό Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλο, για την υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ζητά με επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εξάλλου, ο κ. Ιερώνυμος ζητά να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος και να διοριστούν επιπλέον θεολόγοι για τη διδασκαλία του.



Σημ.axinosp:Διότι όπως ξέρετε σε καιρούς Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Κρίσης η λύση είναι το μάθημα των Θρησκευτικών !!

Λεπτομερής έκθεσιν ποινολογίου δια τας κουκούλας

Ως ενημέρωσιν του, ο φέρελπις κουκουλοφόρος μπορή να δη το ποινόλογιον μεγενθυμένον πατώντας πάνω εις την εκόναν που σχεδίασεν ταλαντούχος σκιτσογράφος της Αστυνομίας.
http://foralexandros.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html

Περήφανη η ομογένεια για τον διορισμό του Τζ. Σταυρίδη

Περήφανη είναι η ομογένεια για την απόφαση του Υπουργού Άμυνας Robert Gates να επιλέξει τον Ελληνικής καταγωγής Ναύαρχο James Stavrides για το αξίωμα του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσής του από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά “είμαστε πανευτυχείς για την εξέλιξη αυτή, πολύ περήφανοι για τα εκπληκτικά επιτεύγματα του ομογενή στρατιωτικού και βέβαιοι ότι μετά την επικύρωση του διορισμού του από την Γερουσία, ο Ναύαρχος Σταυρίδης θα υπηρετήσει επάξια το έθνος και την Νατοϊκή συμμαχία».
http://www.voanews.com/greek/2009-03-20-voa1.cfm
Σημ.axinosp:Μόλις το μάθαμε εμείς οι Έλληνες πως ένας ομογενής θα γίνει διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και θα υπηρετήσει επάξια το (Αμερικάνικο αμ τι νομίζατε ;;) έθνος και την Νατοϊκή συμμαχία , χεστήκαμε από τη χαρά μας !!

Αντιδρά η Citibank

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Citibank για τη διάθεση προϊόντων της αμερικανικής Lehman Brothers στην ελληνική αγορά, με διαδικασία που παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς το ρίσκο της επένδυσής τους.
Πρόκειται για δομημένα ομόλογα της Lehman Brothers, που διατέθηκαν στην Ελλάδα την περίοδο 2004-2008.
Πάντως, για την υπόθεση Lehman, η Citibank σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που της παρέχει ο νόμος, προσβάλλοντας το πρόστιμο στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Μεταξύ άλλων, η τράπεζα αναφέρει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ουδέποτε προέβη σε έλεγχο για το εν λόγω ζήτημα, ενώ το πόρισμά του υιοθετεί μονομερώς καταγγελίες ορισμένων πελατών.
Η τράπεζα, η οποία χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του πορίσματος «αβάσιμες» και «ατεκμηρίωτες», ισχυρίζεται ότι η διαδικασία προώθησης των προϊόντων Lehman εξασφάλιζε την ολοκληρωμένη ενημέρωση του επενδυτή και γινόταν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Η Citibank αναφέρει ότι έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τη διαδικασία ανάκτησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου των πελατών της, μέσα από την πτωχευτική διαδικασία της Lehman Brothers.
Εκτιμάται ότι 2.000 καταναλωτές αγόρασαν τα προϊόντα αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως στη Λάρισα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82953
«Η Citibank απέσυρε τα δικά της λεφτά, όχι όμως και τα δικά μας»
Πέμπτη, 12.03.09
Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από ζημιωμένους επενδυτές δικαστική αίθουσα συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 250 (από τους 2.100 συνολικά) πελατών της Citibank, με την οποία ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, μέχρι του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά τοξικών προϊόντων της Lehman Brothers Holdings που χρεοκόπησε. Εντύπωση προκάλεσε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Λαζάρη, ο οποίος, έπειτα από ερώτηση του δικηγόρου των αιτούντων κ. Πέτρου Μαχά, είπε: «Η τράπεζα πρόλαβε και πήρε τα δικά της χρήματα, δηλαδή 512 εκατομμύρια δολάρια από τη Lehman. Το κεφάλαιό της πρόλαβε και το απέσυρε. Ο πατέρας μου, όμως, ένας χαμηλοσυνταξιούχος με σοβαρά προβλήματα υγείας, έχασε τις 20.000 ευρώ που είχε επενδύσει
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=80072
Σημ.axinosp:Και μόνο ότι δεν τα παρουσίασε στην Αθήνα αλλά στην επαρχία εγείρει υπόνοια δόλου !!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Γάλλοι αστυνομικοί στις Διαδηλώσεις του Λονδίνου


Στις Διαδηλώσεις του Λονδίνου αυτές τις μέρες για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Βρετανικού κράτους Γάλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ βοηθούν Άγγλους συναδέλφους τους , άντε και στα δικά μας !!

Συλλήψεις υπόπτων εν όψει του G20

Στη σύλληψη πέντε υπόπτων προχώρησαν οι βρετανικές αρχές εν όψει της συνόδου του G20 την Πέμπτη 2 Απριλίου, στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται πηγές της αστυνομίας, πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 19 και 16 ετών αντίστοιχα και για δύο γυναίκες 20 ετών, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Πλύμουθ.
Όπως μεταδίδει η Telegraph, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αυτοσχέδια εκρηκτικοί μηχανισμοί και σειρά από άλλα όπλα.
Οι συλλήψεις, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, έγιναν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, ενώ οι ύποπτοι κρατούνται βάσει του «αντιτρομοκρατικού νόμου».
Όπως ανέφερε πηγή της αστυνομίας, «τα ευρήματα της έρευνας εξετάζονται», αν και, όπως αναφέρεται, «η κατοχή τους είχε ως στόχο τη δημιουργία ταραχής παρά τραυματισμών ή δολοφονίας».
Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, θα παραμείνουν υπό κράτηση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Σύμφωνα με την Telegraph, η αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο ανάμειξης εξτρεμιστικών ισλαμιστικών ομάδων στην υπόθεση.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύνοδο των G20 στο Λονδίνο έχει χαρακτηρισθεί από την Σκότλαντ Γιαρντ ως η «μεγαλύτερη πρόκληση» στη βρετανική πρωτεύουσα την τελευταία δεκαετία.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83008
Σημ.axinosp:Εσείς νομίζετε ότι η αστυνομία εάν είχε βρεί πραγματικά όπλα , δεν θα θριαμβολογούσε και θα μας τα μοστράριζε φάτσα κάρτα ως επιτυχία ;;

Καναδάς: Απόρριψη μέτρων αναδιάρθρωσης των GM και Chrysler


Η καναδική κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας αυτής.

Η καναδική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα, Δευτέρα, τα μέτρα αναδιάρθρωσης που παρουσιάστηκαν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors (GM) και Chrysler για την εξασφάλιση βοήθειας, εκτιμώντας, όπως και η Ουάσινγκτον, ότι δεν θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας αυτής στον Καναδά.
«Ακούσαμε σήμερα το πρωί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να μας ανακοινώνει τις ανησυχίες του σχετικά με τα σχέδια αναδιάρθρωσης της General Motors και της Chrysler. Μοιραζόμαστε αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Βιομηχανίας, Τόνι Κλίμεντ, σε συνέντευξη Τύπου.
«Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από την General Motors και την Chrysler στην κυβέρνηση του Καναδά δεν πηγαίνουν αρκετά μακριά για να εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των εταιρειών αυτών», δήλωσε. «Ως εκ τούτου δεν εγκρίναμε τα σχέδια αυτά», τόνισε.
«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει κυρίως να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν το 20% της βορειοαμερικανικής παραγωγής τους στον Καναδά», σημείωσε ο Κλίμεντ.
Σημειώνεται ότι η General Motors απασχολεί 10.000 εργαζόμενους στον Καναδά και η Chrysler 9.400.
Σημ.axinosp:Ούτε 60 μέρες δεν μείνανε για τη GM .Βγάλανε εναν Τραπεζικό και βάλανε έναν οικονομολόγο στη Διοίκηση και μετά απορούν γιατί πάνε κατά διαόλου !!

1η Απριλίου '09. Ημέρα Κουκουλοφορίας

-Μας δουλεύουν ψιλό γαζί
-Τα έχουν κάνει σκατά και το μόνο που έχουν να προτείνουν σαν λύση είναι ο συνεχής περιορισμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.
-Πρέπει να πεθάνει κάποιος (Κατερίνα Γκουλιώνη) για να υποσχεθούν ότι "ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ την αλλαγή της κολπικής εξέτασης"
-Δεν είναι οι κουκούλες το πρόβλημα, αλλά το σύμπτωμα
-Στην τελική επειδή βαρεθήκαμε να βλέπουμε παθητικά και με ένα γέλιο θα τους θάψουμε:
Κάνουμε την....

Τετάρτη, 1η Απριλίου
Ημέρα κουκουλοφορίας
Κεντρικό Σύνθημα:
"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ"

Συμπληρωματικά συνθήματα:
"ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ"
"ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, ΧΟΙΡΟΙ, ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ"
"ΤΣΑΜΠΟΙ, ΡΟΥΓΟΥΝΙΑ, ΦΟΛΟΔΟΝΟΙ"

-Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ με κουκούλες, με μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας που να "αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του".

Το απόγευμα, στις 6:30 μαζευόμαστε σε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου (παλιά Βουλή).
Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα "μέτρα".

Κείμενο που μπορεί να σταλεί με SMS:
1η Απρίλη,Ημέρα της Κουκούλας.Στις 6.30 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου,με κουκούλες,μάσκες κλπ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!Ναι στην κουκούλα,όχι στο κουκούλωμα!

Soros: Πιθανό να ζητήσει το Ηνωμένο Βασίλειο βοήθεια από το ΔΝΤ

Μεμονωμένο περιστατικό θεωρεί ο George Soros το “ναυάγιο” στη δημοπρασία ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο θεωρεί πιθανό το να καταφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για βοήθεια.
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε στις Times πως συμφωνεί με την άποψη του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, πως η αύξηση του δημόσιου χρέους του Ηνωμένου Βασιλείο αποτελεί πρόβλημα.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως η αύξηση του χρέους ενδέχεται να δράσει αποτρεπτικά για τους επενδυτές."Πιστεύω πως ναι θα έχει επίδραση, αποτελεί πηγή ανησυχίας διότι η “τρύπα” στο τραπεζικό σύστημα αντικαθίσταται από το αυξημένο χρέος” συνέχισε ο ίδιος.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΔΝΤ, ο Soros σημείωσε πως είναι "πιθανό.
Το πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα είναι μεγαλύτερο από την οικονομία, επομένως εάν το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθήσει να το απορροφήσει από μόνο του, τότε θα δούμε διόγκωση στο δημόσιο χρέος”.
Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο κατέφυγε τελευταία φορά στο ΔΝΤ για βοήθεια το 1976, κίνηση που θρυμμάτισε την υπόληψη του Εργατικού Κόμματος για μία ολόκληρη γενιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Soros, που έγινε διεθνώς γνωστός από το σορτάρισμα της στερλίνας το 1992, σχολίασε στις Times πως στην τρέχουσα φάση δεν ποντάρει κατά της στερλίνας, πρακτική που είχε εφαρμόσει πάντως πέρυσι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.
http://www.capital.gr/News.asp?id=705564
Σημ.axinosp:φοβού τους Βρετανούς και χρέη φέροντες !!

