Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Και ξαφνικά

γίναμε όλοι αντιναζιστές. Κάθε πράγμα στον καιρό του όμως. Γιατί άλλο να θυμάσαι τους ναζί όταν δεν υπάρχουν πια κι άλλο να τα βάζεις μαζί τους όταν τους έχεις μπροστά σου. Άλλο να θυμάσαι αυτούς που τους πολέμησαν κι άλλο να ξεχνάς πως εκείνοι που αργότερα έστειλαν αυτούς τους πολεμιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στη φυλακή δεν ήταν οι ναζί. Άλλο να θυμάσαι πως οι ναζί κατέλυσαν τη χώρα κι άλλο να ξεχνάς πως αυτοί που μετά την ήττα τους την κυβέρνησαν δεν ήταν εκείνοι που τους πολέμησαν.

Τι νόημα
έχει λοιπόν να επικαλούμαστε σήμερα τις ναζιστικές δηώσεις; Τι νόημα έχει να ξεθάβουμε τους 125.000 εκτελεσθέντες, τους 500.000 νεκρούς από την πείνα και τις κακουχίες της γερμανικής κατοχής, τους 70.000 δολοφονηθέντες Ελληνοεβραίους; Τι νόημα έχει να οδυρόμαστε για τις 3.700

πόλεις και χωριά που ισοπεδώθηκαν, το Δίστομο, την Κάνδανο; Τι νόημα έχει να εγκαλούμε για όλα αυτά μια κυβέρνηση και έναν ολόκληρο λαό με τον οποίο τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας τα καλοκαίρια και κάνουμε μπίζνες μαζί του όλη τη χρονιά; Τι νόημα έχει να θυμόμαστε σήμερα εκείνες ακριβώς τις ναζιστικές θηριωδίες τις οποίες είχαμε φροντίσει επιμελώς να ξεχάσουμε, όταν συνομολογούσαμε με τη Γερμανία το σύμφωνο ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα θύματα των ανταγωνισμών που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα μετρήσαμε. Αν κάποιοι σήμερα επιμένουν να τα ξαναμετρούν, είναι επειδή δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να μετρήσουν τα θύματα ενός άλλου πολέμου: του πολέμου που διεξάγεται στο μέτωπο της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων. Γιατί, αν τα μετρήσουν, ίσως να τα βγάλουν περισσότερα από τα θύματα του 1940.

Στον πόλεμο
αυτό, ο ρόλος της Γερμανίας είναι πράγματι καθοριστικός, επειδή κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η γερμανική εφημερίδα «Junge Welt» τη χαρακτηρίζει ως κύρια υπεύθυνη για τη χρεοκοπία των ευρωπαϊκών λαών: «Η χρεοκοπία είναι Μade in Germany. Η απειλή χρεοκοπίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου είναι άμεση συνέπεια της επιθετικής πολιτικής που ακολούθησε η Γερμανία στο εξωτερικό εμπόριο. Εδώ και δεκαετίες, αυτή η πολιτική στέρησε από αυτές τις χώρες που μετέχουν στο ευρώ τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους υποτιμώντας τα νομίσματά τους. Η τεράστια οικονομική ανισορροπία που προκλήθηκε έτσι, είναι έκδηλη στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου το 2008 οι γερμανικές εισαγωγές ανήλθαν στα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές ήταν μόλις 1,9 δισ. ευρώ». Η στρατηγική που ακολούθησε πάντα η Γερμανία, καταλήγει η εφημερίδα, ήταν μια στρατηγική εξαθλίωσης των χωρών της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Αν πρέπει
να εγκαλέσουμε όμως κάποιους για όλα αυτά, αυτοί δεν είναι οι «ναζί». Είναι οι «αντιναζιστές» ηγέτες των μικρότερων χωρών της Ευρώπης που εξέθρεψαν φρούδες ελπίδες στους λαούς τους ότι θα μπορούσαν ποτέ να ξεπεινάσουν τρώγοντας στο ίδιο τραπέζι με τον γίγαντα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4562314

Κάποιος να σώσει την ύστατη ώρα την αξιοπρέπεια του κράτους...

ZEZA ZHKOY

«Kαθώς ο λαός, από δικό του λάθος, έχασε την εμπιστοσύνη των ηγετών του, δεν μένει παρά να τον διαλύσουν και να εκλέξουν έναν άλλον». H ειρωνική αυτή συμβουλή που είχε δώσει ο Mπέρτολτ Mπρεχτ στους ηγέτες της Aνατολικής Γερμανίας μετά την εξέγερση του Bερολίνου, το 1953, ταιριάζει απόλυτα δυστυχώς στις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Μα ποιος θα σώσει έστω και την ύστατη ώρα την αξιοπρέπεια του κράτους; Ο Ελληνας πρωθυπουργός περιοδεύει ανά τον κόσμο με μια «ιεραποστολική» διάθεση να κερδίσει την υποστήριξη των ξένων ηγετών για την «αναξιόπιστη» χώρα του. Τι παράδοξο... Ξανά προχτές, Παρασκευή, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «την έλλειψη αξιοπιστίας την παραδέχθηκε ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου». Μα γιατί, αλήθεια, κάποιος και με τι αντάλλαγμα να βοηθήσει τους αναξιόπιστους, ψεύτες και απατεώνες Ελληνες;

Ο πρωθυπουργός παρέλαβε μια χώρα στα όρια της οικονομικής καταστροφής και δεν είχε καταλάβει κανείς από το περιβάλλον του τίποτε; Αλλά ήταν ακριβώς το μέγεθος των προβλημάτων που έκανε δυνατή τη θριαμβική εκλογή του. Στοιχειωδώς θα έπρεπε το οικονομικό επιτελείο να βελτιώσει την αξιοπιστία της δικής του πολιτικής πριν οι πάντες -με εξαίρεση τους φίλους του Αμερικανούς νομπελίστες οικονομολόγους- την υπονομεύσουν ανά την υφήλιο.

Και καταντήσαμε το κράτος-επαίτης των ξένων δανειστών για να μη χρεοκοπήσουμε. Και η κρίση επεκτείνεται σε βαθιά ύφεση, η οποία οδηγεί σε μείζονα πολιτική αποσταθεροποίηση και συγκρούσεις… Ομως, όπως η κυβέρνηση υποτίμησε τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας, έτσι τώρα μπορεί να υποτιμά τις κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις που βρίσκονται στον ορίζοντα.

Σαρκαστικό παράδοξο: οι Eλληνες, με κορυφαίο δείκτη (κοινωνικής) αντίδρασης έχουν παραλύσει από τον φόβο. Η στήλη επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, απαξιωμένη, εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία, πνιγμένη από κολοσσιαία χρέη και ελλείμματα, ένα κράτος δυσλειτουργικό και ένα γενικευμένο σύστημα διαφθοράς.

Ομως, η ελληνική οικονομία και ο λαός θα πληρώσουν με αίμα ακριβά τα ελλείμματα και το χρέος, τα οποία τόσο απερίσκεπτα -η πρώην και η επόμενη- κυβέρνηση άφησε και γιγαντώθηκαν. Οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν περισσότερο για τον ηθικό κίνδυνο ενός πακέτου στήριξης της χώρας μας. Βέβαια, η διεθνής κρίση είχε χειρότερες συνέπειες για τη χώρα μας, επειδή κατέρρευσαν τα κρατικά έσοδα, οδηγώντας σε μεγάλη διόγκωση το δημόσιο χρέος και τις ανάγκες δανεισμού. Η δημοσιονομική κατάρρευση προϋπήρξε της διεθνούς κρίσης και δεν προήλθε από αυτήν, αλλά από την αναποτελεσματικότητα και τις σκοπιμότητες της οικονομικής πολιτικής.

Kαι η ελπίδα, πού είναι η ελπίδα, πώς μπορεί ένας λαός να ζήσει, έστω την παρακμή του, χωρίς ελπίδα; Oμως, η ελπίδα, φίλε αναγνώστη, δεν σερβίρεται με επιφυλλιδογραφία «αισιόδοξων» προοπτικών, δεν μεταγγίζεται με την εμπορευματοποιημένη «αισιοδοξία» της επαγγελματικής πολιτικής. H ελπίδα είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο και γι’ αυτό δυσχερέστατο, που κερδίζεται ή χάνεται στην πολύ προσωπική αναμέτρηση του ηγέτη στην υπεράσπιση των προβλημάτων του λαού του. Tο ρεαλιστικό προαπαιτούμενο για να τολμήσει ένας ηγέτης τομές και ζωογόνες μεταρρυθμίσεις και όχι ραγιάδικες συμπεριφορές, όταν συμπαρασύρεται στον εγωκεντρικό φόβο του για προσωπική επιβίωση. Δυσκατόρθωτη ωριμότητα έστω να ξέρει ο άνθρωπος τι μπορεί ρεαλιστικά να ελπίζει.

Η κρίση του χρέους των χωρών και οι επιχειρήσεις «αλληλεγγύης» που σκόπιμα επιδίδονται οι «ισχυροί» για μας, αποκαλύπτουν πολλά πράγματα που πάντοτε υποψιαζόμασταν, αλλά παρ’ όλα αυτά πάντοτε ελπίζαμε πως ποτέ δεν θα έβγαιναν αληθινά: πως το τιμόνι αυτής της χώρας έχει περιέλθει στην υποτέλεια των αγορών. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μας το λένε ξεκάθαρα και εμείς το επαναλαμβάνουμε: πρέπει να στείλουμε ένα «ισχυρό μήνυμα» στις αγορές - αρκετά ισχυρό για να τις καθησυχάσουμε! Ποιο είναι αυτό το μήνυμα; Η επιβολή σκληρών προγραμμάτων λιτότητας που θα εφαρμοστούν με ψυχρή ωμότητα στους λαούς της Ζώνης του Ευρώ. Ετσι εξαπολύεται μια επίθεση - τιμωρία κατά των δημοσίων υπαλλήλων, των μισθωτών και των συνταξιούχων, σαν να ήταν αυτοί οι φταίχτες της κρίσης. Αυτοί θα πληρώσουν τον λογαριασμό. Ολους τους λογαριασμούς...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_28/02/2010_392328

Ντάνιελ Γκρος: «Σύντομα το spread θα φτάσει στο 500»

Παρά την αδιάκοπη φιλολογία ότι υπάρχει ένα αόρατο γαλλογερμανικό «δίχτυ ασφαλείας» (μεγέθους 25 δισ. ευρώ), έτοιμο να διασώσει τη χώρα αν χάσει τον βηματισμό της και πέσει από το σχοινί του δανεισμού στο δημοσιονομικό κενό, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, το μόνο που υπάρχει είναι ένα σχέδιο για την απελευθέρωση (σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης) 3-4 δισ. ευρώ με τη μορφή αγοράς ελληνικών ομολόγων ή εγγυήσεων από κρατικές τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ολα αυτά οδηγούν οικονομολόγους να εκτιμούν ότι μόλις η Ελλάδα βγει στο «ξέφωτο των αγορών» για να δανειστεί, όσο σκληρά μέτρα κι αν έχει λάβει ως τότε, οι αγορές δύσκολα θα αντισταθούν στον πειρασμό να της επιτεθούν. Διότι εκείνο που τις ενδιαφέρει περισσότερο από τις ευκαιρίες κερδοσκοπίας που προσφέρει η «ελληνική αδυναμία» είναι να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σε ένα τεστ δοκιμής των αντανακλαστικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δηλαδή να απειλήσουν τη χώρα και με αυτόν τον τρόπο να «εκβιάσουν» την κυρία Ανγκελα Μέρκελ , τον κ. Νικολά Σαρκοζί και τον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να αποκαλύψουν αν πράγματι διαθέτουν τον μηχανισμό διάσωσης που υπαινίχθηκαν κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής ότι διαθέτουν.