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ! ! ! ΕΠΕΙΓΟΝ!

Ο Δημήτρης είναι συνάδελφος και το κοριτσάκι του εδώ και 17 ημέρεςπάσχει από λευχαιμία. Όποιος από εσάς μπορεί ας βοηθήσει. Χρειάζεταιαιμοπετάλια και αίμα.
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=60643467457&ref=mf
Όσοι ενδιαφέρονται, το κοριτσάκι ονομάζεται Χριστίνα Μηλιδώνη του Δημητρίουκαι νοσηλεύεται στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων (ΑγλαΐαΚυριακού). Το τηλέφωνο του πατέρα Δημήτρη Μηλιδώνη, είναι 6977351046. Επίσηςπληροφορίες για τις διαδικασίες και τις ώρες αιμοληψίας θα μπορούσατε ναπάρετε από το τηλέφωνο της αιμοληψίας του νοσοκομείου (210-7785105).
*Προώθησε το! Είναι αλήθεια το περιστατικό!*

Το νέο πρόγραμμα διακοπών για το νέο οικονομικό έτος 2009 !!!


11880 καλές κλήσεις

Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες µας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης µε έναν αριθµό. Είναι µια υπηρεσία που την προßάλλουν γιατί εµείς χρεωνόµαστε τα κερατά µας ενώ αυτοί κερδίζουν. Ουσιαστικά µας πιάνουν κορόϊδα και το προßάλλουν σαν παρεχόµενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουµε εµείς. Από σταθερό τηλέφωνο καλούµε το 210 1188000 που αν έχουµε εναλάκτικό πάροχο µε δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόµαστε αν όχι την χρεωνόµαστε σαν αστική, και τους λέµε µε συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούµε σας ενηµερώνουµε ότι η χρέωση συνεχίζεται" Η οποία συνεχίζεται ποτέ!
Τώρα δεν προτιµάτε το 11880? Σας έχω κι άλλα.
210 1188800 ΟΤΕ
210 1185000 VIVODI
210 1183300 Vodafone
210 1182100 Δεν την ξέρει η µάνα της
Ουσιαστικά αυτό που κάνουµε είναι:
210 + υπηρεσία + 00
Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουµε να µας συνδέσουν και να χρεωνόµαστε υποτίθεται. Ιδίως κάτι µικρές σας το 11821
Θέλετε κι άλλα? Σας έχω

Οι πενταψήφιοι αριθµοί έγιναν για να υπερχρεωνόµαστε. πχ το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρµακεία νοσοκοµεία οπαπ κλπ)
Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι µε αυτούς τους αριθµούς κλήσης.
14744 Αποτελέσµατα Παιχνιδιού "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" 210 1474400
14844 Ωρα Ελλάδος 210 1484400
14944 Εφηµερεύοντα Νοσοκοµεία, Φαρµακεία, Ιατροί
(Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλίας,
Μυτιλήνης) Δροµολόγια: Πλοίων, Ολυµπιακών
Aερογραµµών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού
Αποτελέσµατα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ -
ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟ Γκόλ,
Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδροµος
Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)
Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατµοσφαιρική
Ρύπανση Αττικής
ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών),
Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400
Γενικά ότι πενταψήφιο αριθµό ξέρετε ισχύει το 210 + αριθµός + 00
Αυτά µόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιµάσει ακόµα.

Άντε και καλές κλήσεις µην χρεώνεστε!

NEO!!!
Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση µε κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσµο!!!

Μοίραζαν 10χίλιαρα σε ημετέρους

Σε σκάνδαλο μιας παρέας νεοδημοκρατών που κατέχουν ή κατείχαν θέσεις στις διοικήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και στον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου εξελίχθηκε η υπόθεση της κρατικής επιχορήγησης των 10.000 ευρώ για τα καταστήματα που υπέστησαν υλικές ζημιές από τις επιθέσεις των «αγνώστων» στα γεγονότα του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Οπως καταγγέλλεται, οι ανωτέρω αν και δεν έπαθαν καμία ζημιά έσπευσαν να δώσουν βεβαιώσεις στους εαυτούς τους και στους κολλητούς τους προκειμένου να εισπράξουν το δεκαχίλιαρο.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτοί που πραγματικά επλήγησαν δεν μπόρεσαν να πάρουν τις ενισχύσεις.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χ.Ν. έδωσε ο ίδιος βεβαιώσεις ότι δήθεν επλήγησαν δύο καταστήματα δικά του κι ένα της αδερφής του, εισπράττοντας το ποσό των 30.000 ευρώ.
ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αυξήθηκε... ο κατάλογος των κατεστραμμένων
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι ιδιοκτήτες 756 καταστημάτων και επιχειρήσεων της πρωτεύουσας έλαβαν από 10.000 ευρώ τον Ιανουάριο, ως πρώτο βοήθημα.
Τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει τότε το ΕΒΕΑ και τα ανεπίσημα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου, έκαναν λόγο για ζημιές σε 565 μαγαζιά πανελλαδικά. Ειδικά για την Αθήνα, η λεπτομερής καταγραφή του ΕΒΕΑ ανέφερε ζημιές σε 435 επιχειρήσεις....
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2790786
Σημ.axinosp:Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και γλάστρα !!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

«Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας»

Οι βάσεις για μια κοινωνικά δίκαιη τάξη πραγμάτων θα πρέπει να τεθούν, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, στη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξάγεται την Πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο Βερολίνο περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν στην συγκέντρωση που είχαν διοργανώσει η ΑΤΤΑΚ και τα συνδικάτα.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις. «Είμαστε αντίθετοι στον να σηκώσουμε εμείς τα βάρη της κρίσης και αυτό γιατί δεν είμαστε εμείς αυτοί που τη δημιούργησαν, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά μια διαδηλώτρια.
Στο περιθώριο της πορείας στο Βερολίνο σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μερίδας διαδηλωτών και της αστυνομίας. Στην Φραγκφούρτη επίσης 20 χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, καθιστώντας με τα συνθήματά τους τις τράπεζες υπεύθυνες για την κρίση και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα πακέτα σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. «Τα πακέτα σωτηρίας των τραπεζών είναι τεράστια. Είναι καταπληκτικό για πότε βρέθηκαν χρήματα για τις τράπεζες. Η κατανομή του χρήματος και οι προτεραιότητες κινούνται στη λάθος κατεύθυνση», τόνισε μια διαδηλώτρια.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4136731,00.htmlΣημ.axinosp:Δυστυχώς για τους κατοίκους του πλανήτη η κατανομή του χρήματος και οι προτεραιότητες κινούνται στη Καπιταλιστική κατεύθυνση , όπως πάντα !!

Ποιες μητροπόλεις αρνούνται να φορολογηθούν

Λάβαρα αντάρτικου έχουν υψώσει τριάντα δύο μητροπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες αρνούνται να καταβάλουν το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που κατέχουν.Οπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» από τις 80 μητροπόλεις που ποιμαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος, οι 31 δεν υπέβαλαν δηλώσεις, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις, καθώς ελάχιστες είναι αυτές που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία.
Αν τώρα σε αυτές προστεθούν και οι μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και οι μητροπόλεις της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, τότε γίνεται σαφές ότι αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο ένα σημαντικό κομμάτι της Εκκλησίας που για πρώτη φορά αρχίζει να κρατά αποστάσεις και από τη ΝΔ. Για την απειθαρχία των μητροπολιτών διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου , ο οποίος του παρέδωσε και τον σχετικό κατάλογο με τις μητροπόλεις που αρνούνται να φορολογηθούν, τον οποίο αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα»....
..το ΠαΣοΚ αποσαφηνίζει πως όταν αναλάβει την εξουσία θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στον προηγούμενο νόμο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η Εκκλησία αυτή τη φορά δεν θα εξαιρείται. Στελέχη του τομέα Οικονομίας του κόμματος που επεξεργάζεται την πρόταση του ΠαΣοΚ για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας διευκρινίζουν όμως πως θα φορολογούνται μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς ή για τουριστικούς σκοπούς, ενώ δεν θα φορολογούνται γενικότερα οι μονές και οι μητροπόλεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=261468
Σημ.axinosp:Εάν εγώ αρνιόμουν να πληρώσω το ΕΤΑΚ θα μου εβγαζαν το σπίτι στο σφυρί , αλλά όταν αρνείται το παπαδαριό η ΝΔ κάνει πως πέρα βρέχει και το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει ευνοικές ρυθμίσεις πριν καν γίνει εξουσία !!

Δέσμευση Χ 8

Οκτώ μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ δεσμεύτηκαν στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη ότι θα μειώσουν τις τιμές των τροφίμων τον επόμενο μήνα.
Πρόκειται για τις αλυσίδες: Ατλάντικ, Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Καρφούρ, Μαρινόπουλος, Μάι Μάρκετ, Μπαζάρ και Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι μειώσεις θα φανούν στην καταγραφή του πληθωρισμού Μαίου, ενώ κάθε αλυσίδα θα ακολουθήσει τη δική της τιμολογιακή πολιτική.
Την επόμενη βδομάδα αρχίζει διάλογος με κάθε επιχείρηση χωριστά για να εξειδικεύσουν το ζήτημα της μείωσης των τιμών.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=115578
Σημ.axinosp:Δούλεμα Χ 8

Υπουργός νοίκιαζε ερωτικά φιλμ με έξοδα της Βουλής

"Συγγνώμη" ζήτησε η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Τζάκι Σμιθ μετά την αποκάλυψη ότι νοίκιασε 5 ταινίες και τις χρέωσε στο λογαριασμό του βρετανικού κοινοβουλίου! Η "άτακτη" κ. Σμιθ όμως παραδέχθηκε ότι από τις 5 συνολικά ταινίες νοίκιασε και 2 ακατάλληλες για... ανηλίκους. Η υπουργός δήλωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Εκπρόσωπος της υπουργού ισχυρίστηκε πάντως ότι οι ερωτικές ταινίες δεν ήταν σκληρό πορνό...
http://www.skai.gr/master_story.php?id=115885
Σημ.axinosp:Όπως βλέπετε υπάρχουν και αλλού ζωντόβολα πολιτικοί που τις μαλακίες τους τις χρεώνουν στους φορολογούμενους !!

Ο Λούλα κατακρίνει την "κρίση των λευκών"

Στη συνάντηση με τον Γκ. Μπράουν πριν την G20 ο Λούλα διαλέγει λόγια που "ξάφνιασαν" για να κατακρίνει την κρίση:
"Είναι μια κρίση που προκλήθηκε και ενθαρρύνθηκε από την παράλογη συμπεριφορά λευκών ανθρώπων με γαλανά μάτια, που πριν την κρίση φαίνονταν να τα ξέρουν όλα, όμως τώρα δείχνουν πως δεν ξέρουν τίποτα"'.
"Μια και δεν ξέρω να υπάρχουν έγχρωμοι ή ιθαγενείς τραπεζίτες, μπορώ μόνο να πω ότι δεν είναι δυνατό αυτό το κομμάτι της ανθρωπότητας, που θυματοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο, να πληρώσει για την κρίση".
Σημ.axinosp: Αυτή η δήλωση του Λούλα είναι η δήλωση της χρονιάς !!