Ολα τα παραπάνω ενισχύονται και από τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Centre of Εuropean Ρolicy Studies) κ. Ντάνιελ Γκρος, ενός εκ των βασικών αρχιτεκτόνων τού υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕΝΤ). Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Γκρος, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προ της χρεοκοπίας, αλλά- κατά την εκτίμησή του- σύντομα θα αρχίσει να δανείζεται με spread 500, δηλαδή με επιτόκιο περίπου 9%! Υποστήριξε ακόμη ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα εκδηλώνονται διαρκείς κρίσεις εμπιστοσύνης και ότι ανά δύο μήνες θα αναγκαζόμαστε να λαμβάνουμε νέα μέτρα για να διεκδικούμε νέο δανεισμό. Εξήγησε ότι νομικά μπορούμε ασφαλώς να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ, αλλά ότι πρακτικά αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν πρόκειται να γίνει διότι δεν το επιθυμούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο κ. Γκρος, τέλος, εκτιμά ότι το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα δημιουργηθεί μέσα στους επόμενους 6-9 μήνες.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=317446&ct=32&dt=28/02/2010
http://athenstock.blogspot.com/2010/02/spread-500.html
Σημ.axinosp:Ποιος ζεί και ποιός πεθαίνει σε έξι μήνες με τα ζώα που μπλέξαμε.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ


Μια ιστορία υποτέλειας εκμετάλλευσης και τρόμου.

Ένας ολόκληρος μηχανισμός αστών πολιτικών,"έγκριτων" οικονομολόγων και διατεταγμένων δημοσιογράφων επισείει τον τρόμο του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο τη βαθιά κοινωνική οπσθοδρόμηση.
Την ίδια ώρα οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί λύκοι στήνουν χώρο πάνω στο πτώμα της οικονομίας του ελληνικού κράτους, γλεντώντας τα νέα υπερκέρδη.
Η κρίση είναι γι αυτούς το νέο χρυσοφόρο Ελ Ντοράντο και για μας η απόλυτη εξαθλίωση.
Ενα καταπληκτικό βίντεο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html

Γ.Αλογοσκούφης: «Τα στοιχεία έφθαναν στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την Eurostat»

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα στατιστικά στοιχεία, κατά τον κ. Αλογοσκούφη δεν είναι πολιτικό, αλλά "τεχνικό και γραφειοκρατικό". Όπως σημειώνει, επί της υπουργίας του «έγιναν σημαντικά βήματα" για να βελτιωθεί το θέμα των στοιχείων, αλλά παρέμεινε ως σημαντικό πρόβλημα, το γεγονός ότι ποτέ δεν καταρτίστηκαν έγκαιρα ισολογισμοί από τα ασφαλιστικά ταμεία. "Πολλές φορές είμαστε υποχρεωμένοι όταν στέλναμε τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο του προηγούμενου χρόνου ή όταν κάναμε προβλέψεις για το πού θα πάει ο χρόνος, να βασιστούμε σε ελλιπή στοιχεία και εκτιμήσεις.
Μόλις όμως οι υπηρεσίες λάμβαναν γνώση των τελικών στοιχείων, αναθεωρούσαν αυτές τις εκτιμήσεις. Πάντοτε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υπεραμύνεται της απογραφής του 2005, φροντίζοντας μάλιστα να "καθησυχάσει" τη Ν.Δ με τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη διαδικασία. Ταυτόχρονα επανέρχεται με αιχμές κατών των διαδόχων του στο υπουργείο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Μέτρα που έπρεπε να πάρουμε, φορολογικά, δεν πέρασαν ποτέ ή δεν πέρασαν έγκαιρα. Μέτρα που τελικά έπεισα την Κυβερνητική Επιτροπή να πάρουμε, όπως ήταν τα μέτρα του Αυγούστου 2008, μετά την αντικατάστασή μου αποσύρθηκαν". Αναφορικά με το ενδεχόμενος κλήσης του στην εξεταστική επιτροπή που θα συστασθεί για την οικονομία ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει: "Αν θα πάω να καταθέσω θα εξαρτηθεί από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Αν η ΝΔ πάει στην Εξεταστική, ασφαλώς θα πάω. Εάν δεν πάει, θα στείλω ένα υπόμνημα με την κατάσταση που διαχειρίστηκα από το 2004 έως το 2008. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε".
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=136511
http://prezatv.blogspot.com/2010/02/blog-post_7400.html
Σημ.axinosp:Στο περίπου έστελνε στοιχεία στην Eurostat ο καθηγηταράς από το Λονδίνο . Για την Λαμογιά με την Goldman Sacks και την Εθνική το 2005 μέσω της Titlos PLC , κουβέντα ο εθνικός απογραφέας .

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΕΥΤΕΡΑ 1η Μαρτίου.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς διοργανώνει την Δευτέρα, 01/03 και ώρα 16.30 το απόγευμα, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) εκδήλωση διαμαρτυρίας για την συνάντηση που θα πραγματοποιείται την ίδια ώρα του Επιτρόπου της ΕΕ, Όλι Ρεν με τον Υπουργό Εργασίας για να συζητήσουν για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την απελευθέρωση των απολύσεων.
Αντιστεκόμαστε στις σχεδιαζόμενες περικοπές.
Αγωνιζόμαστε για:
· να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα
· να ακυρωθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας
· να ανατραπεί το κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8466702
Σημ.axinosp:Γιατί δεν τον στρώνετε στο κυνήγι από το αεροδρόμιο μη αφήνοντας τον, να πατήσει το πόδι του στην χώρα μας ;

Το μακρύ ζεϊμπέκικο του «αριστερού ΠαΣοΚ»

«Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς το μόνο που μας μένει είναι να καταφύγουμε στις μικροχαρές» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ, πρώην συγκεντρωσιάρχης επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και ήταν σαν να έδωσε το έναυσμα: τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, εκεί όπου εμφανίζεται το δημοφιλές δίδυμο Πέγκυ Ζήνα και ΔημήτρηςΜητροπάνος... «κρατικοποιήθηκαν» ξαφνικά για λίγες ώρες, από την Πέμπτη το βράδυ ως το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ουρές τα βουλευτικά Lexus, Saab και Αudi έξω από το νυχτερινό κέντρο. Οι βουλευτές, βλέπετε, δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με άλλα μικρότερου κυβισμού. Οι παρκαδόροι, με δέκα ευρώ το αμάξι, χωρίς απόδειξη, έκαναν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι λουλουδούδες...

Βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, νεοδιορισθέντες επικεφαλής (κρατικών) τραπεζών και οργανισμών, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, σύσσωμη σχεδόν η νεολαία του Κινήματος, ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς- ορισμένοι προερχόμενοι από τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση-, αστυνομική φρουρά των πολιτικών και παρατρεχάμενοι «κατέλαβαν» σε μία και μόνη έφοδο το νυχτερινό κέντρο και το έριξαν, μεσούσης της κρίσεως, έξω. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι το παραέριξαν έξω. Ξεφάντωσαν, τραγούδησαν, χόρεψαν ζεϊμπέκικα και ήπιαν και ένα ποτηράκι Βlack Label παραπάνω. Και όλα αυτά, όπως ειπώθηκε από τον κύριο ομιλητή αυτής της σεμνής και ταπεινής συγκέντρωσης, επειδή «το ΠαΣοΚ δεν έχει μάθει να είναι θεατής. Δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι».

«Μικροχαρά» χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος και φρόντισε σε αυτή τη «χαρά» του λεγόμενου παλαιού ΠαΣοΚ να «εισαγάγει» και έναν παλαίμαχο αρχηγό σοσιαλιστικού κόμματος από την Κύπρο, τον θρυλικό «γιατρό», πρώην πρόεδρο της Σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδη, 90 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο με μαύρο δίκοχο, όπως αυτό που φορούσαν πάλαι ποτέ οι ηγέτες του Ανωτάτου Σοβιέτ στη Μόσχα, μόνο που αντί για γούνα γνήσιου και πανάκριβου αστραχάν των Σοβιετικών ο «γιατρός» προτίμησε κάτι σε συνθετικό. Και ο κ. Λυσσαρίδης ήταν πράγματι συγκινητικός, κυρίως όταν είπε με φωνή τρεμάμενη: «Μου ΄παν:Γιατί στα γεράματα αρνιέσαι την ανάπαυση; Απάντησα:Γιατί μόνο έτσι μπορώ να προσδοκώ την ανάσταση». Και ως ποιητής συμπλήρωσε: «Δώστε μου δέκα αιώνες ζωή. Δεν τις αλλάζω με μία ώρα αληθινής επανάστασης», ξεσηκώνοντας τον κόσμο που χειροκροτούσε παρατεταμένα.

Ηταν στις «μικροχαρές» του ΠαΣοΚ, στην Ιερά οδό, περί τα 2.500 άτομα, όση ήταν δηλαδή η χωρητικότητα του νυχτερινού κέντρου και στους τρεις... ορόφους που διέθετε. Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ορισμένοι παρέμειναν και όρθιοι. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με νωπή ακόμη την αντιπαράθεσή του με τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη, άφησε αρκετές αιχμές, χωρίς όμως να περάσει την «κόκκινη κομματική γραμμή», λέγοντας ότι «οι καιροί δεν συγχωρούν ούτε την αμηχανίαούτε την ολιγωρία» και ότι «οι καιροί απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη». Εν συνεχεία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του... «Δ Δ Ράιχ» σημειώνοντας: «Είναι παγκόσμιο. Δεν είναι μια χώρα, ένας άξονας, απέναντι στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Είναι το κεφάλαιο χωρίς πατρίδα και οι κυβερνήτεςχωρίς όνομα. Επικεφαλής της επίθεσης εναντίον της χώρας μας είναι και πάλι η Γερμανία. Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι που θεωρούν τη χώρα τους το άριο μέλος του κόσμου» είπε προκαλώντας χειροκροτήματα.