Σκηνές Μεγάλης Υφεσης στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις

Χθες ζούσαν το αμερικανικό όνειρο, σήμερα τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης.
Ο λόγος για τα εκατομμύρια των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών που βρέθηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο καθώς το κύμα των απολύσεων καλπάζει με αμείωτο ρυθμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αμερικανοί πολίτες που λαμβάνουν πλέον επιδόματα ανεργίας υπερβαίνουν τον αριθμό-ρεκόρ των 5,56 εκατομμυρίων. Σαφής ένδειξη ότι η ανεργία καλπάζει είναι η εκτόξευση των νέων αιτήσεων πάνω από τις 600.000 εβδομαδιαίως κατά τις οκτώ τελευταίες εβδομάδες. «Προσλάβετέ με» γράφει η αυτοσχέδια ταμπέλα που «φοράει» ο άνεργος άνδρας (εικονίζεται δεξιά), στην οποία αναφέρονται επίσης οι επαγγελματικές δεξιότητες και το τηλέφωνό του. Ως τον περασμένο Ιανουάριο εργαζόταν ως μηχανικός για τη συσκευασία προϊόντων. Ψάχνοντας για δουλειά, ενίσχυσε με ένα δολάριο τον άνδρα που συνάντησε (αριστερά) σε κεντρικό δρόμο της Ινδιανάπολης
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=17&artId=261402
Σημ.axinosp:Ο φτωχός βοηθάει τον φτωχό , ο πλούσιος με τίποτα !!

Εκτός από τα μπόνους 165.000.000 δολ. η AIG έδωσε 630.000 σε πολιτικούς

Τεράστιος ντόρος δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ με τα παχυλά μπόνους που μοίρασε ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG, ο οποίος σώθηκε από την πτώχευση με λεφτά φορολογουμένων.
«Φέρτε πίσω τα μπόνους» των 165 εκατ. δολαρίων ήταν το βασικό αίτημα πολιτικών και των δύο κομμάτων, που έσπευσαν να προωθήσουν νομοθεσία για τη φορολόγησή τους. Ουκ ολίγοι εξ αυτών μίλησαν για σκάνδαλο, κάποιοι ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώ ένας έφτασε να ζητήσει από τα στελέχη της AIG να... αυτοκτονήσουν.

Τι γίνεται όμως με τα 630.000 δολάρια, που η AIG δώρησε συνολικά πέρυσι σε Αμερικανούς πολιτικούς για τις ανάγκες της προεκλογικής τους εκστρατείας, ή για τα περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια, που ξόδεψε συνολικά τις τελευταίες δεκαετίες για τον ίδιο σκοπό;

Περισσότερα από 120.000 δολάρια από τις περσινές δωρεές τής AIG προς Αμερικανούς πολιτικούς δόθηκαν αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απόφασισε να παρέμβει -τον περασμένο Σεπτέμβριο- και να σώσει την AIG από τη χρεοκοπία.

Η πρώτη ένεση ρευστού τής τότε κυβέρνησης Μπους προς την AIG ήταν 85 δισ. δολάρια και, όπως όλα δείχνουν, ένα μέρος των χρημάτων αυτών κατευθύνθηκε προς πολιτικούς.

Αυτοί θα τα επιστρέψουν;

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Γιατί ενώ οι πολιτικοί γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας συνέχιζαν να παίρνουν δωρεές από αυτήν; Θα πράξουν οι σημερινοί τιμητές αυτό που απαιτούν από τα στελέχη της AIG; Θα επιστρέψουν πίσω τα λεφτά των δωρεών;

Στην περσινή λίστα με τις δωρεές της AIG, που συνέταξε το γνωστό παρατηρητήριο των αμερικανικών προεκλογικών εκστρατειών, Center for Responsive Politics, βρίσκονται κορυφαία ονόματα της πολιτικής σκηνής. Πρώτος ο δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Ντοντ, επικεφαλής της καίριας για τα συμφέροντα της AIG Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Ακολουθεί ο πρώην γερουσιαστής του Ιλινόις και σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αντίπαλός του στις περσινές εκλογές, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζον ΜακΚέιν.
Ακολουθεί η Χίλαρι Κλίντον, η σημερινή υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται τόσο ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, που διεκδίκησε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. *
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=19638580
Σημ.axinosp:Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα !!

Αλλάζει η πολιτική, παραμένει το εμπάργκο

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέρριψε το ενδεχόμενο να αρθεί το οικονομικό εμπάργκο που επιβάλλει η χώρα του στην Κούβα, όμως επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να τροποποιήσει την αμερικανική πολιτική έναντι του νησιού.
"Πιστεύουμε πως οι Κουβανοί είναι αυτοί που θα πρέπει να καθορίσουν το πεπρωμένο τους και πρέπει να είναι σε θέση να ζουν σε ελευθερία και με τη δυνατότητα της οικονομικής ευημερίας", προσέθεσε.
Η Κούβα "δεν είναι η κύρια πρόκληση την οποία αντιμετωπίζει το ημισφαίριο" υπογράμμισε επίσης, αναφερόμενος στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=115848
Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εδώ και σαράντα χρόνια από τις ΗΠΑ κατά της Κούβας απέτυχαν, εκτίμησε σε έκθεσή του ο αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρίτσαρντ Λούγκαρ.
Μετά από 47 χρόνια το μονομερές εμπάργκο κατά της Κούβας δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο του, να φέρει τη δημοκρατία στους Κουβανούς", γράφει στην έκθεσή του ο γερουσιαστής Λούγκαρ, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=112298
Σημ.axinosp:Σιγά μην άλλαξε η Πολιτική !!

Ο δράστης στο νοσοκομείο, το θύμα υπό κράτηση

Ακριβά στοίχισε σε έναν αλλοδαπό η προσπάθειά του να αρπάξει την τσάντα μιας γυναίκας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.
Ο αλλοδαπός έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της γυναίκας που είχε σταματήσει στο φανάρι και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα, αλλά η γυναίκα ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω του με το ΙΧ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.
Ο αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ η γυναίκα συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=115797
Σημ.axinosp:Μάλον η γυναίκα σκέφτηκε πόσες μέρες θα ταλαιπωριόταν να βγάλει καινούργια χαρτιά από τις δημόσιες υπηρεσίες , θόλωσε και του όρμησε !!

Αποδιοπομπαίοι τράγοι της Ε.Ε. οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μόδα τείνει να γίνει, με τις ευλογίες των Βρυξελλών, η μείωση των αποδοχών των δημόσιων υπαλλήλων.
Το μέτρο, που, σημειωτέον, λαμβάνεται χωρίς «συναίνεση» των συνδικάτων, ευλογούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως επιτακτικά αναγκαίο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Στον χορό έχουν μπει μέχρι στιγμής τρεις χώρες, που σύντομα πιθανότατα θα γίνουν τέσσερις:

*Η Ιρλανδία, όπου η άνω του 7% περικοπή των τακτικών αποδοχών προσλαμβάνει τη μορφή της αύξησης της παρακράτησης για τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

*Η Ουγγαρία, η οποία προσφεύγοντας σε μια διαφορετική μεθόδευση (σε φαντασία δεν υστερούν οι μακελάρηδες), κατάργησε τον δέκατο τρίτο μισθό.

*Η Λετονία, όπου η κατά 15% αφαίμαξη των υπαλλήλων του δημοσίου συνομολογήθηκε στο πλαίσιο της βοήθειας που έλαβε από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

*Στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα κινηθεί και η Ρουμανία, αν έως τον επόμενο μήνα καταφύγει κι αυτή εις τας αγκάλας των διεθνών οργανισμών.

Ολο και συχνότερα οι Κασσάνδρες προειδοποιούν για «ευρωπαϊκό σύνδρομο Αργεντινής», θυμίζοντας τα «ματωμένα Χριστούγεννα» του 2002 στο Μπουένος Αϊρες και την καταστροφή της εύπορης μεσαίας τάξης.

Κατά τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ οι θυσίες αυτές δικαιολογούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αντίθετα, τα συνδικάτα προκρίνουν και απαιτούν τόνωση της αγοραστικής δύναμης. Οπως τονίζει ο Jan Willen Goudrian, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών (FSESP): «Οι κυβερνήσεις εύκολα χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες σαν αποδιοπομπαίους τράγους, μολονότι το προσωπικό τους κάθε άλλο παρά ευθύνεται για την κρίση. Επέλεξαν όμως τη χειρότερη στιγμή για να βάλουν χέρι στον δημόσιο τομέα, γιατί ακριβώς τώρα είναι που χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ να επενδύσει και να σταθεροποιήσει την οικονομία».
http://new.enet.gr/?i=news.el.article&id=30201

Η αποτυχημένη σύνοδος του 1933

Πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές παρομοιάζουν την επικείμενη σύνοδο των ηγετών του G20 στο Λονδίνο, στις 2 Απριλίου, με τη σύνοδο κορυφής που έγινε, επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα, το 1933, η αποτυχία της οποίας θεωρείται από τους ιστορικούς προπομπός των κατοπινών δεινών, του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Τον Ιούνιο του 1933, οι εκπρόσωποι από 66 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, με σκοπό την αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας, που είχε πληγεί από τη Μεγάλη Υφεση και το κραχ του 1929. Η Νομισματική και Οικονομική Σύνοδος του Λονδίνου, όπως ονομαζόταν, είχε συγκληθεί από την Κοινωνία των Εθνών.

Η σύνοδος μέσα σε έναν μήνα κατέληξε σε αποτυχία, λόγω των διαφορών μεταξύ των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κρατών. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επεδίωκαν να ανασυστήσουν τον κανόνα του χρυσού, που προέβλεπε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση του Ρούσβελτ ήθελε να έχει τα χέρια ελεύθερα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας στο πλαίσιο της πολιτικής του Νιου Ντιλ που είχε εξαγγείλει. Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριπτε την τότε οικονομική ορθοδοξία. Το 1933 ο Ρούσβελτ με το έκτακτο τραπεζικό διάταγμα (Emergency Banking Act) είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές χρυσού, αποσύροντας στην ουσία τις ΗΠΑ από τον κανόνα του χρυσού.

Η αδυναμία των μεγάλων δυνάμεων τότε να συμφωνήσουν σε από κοινού αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης προκάλεσε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, ενίσχυσε τον οικονομικό και κατ' επέκτασιν τον πολιτικό εθνικισμό, συνέτεινε στην αύξηση της ανεργίας και την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και βοήθησε τον Χίτλερ, που είχε αναλάβει πρόσφατα την εξουσία στη Γερμανία, να προχωρήσει στον επανεξοπλισμό της, κίνηση που θεωρήθηκε το πρώτο βήμα προς την επικείμενη έλευση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Η αποτυχία του 1933 έγινε μάθημα το 1944, όταν, μετά την εκατόμβη του πολέμου, οι ΗΠΑ προχώρησαν στη δημιουργία της συμφωνίας του Μπρέτον Γουντς, η οποία εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό τη νομισματική σταθερότητα του αναπτυγμένου κόσμου κατά την μεταπολεμική περίοδο.
http://new.enet.gr/?i=news.el.home&id=30187
Σημ.axinosp:Για να κάνεις όμως πόλεμο θές τρία πράγματα :λεφτά ,λεφτά και λεφτά !!