Απουσίες κυβερνητικών στελεχών

Το «όλον» ΠαΣοΚ δεν έδωσε το «παρών» στην Ιερά οδό. Τα κυβερνητικά στελέχη έμειναν μακριά, το ίδιο και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Ηταν όμως εκεί- και μάλιστα από τους πρώτους- ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ.Κακλαμάνης (ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την ομιλία του κ. Λυσσαρίδη και δεν έμεινε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Π.Ευθυμίου (ο οποίος επίσης αποχώρησε), ο κ. Γερ. Αρσένης χωρίς τη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη (αλλά με την αδελφή της συζύγου του κυρία Νόρα Κατσέλη ), ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος (άκουσε ένα- δυο τραγούδια αλλά έφυγε νωρίς), ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Π. Κρητικός, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Δημόσιας Διοίκησης κ. Κ. Σκανδαλίδης (ο οποίος τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνει συνήθως να πάνε χαμένες και έριξε ένα βαρύ ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ρόζα» ), ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Αργύρης, ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΠαΣοΚ κ. Κ. Πανταζής.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317470&dt=28/02/2010
Σημ.axinosp:Βγήκαν οι Φεουδάρχες να ξεσκάσουν γιατί τους έχει στεναχωρήσει πολύ με τα μέτρα η ΕΕ. Και μία ερώτηση για το πραγματικά αγαπητό blogg Σύβιλλα, αυτήν την εκδήλωση πως και δεν αναφέρεσαι καθόλου, ή ντρέπεσαι και συ επίσης με την κατάντια των Σοσιαλιστών . Τον λογαριασμό αυτού του "πολιτιστικού¨γεγονότος, ποιός θα τον πληρώσει;;

Eurostat: Από το 2004 είχαν εντοπισθεί προβλήματα με τα ελληνικά στοιχεία

Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων διατυπώνει ο γενικός διευθυντής της Eurostat. Σε συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, ο Βάλτερ Ραντερμάχερ αποδίδει ένα μέρος της ευθύνης για την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας στα άλλα κράτη-μέλη, καθώς όπως υπογραμμίζει ήδη το 2004 και 2005 είχαν προκύψει προβλήματα με τα στοιχεία που έδινε η Αθήνα. Η Eurostat είχε ζητήσει από τότε διευρυμένες αρμοδιότητες προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η Eλληνική Στατιστική Υπηρεσία συγκεντρώνει και υπολογίζει τα στοιχεία της.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική

Τη σχετική ωστόσο πρόταση της Κομισιόν δεν αποδέχθηκαν πλήρως οι εθνικές κυβερνήσεις, λέει ο κ. Ραντερμάχερ, προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη αρνήθηκαν να εκχωρήσουν στην Eurostat τα εργαλεία με τα οποία θα μπορούσε να αποσοβηθεί η κρίση. Ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας τόνισε επίσης ότι και άλλες χώρες της ΕΕ δίνουν αριθμούς που δεν είναι σαφείς, ωστόσο σε τόσο εντυπωσιακές παραποιήσεις είχε προβεί μόνο η Ελλάδα, της οποία «η περίπτωση είναι μοναδική».

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5296660,00.html
Σημ.axinosp:Η Μαλακία των Ελληνικών Κυβερνήσεων είναι μοναδική. Πρώτα η ΝΔ το 2004 και μετά το ΠΑΣΟΚ το 2009 ,είπαν στην ΕΕ ότι σας δίνουμε ψεύτικα στοιχεία. Όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ έχουν κερδίσει επάξια βραβεία μαγειρικής με το μαγείρεμα των στατιστικών τους στοιχείων . Ένα μόνο ήθελα να ξέρω γιατί η Eurostat δεν γίνεται και αυτή ανεξάρτητη, ώστε να μπορεί να ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων που της δίνουν όλες οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις. Εκεί να δείτε τι πανηγύρι έχει να γίνει !!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση στο ευρώ οργανώνουν τα μεγάλα hedge funds

Τα μεγάλα hedge funds στοιχηματίζουν σε πτώση του ευρώ και έχουν τοποθετήσει μεγάλα κεφάλαια σε αυτό το στοίχημα, πιστεύοντας ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει στην ισοτιμία του με το δολάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα παραθέτει ανώνυμες πηγές μεταξύ των διαχειριστών κορυφαίων hedge-funds, μεταξύ των οποίων η SAC Capital Advisors,η Greenlight Capital και η Soros Fund Management, οι οποίοι συμμετείχαν πρόσφατα σε δείπνο εργασίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σε αυτό το «αποκλειστικό» δείπνο, εκφράστηκε η άποψη ότι το ευρώ, που κινείτο στα 1,51 δολάρια τον Δεκέμβριο και στα 1,36 δολ. χθες εξαιτίας ανησυχιών για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, θα υποχωρήσει σύντομα στο 1 δολάριο. Δηλώθηκε πάντως επίσης ότι «λίγοι είναι εκείνοι που περιμένουν ότι η αξία του ευρώ θα καταρρεύσει εντελώς, όπως έγινε με την βρετανική στερλίνα το 1992.»

Την ώρα που πραγματοποιείτο αυτό το δείπνο, το μέγεθος των δυσμενών τοποθετήσεων έναντι του ευρώ, μέσα από προθεσμιακά συμβόλαια στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανερχόταν στο ρεκόρ των 60.000 futures, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley.

Η δημοσίευση προκύπτει λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη του George Soros στους Financial Times, όπου ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι «μεγάλα προβλήματα περιμένουν ευρώ.»

«Το κραχ του 2008 αποκάλυψε τα μειονεκτήματα στην κατασκευή του ευρώ, όπου τα κράτη μέλη οφείλουν να διασώσουν τα τραπεζικά τους συστήματα αυτόνομα. Η ελληνική δημοσιονομική κρίση έφερε την κλιμάκωση. Αν τα κράτη μέλη δεν κάνουν το απαραίτητο βήμα μπροστά, το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει,» αναφέρει ο κ. Soros.

Εάν το ευρώ πράγματι υποχωρήσει στην ισοτιμία με το δολάριο, το bearish call θα αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη για τα hedge funds. Καθώς οι traders χρησιμοποιούν μόχλευση –δανειζόμενοι συχνά 20 φορές το μέγεθος της τοποθέτησης- μια κίνηση του ευρώ προς το 1 δολάρια μπορεί να γίνει το «στοίχημα» που θα «φτιάξει για μια ζωή» κάποιους επενδυτές.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/570951/ArticleNewsWorld.aspx
Σημ.axinosp:Το ευρώ και το χταπόδι όσο το χτυπάς απλώνει (παροιμία του 2010)

Πρόσκληση Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο

Τις επόμενες ημέρες θα καθορισθεί, διά της διπλωματικής οδού, η ακριβής ημερομηνία της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τόνιζαν χθες το βράδυ αρμόδιοι παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη γνωστοποίηση-διοχέτευση της είδησης από αμερικανικής πλευράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Channel, στην Ουάσιγκτον, η πρόσκληση εστάλη στην Αθήνα χθες, προκειμένου ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου.

Η πρόσκληση ερμηνεύεται ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά χθες το βράδυ, χαρακτήρισε ως "πολύ σημαντική" μια συνάντηση Ομπάμα-Παπανδρέου, που έρχεται "σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας".

Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Ουάσινγκτον θέλει να στηρίξει πολιτικά την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στη δίνη πιέσεων για την οικονομία.

Η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών Ομπάμα-Παπανδρέου, το ζήτημα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ-καθώς η εκκρεμότητα λειτουργεί ανασχετικά για την επιτάχυνση της ευρω-ατλαντικής πορείας της γειτονικής χώρας-το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν ο πρώτος ηγέτης, που συγχάρηκε τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη και την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία στις 4 Οκτωβρίου, ενώ οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Περιβάλλον, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782440

Σημ.axinosp:Διαβάζω σε όλα τα οικονομικά φόρουμ ότι η Μέρκελ θα συναντούσε έστω και αύριο τον ΓΑΠ αν ο Ομπαμιας ζητούσε συνάντηση μεθαύριο .Τα σενάρια αυτά ευσταθούν μαζί με την ξαφνική εμφάνιση του Ακερμαν , αλλά υπάρχει και μια άλλη είδηση που κανείς δεν παρατήρησε . "Λαγκάρντ: «Έλλειψη πειθαρχίας» επέδειξε η Ελλάδα", γιατί μας τα χώνουν σήμερα οι ¨φίλοι¨μας οι Γάλλοι , αφού μέχρι πρότινος μέλι έσταζε το στόμα τους. Απλά η Αμερική γυρίζει κεφάλαιο στις γεωπολιτικές συνθήκες και οι Γάλλοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να προλάβουν την Νέα-νέα τάξη πραγμάτων φοβούμενοι μην αποκλειστούν από αυτήν . Τι τους ενδιαφέρει μας το λέει στο ξεκάρφωτο η ιστοσελίδα της LEAP/E2020 "Η Τουρκία αφυπνίζεται : Η σταδιακή της έξοδος από το Δυτικό στρατόπεδο"
. Κοινώς δεν ανέχονται την Τουρκία σαν μέλος του ΝΑΤΟ να γίνει η δύναμη κρούσης του Ισλάμ. Το Ιράν ήρθε η ώρα να πληρώσει για την αλλαγή της πετρελαϊκής πολιτικής του, πουλώντας πετρέλαιο σε ευρώ και όχι σε δολάρια. Μέχρι πρότινος το ανεχόντουσαν εφόσον πουλούσε σε δολάριο αλλά τώρα που πουλάει σε ευρώ με αποτέλεσμα η χασούρα για την Αμερική να μεγαλώνει και το πετρέλαιο να ξεκινά δειλά δειλά ένα ράλι ανόδου μαύρο φίδι που τους έφαγε . Και επειδή ο Ερντογάν δεν έχει σταματήσει να χτυπά το Ισραήλ, με ένα σμπάρο θα πέσουν δύο τρυγόνια. Τα πιόνια στην σκακιέρα της Μέσης Ανατολής ξαναστήνονται και όποιος πάρει καλύτερη θέση κερδίζει. Οσο για την Ευρώπη αυτή σπαράσσεται μέσα σε ένα κυκεώνα , σε μια βαβυλωνία που δυστυχώς οι εξελίξεις την ξεπερνούν τάχιστα.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζόζεφ Ακερμαν

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζόζεφ Ακερμαν, και το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανο.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για το αντίκειμενο της συζήτησης και αρκέστηκε να δηλώσει ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
Μάλιστα σε ερώτηση για τον σκοπό της επίσκεψής του, απάντησε ότι "Είμαι στην Ελλάδα γιατί έχει ωραίο καιρό και αγαπάω τη χώρα."

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της Deutsche Bank με τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο Τζόζεφ Ακερμαν φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Βουλής ότι:«Νομίζω ότι πήγε καλά. Aλλωστε όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο."

Να σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε με δηλώσεις του " ότι υπάρχει θέμα δανείου 15 δισ. από την Deutsche Bank στην Ελλάδα".
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=81407
Σημ.axinosp:Βρε τι κάνει μια πρόσκληση του Ομπάμια στον ΓΑΠ . Χέστηκε πάνω της η μισή Ευροζώνη , μέχρι και το μεγάλο αφεντικό της Γερμανίας ο Ακερμαν ήλθε .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η Τουρκία αφυπνίζεται : Η σταδιακή της έξοδος από το Δυτικό στρατόπεδο

Αξιοποιώντας τη συνεχιζόμενη συστημική κρίση, καθώς και την αποδυνάμωση των ΗΠΑ και των χωρών της Δύσης με τις υπερκατασκευές της , πάνω στις οποίες μπορεί να βασίζεται η σύμφωνη γνώμη της, η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού των θεμελιωδών βασικών γεωπολιτικών συμφερόντων της. Οι νέες προτεραιότητες είναι έτοιμη να ξεσπάσουν από το 2012 και θα αντιπροσωπεύουν τις πιο βαθιές επανεκτιμήσεις της Άγκυρας από όταν η χώρα προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 1952.
Η διαδικασία αυτή καταδεικνύει την επιστροφή στο Κεμαλικό όραμα των ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας (1), διαφορετικό από την ημερήσια διάταξη που έχουν καθορίσει για τη χώρα οι μεγάλες δυνάμεις. Είναι αρκετά ειρωνικό ότι η εξέλιξη αυτή ξεκίνησε από τους ηγέτες του θρησκευτικού προσανατολισμού κόμματος, το ΑΚΡ. Θα υπάρξουν σημαντικές γεωπολιτικές, οικονομικές και εμπορικές συνέπειες για αυτή τη στρατηγική στροφή που αμφισβητεί το παραδοσιακό όραμα μιας φιλοδυτικής Τουρκίας που περιμένει να ενταχθεί στην ΕΕ.
Η Τουρκία και το περιφερειακό της περιβάλλον - Πηγή: Comité Valmy

Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η σχέση με το Ισραήλ είναι συνήθως μια πέρα για πέρα αξιόπιστη ένδειξη της σχέσης μιας χώρας με το Δυτικό στρατόπεδο. Πράγματι, για περισσότερο από μια δεκαετία, η Δύση έχει η ίδια καθορίζει μαζί με την Ουάσιγκτον / Τελ Αβίβ την κατευθυντήρια γραμμή. Αλλά, εν προκειμένω, κατά τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία φαίνεται να έχει αναλάβει την υποχρέωση να ξεφύγει από αυτή τη γραμμή η οποία, για πολλά χρόνια, συνήθιζε να ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Η επίθεση στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, τον Δεκέμβριο του 2008 είναι το αξιοσημείωτο γεγονός για αυτή την αλλαγή του τόνου στις δηλώσεις καταρχήν και του προσανατολισμού της στη συνέχεια. Από τότε, η Άγκυρα έχει αναλάβει σταδιακά να πισωγυρίσει όλη τη διαδρομή της διπλωματικής και στρατιωτικής συνεργασίας της με το Τελ Αβίβ. Δύο πρόσφατα παραδείγματα: η απόφαση της Άγκυρας να απαγορεύσει ισραηλινές αεροπορικές ασκήσεις από την Τουρκία, και το κώλυμα που δημιούργησε στο Ισραήλ στο να συμμετέχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ, τον Οκτώβριο του 2009 (2), ακολουθήθηκε σύντομα δε η ανακοίνωση ότι η Τουρκία θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τη Συρία (3). Απέχει πολύ αυτή η στρατιωτική και στρατηγική συμπεριφορά που αναμένεται από μια πιστή σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και εξέχον μέλος του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, οι αλλαγές στις στρατηγικές προτεραιότητες της περιοχής έχουν ζυμωθεί από τότε που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η στροφή εδώ και μια δεκαετία της Τουρκίας από την σχετικά αδιέξοδη θέση της στο ψυχρό πόλεμο σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο με τεράστιες πολιτιστικές, οικονομικές και εμπορικές δυνατότητες. Από τότε κάτω από την υπάκουη Τουρκία θα ήταν δυνατό να πιάσεις φευγαλέα μια χώρα που αυξητικά διστάζει να βάλει τη στολή την δανεισμένη από τον Δυτικό κόσμο με περιφερειακούς στόχους όλο και περισσότερο ξένους προς τα τουρκικά συμφέροντα (4). Όσο ο ψυχρός πόλεμος συνεχιζόταν και η σοβιετική απειλή ήταν στα σύνορα της , η Τουρκία συμφωνούσε να είναι ο «Δυτικός πύργος" για τη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής. Αλλά από το 1989, τα συμφέροντα μεταξύ ο Πύργου και Βασιλιά ή Βασίλισσας αποκλίνουν όλο και περισσότερο, ένα κακός οιωνός για το υπόλοιπο του παιχνιδιού σε δύο πτυχές:
. από τη μια πλευρά, η Τουρκία θα γίνεται όλο και πιο απρόθυμη να συμμορφωθεί με τις προτροπές της Ουάσιγκτον, όπως έχουμε ήδη αναφέρει με μια σειρά αρνητικών αντιδράσεων (5) τα οποία προκάλεσαν την έντονη άνοδο της εχθρότητας απέναντι στην Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Κάτι νέο συμβαίνει: η νομιμότητα την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αρχίζει να αμφισβητείται από ηγέτες άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

. Από την άλλη πλευρά, η Ουάσιγκτον και ή πολιτική της Συμμαχίας στην περιοχή, θα παρεμποδίζεται αυξητικά από μια απρόθυμη Τουρκία που αναπτύσσει τις δικές της ειδικές περιφερειακές στρατηγικές προσεγγίσεις, πιθανώς σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ. Οι καλές σχέσεις της Άγκυρας με την Τεχεράνη (6), που είναι μακράν από τις ιδέες περί κυρώσεων ή εμπάργκο όπως υποστηρίζεται σθεναρά από την Ουάσιγκτον, παρέχουν ακόμα ένα λαμπερό προειδοποιητικό σήμα.

Εν ολίγοις, η σχέση Τουρκίας / ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Η τουρκική περίπτωση είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα στη διαδικασία της γενικής διάλυσης που πλήττει σήμερα τη Συμμαχία (ένα θέμα που έχει ήδη αναπτυχθεί σε προηγούμενα GEAB) της οποίας ο αρχηγός δεν έχει πλέον, ούτε το όραμα, ούτε τα μέσα που απαιτούνται, για τον έλεγχο όλων των μελών του.

Κατά ειρωνικό τρόπο, φαίνεται στην LEAP/E2020 ότι το άλλο συστατικό της «πρόσδεσης» της Τουρκίας με τη Δύση, δηλαδή την υπόσχεση της ένταξης στην ΕΕ, θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την έξοδο της Τουρκίας από το Δυτικό στρατόπεδο. Πράγματι αυτή η μη κρατηθείσα υπόσχεση, των ηγετών της ΕΕ λόγω της έλλειψης θάρρους και φαντασίας η οποία οδήγησε στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2005, θα δημιουργήσουν δύο σημαντικούς όρους του νέου προσανατολισμού της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής:

. Πρώτον, οι δημοκρατικές απαιτήσεις που συνδέονται με την ένταξη στην ΕΕ έχουν υποχρεώσει σταδιακά τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιστρέψουν στους στρατώνες τους και να παραμείνουν εκεί. Για δεκαετίες, που χρησιμοποιήθηκαν για να διευθύνουν τη χώρα στη σκιά , από τις μαριονέτες της πολιτικής, απορρίπτοντας τους εάν ήταν αναγκαίο, όταν ορισμένα εκλογικά αποτελέσματα ήσαν ενοχλητικά. Σκεπτόμενοι τους εαυτούς τους σαν προστάτες της κληρονομιάς του Ατατούρκ, στην πραγματικότητα, αυτό αφορούσε κατά κύριο λόγο τον έλεγχο της χώρας και κάνοντας τα πάντα για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ ανταμείβοντας την πίστη τους προς το Δυτικό στρατόπεδο με το μάννα εξ ουρανού (7). Δεδομένου ότι αυξανόμενοι γίνονταν ασθενέστεροι, αυτό στέρησε από τη Δύση τον πιο πιστό της σύμμαχο στην τουρκική κοινωνία. Ένα άλλο παράδειγμα της ειρωνείας της Ιστορίας.

. Δεύτερον, η προφανής απροθυμία της ΕΕ ( ιδίως μεταξύ της κοινής της γνώμης (8)) στην προοπτική, ακόμη και σήμερα και στο μέλλον, της ένταξης της Τουρκίας, κατέστη σαφές για τους Τούρκους πολίτες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, η ανακάλυψη ότι οι λεγόμενες «ενταξιακές διαπραγματεύσεις» (9) δεν ήταν καθόλου διαπραγματεύσεις, αλλά, αντιθέτως, υποχρέωση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις 90.000 σελίδες , της ΕΕ σε ηθικές, εμπορικές και πολιτιστικές συλλογές νόμων (η χρονική στιγμή του «κοινοτικού κεκτημένου» ήταν το μόνο διαπραγματεύσιμο πράγμα), προκάλεσε αίσθηση απόρριψης μεταξύ του τουρκικού πληθυσμού για αυτό που ξαφνικά εμφανίστηκε ως «αποικιοκρατία βάσει νόμου". Σιγά-σιγά, η ηλικία των γύρω στα σαράντα Τούρκων άρχισαν να πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν τους ήθελαν και η χώρα τους είχε εμπλακεί σε ένα αδιέξοδο. Αυτή η διαδικασία αφύπνισης είναι ένα φαινόμενο κλειδί, διότι έχει θέσει τέλος στα σαράντα χρόνια μία αδιαφιλονίκητης επίσημης στάσης σύμφωνα με την οποία η είσοδος στην ΕΕ ήταν το μοναδικό επιθυμητό μέλλον για τη χώρα. Ταυτόχρονα, το μουσουλμανικό κόμμα που είναι στην εξουσία (το οποίο υποστήριξε το πρόγραμμα της ένταξης στην ΕΕ μόνο υπό πίεση (10)) απέσπασε την υποστήριξη του μη-θρησκευτικού ρεύματος της κοινής γνώμης που αντιτίθεται (ή τουλάχιστον διστάζει) για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τη Ρωσία (οι υπήκοοι της οποίας πέφτουν σαν σμήνη στις τουρκικές ακτές), στην Κεντρική Ασία (όπου η Άγκυρα διεξάγει μια δυναμική εμπορική και πολιτιστική πολιτική έναντι των χωρών που μιλούν Τουρκικά ), στο Ιράν και τη Συρία, όπου η Τουρκία είναι γρήγορη στο να χτίσει μια νέα διπλωματία που προσδιορίζεται σαν μια σύνθεση μεταξύ της πολιτικής και των ιστορικών εδαφών της Οθωμανικής κληρονομιάς, της μουσουλμανικής θρησκευτικής εγγύτητας και των δικών της συγκεκριμένων συμφερόντων της ως περιφερειακή δύναμη και ως σταυροδρόμι. Ο συνδυασμός αυτός έπαιξε με τη βοήθεια του φαινόμενου του εκκρεμούς στο οποίο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν καταστεί απλές συνιστώσες του διπλωματικού παιχνιδιού της Άγκυρας, και δεν είναι πλέον ένα βασικό στοιχείο (στο οποίο το ΝΑΤΟ ήταν κάποτε) ή ο κύριος στόχος (στον οποίον η ΕΕ ήταν κάποτε).

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να κάνουν λάθος! Σύμφωνα με την LEAP/E2020, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ είναι σε μια διαδικασία κατακερματισμού, δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Άγκυρα που θα πρέπει να σταματήσει την μοναχική της πορεία , σε αυτή τη ενδιάμεση θέση στο κέντρο μιας γεωπολιτικής ισορροπίας που αφορά τη Ρωσία, την ΕΕ, το Ιράν και την επιρροή κάθε εξουσίας μεταξύ των νότιων συνόρων της και της Αιγύπτου (την Ουάσιγκτον , προς το παρόν). Οι τελευταίοι πιστοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι οι στρατηγοί του τουρκικού στρατού. Μέσα σε δέκα χρόνια από τώρα, το 2020, θα αντικατασταθούν από τις νέες γενιές (11) που θα συμφωνήσουν στο να δουν τη χώρα τους στο μέλλον, σαν "γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης", γνωρίζοντας ότι μια γέφυρα δεν ανήκει σε καμία από τις πλευρές που συνδέει, αλλιώς δεν είναι πλέον μια γέφυρα, αλλά ένα αδιέξοδο (12).