Αστεγοι και οι Simpsons


Πρωταγωνιστής του δημοφιλέστερου αμερικανικού σίριαλ, κόμικς που προβάλλεται εδώ και είκοσι χρόνια, ο Ομηρος Σίμπσον (Homer Simpson) κατέληξε κι αυτός οικογενειακώς σε υπνωτήριο αστέγων, όταν κατασχέθηκε το σπίτι του γιατί δεν μπόρεσε να το ξοφλήσει.
Το επεισόδιο παίχτηκε την ημέρα που στο Μανχάταν πουλήθηκαν κοψοχρονιά σε πλειστηριασμό-μαμούθ τα σπίτια 375 δανειοληπτών. Ομως, για ευνόητους λόγους ο σεναριογράφος έβαλε happy end στην περιπέτεια: το σπιτάκι του Ομήρου το αγόρασε θεοφοβούμενος γείτονας και του το νοίκιασε με συμβολικό νοίκι!
Σημ.axinosp:Η ζωή δεν είναι σινεμά για εκατομμύρια άστεγους δανειολήπτες δυστυχώς !!

Αναζητούν μια ραδιενεργό «μπάλα»

ΠΕΚΙΝΟ.
Οι κινεζικές αρχές ψάχνουν επειγόντως μια μολύβδινη «μπάλα» σε μέγεθος καρπουζιού, η οποία περιέχει επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό. Η «μπάλα», που αποτελούσε τμήμα ενός οργάνου μετρήσεων, χάθηκε αυτή την εβδομάδα, όταν εργάτες κατεδάφισαν ένα παλιό εργοστάσιο και πούλησαν τα υλικά. Το Καίσιο-137 που περιέχεται στην μπάλα είναι εξαιρετικά τοξικό και ενδέχεται να βρίσκεται θαμμένο κάτω από τόνους μπάζων, ενώ οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να έχει διαρρεύσει ακτινοβολία από τη μολύβδινη θήκη του και διενεργούν μετρήσεις ραδιενέργειας.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=261297
Σημ. axinosp: Τι χάσατε την μπάλα πατριώτη με τα πυρηνικά !!

Τα UFΟ στον Τάμεση ήταν... Stealth

ΛΟΝΔΙΝΟ
UFΟ πάνω από τον Τάμεση; Οχι, απλώς το Πεντάγωνο δοκίμαζε τα μαχητικά του. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ήταν ανάστατο καθώς εκατοντάδες άνθρωποι, από πιλότους της RΑF στη Σκωτία έως νοικοκυρές στη Νότια Αγγλία, ισχυρίζονταν ότι είχαν δει Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ).
Οπως αποκαλύπτεται τώρα που άνοιξαν μερικά από τα απόρρητα αρχεία, το υπουργείο δεν φοβόταν μια εξωγήινη εισβολή αλλά το ενδεχόμενο οι Αμερικανοί να κατασκεύαζαν και να δοκίμαζαν αεροσκάφη τύπου Stealth και κατασκοπευτικά αεροπλάνα χωρίς να ενημερώσουν τους βρετανούς συμμάχους τους.
Οι λεπτομέρειες ήρθαν στο φως καθώς αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα επτά φάκελοι της Βρετανικής Αντικατασκοπίας που αφορούν την περίοδο από τον Νοέμβριο του 1987 ως τον Απρίλιο του 1993. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 το βρετανικό υπουργείο αναζητούσε ενδείξεις ότι είτε οι Ρώσοι είτε οι Αμερικανοί ανέπτυσσαν τεχνολογία Stealth, δηλαδή αεροσκάφη σχεδόν αόρατα στα ραντάρ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι υποψίες του υπουργείου ήταν πιθανότατα δικαιολογημένες. Στα αρχεία περιέχονταν πολλά, σχεδόν παιδιάστικα, σκίτσα αυτοπτών μαρτύρων, τα οποία όμως απεικόνιζαν τις γωνιώδεις γραμμές ενός βομβαρδιστικού Stealth. Σ ε μία περίπτωση φωτογραφίες ενός ΑΤΙΑ που αιωρούνταν δίπλα σε ένα τζετ της RΑF επάνω από τη Σκωτία εξετάστηκαν προσεκτικά καθώς οι μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα διαμαντιού να μετεωρίζεται για περίπου δέκα λεπτά προτού ανυψωθεί κάθετα και με μεγάλη ταχύτητα. Το 1989 ένας εργαζόμενος πετρελαιοβιομηχανίας, εκπαιδευμένος στην παρατήρηση αεροσκαφών, δήλωσε ότι είδε ένα «τέλειο μαύρο τρίγωνο», το οποίο συνοδευόταν από δύο αμερικανικά μαχητικά, ενώ το 1990 τα πληρώματα έξι μαχητικών τύπου Τornado της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας τα οποία πετούσαν πάνω από τη Γερμανία ανέφεραν ότι είδαν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν αεροσκάφος Stealth. Την ίδια χρονιά έγχρωμες φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες από ένα άλλο ΑΤΙΑ και δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες πιστεύεται ότι εμφάνιζαν το κατασκοπευτικό αεροπλάνο «Αurora». Βεβαίως δεν αφορούσαν τελικά όλες οι πληροφορίες για UFΟ άγνωστα ως τότε αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, μια γυναίκα είχε καταθέσει ότι την ώρα που πήγαινε βόλτα τον σκύλο της στο Νόρφολκ την πλησίασε ένας εξωγήινος ο οποίος μιλούσε με... σκανδιναβική προφορά.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αναρχικός Καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιόμτητα μετά απο απειλές κατά της G20

Ένας Αναρχικός Καθηγητής που προειδοποίησε τους Τραπεζίτες ότι θα τους κρεμάσουν , από τους Φανοστάτες στη διάρκεια των διαδηλώσεων της εβδομάδας κατά της G20
τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Πανεπιστήμιό του .
Ο Chris Knight, είναι καθηγητής της ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και θα τον περάσουν πειθαρχικό επειδή εμφανίστηκε να υποκινεί τη βία .
Ο κ. Knight, που οργανώνει διαμαρτυρίες για το "λιώσιμο" της G20 είπε στο Radio4 του BBC " Θα κρεμάσουμε πολλούς ανθρώπους σαν τον Fred the Shred από του Φανοστάτες την Πρωταπριλιά και το μόνο που μπορώ να πω ότι ελπίζω να είναι πλαστικά ομοιώματα .
“ Για να είμαι ειλικρινής εάν μας τη βαρέσει φοβάμαι ότι πραγματικά θα κρεμάσουμε Τραπεζίτες στα Φανάρια και ελπίζω να μην γίνει πραγματικά !!!”
Σημ.axinosp: Να και ένας Καθηγητής που τιμάει τα παντελόνια του , όχι σαν τους δικούς μας Πάκηδες !!

Στη χώρα της πούτσας το μουνί είναι αγάμητο

“ Είμαστε στην Ευρώπη !” ανέκραξε με υπερηφάνεια η φρυδάτη αδερφή λές και είχε κατακτήσει το Έβερεστ με πασουμάκια.
Κάποια εκατομμύρια τηλεκαρπαζοεισπράκτορες και μερικοί πονηροί, πανηγύρισαν σε εκείνα τα τσιμεντένια χρόνια το κοσμοϊστορικό γεγονός.
Με τον τρόπο του ο καθένας.
Και φυσικά για τους δικούς του λόγους.

Οι μεγαλο-καθήκηδες γιατί θα γέμιζαν οι τσέπες τους με φρέσκο χρήμα.

Οι αριστεροί γιατί θα σταμάταγαν να τρώνε φάπες.

Οι οπαδοί γιατί έτσι έλεγε το κόμμα.

Οι μικρομεσαίοι γιατί πίστευαν ότι θα γίνουν Γερμανοί μισθολογικά.

Οι φτωχοί ελπίζοντας ότι θα δούν άσπρη μέρα.

Οι προοδευτικοί θεωρώντας ότι θα ζήσουν σε ένα σύγχρονο κράτος.

Οι αγάμητες γεροντοκόρες αναμένοντας ότι θα ξεσκιστούν πατόκορφα από σιδερόψωλους και ακούραστους νεαρούς γαμιάδες.

Οι περισσότεροι –οι οποίοι δεν πανηγύριζαν- δεν είχαν καταλάβει και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Το μόνο που νιώθουν είναι η πούτσα που τους έχει μπεί στον κώλο. Μερικοί ούτε κι αυτό γιατί οι διοικούντες έχουν προνοήσει για επαναλαμβανόμενες ενέσεις ξυλοκαΐνης στον σφιγκτήρα του πρωκτού, οπότε μπάτε σκύλοι αλέστε, ο κυρίαρχος λαός δεν πονάει.

Τα χρόνια πέρασαν και μαζί με αυτά σβήστηκαν οι άνθρωποι, τα σημάδια τους, οι δυσάρεστες καταστάσεις που όμως γεννούσαν ελπίδες και η όποια θετική ενέργεια της στιγμής. Αυτό που έμεινε είναι μια άνυδρη, γυμνή έκταση σαν αυτή που έβλεπε ο ετοιμοθάνατος Ματσούο Μπασό:

«Αρρώστησα.
Μόνο τα ονειρά μου συνεχίζουν,
το ταξίδι σ’ αυτή την ερημιά.»

...Όμως τί απέγιναν εκείνοι που πανηγύριζαν;

Οι μεγαλο-καθήκηδες είναι πιό πλούσιοι από ποτέ.

Οι αριστεροί έγιναν μια ακόμα υποκατηγορία στην γκάμα της άρχουσας τάξης.

Οι οπαδοί εξακολουθούν να δίνουν τα σκατο-ψηφουλάκια τους και να πηγαίνουν στα γήπεδα μήπως και δούν τίποτα με ουσία.

Οι μικρομεσαίοι πήραν ένα γερμανικό αυτοκινητάκι με 95 δόσεις.

Οι φτωχοί είδαν τ’ αρχίδια του Βεληγκέκα.

Οι προοδευτικοί έζησαν και ζούν τον εφιάλτη του Κάφκα με μιά γενναία δόση μαφίας.

Και οι αγάμητες γεροντοκόρες άφησαν αυτόν τον θλιβερό κόσμο με τα μουνιά τους γεμάτα αράχνες και κληροδοτώντας τα υπάρχοντά τους στην χειμαζόμενη αλλά πανίσχυρη εκκλησία.