Η Τουρκία στο επίκεντρο του δικτύου παροχής ενέργειας - Πηγή: JapanFocus, 12/2007

Αυτό ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά πολύ. Ακόμη και αν λείπει η πολιτική βούληση σήμερα, οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα θα συνεχίσουν ασφαλώς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αλλά ποτέ δεν θα ολοκληρωθούν, ναυαγώντας χρόνο με τον χρόνο στο τέλμα της γενικής αδιαφορίας. Πράγματι, η διεύρυνση είναι το αποτέλεσμα μόνο πολιτικής βούλησης. Αλλά ο κύριος υποστηρικτής αυτής της διεύρυνσης, δηλαδή η Ουάσιγκτον, έχει άλλα ψάρια να τηγανίσει και διαθέτει την απαραίτητη επιρροή για να ξεπεραστεί η έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης (που δεν μπορούν καν, να πείσουν τα Ευρωπαϊκά στρατεύματα στο να παραμείνουν στο Αφγανιστάν). Όσον αφορά την ΕΕ, κανένας πολιτικός ηγέτης δεν θα αναλάβει την είσοδο της Τουρκίας σαν κινητήριος δύναμη από το φόβο ότι θα χάσουν τις εκλογές. Από την πλευρά της Άγκυρας μια εναλλακτική λύση για το μέλλον μιας ευρωπαϊκής Τουρκίας έχει εμφανιστεί. Εάν η ΕΕ καταλάβει και προτείνει σύντομα μιας προηγμένη στρατηγική εταιρική σχέση στην Τουρκία, αυτό το όνειρο θα είναι μία Τουρκική Τουρκία στο σταυροδρόμι μεταξύ των διαφόρων εξουσιών που την περιβάλλουν. Αλλά εάν οι Βρυξέλλες επιμείνουν στην ενταξιακή διαδικασία και δεν αφήσουν καμία εναλλακτική λύση, υπάρχει ο κίνδυνος να πιέσει την Τουρκία προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή μια Τουρκία μουσουλμανική. Είναι ειρωνεία το γεγονός ότι συχνά πετυχαίνεις το αντίθετο από αυτό που προσπαθούσες , αν αποτύχεις να λάβεις υπόψη τα όνειρα και τις προσδοκίες των εμπλεκόμενων μερών.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ομάδα μας, η στροφή της Τουρκίας από το στρατόπεδο των Δυτικών χωρών, όντας η ίδια σε αποσύνθεση, αντί να αποτελέσει πρόβλημα για την Ευρώπη, είναι μόνο μια άλλη πτυχή της παγκόσμιας συστημικής κρίσης και της σταδιακής εξάλειψης των δομών που κληρονόμησε από τον μετά το 1945 κόσμο, χάρη στον οποίο, έως το 2015, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να έχουν ένα Τούρκο εταίρο, με μία κατευνασμένη ταυτότητα, που να είναι σε θέση να αποτελέσει ένα χρήσιμο ενδιάμεσο στις σχέσεις με τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. http://www.leap2020.eu/Turkey-s-awakening-Its-gradual-exit-from-the-Western-camp_a4361.html

H Goldman Sachs, τα «κρυφά χρέη» και ο «Titlos»

..Την πρακτική της Goldman Sachs για το «κρυφό» χρέος της Ελλάδας το 2002 την αποκάλυψε το Spiegel και σε αυτή τη στήλη διαβάσατε την περασμένη Πέμπτη τα βασικά σημεία του δημοσιεύματος αλλά και το πώς τα περίπλοκα αυτά swaps, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, «μεταφέρθηκαν» στην Εθνική Τράπεζα το 2005, διά χειρός Αλογοσκούφη...

**...Το θέμα του Spiegel πέρασε απαρατήρητο και έπρεπε να το... αντιγράψουν οι N.Y. Τimes για να πάρει δημοσιότητα και να εξωθηθεί η Eurostat να ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών...

**...Συνεργάτης της στήλης, αναζητώντας τη συνέχεια αυτού του deal, ανακάλυψε χθες ότι η Εθνική, στις 26 Φεβρουαρίου 2009, με ενορχηστρωτή πάλι την Goldman Sachs και με αξιολόγηση της Moody's, εξέδωσε το προϊόν «Titlos PLC», ύψους 5,1 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2037, με εγγυημένες πληρωμές και αποδόσεις από το ελληνικό Δημόσιο...

**...Το πιο σημαντικό είναι ότι η αξιολόγηση του Titlos συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody's και εφόσον η χώρα υποστεί νέα υποβάθμιση αυτή θα «περάσει» και στο Titlos, με συνέπεια να ενεργοποιηθούν όροι για άμεσες πληρωμές στους κατόχους του εν λόγω προϊόντος...

**...Το περίεργο είναι ότι στο site της Εθνικής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ενημερωτικό δελτίο έκδοσης του Titlos, σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις της τράπεζας, για τις οποίες υπάρχουν τα σχετικά ενημερωτικά δελτία. Βεβαίως, επειδή τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, σε ξένο οικονομικο-επενδυτικό blog φιλοξενείται όλο το διαγραφέν πληροφοριακό υλικό...

**...Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη διαγραφή για τα swaps της Goldman, που πέρασαν στην Εθνική, όπως αποκάλυψε η στήλη, υπήρξε και μεταξύ του σχεδίου πορίσματος της Επιτροπής για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών μεγεθών, που παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και του τελικού κειμένου, που έφτασε για συζήτηση στη Βουλή...

**...Ελπίζω ότι θα δοθούν σήμερα οι απαραίτητες αποσαφηνίσεις, διαφορετικά θα αναγκασθώ να ...ξαναδιαβάσω το (πολυσέλιδο) ενημερωτικό του Titlos...

**...Οσο και αν είναι κατανοητή η ανάγκη τα κρυφά χρέη να παραμείνουν κρυφά, οι εκ των υστέρων διαγραφές των επίμαχων στοιχείων περισσότερο αυξάνουν τη δυσπιστία, παρά πετυχαίνουν τον στόχο τους...

**...Πάντως, το κόμμα της κυρίας Μέρκελ βρήκε ευκαιρία απ' όλο αυτό το θόρυβο και ουσιαστικά έθεσε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με το επιχείρημα ότι, όπως φαίνεται από τα παραπάνω στοιχεία, η χώρα μας παραπλάνησε την ΕΕ για να γίνει δεκτή στην ευρωζώνη...

**...Σημειώστε, πάντως, ότι πάνω από τους μισούς Γερμανούς, όπως έδειξε δημοσκόπηση, θέλουν να αποχωρήσει άμεσα η χώρα τους από το ευρώ και να επιστρέψει στο μάρκο. Στη Γερμανία κυκλοφορούν περί τα 14 δισ. μάρκα, με τα οποία γίνονται κανονικά συναλλαγές, καθώς δεν δόθηκε, εξ αρχής, προθεσμία για την αλλαγή των μάρκων...

**...Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς η επιθεώρηση των δημόσιων οικονομικών από την Κομισιόν στα μέσα Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα επικριτική, διατυπώνουν οι οικονομολόγοι της Citi...

**...Παράλληλα, οι αναλυτές καταθέτουν τη βεβαιότητά τους ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη σχεδιάσει τον μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας, όμως, κάποιες συγκεκριμένες χώρες μέλη αρνούνται να τον δώσουν στη δημοσιότητα, πρώτον γιατί ελπίζουν ότι η οικονομική στήριξη δεν θα είναι τελικά αναγκαία και δεύτερον γιατί θέλουν να πιέσουν περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση...

**...«Είμαστε όλοι Ελληνες», τιτλοφορείται το άρθρο της Ιταλίδας καθηγήτριας αρχαίου ρωμαϊκού και ελληνικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου Εύας Κανταρέλα, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». Η καθηγήτρια, με μια σύντομη αναδρομή στον 19ο αιώνα, αλλά και στην κλασική περίοδο, θέλει να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους το χρέος τους, όπως τονίζει, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι σήμερα, πρέπει να επιδειχθεί ουσιαστική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα...

**...«Ξαφνιάζει και μας αφήνει άναυδους το ότι σήμερα η Ευρώπη ή τουλάχιστον ένα μέρος της ηπείρου μας, μοιάζει να είναι τόσο αδιάφορη ως προς τη μοίρα της χώρας που λειτούργησε ως κοιτίδα του πολιτισμού, όχι μόνον του ευρωπαϊκού, αλλά ολόκληρης της Δύσης» τονίζει η καθηγήτρια...
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1189959&nt=103
Σημ.axinosp:Ο Αλογοσκούφης που έκανε απογραφή το 2004 και μίλαγε για ψεύτικα στοιχεία για την κυβέρνηση Σημίτη, έκανε ακριβώς τα ίδια μαγειρέματα με την ίδια Τράπεζα την Goldman Sachs . Η δικαιοσύνη δεν μπορεί επέμβει γιατί απλά ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει αλλάξει , γιατί άλλωστε, όλοι μια παρέα είμαστε εμείς οι Πολιτικοί !!

Η ποντικοπαγίδα και το μήνυμά της

Ενα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και
τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε
εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.

Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν
το σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:

-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κυρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά
δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα
η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: "Έχει μια
ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Το
γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: "Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου
αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστε
σίγουρος δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ. "

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και της φώναξε κρούοντας τον
κώδωνα του κινδύνου: "Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια
ποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Και η αγελάδα απάντησε: "Κοιτάξτε, κύριε
ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα η
ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι μια διπλωματίτσα
στην κοιλιά μου!

Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι,
περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε μόνος του να
αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που
κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που
έτρεξε να δει τι συνέβη αλλά μέσα στη νύχτα, δεν πρόσεξε πως την
παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι . . . . Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλίμονο όμως,
την έφερε στο σπίτι με ένα πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε
να της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα αφού όλοι
ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!

Αλλά η αρρώστεια της γυναίκας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και
όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά
του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο. Για να τους
ταίσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι !

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα
πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι. Για
να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει
την αγελάδα του. . . . . .

Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν' έλα από την τρυπούλα
του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη. . . . . . .

Γι’ αυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει ένα
μικρό πρόβλημα- μεγάλο γι αυτόν- και που ίσως εσάς δε σας πολυαφορά,
θυμηθείτε πως όταν κάποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει,
βρισκόμαστε και μεις σε μεγάλο κίνδυνο!

Μάθετε λοιπόν, πως κάθε τι που σας αφορά, αφορά εξίσου και μένα, ΦΙΛΟΙ
ΜΟΥ!
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=915093
Σημ.axinosp: Από ένα σχόλιο αναγνώστη στην Capital

Η Γερμανίδα καγκελάριος..

...είχε και προ διημέρου, σε εκδήλωση της εφημερίδας «Financial Times Deutschland», επισημάνει το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επιδεινώνεται από την κερδοσκοπική πίεση, που ασκείται στις χρηματαγορές με αποτέλεσμα την υπέρμετρη αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας, προκαλώντας έτσι γενικότερο πρόβλημα στην ευρωζώνη.

«Δεν μπορεί οι αγορές να καθορίζουν την τύχη μας», είπε η κ. Μέρκελ. Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) τάχθηκε υπέρ της επιβολής «αυστηρών κανόνων» στα λεγόμενα «ασφάλιστρα» έναντι επισφαλών δανείων (Credit Default Swaps, CDS), εξετάζοντας θεωρητικά μέχρι και την απαγόρευσή τους για την περίπτωση των κρατικών ομολόγων.
http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=24981
Σημ.axinosp: Μα αγαπητή Μέρκελ, είσαι το κατ' εξοχήν δημιούργημα των αγορών. Ακούς CDS και αλλάζεις κουβέντα , έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με τα CDS και εσύ εξετάζεις μόνο θεωρητικά την απαγόρευση τους και μόνο για την περίπτωση των κρατικών ομολόγων. Ακόμα πιστεύεις ότι η κρίση της Ελλάδος δεν θα σε αγγίξει και ότι η Γερμανία θα συνεχίζει να εξάγει στον Νότο την βιομηχανική της παραγωγή ότι και να γίνει. Κοντός ψαλμός αλληλούια !!

Πως μας έστησαν στον τοίχο

Κάποιες από τις τράπεζες που βοήθησαν την Ελλάδα να κουκουλώσει τα συσσωρευμένα χρέη της, καταβάλλουν επί του παρόντος κάθε δυνατή προσπάθεια να ωθήσουν τη χώρα πιο κοντά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Προσομοιάζοντας το είδος των οικονομικών συναλλαγών που παραλίγο να οδηγήσουν σε χρεωκοπία το American International Group, η ολοένα και πιο δημοφιλής, προσοδοφόρα "ασφάλιση κατά του κινδύνου αποτυχίας" του ελληνικού κράτους να αποπληρώσει τα δάνεια του, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη για την Ελλάδα τη συγκέντρωση των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την αποπληρωμή των δανείων, σύμφωνα με χρηματιστές και συμβούλους επενδύσεων.

Οι συμβάσεις αυτές, γνωστές ως "credit-defaut swaps", επί της ουσίας προσφέρουν τη δυνατότητα σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες να στοιχηματίζουν οικονομικά κεφάλαια στην επιτυχία ή αποτυχία αποπληρωμής δόσεων δανείων μίας εταιρείας ή, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, μίας ολόκληρης χώρας. Εάν η Ελλάδα αποτύχει, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επενδυτές που έχουν επενδύσει σε τέτοιου τύπου "στοιχήματα" κερδίζουν αδρά.

"Είναι σαν να αγοράζεις ασφάλεια πυρός για το σπίτι του γείτονα σου και να εφευρίσκεις κίνητρα προκειμένου να καεί το σπίτι του για να εισπράξεις την αποζημίωση", εξήγησε ο Philip Gisdakis, επικεφαλής του τμήματος πιστωτικής στρατηγικής της UniCredit στο Μόναχο.

Καθώς η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθούσε να επιδεινώνεται, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το ευρώ, ο ρόλος της Goldman Sachs και άλλων μεγάλων τραπεζών στη συγκάλυψη της πραγματικής έκτασης των προβλημάτων της χώρας, επέσυρε την κριτική από πλειάδα ευρωπαίων ηγετών. Αλλά ακόμα και πριν το θέμα του κρυφού δανεισμού δει το φως της δημοσιότητας, μια όχι και τόσο γνωστή εταιρεία που υποστηρίζεται από την Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και περίπου δώδεκα ακόμη τράπεζες, είχαν στήσει μια ιδιότυπη εταιρεία στοιχημάτων, όπου επενδυτές και παράγοντες της διεθνούς αγοράς είχαν τη δυνατότητα να ποντάρουν στο αν η Ελλάδα ή άλλα ευρωπαϊκά κράτη πρόκειται να χρεοκοπήσουν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία, η «Markit Group» του Λονδίνου, παρουσίασε την επενδυτική λίστα "iTraxx SovX Δυτικής Ευρώπης", η οποία βασίζεται στις εν λόγω συμβάσεις credit-defaut swaps, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές να στοιχηματίζουν όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Τα αποτελέσματα σχετικών συμβάσεων κινούνται σε ένα φαύλο κύκλο, σύμφωνα με κάποιους επενδυτές, καθώς όσο οι τράπεζες επενδύουν σε αυτές, το κόστος της ασφάλισης του χρέους της Ελλάδας αυξάνεται. Ως εκ τούτου, θορυβημένοι από την αύξηση, οι επενδυτές ομολόγων αποφεύγουν τα ελληνικά ομόλογα, καθιστώντας το δανεισμό της χώρας ολοένα και δυσκολότερο, τάση που με τη σειρά της, αυξάνει το άγχος των επενδυτών και πυροδοτεί νέες αρνητικές αντιδράσεις.

Στα γραφεία συναλλαγών διεξάγεται έντονη συζήτηση σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Ορισμένοι κρίνουν ότι τα credit-defaut swaps διόγκωσαν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της χώρας ευθύνεται για την επιδείνωση.

Καθώς ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες κατηγόρησαν τους κερδοσκόπους εν γένει για την επιδείνωση της κρίσης, η γαλλίδα υπουργός οικονομικών, Christine Lagarde, απομόνωσε την περασμένη εβδομάδα ως κύρια αιτία τα credit-default swaps, ζητώντας "την επιβολή αυστηρότερων μέτρων και ελέγχου της οικονομικής αυτής αρένας, στην οποία κυριαρχούν λίγοι".

Τα οικονομικά στοιχήματα στην επενδυτική λίστα της Markit έφτασαν στα ύψη εντός του 2010, συνεισφέροντας δραματικά στην αύξηση του κόστους ασφάλισης του ελληνικού χρέους και κατά συνέπεια του ποσού που η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει για να δανειστεί. Για παράδειγμα, το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων αξίας 10 εκατομμύριων δολαρίων, αυξήθηκε σε περισσότερα από 400.000 δολάρια το Φεβρουάριο, έναντι 282.000 δολαρίων στις αρχές Ιανουαρίου.

Για αρκετές ημέρες στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η ζήτηση για τα credit-default swaps εκτινάχθηκε στα ύψη, οι επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα εγκαταλείψαν την αγορά, αυξάνοντας τις αμφιβολίες κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει αγοραστές για την επόμενη προσφορά ομολόγων.

Η επενδυτική λίστα Markit καλύπτει μια σειρά από ασταθείς οικονομίες κρατών, όπως της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Και καθώς οι ανησυχίες για τα χρέη αυτών των χωρών έκαναν το γύρο των διεθνών αγορών, το Φεβρουάριο, ο αριθμός των συναλλαγών στη λίστα της Markit εκτινάχτηκε στα ύψη.

Τον ίδιο μήνα, η ζήτηση για τέτοιου είδους συμβάσεις προώθησε συναλλαγές ύψους 109,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 52,9 δισεκατομμυρίων τον Ιανουάριο. Από την πλευρά της η Markit συλλέγει ένα στάνταρντ ποσό από κάθε επενδυτή για την άδεια συμμετοχής του στη λίστα.

Ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των ελβετικών γιγάντων Credit Suisse και UBS, των γαλλικών Societe Generale και BNP Paribas αλλά και της γερμανικής Deutsche Bank, αποτελούν κάποια από τα βαρύτερα ονόματα επενδυτών της λίστας, σύμφωνα με ανώνυμες δηλώσεις τραπεζιτών που δουλεύουν σε αυτές τις τράπεζες.
http://news247.gr/a/43!121122
Σημ.axinosp:Το ότι τα CDS ,"credit-defaut swaps", ενέχουν τέτοιο κίνδυνο που μπορούν να τινάξουν την μπάνκα του πλανήτη το ξέρουμε από το ξεκίνημα της κρίσης το 2008. Αυτά είναι υπαίτια για την κατάρρευση της Lehman Brothers και έν γένει την σημερινη κρίση . Δυστυχώς οι σημερινοί ηγέτες με πρώτο τον μαλακοπίτουρα τον Κλίντον επέτρεψαν αυτά τα προϊόντα να κυκλοφορήσουν στο Παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα . Έτσι αυτή την στιγμή παίζονται στον πλανήτη αξίες συμβολαίων CDS πάνω από 600 τρισ. δολάρια όταν το ΑΕΠ του πλανήτη ανέρχεται μόλις στα 50 τρισ. δολάρια. Αυτά τα τραπεζικά προϊόντα μοιάζουν με μια διαρροή γκαζιού σε ένα διαμέρισμα. Είτε τα εισπνέεις και πεθαίνεις, είτε με ένα σπίρτο γίνεσαι μπουρλότο και το σπίτι σου αλλά και οι υπόλοιποι όροφοι αν μένεις σε πολυκατοικία . Ολοι το ξέρουν το παιχνίδι αυτό με την φωτιά , αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα να το σταματήσει. Η γλύκα του "κέρδους", κοιμίζει όλο και περισσότερο τα μυαλά των απανταχού Τραπεζιτών αρνούμενοι να τα σταματήσουν μια για πάντα . Κάθε φορά που κερδίζουν όλο και λένε ότι τζογάρουν για τελευταία φορά και όλο μπαίνουν και πιό ακάθεκτοι με πιό λύσσα και απληστία . Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμένο και αυτό που θα την πληρώσει πρώτο είναι το παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα που θα μας φέρει σε μια εποχή MAD MAX. Δεν χρειάζεται να πέσουν πυρηνικά στον πλανήτη, από εδώ και μπρός έχουμε τα CDS. Ενώ παλαιότερα τα πυρηνικά φυλάσονταν σε υπόγεια σιλό με αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας , τα CDS κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι να φτάσει η ώρα μηδέν. Γι'αυτό έπεσε κατεπείγουσα πρόσκληση του Ομπάμια προς τον δικό μας ΓΑΠ , γιατί τα πράγματα αυτή την στιγμή στο παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα δεν πάνε καθόλου καλά με τα CDS εναντίον της Ελλάδας και όλα κρέμονται από μία κλωστή . Οι επιλογές των ηγετών του (G7,8,12,20 προσθέστε ένα νούμερο , δεν έχει σημασία) είναι δύο , ή σώζουν με κάποιο τρόπο την Ελλάδα ή το παγκόσμιο μαγαζί, πάει στον πάτο τελεία και τέλος.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Merkel: Το ευρώ θα επιβιώσει, η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνη της

Το ευρώ βρίσκεται για πρώτη φορά σε δύσκολη θέση, όμως, θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παραδέχτηκε πως το γεγονός ότι κάποιες χώρες δέχονται επίθεση κερδοσκόπων είναι επικίνδυνο, όμως, τόνισε ότι χώρες όπως η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες τους τα προβλήματά τους.

«Νομίζω ότι η πραγματική εμπιστοσύνη στο ευρώ μπορεί να επιτευχθεί στις αγορές μόνο εάν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί στη ρίζα του στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες με πολύ υψηλά ελλείμματα», είπε.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=81338
Σημ.axinosp:Αυτό που μου με τρελαίνει με την Μέρκελ και με τους Γερμανούς γενικά είναι ο αυτοκτονικός τους εαυτός. Λέει κάποιος Γερμανός ηγέτης πχ. ο Χίτλερ θα κάνουμε πόλεμο για χι,ψι λόγους , τελείωσε, 60 εκατομύρια θα τον ακολουθήσουν μέχρι τέλους και όταν ενοούμε τέλους , ενοούμε μέχρι να πατήσουν το πόδι τους οι Ρώσοι στο καταφύγιο του Χίτλερ. Μέχρι εκείνη την ώρα όλοι οι Γερμανοί ήταν με τον Χίτλερ . Μέχρι να βγεί ο επόμενος Καγκελάριος , ο Αντενάουερ και να πεί στον Γερμανικό λαό , κάναμε εγκλημα με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Χίτλερ ήταν εγκληματίας και οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας , κανείς στην Γερμανία δεν είχε αλλάξει γνώμη για τον Χίτλερ ,αλλά μιας και το λέει ο καινούργιος Αρχηγός κάτι θα ξέρει άρα ,κάτω ο Χίτλερ, ζήτω οι Αμερικάνοι. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μαλάκα λαό σαν τους Γερμανούς. Τους λέει η Μέρκελ κάποια μαλακία για την Ελλάδα, εκεί αυτοί, σαν τα ζώα ναί θα πουν, μέχρι τέλους. Ρε δεν πα να τους λές ότι αλάχτε ρότα αν συνεχίσετε με αυτήν την λογική, την γκρεμίσατε την Ευροζώνη τίποτε Nein αυτοί. Επομένως το μόνο πο μπορείς να τους πείς είναι, δε πάτε να γαμ@$%^ε και εσείς και η Ευροζώνη σας, άντε πολύ κάτσαμε μαζί σας και όταν ο επόμενος Καγγελάριος καταλάβει την παπαριά του μετά την διάλυση της Ευροζώνης , εμεί εδώ θα είμαστε να του πούμε δύο λογάκια.