Κι αυτοί που δεν πανηγύριζαν;

Αυτοί εξακολουθούν να μην πανηγυρίζουν. Ακόμα και όσοι δεν καταλαβαίνουν την πισωγλέντικη ανυπαρξία πολιτικής του βλαχοδουκάτου, ή απλά δεν μπορούν να διαβάσουν πίσω από τους τίτλους που μοστράρουν οι δημοσιοκάφροι, βρίσκουν ελάχιστους λόγους πλέον για να χοροπηδούν από την χαρά τους.
Η φωτοβολίδα του Euro 2004 έσβησε μέσα σε αλλεπάλληλες ποδοσφαιρικές φάπες ακόμα και από κατώτερους αντιπάλους, ενώ εκείνη των χρυσών μεταλλίων των Ολυμπιακών αγώνων μέσα σε ηχηρές διεθνείς πουτσοσφαλιάρες για την ντόπα που έφευγε από τα μπατζάκια των αθλητών μας.

Οι πολλοί δεν πανηγυρίζουν πλέον γιατί βλέπουν ότι η χώρα έχει γεμίσει τσουτσούνια. Μεταφορικά πάντα γιατί τα πραγματικά δεν κάνουν πιά κούκου. Τα μουνιά δεν γαμιώνται και δεν γκαστρώνονται. Ανεργία, ακρίβεια, εγκληματικότητα, διαφθορά, ανικανότητα, πρέζα, τζόγος, πουτανιά, αλκοολίκι, παιδοφιλία, σαπίλα, αδικία και ανεξάντλητη απληστία.
Ο κώλος του πολίτη έχει γίνει σαν το μπουρί της σόμπας από το γαμήσι.

Τοκογλύφοι, λαμόγια, πολυεθνικές, έμποροι όπλων, μυστικές λέσχες, μονοπωλιακές αλυσίδες, μασονικές στοές, διεθνείς τυχοδιώκτες, χεράκι-χεράκι με τους ντόπιους ισόβιους καταδότες και πολιτικούς κουκουλοφόρους ξεσκίζουν αυτή την χώρα από όλες τις τρύπες σε μιά ατελείωτη παρτούζα.

Όλοι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι και περισσότερο εμείς οι πολίτες.
Φυσικά κανένας δεν μας ρώτησε ποτέ τι θέλουμε, αλλά ο κάθε παλιόπουστας αποφασίζει και διατάσσει αυτό που τον συμφέρει. Το μόνο δημοψήφισμα που έγινε τα τελευταία πενήντα χρόνια ήταν για το ποιά κλίκα θα μονοπωλήσει την εξουσία. Κι αυτό γιατί οι δύο κλίκες τα είχαν χαλάσει στην μοιρασιά. Και οι βουλευτικές χυσο-εκλογές είναι για τον μπούτσο, στο επίπεδο τί χρώμα κουρτίνες να αγοράσω, μπλέ ή πράσινες.

Σκατί θα πρότεινα.

Ουσιαστικά κανείς πολίτης δεν πήρε τις ευθύνες και τις πρωτοβουλίες του όταν έπρεπε. Όλοι περίμεναν από τον διπλανό τους να το κάνει και αυτοί να λουφάρουν και να εκμεταλλευτούν τους ξένους κόπους. Τους ελάχιστους που τόλμησαν να πάνε κόντρα στο αυθαίρετο νεοφασιστικό οικοδόμημα της ρουφιανιάς, τους έφαγε το σκοτάδι. Και κανείς πέρα από τους δικούς τους ανθρώπους δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους. Κανείς από όλους αυτούς τους φτωχομπινέδες που κλαίνε σήμερα δημόσια ότι αδικούνται δεν κλείνει αυτό το πορδομηχάνημα του δαίμονα, την τηλεστράβωση. Ακόμα και το πορνόσφαιρο που δείχνει, σακατεμένο το δείχνει. Χωρίς μπινελίκια, χωρίς τσακωμούς, χωρίς ουσιαστικά σχόλια. Ντέρμπι και οι 22 μπαλαρίνες να σπρώχνονται, να τραβιώνται, να τσιμπιώνται και να πέφτουν κάτω κάθε μισό λεφτό. Λές και βλέπεις καλλιστεία για την μίς ξεφωνημένη τρανσέξουαλ. Τρικλοποδιές, κατινιές και μασημένες τσίχλες μέσα στις γόβες. Και δύο γριές να περιγράφουν τα χεσμένα βρακιά τους και τις αποφάσεις του χατζηαβάτη με την σφυρίχτρα. Κι ο μαλάκας δεν πατάει ούτε το off στο τηλεκοντρόλ του. Τζάμπα είναι. Να τους αφήσει να το παίζουν μόνοι τους. Όπως ανέχεται την κακοποίηση του αθλήματος, έτσι ανέχεται και την κακοποίηση της ζωής του από κάποιους άλλους σε καθημερινή βάση.

Οι πολίτες δεν πανηγυρίζουν πιά γιατί αδιαφορούν. Αδιαφορούν για το ποιός ξεκωλιάρης διοικεί αυτό το μπουρδέλο ως νταβατζής και σε ποιούς συφιλιτικούς πελάτες μας αναγκάζει να στήνουμε κώλο κάθε φορά. Και η νεολαία έχει αφεθεί στην τύχη της ή μάλλον στην ατυχία της. Κάποιοι την σπρώχνουν στην πρέζα, στην πουτανιά, στο αλκοόλ, στον χουλιγκανισμό και στο βόλεμα. Όμως για να βολευτεί κανείς πρέπει να πληρώσει το τίμημα.

Μου ‘ρχεται να ξεράσω όταν ακούω “επιστημονικές” απόψεις για το οποιοδήποτε θέμα. Με μια γλώσσα ξερή, βαρετή, πούστικη και ευνουχισμένη. Ούτε την λέξη “σκατά” δεν μπορούν να προφέρουν ανοιχτά. Σου λένε “περιττώματα” κι άντε να βγάλεις άκρη ποιό είναι το περιττό, οι κώλοι ή τα στόματα. Άνθρωποι άσχετοι από ιστορία, κοινωνιολογία και οικονομικά σου κοπανάνε με βεβαιότητα ότι ευτυχώς που είμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι απέξω. Οι ίδιοι που αύριο θα στηρίξουν το χτίσιμο πυρηνικών αντιδραστήρων-βομβών σε μιά σεισμογενή και ασταθή χώρα.

Από την μιά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα ήταν η κατάσταση παρά να υποθέσει με τα στοιχεία που έχει. Ακόμα κι έτσι οι πιθανότητες να κάνει λάθος είναι περισσότερες από εκείνες του να πέσει μέσα. Μπορεί να ήμαστε χειρότερα αλλά μπορεί να ήμαστε και καλύτερα. Οι δυσκολίες σε ξυπνάνε και ανεβάζεις στροφές, ενώ η λούφα σε κοιμίζει και σαπίζεις ζωντανός.

Από την άλλη, μιλάνε λές και μας βάλανε τζάμπα στην τότε ΕΟΚ ή κατόπιν στο πουστρο-ευρώ. Το άχρηστο Secam και τα “λίγα” Μιράζ και τις πνιγμένες πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας, και το τζάμπα ρεύμα δεκαετιών στην Πεσινέ, και τις αποικιοκρατικές συμβάσεις των εταιρειών των ΗΠΑ, και τους αμέτρητους και ατελείωτους τόκους στις αγγλοεβραϊκές βδέλλες τα ξεχνάνε, ... τι αρχίδια να πρωτοαναφέρω; Έχουμε φάει το γαμήσι της αρκούδας χωρίς βαζελίνη για κάθε σέντσι που πήραμε από τις ευρωπαϊκές ρουφιάνες, και έχει και συνέχεια.

Όμως η αλήθεια δεν λέγεται ποτέ σε αυτό το παραμύθι της γλυκειάς γαλαζοσκουφίτσας. Ότι ο λύκος είναι χορτάτος και ότι το πιτσιρίκι δεν θέλει να το φάει, αλλά να το ξεσκίσει με την τριχωτή πουτσάρα του. Και αυτό κάνει. Το γαμάει και το ξαναγαμάει και το χύνει και το δέρνει ώσπου το μικρό λιποθυμάει από τον πόνο. Και όταν έρχεται ο χριστιανοεθνικόφρων κυνηγός-σωτήρας , τρώει κι αυτός δυό μανίκια που είχανε ξεμείνει. Στο τέλος ο λύκαρος ξύνει τ’ αρχίδια του με διεστραμμένη ευχαρίστηση ενώ ο γκέι κυνηγός έχει πάρει από το χέρι την αιμορραγούσα και κοσμοχαμένη γαλαζοσκουφίτσα για να την πάει στο σπίτι της. Στο δρόμο δεν χάνει την ευκαιρία να της εξηγήσει πόσο ωραία είναι η σειρά του Μπόμπ του Σφουγγαροπουστράκη που έχει η τιβί.

Έχουμε γίνει ο απόπατος της Ευρώπης. Όλοι οι ταλαίπωροι τριτοκοσμικοί συρρέουν στην πύλη του ψευτοπαραδείσου και εμείς δεν μπορούμε ούτε να τους μπάσουμε μέσα, ούτε και να τους διώξουμε. 9 χιλιάδες ευρώ στοιχίζει χοντρικά το ταξίδι των πειναλέων ως την Ιταλία, μαζί με το φαΐ και τα άλλα έξοδα. Εγώ για να βάλω στην άκρη 9 χιλιάρικα περίσσευμα πρέπει να δουλεύω τρία χρόνια με το σκατό παξιμάδι. Στο Αφγανιστάν με την αβυσσαλέα συναλλαγματική διαφορά, ο γιδοβοσκός για να βγάλει 9.000 ευρώ πρέπει να δουλέψει 2.157 χρόνια και κάτι μήνες. Πού στο διάολο τα βρίσκει ο αλήτης;

Να σας πώ εγώ που τα βρίσκει: Ο καθένας ξεκινάει με ένα πακέτο καθαρή άσπρη και σε κάθε στάση κόβει. Πάρε Τούρκε, πάρε Έλληνα, πάρε Ευρωπαίε. Και αν ποτέ ο “πολιτικός πρόσφυγας” φτάσει στον προορισμό του το δίκτυο οργανώνεται σε επαγγελματική πιά βάση. Το όπιο από τότε που το ΝΑΤΟ έκανε το ντού στο Αφγανιστάν χτυπάει νέο ρεκόρ παραγωγής κάθε χρόνο και θα συνεχίσει να κορυφώνει χωρίς bear market. Οι ίδιοι οι Αφγανοί δεν την πίνουνε, άραγε πού πάει όλη αυτή η πρέζα;

Οι πολιτικάντηδες του εδώ τσιμπουκιστάν παίρνουν την στοά των Βρυξελλών να ζητήσουν οδηγίες και οι Βρυξέλλες τους παραπέμπουν στα εξωτερικά χρέη της χώρας και τους κλείνουν το τηλέφωνο. Κανείς δεν ενοχλεί την νταραβεριτζού Τουρκία και το δίκτυο διανομής. Καλές είναι και οι περιουσίες των φραγκάτων της Πόλης αλλά εμένα με ενδιαφέρει να περπατάω στο δρόμο χωρίς να κουβαλάω σιδερικό μαζί μου, και να μην κολλήσουν τα παιδιά μου χολέρα και ηπατίτιδα από αυτούς που κατουράνε και χέζουν στην μέση του δρόμου. Πάντα ήμαστε βρώμικη χώρα, αλλά τώρα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο.

Εγώ άμα βγώ να πουλήσω πειρατικά σι-ντί, με μαζέψανε αμέσως οι κερατάδες. Τους πρώην καννίβαλους δεν τους ενοχλεί κανένας. Και καλά όσο αγοράζει ο κόσμος σι-ντί. Όταν πάψει, τί θα κάνουνε οι στρατιές των καρβουνιάρηδων; Θα γυρίσουν πίσω στην Αφρική ή θα πουλήσουν τίποτε άλλο; Το πράγμα δένει και μόνο οι ηλίθιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν και να το δούν.

Είναι καλοί λέει οι μαύροι και οι Αφγανοί και όλοι οι άλλοι τριτοκοσμικοί. Όποιος το λέει αυτό δεν έχει ταξιδέψει αρκετά, ούτε στις εν λόγω χώρες, ούτε στα γκέτο των Ευρωπαϊκών πόλεων. Δεν είναι καλοί, απλά είναι λίγοι και λόγω χρώματος φαίνονται. Ας πάνε οι προοδευτικοί του καναπέ μια βόλτα στο Λάγος της Νιγηρίας ή στη Σομαλία ή στο Αφγανιστάν . Θα τους φάνε ζωντανούς πρίν βγούν από το αεροδρόμιο. Κι οι μαύροι από την πλευρά τους δίκιο έχουν. Ίσως και περισσότερο από εμάς. Αυτούς τους γαμάνε κάτι αιώνες οι αποικιοκράτες και δεν τους δίνουν δεκαράκι. Εμείς όλο και κάτι βρωμοψίχουλα καβαντζώνουμε.

Το ότι η χώρα έχει φτάσει σε αδιέξοδο είναι ψέμα. Όπως και το ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σωθεί η κατάσταση παρά περισσότερα τσιμπούκια και πισωκολλητά. Η χώρα δεν έχει φτάσει σε ένα, αλλά σε πολλά αδιέξοδα. Και η μόνη λύση δεν είναι το να στήνουμε κώλο γιατί αυτό κάνουμε τόσα χρόνια και πάμε όλο και παραμέσα στο λάκκο με τα παπάρια. Ούτε το να οδηγούμαστε από τους κουκουλοφόρους πράκτορες σε συγκεκριμένα κανάλια εκτόνωσης και στον εμφύλιο πόλεμο ή στην στυγνή μασονοκινούμενη δικτατορία.

Όποιος μαλάκας θέλει να διεκδικήσει κάτι και δεν ξέρει πώς, αντί να κλείνει τους εθνικούς πορνόδρομους, να πάει να κλείσει μιά Τετάρτη στις 3 την νύχτα όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Εκάλη και όλες τις εισόδους των καναλιών. Να μην μπαίνει και να μην βγαίνει κουνούπι. Να δείτε για πότε παραλύει η κωλοτρυπίδα αυτού του αίσχους. Αλλά τότε να είσαστε σίγουροι ότι οι ψευτοδημοκρατικές σκατοσακούλες θα κατεβάσουν όχι μόνο τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ, αλλά και τα Σκατάμ και τους κουκουλοφόρους μπατσομπινέδες και την Χρυσή Κραυγή. Ακόμα και τα τάνκς θα κατεβάσουν στο δρόμο για να τσακίσουν το δάχτυλο που θα τους έχει μπεί στον κώλο. Τότε όμως θα μπλέξει το πράγμα και θά ‘χει ενδιαφέρον.

Πουθενά δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς νεκρούς και έπος χωρίς ήρωες.

Όλα τα άλλα είναι φιλοσοφίες της δειλής ψωλής.

Οι Σπαρτιάτες πέθαιναν πραγματικά, όχι εικονικά στην οθόνη του υπολογιστή. Γι αυτό και νικούσαν τους αντιπάλους τους και γι αυτό είναι αθάνατοι.

Βάλτε το αυτό πάνω στον πούτσο σας να δείτε τι γίνεται.
http://nofairgame.blogspot.com/2009/03/blog-post_15.html

Νικόλας Ασιμος: Η τελευταία του επιστολη πριν αυτοκονήσει 17/3 /1988

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ
Μήνυμα προς όλους, για όλα.
Μια είναι η βόλτα, μόνο μια, αυτή θα μας λευτερώσει.
Δε σταματάει αυτή η βόλτα, ούτε ποτέ της έχει αρχίσει.
Magic theater fur fur
Το μεγαλύτερο θέατρο στην ιστορία, που καταργεί την ιστορία. Εγώ που το έχω ξεκινήσει έχω αναλάβει την ευθύνη.
Με ξέρουν όλοι οι σοφοί του κόσμου, κι όλοι οι καλλιτέχνες του πλανήτη.
Στην αρχή υπήρξα μονάχος μου, τώρα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που μπήκανε στο θέατρο μας.
Ανθρώπους ψάχνουμε όχι ιδεολογίες, Ανθρώπους να'χουν θάρρος, αγάπη, καλοσύνη. Ανθρώπους που δεν είναι ψεύτες, ρηχοί και βολεμένοι και ξέρουν να δίνουνε, όχι να ρουφάν και να εκμεταλλεύονται τους γύρο. Ανθρώπους έστω με καρδιά. Ας είναι δικηγόροι, παπάδες και αστυνόμοι. Ας είναι και χαφιέδες, κομουνιστές, αναρχικοί, αρκεί να έχουν τόλμη να κρατήσουν ένα λόγο και να πούνε την αλήθεια.
Αν δεν καταλαβαίνετε το θέατρο μας και μας κοροϊδεύετε ακόμα δεν φταίμε εμείς.
Εμείς έχουμε τη γνώση. Αυτή που δεν έχουν όλοι μαζί οι κυβερνήτες, οι δικαστές και οι γιατροί.
Σας κολλάμε στον τοίχο με ένα ζελοτέιπ.
Είμαστε καθαροί γι' αυτό ζούμε μέσα στις υπόγες και χαρίζουμε.
Δίνουμε παραστάσεις στην πλατειά και χαίρονται τα παιδάκια και δεν έχουμε λεφτά.
Είμαστε αυτόδουλοι της καλοσύνης . ξέρουμε να δημιουργούμε όχι να καταστρέφουμε. Ξενυχτάμε μέρα νύχτα και φτιάχνουμε μονάχοι τα όργανα μας.
Οι άλλοι σπανέ λάμπες και μπουκάλια, εμείς τα καθαρίζουμε με σκούπες. Οι σκουπιδιάρηδες είναι μαζί μας και όλοι οι άνθρωποι το πλανήτη.
Ρωτήστε στην περιοχή των Εχαρχείων που μας ξέρει. Μας αγαπάνε όλοι. Ρωτήστε αν χρωστάμε τίποτα και σα κανένα. Σε όλους έχουμε δώσει παραπάνω.
Μπακάληδες, ψιλικατζήδες, περιπτεράδες, ταβερνιάρηδες μας εκτιμάνε.
Χαρίζουμε το γέλιο, αγάπη και ευτυχία.
Κάναμε τους γέρους να αισθάνονται παιδία.
Τα πρεζόνια να κόψουνε την άσπρη και να γελάνε.
Εγώ που το' χω ξεκινήσει δεν έδειρα ποτέ και πουθενά κανένα.
Με έχουν περάσει από όλα τα μπουντρούμια και το κορμί μου είναι γεμάτο πληγές.
Τα όπλα μου είναι πιστολάκια και νταούλια απ' αυτά που παίζουν τα παιδάκια, παίζει και η μικρή μου κόρη.
Όταν όλοι εσείς κολλάτε αφίσες και γεμίζετε σκουπίδια την Αθηνά εγώ σας πολεμάω με μια ζωγραφιά στον τοίχο του σπιτιού μου. Εκεί που ήταν βόθρος και μπάζα και ουρλιάζανε τα κομπρεσέρ.
Εκεί μένω τώρα, τρία χρόνια μαζί με την μικρή μου κόρη, φιλοξενώντας κι άλλους που δεν είχανε να φανέ και που να κοιμηθούνε.
Και δε φοβάμαι να δώσω τη διεύθυνση μου, την ξέρουν όλοι
'ΑΡΑΧΩΒΗΣ 41' ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Έμαθα πως συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον μου. Πως βάλανε εισαγγελέα για να με βάλουνε ξανά στο ψυχιατρείο και να μου κάνουν ίσως και λοβοτομή
Είμαι υποχρεωμένος να με σώσω
Καταγγέλλω λοιπόν δημόσια.
Στις 6 Οκτώβρη με πιάσανε έξω από το δρόμο του σπιτιού μου να παίζω θέατρο του δρόμου.
Με σύρανε με τη μια στο αστυνομικό τμήμα, με δέσανε με χειροπέδες, μου σπάσανε τα πλευρά μου, με πήγαν στο Αιγινίτειο ψυχιατρείο, με είχανε δεμένο.
ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ και αυτοί με βγάλανε τρελό.
Έκανα ακόμη και αυτούς που με χτυπούσαν να γελάνε.
Αντί να τηρήσουν ένα λόγο ότι πια δε θα μ' αγγίξουν με σύρανε δεμένο στο ΔΑΦΝΙ.
Στο χειρότερο μπουντρούμι με ξάπλωσαν, με ξαναχτύπησαν και μου κάνανε ενέσεις απ' αυτές που σκοτώνουνε βουβάλια (παρ' όλο που πάλι μου δώσανε λόγο ότι δεν θα μ' αγγίξουν ) και με πάτησαν σα χαλάκι και με βάλανε με τις χειρότερες ρουφήχτρες.
Τους αρρώστους που προσπαθούσαν να μου πάρουν το ρολόι και ότι άλλο είχα πάνω μου, ακόμη και το τελευταίο μου τσιγάρο.
Όλοι οι γιατροί του κόσμου δεν τήρησαν ένα λόγο.
Αλλά εγώ κατάφερα και βγήκα και είμαι ζωντανός.
Σε λιγότερο από δυο μέρες κι απ' το χειρότερο μπουντρούμι.
Ας έρθουν οι ψυχίατροι μια βόλτα μαζί μου και θα τους δείξω.
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ.
ΞΕΡΩ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΣΠΙΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
Ευχαριστώ όλους όσους κινητοποιήθηκαν για να με βγάλουν έξω, αν και κάπως καθυστερημένα. Ήμουν ήδη έξω και περίμενα τον πατέρα μου να βάλει μια υπογραφή.
Ευχαριστώ την Κατερίνα Γώγου που παράτησε το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ήρθε.
Ιδίως το Διονύση το Σαββόπουλο καθώς και το φίλο μου ψυχίατρο Δημήτρη Μαντούβαλο.
Πήγα χθες μονάχος στο αστυνομικό τμήμα, ρώτησα αν κατά λάθος άγγιξα κανένα, μου είπαν όλοι όχι
Τους ζήτησα να μου δώσουν πίσω ένα μενταγιόν και μια καρφίτσα ανεκτίμητης αξίας (μου είναι χαρισμένα) Κάνανε ότι δεν ξέρουνε και ούτε το μισοσπασμένο χέρι μου δεν είχαν την τόλμη να μου σφίξουν.
Ας μου τα δώσουν όλα πίσω και τους συγχωρώ όλους.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΝΑ Μ' ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΣΤΑΥΡΟ Η ΚΡΕΜΑΛΑ.
Τώρα εγώ βρίσκομαι αποσυρμένος στο προσωπικό μου νησάκι όπου κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Εδώ βλέπω και τη νύχτα και χρειάζεται να ξεκουραστώ και να θεραπεύσω το πληγωμένο μου κορμί.
Ταχυδρομώ αυτό το γράμμα στον πληρεξούσιο μου δικηγόρο. Προς πλους και για όλα.
Ακόμα και στους ψυχίατρους και τον τυχόντα εισαγγελέα.
Βοηθήστε με να επανέλθω στον κόσμο και να παίξω τη μουσική που δεν έπαιξα ακόμα. Και ας μου σπάσανε τις κιθάρες και τα μηχανήματα μου. Δεν ζητάω αποζημίωση, ένα μονάχα συγνώμη εγώ ζήτησα χιλιάδες.
Καλώ τους φίλους δημοσιογράφους που με ξέρουν όλοι. Τώρα που κινδυνεύω, να δημοσιεύσουνε το γράμμα, όλο, χωρίς περικοπές.
Τόσες συναυλίες έχω δώσει και δε γράφτηκε γραμμή. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ και σας συγχωράω. Πολεμήστε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι αυτό που έχετε ξεχάσει.
Το μήνυμα της βόλτας είναι για όλους και για όλα.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν και με θεωρήσανε τρελό εμένα ας κάνουνε τον κόπο να μελετήσουνε βιβλία.
Όπως το '1984' του Όργουελ το λύκο της στέπας του Έρμαν Έσσε, τις 'ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ' του Δον Χουάν, τον Ευριπίδη, τον Αισχύλο, τον Αριστοφάνη, την Αρχαία Ελληνική Μυθολογια για το Διόνυσο, τον Πάνα, τον Ιάσονα και άλλους, τη 'Δολοφονία του Χριστού' του Βίλχεμ Ράιχ, την Αποκάλυψη του Ιωάννη το Διογένη με το φανάρι, την κατσαρίδα που έμαθε να πετάει.
Η ας διαβάσουν το βιβλίο μου 'ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ' και πολλά άλλα, ΖΕΝ και ΓΙΟΓΚΑ, ακόμα και τον Αϊνστάιν.
Εγώ τα κάνω πράξη κάθε μέρα και στο δρόμο.
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΘΩΩΣΩ.
Αλλιώς ο άγγελος του κόσμου το είπε και θα το κάνει, θα φύγει και θα σας αφήσει να περπατάτε μπουσουλώντας ή θα σας κολλήσω τη χειρότερη βρισιά που λέω,
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ.
Καλώ και το Μίνω Βολανάκη να έρθει και να μας σφίξει το χέρι.
Εμείς κάνουμε συμβάντα και χάπενινγκ και όχι αυτός στα Βραχιά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Και όλο το MAGIC THEATER FUR FUR
Υ.Γ.
ΞΕΚΟΥΝΗΘΗΤΕ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ.
Η αλλιώς πάτε μια βόλτα μέχρι το πολυτεχνείο εκεί που είναι εκείνο το κεφάλι που προσκυνάτε όλοι. Κάντε τον κόπο, σκύψτε και διαβάστε.
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κάτω δεξιά είναι γραμμένο του Ανδρέα Κάλβου είναι.
Ή πάτε μια βόλτα μέχρι τον τάφο του Καζαντζάκη κάτι γράφει 'Δεν έχω τίποτα να χάσω. Είμαι ελεύθερος'
ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ.