Γερμανός αξιωμ: Αν χρεοκοπήσει μέλος ευρωζώνης, καταρρέει η ευρωζώνη

25 Φεβ 2010
Αν χρεοκοπήσει ένα μέλος της ευρωζώνης αυτό θα σημαίνει την κατάρρευση της ευρωζώνης, είπε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας.
"Πιστεύω ότι αν μια από τις 16 χώρες-μέλη (της ευρωζώνης) χρεοκοπήσει, αυτό θα σημαίνει την κατάρρευση όλου του συστήματος", είπε ο Carl Heinz Daube, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο.
"Αν μια χώρα χρεοκοπήσει, αυτό θα ήταν το τέλος (της ευρωζώνης)", είπε.
http://www.reporter.gr
Σημ.axinosp:Μ'αρέσει να τα ακούω να το λές (I'am coming Baby !!), πες μου κι'άλλα μωρό μου, μίλα μου βρώμικα !!

Προσβλητικές κορόνες κατά του Ρόμπαϊ

Μπαράζ προσβολών εξαπέλυσε κατά του προέδρου της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ. Ο Φάρατζ, του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε «σφουραγγόπανο» τον Ρόμπαϊ, τον συνέκρινε με υπάλληλο τράπεζας των κατώτατων κλιμακίων και τόνισε ότι κατάγεται από ένα «μη κράτος».

Η επίθεση που συγκλόνισε το ευρωκοινοβούλιο έγινε την ώρα που ο Ρόμπαϊ έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Σώμα. «Δεν θέλω να είμαι αγενής», είπε αρχίζοντας. «Ποιός είστε; Ποτέ δεν άκουσα κάτι για σας, κανείς στην Ευρώπη δεν σας ξέρει»,συνέχισε. Και, στις αντιδράσεις των συναδέλφων του που εκδήλωσαν έκπληξη και αγανάκτηση, απάντησε: «Ξέρω, η δημοκρατία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σ'εσάς». Ο Φάρατζ κατηγόρησε ακόμη τον Ρόμπαϊ ότι στόχος του είναι να γίνει ο δολοφόνος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., είδαμε την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία «σε προτεκτοράτο».

Έκπληκτος και αμήχανος ήταν στα έδρανα ο ίδιος ο Ρόμπαϊ. Το κόμμα του Φάρατζ τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4562229
Σημ.axinosp:Πέστα Χρυσόστομε !!

Ολίγα επεισόδια από την συγκέντρωση της 24/02/2020

Τι γυρεύουν τρόφιμα σε καλάθια Σούπερ-Μάρκετ εν μέσω διαδήλωσης , το αυτονόητο !!


Bernanke: Η Fed και η SEC εξετάζουν την υπόθεση Goldman - Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Federal Reserve των ΗΠΑ Ben Bernanke δήλωσε η κεντρική τράπεζα θα ερευνήσει την υπόθεση των συναλλαγών σε παράγωγα προϊόντα της Goldman Sachs Group και άλλων αμερικανικών τραπεζών με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο κ. Bernanke στο πλαίσιο της διήμερης κατάθεσής του για τη νομισματική πολιτική στην επιτροπή του Κογκρέσου σημείωσε πως το ζήτημα εξετάζει επίσης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Christopher Dodd εάν πρέπει να απαγορευτεί στις τράπεζες η σκόπιμη χρήση των swaps εις βάρος μίας χώρας ο κ. Bernanke τόνισε πως τα credit default swaps μπορεί να είναι χρήσιμα για την αντιστάθμιση του κινδύνου αλλά “η χρήση τους με τρόπο που σκοπίμως αποσταθεροποιεί μία εταιρεία ή χώρα είναι αντιπαραγωγικός”.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε παράλληλα ότι τα αμερικανικά επιτόκια και το δολάριο θα μπορούσαν να γνωρίσουν πιέσεις στο μέλλον αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μακροπρόθεσμο βάρος του δανεισμού.

"Δεν περιμένω κάτι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ωστόσο είναι λογικό ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης σε πτυχές της αμερικανικής οικονομίας", δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.
http://www.capital.gr/News.asp?id=914918
Σημ.axinosp:Επειδή αγαπητοί Ευρωπαίοι μας έχετε ζαλίσει τα παπάρια με την Goldman Sachs είπαμε να κάνουμε μία επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα σε βάθος, θα μπεί το μαχαίρι στο κόκαλο, θα πέσουν κεφάλια, θα αποδοθεί δικαιοσύνη κλπ,κλπ, συγνώμη αυτά τα λένε οι επιτροπές στην Ελλάδα μπερδεύτηκα .

Ένα βήμα πριν την πτώχευση αν…

Πυκνώνουν επικίνδυνα τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία καθώς χθες η S&P έριξε μια ακόμα βόμβα στα θεμέλια της χώρας, εξέλιξη η οποία μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στον επικείμενο δανεισμό όσο και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η S&P ανακοίνωσε ότι ίσως η Ελλάδα στο τέλος Μαρτίου υποβαθμιστεί σε BBB- όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα. Μια τέτοια υποβάθμιση θα φέρει τη χώρα μας στο ίδιο επίπεδο με την Ουγγαρία (!) και μόλις μια βαθμίδα επάνω από την αξιολόγηση των λεγόμενων οικονομικών «σκουπιδιών»

Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει σχεδόν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην προσπάθεια της χώρας μας να επαναχρηματοδοτήσει περίπου 25 δις ευρώ τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο οδηγώντας την έτσι ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης οι επενδυτές από κόσμο ξεπουλήσαν τα διετή ελληνικά ομόλογα τα οποία κατέγραψαν μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στην τιμή τους κατά το τελευταίο έτος.

Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ιδιαίτερη νευρικότητα στην Αθήνα όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC για τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις από την κατοχή του 1941 κάνοντας έτσι εμφανές ότι η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει ψυχραιμία της από την συνεχόμενη πίεση των διεθνών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ίδια εταιρία ανακοινώσε ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από Α- σε BBB+. Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος, ανέφερε σε ανακοίνωση ο αναλυτής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.



Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν τα παραπάνω η Πορτογαλία κατόρθωσε χθες να πουλήσει περίπου 1 δισ. € σε πενταετή ομόλογα με εξαιρετικά ικανοποιητικό επιτόκιο ενώ σε ανακοίνωση του οργανισμού διαχείρισης του δημόσιου χρέους της αναφέρεται ότι συνολικά, φέτος αναμένεται να χρειαστεί περί τα 20 δις ευρώ από τις αγορές δηλαδή περίπου τα μισά από όσα αναμένεται να χρειαστεί η Ελλάδα.

Είναι πλέον προφανές ότι η πίεση για τη λήψη άμεσων νέων σκληρών μέτρων είναι κάτι παραπάνω από εξοντωτική καθώς σε περίπτωση που η S&P πραγματοποιήσει στα τέλη Μαρτίου την «απειλή» της η κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμη.

Το στοίχημα πλέον που από την έκβασή του θα κριθεί η όχι πτώχευση της χώρας είναι εάν η τωρινή κυβέρνηση θα αντέξει να πάρει σκληρά μέτρα, όπως η δραστική μείωση των μισθών, επιδομάτων κ.λπ. στο δημόσιο τομέα, αύξηση του Φ.Π.Α κ.α

Σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται πλέον σαφές ότι χωρίς έξωθεν παρέμβαση και μάλιστα ουσιαστικού και όχι τυπικού περιεχομένου η χώρα πολύ δύσκολα θα αποφύγει την πτώχευση.
http://www.sofokleous10.gr
Σημ.axinosp:Οπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση Ραντιέρηδες , Θα μας κλάσετε μια μάνδρα αρχίδια !!

Το Βερολίνο απορρίπτει τις ελληνικές αιτιάσεις για πολεμικές αποζημιώσεις

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.

«Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον», το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.

Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου» στη Γερμανία.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/02/2010_325396
Σημ.axinosp: Περιμένω την επίσημη απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Τα λεφτά αυτά που ισχυρίζονται οι Γερμανοί τα έδωσαν, στην Ελληνική Κυβέρνηση ή σε Εβραίους Έλληνες πολίτες που τα πήραν, σαν αποζημίωση για το Ολοκαύτωμα ;

Το ανθελληνικό παραλήρημα των Γερμανών συνεχίζεται!

Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Focus είναι ο Ερμής του Πραξιτέλη και οι Γερμανοί έχουν γράψει «Έλληνες, οι πιο μικροτσούτσουνοι της Ευρώπης». Ο Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη και του ζήτησε να τις βγάλουν έξω να τις μετρήσουν!

Το νέο τεύχος του περιοδικού Σπίγκελ έχει στο εξώφυλλο τη Ζέτα Δούκα γυμνή να μας δείχνει τη μαλαπέρδα της. Δίπλα στη φωτογραφία της Ζέτας Δούκα οι Γερμανοί έχουν γράψει «Οι Ελληνίδες έχουν αυτά που δεν έχουν οι Έλληνες». Άντε μην πάρει ανάποδες τώρα η Ζέτα και φιστικώσει όλη τη Γερμανία!
http://pitsirikos.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html

Μικρής έκτασης επεισόδια και συλλήψεις

(Για όσους δεν κατάλαβαν την πιό πάνω φωτογραφία διαδηλωτές χτίζουν συμβολικά μία τράπεζα )


Ομάδες περίπου τριακοσίων (300) ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, κατάφεραν να παρεισφρήσουν κατά μήκος του κύριου όγκου των διαδηλωτών και εκμεταλλευόμενες το πλήθος, πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.
Τα παραπάνω άτομα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών σε μεμονωμένα περιστατικά.
Επίσης, προκάλεσαν ζημιές σε προσόψεις 13 καταστημάτων και υαλοπινάκων 5 ΑΤΜ Τραπεζών.
Συνελήφθησαν 3 άτομα για επιθέσεις με αντικείμενα κατά αστυνομικών, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά είκοσι τρεις (23) αστυνομικοί από τις ρίψεις αντικειμένων και τις επιθέσεις με ξύλα, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο.
Επίσης, από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων καταστράφηκαν δεκαπέντε(15) ασπίδες, τέσσερις (4) αντιασφυξιογόνες μάσκες και δύο (2) κράνη.....
http://www.news247.gr/a/43!121093
Σημ.axinosp:Φαντάσου αν ήταν μεγάλης έκτασης τα επεισόδια ,τι θα λέγανε τα ΜΜΕ. Επίσης δεν ήταν όλοι από τον χώρο των αντιεξουσιαστών που έδωσαν πρωτοφανείς μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ. Διαβάστε και το indymedia . Όσο αγριεύει οικονομικά η κατάσταση, τίποτα δεν θα θεωρείται πια , δεδομένο!!