Ακυρωμένα χρεόγραφα στην χωματερή των θεών

Από όλες τις επινοήσεις του ανθρώπινου μυαλού, η πιό φτηνή σε κόστος και η πιό ξεφτιλισμένη από την ιστορική εξέλιξη είναι ο θεός.
Ή πιό σωστά : οι θεοί. Έχουν ήδη υπάρξει εκατομμύρια για να μην πώ δισεκατομμύρια από δαύτους.
Μόνο οι Ινδουϊστές έχουν 330 εκατομμύρια καλούς θεούς και 330 εκατομμύρια κακούς.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μια βασική 12άδα και έξι-εφτά στον πάγκο.
Οι Ρωμαίοι είχαν μια δωδεκάδα ανά επαρχία συν παγκίτες και προπονητή, είχαν δημιουργήσει δηλαδή ένα champions league των θεών.
Από τα πέτρινα ειδώλια της προϊστορικής περιόδου, ως τους αφηρημένης μορφής παντογνώστες της σύγχρονης εποχής, η κάθε ομάδα ανθρώπων που άφησε τις πατημασιές της πάνω στο χώμα του πλανήτη είχε χιλιάδες φαντάσματα στα οποία χρέωνε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, τους φόβους και τις ελπίδες της.
Αυτά τα φαντάσματα της νύχτας του μυαλού άρχισαν να εξαϋλώνονται όσο επεκτεινόταν το φώς της λογικής και της επιστήμης του ανθρώπινου νού.
Τα πιό πολλά βρίσκονται τώρα στην αιώνια χωματερή.
Πρόκειται για προϊόντα μαϊμούδες που άμα περάσει η μόδα τους δεν πιάνουν φράγκο, γιατί απλά είναι άχρηστα.
Πρακτικά οι θεοί όχι μόνο είναι άχρηστοι αλλά και επικίνδυνοι για την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, ακόμα και γι αυτούς που δεν τους πιστεύουν, θα έλεγα ειδικά γι αυτούς.
Από την αρχαιότητα ως σήμερα οι περισσότεροι πόλεμοι πηγάζουν από την φανατική πίστη σε μια σαχλαμάρα που λέγεται υπέρτατο όν.
Το ίδιο που συγχωρεί κάθε έγκλημα όσο άγριο και να είναι, φτάνει να έγινε στο όνομά του.
Και αν ο θεός-μαϊμού δεν είναι πάντοτε η αιτία του πολέμου, ποτέ δεν έχει γίνει η αιτία αποτροπής του.
Τα διαχρονικά σκλαβάκια είτε κραδαίνουν γιαταγάνια, είτε εκτοξεύουν πυραύλους Κρούζ, δεν καταλαβαίνουν λεπτομέρειες.
Το χρώμα που έχει το τομάρι του θεού έχει σημαίνοντα ρόλο.
Ο μελαχρινός έως γύφτος Εβραίος Χριστός γίνεται ξανθός, γαλανομάτης, ασπροκώλης, ή ό,τι άλλο χρειάζεται κατά περίσταση.
Μόνο που τα παραμυθάκια της παιδικής ηλικίας δυστυχώς δεν έχουν πέραση στην ενήλικη ζωή.
Το ηλίθιο ρατσιστικό θεώρημα των αγράμματων Δυτικών ότι η κίτρινη φυλή (ή οποιαδήποτε άλλη φυλή) δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί, κατέρρευσε ολικά στις μέρες μας.
Αν οι παπάρηδες Δυτικοί είχαν διαβάσει προσεκτικότερα την παγκόσμια ιστορία θα τους ήταν ξεκάθαρο.
Αλλά η ιστορία είναι ένα από τα μαθήματα που όλα αυτά τα νεοπαγή κράτη των 200 άντε 300 χρόνων ύπαρξης έχουν συνηθίσει να τα περνάνε με σκονάκι.
Η αλήθεια είναι ότι βοήθησαν και οι ίδιοι με τους άσχετους στα οικονομικά πολιτικάντηδες που διαχειρίζονται τον πλούτο που παράγουν οι πολίτες.
Όλες οι εταιρείες-βρυκόλακες εγκατέλειψαν την Δύση για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Όταν π.χ. ένα επώνυμο αθλητικό παπούτσι κάνει 40 ευρώ (χωρίς το κέρδος του καταστήματος) , δεν τους αρκούσε να βγάλουν 20 ευρώ καθαρά αλλά ήθελαν να βγάζουν 39 γι αυτό και το φτιάχνουν στο Βιετνάμ και στην Κίνα με σκλάβους εργάτες για να τους στοιχίζει 1 ευρώ.
Το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος Κινέζος και Βιετναμέζος δεν έχουν 80 ευρώ (που είναι η τελική τιμή στο κατάστημα) για να ξοδέψουν για το κωλο-παπούτσι και θα περάσουν κάμποσα χρόνια για να τα αποκτήσουν.
Οπότε θα αγοράσουν την ντόπια μαϊμού που είναι στην ίδια σχεδόν ποιότητα μόνο με 5 ευρώ.
Από την άλλη οι αλητο-εταιρείες έχασαν και τον Δυτικό καταναλωτή που ίδιες άφησαν άνεργο και άφραγκο.
Κι αυτός με την σειρά του θα αγοράσει το παπούτσι-μαϊμού από τον Κινέζο έμπορο της πόλης του με 10 ευρώ (5+5 τα μεταφορικά).
Αυτό που έγινε στο παραπάνω παράδειγμα με τα παπούτσια, υπήρξε ο κανόνας για όλα σχεδόν τα βιομηχανικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια. Ρούχα, εργαλεία, έπιπλα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικές συσκευές, αξεσουάρ, όλα έγιναν εισαγόμενα.
Ο μόνος τομέας που κράτησε η Δύση γιά την πάρτη της είναι η πολεμική βιομηχανία. Ο τελευταίος άσσος στο μανίκι του χαρτοκλέφτη.
Ύστερα κάποιοι απατεώνες έκαναν βαριά βιομηχανία τον τραπεζικό και κυρίως τον χρηματιστηριακό κλάδο.
Δηλαδή τον αέρα.
Δισεκατομμύρια πραγματικά δολάρια, ευρώ και γιέν χάθηκαν μέσα στην μαύρη τρύπα της ψεύτικης ανάπτυξης και των φουσκωμένων αποτιμήσεων.
Γιατί οι μισθοί και τα μπόνους πληρώνονταν σε πραγματικό χρήμα.
Και τα κέρδη της υπερκομπίνας εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη στον διεθνή τραπεζικό λαβύρινθο.
Όμως τώρα το εργατικό δυναμικό του τραπεζοχρηματοπιστωτικού τομέα θα πρέπει να απορροφηθεί από άλλους τομείς.
Και ρωτάω, από ποιούς; Ακόμα και αν κάποιο από τα κράτη αποφάσιζε εδώ και τώρα την επανίδρυση των βιομηχανιών που μετανάστευσαν, η πλήρης επαναφορά στην προ δεκαπενταετίας κατάσταση θα πάρει –με πολύ επιεικείς όρους- τουλάχιστον πέντε χρόνια από σήμερα.
Η ελάχιστα ορθολογική οικονομική ανάπτυξη που κυριαρχούσε ως την δεκαετία του ’80 έδωσε την θέση της στον άγριο τζόγο και στην ρώσικη ρουλέτα των παραγώγων. Όλα υπάχθηκαν στο ζάρι.
Ο πλανήτης έγινε μια απέραντη μπαρμπουτιέρα.
Μόνο που σε αυτό το μπαρμπουτομάγαζο κάποιοι “μάγκες” έπαιζαν με ξένα λεφτά.
Με τα λεφτά του φορολογούμενου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Κατόπιν η μπάλα πήρε και τα ακίνητα που ως εκείνη την στιγμή ήταν το μόνο υπαρκτό περιουσιακό στοιχείο στις περισσότερες εταιρείες και τράπεζες-βρυκόλακες.

Οι ΗΠΑ είχαν μηδέν (0) πληθωρισμό από την Συντακτική Εθνοσυνέλευση του 1787 ως το 1930. Από τότε ως σήμερα ο πληθωρισμός είναι 4.500 %. Όταν το δολάριο αποσυνδέθηκε από τον χρυσό, το εθνικό χρέος ήταν 2 δίς.
Στην πρώτη προεδρία του Ρόναλντ Ρήγκαν πέρασε το 1 τρίς για πρώτη φορά.
Σήμερα είναι 11 τρίς. Σε 15-20 χρόνια με αυτό τον ρυθμό, θα περάσει τα 100 τρίς.
Και πάνω από όλα, το τρομαχτικό: με ένα σημερινό δολάριο αγοράζει κανείς ό,τι ακριβώς αγόραζε το 1933 με 2,5 σέντς !

Θα έλεγα ότι πιό τρομαχτικό είναι το ότι οι άσχετοι που βρίσκονται στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη για να κλείσουν τις τρύπες εξακολουθούν να εγγράφουν πληθωριστικό χρήμα στους ισολογισμούς τους και μόνο εκεί βέβαια, γιατί για να το τυπώσουν δεν έχουν τα απαιτούμενα λεφτά !
Η παγκοσμιοποίηση (διάβαζε καλύτερα: πουτανοποίηση) των αγορών απέτυχε παταγωδώς.
Κι ας λένε ό,τι μαλακίες θέλουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι υπηρέτες της άρχουσας συμμορίας, οι καθηγητές των πανεπιστημίων της πούτσας.
Ο κόσμος δεν είναι όπως 200 χρόνια πρίν. Ούτε κάν όπως 50 χρόνια πρίν.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αυξηθεί υπέρμετρα και καταναλώνει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι μπορούν να ανανεωθούν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Δείτε τι γίνεται με τα αυτοκίνητα.
Ο ένας κατασκευαστής τα προσφέρει με 10 % έκπτωση. Ο άλλος με 20 % . Ο τρίτος με 30 %. Σε λίγο θα τα δίνουν σε τιμή κόστους και δεν θα τα παίρνει κανένας.
Στον κώλο τους θα τα βάλουν.
Η διαφήμιση βούλιαξε και δεν πείθει κανέναν να αγοράσει τα άχρηστα σκατά.
Το ίματζ σκέβρωσε απίστευτα και πήρε κι αυτό την θέση του στα σκουπίδια. Ποιός νοιάζεται για ίματζ, άμα δεν έχει λεφτά και φαγάκι να σαβουρώσει;
Η φούσκα της χλιδο-παπάτζας έσκασε και μάλλον ήταν η τελευταία στη σειρά με τις φούσκες. Δεν υπάρχει άλλη στο κουτί.
Το σύγχρονο ζευγάρι των θεών που ήταν το εύκολο χρήμα και η πρόσκαιρη δύναμη, παραπαίουν. Έχουν πάρει κι αυτοί την άγουσα για την χωματερή όπως όλοι οι προκάτοχοί τους.
Δεν υπάρχει πλέον ορατή σωτηρία αν συνεχίσουμε να πορευόμαστε με το ισχύον οικονομικό σύστημα.
Το να ρίχνει κανείς “νέο” χρήμα (έστω και πληθωριστικό) στο τρύπιο πιθάρι των Δαναΐδων δεν είναι λύση.
Ούτε φυσικά η νέα χρηματιστηριακή φούσκα που προσπαθούν να δημιουργήσουν για να καλύψουν το σκάσιμο της προηγούμενης είναι λύση. Ούτε και το να τρυπάνε τον πυθμένα του Βόρειου Πόλου για να αντλήσουν καινούργιο πετρέλαιο.
Αν θέλουν λιγότερη αθλιότητα στο χρηματιστήριο και στην διαχείριση των χρημάτων του φορολογούμενου, τρία είναι τα βήματα:
-Να βάλουν επιτέλους στην φυλακή τους υπεύθυνους της μεγάλης κομπίνας.
Κι άμα δεν τους χωράνε οι φυλακές να σκοτώσουν και μερικούς από αυτούς τους ξεκωλιάρηδες.
-Να καταργήσουν εντελώς τα παράγωγα.
-Να κλείσουν όλους τους φορολογικούς παραδείσους του βρώμικου χρήματος.

Αν θέλουν καθαρότερο περιβάλλον πρέπει να θέσουν τις πολυεθνικές εταιρείες εκτός νόμου, ειδικά τις πετρελαϊκές.
Αρκετό χρήμα έχουν μαζέψει, ας πάνε στον αγύριστο οι παλιόπουστες.

Αν θέλουν προστασία των θέσεων εργασίας θα πρέπει να θεσπίσουν ένα νέο είδος προστατευτισμού και δασμών που να ευνοεί το τοπικό εμπόριο και το εμπόριο μεταξύ γειτονικών χωρών.
Κανείς πολίτης δεν έχει αντίρρηση να πληρώνει ακριβότερα τα προϊόντα που καταναλώνει, αν αυτό του εγγυάται την δουλειά του και την ευημερία της χώρας του.
Η λογική του να εισάγει κάποιος το γάλα, ή τα φρούτα, ή τα έπιπλα που μπορούν να παραχτούν εδώ, από κάποια άλλη χώρα που βρίσκεται 5 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί υπερβολικό κέρδος για κάποιους, τελείωσε.

Ποιός όμως θα τα κάνει όλα αυτά; Ο λουστράκος Ο-μπάμιας, η εμμηνοπαύουσα κυρα-Αγγέλω, ή ο Εβραίος γλειφομουνάς της Μπρούνι; Αυτοί είναι όλοι άψυχοι αχυράνθρωποι. Οι πολυεθνικές διοικούν αυτόν τον πλανήτη. Ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί είναι ο πολίτης, όχι όμως ο σκλάβος πολίτης, αλλά ο ελεύθερος. Όχι ο Συβαρίτης ο μαθημένος στην πολυτέλεια, αλλά ο Κροτωνιάτης που την βγάζει με λίγα. Αυτός που δεν προσκυνάει θεούς, αλλά τους στέλνει όλους εκεί που τους αξίζει, στην χωματερή.

Λύσεις υπάρχουν. Η παραγωγή προϊόντων που να ανταποκρίνονται σε πραγματικές και συγκεκριμένες ανάγκες, και η προτεραιότητα των ανταλλαγών κοντινών αποστάσεων. Η ηλιακή ενέργεια ήταν πάντα η φθηνότερη και η μόνη αστείρευτη πηγή.
Γι αυτό και ο ήλιος ήταν ο πρώτος θεός σε πολλούς πολιτισμούς και ίσως ο μοναδικός που έχει νόημα από πραγματιστική σκοπιά.
Αν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για καινούργιες πετρελαιοπηγές και για πυρηνικά σκουπίδια επενδύονταν στην έρευνα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός.
Η Σαχάρα θα ήταν το καινούργιο Ελντοράντο.
Όμως αυτό θα άλλαζε τις ισορροπίες του πλούτου και της δύναμης και θα δημιουργούσε καινούργιους θεούς.
Αυτό δεν το θέλουν τα έθνη της ομίχλης και οι καθιερωμένες θρησκείες του σκοταδιού.
Προχθές διάβασα ότι βρέθηκε ένα νέο είδος φορτιστή που φορτίζει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου σε 5 δευτερόλεπτα και τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 5 λεπτά, όσο κάνεις για να βάλεις βενζίνη.
Νέες ιδέες και εφευρέσεις εμφανίζονται χιλιάδες κάθε χρόνο, μόνο που το τοκογλυφικό σύστημα τις θάβει γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα άκοπα κέρδη του από τις καθιερωμένες πατέντες.
Οτιδήποτε γίνει στο μέτωπο της κρίσης, πρέπει να γίνει με συναίνεση και συνεργασία. Αλλιώς δεν πρόκειται να έχει επιτυχία.
Η Κίνα π.χ. κατέχει το 55% του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ. Αν της κλείσουν τις αγορές, και πεινάσει το 1,5 δις των κατοίκων της, θα βγεί και θα πουλήσει όλα τα αμερικάνικα χρεόγραφα μάρκετ.
Αυτό θα είναι ο πραγματικός Αρμαγεδδώνας.
Όλες οι αγορές χρεογράφων θα καταρρεύσουν.
Οι σκουπιδότοποι θα γεμίσουν με ακυρωμένα κρατικά ομόλογα. Και την επόμενη ημέρα οι ΗΠΑ θα κυρήξουν τον πόλεμο στην Κίνα και σε όποιον άλλον γουστάρουν.
Και η μόνη υπαρκτή βιομηχανία της Δύσης, η πολεμική, θα κάνει πάρτι.
Χρειάζεται εντελώς άλλη λογική στην διαχείριση των πόρων, την ιδιοκτησία και την διεθνή συνεργασία.
Με την λογική του ληστρικού καπιταλισμού, της νεο-αποικιοκρατίας και της λεηλασίας του περιβάλλοντος καμμιά λύση δεν εφικτή.
Μόνο πόλεμος, πείνα και καταστροφή βρίσκονται μπροστά μας.
Και αυτό είναι το καλό σενάριο.
Το ότι όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία είναι προσχεδιασμένα ως ένα βαθμό, μπορεί να το καταλάβει όποιος πάει μερικά χρόνια πίσω.
Είναι τουλάχιστον 20 χρόνια τώρα που με πρόσχημα την τρομοκρατία, οι δυνάμεις καταστολής και αστυνόμευσης πολλαπλασιάζουν το προσωπικό τους και διευρύνουν τις αρμοδιότητές τους σε βάρος του πολίτη και αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα.
Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι τυχαίο, δικαίωμά σας να το πιστεύετε.
Με την ίδια λογική “τυχαία” είναι και η φούσκα των subprime και ο Γκρίνσπαν θύμα των περιστάσεων που δεν είχε καταλάβει τίποτα ο κακομοίρης.
Και τα χρυσόπαιδα δικαίως παίρνουν ακόμα τα μπόνους τους από τα λεφτά του φορολογούμενου.
Όλοι αθώοι είναι.
Ο μόνος ένοχος είναι η θεά τύχη και η απληστία του πολίτη που από εργαζόμενος μεταβλήθηκε σε τζογαδόρο...
Α ναί, και ο σατανάς που ζήλεψε την δόξα του αληθινού θεού και έχει βαλθεί να καταστρέψει τους ανθρώπους.
Κάποιοι έχουν λυσσάξει να στείλουν στην χωματερή ό,τι πιό ωραίο και καλό έχει το ανθρώπινο είδος.
Και μάλιστα βιάζονται.
Όσο περνάει από το χέρι μου και από το χέρι αυτών που ακόμα σκέφτονται, δεν θα έχουν και τόσο εύκολο έργο.
Να εύχονται να επικρατήσουν τα σκλαβάκια τους και οι μαϊμουδο-θεοί του τίποτα.
Γιατί αν επικρατήσουν οι γνήσιοι Σπαρτιάτες, δεν θα υπάρξει κανένα έλεος.
http://nofairgame.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html