Νέο «καμπανάκι» από την S&P για την Ελλάδα

Με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, που δηλώνει ανήσυχος για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τις αντιδράσεις που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης.
Σε δήλωσή τους οι αναλυτές της Standard & Poor's εκφράζουν την εκτίμηση πως είναι πιθανή η υποβάθμιση της Ελλάδας "κατά μία ή δύο θέσεις εντός του μήνα".
Η δήλωση προκάλεσε νέα ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, με ανεξάρτητους αναλυτές να σημειώνουν πως μια πιθανή υποβάθμιση της χώρας μας από το διεθνή οίκο θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Επισημαίνουν, δε, πως η υποβάθμιση θα δυσχεράνει κάθε προσπάθεια της χώρας μας να βγει από το δημοσιονομικό αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, η Moody's δεν αποκλείει την επαναξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=135285
Σημ.axinosp:Η διαφαινόμενη υποβάθμιση της S&P δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Κυβέρνησης , θα μπορούσε να πεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την είδηση αυτή .Πως σχολιάζουμε σύσσωμα την είδηση αυτή, οι Ελληνες Bloggers , "Θα μας κλάσετε τα αρχίδια με την υποβάθμισή σας " ,να μια κουβέντα που δεν μπορούν να πουν δημόσια οι Πολιτικοί μας . Γιαυτό γουστάρω τα Bloggs.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Περιμένοντας τον βαρκάρη-Χάροντα.....

Η ευρωπαϊκή συμμορία των Jean Claude Trichet ( ως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) , Angela Merkel (εκπρόσωπος της γερμανικής αστικής τάξης) , Nicola Sarkozy (εκπρόσωπος της γαλλικής αστικής τάξης) και Herman Van Rompuy (το στρουμφάκι, ο πρόεδρος της Ε.Ε.), ενταφιάζουν τον Γ.Α.Π., δηλαδή την Ελλάδα ........ ενώ ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Brian Cowen, βρίσκεται ήδη στον "άλλο κόσμο" !!!

Γελοιογραφία του Steve Bell στην Guardian
http://redfly2.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html

Όχι άλλη σκόνη στ'αρχίδια της εξουσίας

Από τον Slavoj Zizek, Γιουγκοσλάβο μαρξιστή φιλόσοφο....

http://redfly2.blogspot.com/2010/02/blog-post_9785.html

Η δύναμη του καπιταλισμού.....

Το χρηματιστήριο της Αθήνας έχει και εναλλακτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια. Έτσι, όταν προχτές το ΠΑ.ΜΕ. έκανε κατάληψη του κτηρίου του (όπως είδα στο Tvxs) , οι συναλλαγές συνεχίστηκαν κανονικά την ώρα που το κτήριό του τελούσε υπό κατάληψη.
Αυτό συμβολίζει προφανώς από τη μια τη δύναμη του καπιταλισμού που δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα από τέτοιες παραδοσιακές ενέργειες ενώ παράλληλα συμβολίζει επίσης και την αντίσταση του ΠΑΜΕ απέναντι στην πλουτοκρατία (όπως θα έλεγε και το ίδιο).

Παράλληλα όμως υπάρχει και ένας άλλος πιο ισχυρός συμβολισμός: Οι εναλλακτικές εγκαταστάσεις του χρηματιστηρίου (και οι αντίστοιχες εναλλακτικές εταιρειών που κάνουν συναλλαγές) είναι εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εγκαταστάσεις πολεμικών συνθηκών. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Κατά την κατασκευή τους έχει υπάρξει πρόβλεψη για μηχανογραφικά συστήματα που δεν θα σταματάνε ούτε σε σεισμούς, ούτε σε βομβαρδισμούς, ούτε σε επιθέσεις χάκερς, ούτε σε βιολογικές επιθέσεις, ούτε σε τσουνάμι. Έχουν φτιαχτεί δομικές εγκαταστάσεις που μπορούν να αντέξουν πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες και σεισμούς 9+ ρίχτερ αφού υπάρχουν τοιχία πάχους 2 μέτρων πλάτους(!) αλλά και ηλεκτρικές γεννήτριες που μπορούν να προμηθεύουν ενέργεια τα κτήρια για εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν καταστραφεί ο κόσμος τα χρηματιστήρια μπορούν να δουλεύουν αυτόνομα, ακόμη και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μάλιστα, ακόμη και αν αφανιζόταν ολόκληρη η ανθρωπότητα, θα μπορούσαν λίγο πριν, να βάλουν τα χρηματιστήρια στο "auto" ώστε να διενεργούν από μόνα τους αυτοματοποιημένες συναλλαγές "με δισκέτα", χωρίς να χρειάζεται η φυσική ανθρώπινη παρουσία....
http://greekrider.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html
Σημ.axinosp:Το να σε πιάνουνε μαλάκα και να μην το ξέρεις ότι η συνεδρίαση συνεχιζόταν κανονικότατα με ασύρματη δυκτίωση , λές πάει στο διάολο την άλλη φορά θα έρθω πιό προετοιμασμένος , να την πέσω στο ναό του Καπιταλισμού. Το να την παθαίνει το ΠΑΜΕ έτσι, μάλλον κάτι βρωμάει στην υπόθεση και δεν νομίζω ότι δεν σας περνάει από το μυαλό μιας και σε άλλη χώρα θα είχε επέμβει, η Αντιτρομοκρατική, τα ΜΑΤ και κάθε κατασταλτική μονάδα που διαθέτει το κράτος πριν πλησιάσουν καν την είσοδο του ΧΑΑ και θα έτρωγαν και το ξύλο της αρκούδας!!

Κι όμως, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (Καθρέφτης)

Οι ξένες εφημερίδες που κάνουν σκληρή κριτική στη χώρα μας δεν είναι εχθροί μας. Είναι φίλοι μας. Δεν μας κάνουν κακό. Μας κάνουν καλό. Κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι γράφουν όλα αυτά που συζητάμε μεταξύ μας τόσα χρόνια, αλλά -αντί να χαρούμε- πνιγόμαστε πάλι σε μια θάλασσα βλακώδους λαϊκισμού. Κοιτάξτε γύρω σας. Κοιτάξτε την ασχήμια που δημιουργήσαμε και πως καταστρέψαμε έναν πανέμορφο τόπο. Ναι, Έλληνες έχτισαν την Ακρόπολη, αλλά Έλληνες έφτιαξαν και το έκτρωμα γύρω από την Ακρόπολη. Κοιτάξτε αυτούς που ψηφίζουμε. Κοιτάξτε πως η χώρα γέμισε απατεώνες, λαμόγια και αρπακτικά. Κοιτάξτε παντού. Και μετά κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Αλήθεια (επιτέλους) ή εθνικοί μύθοι;
http://pitsirikos.blogspot.com/

Στα πρόθυρα άκριτου λαϊκισμού κατά της Γερμανίας

Από την αθλιότητα του περιοδικού Focus
Υπεραντίδραση, που υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντιγερμανική υστερία, προκάλεσε σε τμήμα του πολιτικού κόσμου, όλου του φάσματος, πλην των κομμάτων της Αριστεράς, το όντως ακραίο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία και τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης».
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Αθήνα ζητεί έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους στην Ε.Ε., Ελληνες πολιτικοί δεν περιορίστηκαν να στηλιτεύσουν το περιοδικό, αλλά στράφηκαν ευθέως κατά της Γερμανίας, είτε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είτε υπενθυμίζοντας τη ναζιστική Κατοχή. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που έχει καλέσει αύριο τον Γερμανό πρεσβευτή προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί, έθεσε το ερώτημα εάν «οι Γερμανοί έβγαλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν τον πήραμε χαμπάρι». Σε έντονα επικριτικές δηλώσεις προέβησαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως αποστέλλει απαντητική επιστολή στο περιοδικό.
Αντιγερμανική «υστερία» από τμήμα του πολιτικού κόσμου
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100030_24/02/2010_391981
Σημ.axinosp:"Η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια και μυαλό νάνου" είχε πεί ο Πάγκαλος παλιότερα και μετά ζήταγε συγνώμη δημόσια και δια της διπλωματικής οδού, στους Γερμανούς. Άλλο το πως μιλάνε οι Μπλόγκερς μεταξύ τους και μπορεί να ρίχνουν και κανά γαμοσταυρίδι , για πλάκα ή από θυμό, στους Γερμανούς και άλλο οι Πολιτικοί μας , που κάποιους τους έχει πιάσει ο οίστρος εναντίον της Γερμανίας. Ελπίζω οι λεονταρισμοί κάποιων καραγκίοζηδων τύπου Πετσάλνικου και Κακλαμάνη να μην μας τρέχουν, γιατί αν έχεις τα αρχίδια σε οικονομικό επίπεδο μιλάς , αλλιώς τη κότα και περιμένεις στην γωνία τον κόκορα που αφού σε ξεσκίσει στο πούτσο , μεταφορικά μιλάμε , μετά περιμένεις να σε σώσει !!

H ολλανδή σύζυγος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είναι να τρελαίνεσαι με την Εφορία»

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η κυρία Ζασλίν Βίνκε (φωτογραφία) σύζυγος του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στηνολλανδή δημοσιογράφο κυρία Εστερ βαν ντερ Γκεστ η σύζυγος του υπουργού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου, δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας τιτλοφορείται: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα παζλ». Στη γλώσσα μας θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς με τη ρήση «δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα».

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα (σ.σ.:των Ελλήνων).Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας 20 ευρώ,τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω 4 ευρώ. Είναι να τρελαίνεσαι» τονίζει, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.

«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως (σ.σ.:στην Ελλάδα) ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Βίνκε καταλήγοντας: «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας ολλανδός υπουργός είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν έλληνα βουλευτή. Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν και εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=315924&dt=19/02/2010
Σημ.axinosp:Την συγχωρούμε για αυτά που λέει γιατί είναι φυσική ξανθιά !! Οι σκέψεις της τρόπος του λέγειν βέβαια, μου θυμίζουν κάτι σε Μαρία Αντουανέτα, αλλά πάει στο διάολο ξένη είναι η κοπέλα, μην την προγκήξουμε αμέσως και της πούμε κάτι σαν, τι λες μωρή μαλάκω εδώ ο κόσμος πεινάει και εσύ μας λες ότι τα φέρνεις δύσκολα βόλτα, γυναίκα υπουργού !!

Ο φαύλος κύκλος του ατέλειωτου υπερδανεισμού...

Από την ελευθερία στην σκλαβοποίηση.
Η παγκόσμια «οικονομική κρίση» και η Ελλάδα. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι άλλη χώρα!
Να μην επιτρέψουμε άλλο στους ευρωπαίους να λοιδορούν και να υποβιβάζουν τη χώρα μας!
Υπάρχει ο τρίτος δρόμος Σωτηρίας της οικονομίας και της Ελλάδας.
Τα 28 δις αντί για τους τραπεζίτες να πάνε στους πολίτες για αποπληρωμή δανείων.
Να εθνικοποιηθεί το ποσό των 50 δις από τις 100 πιο πλούσιες οικογένειες της Ελλάδας για Εθνικό Σκοπό, την Σωτηρία της Ελλάδας και...
οι υπόλοιποι πολίτες, να συμβάλουν ανάλογα τις δυνάμεις τους!.
Ανάλυση και προτάσεις.
Η ληστρική ολιγαρχία κάθε χώρας συσσωρεύει ανήθικα πλούτη μέσω του ληστρικού τραπεζικού συστήματος και των δυσβάστακτων επιτοκίων, τα οποία, ούτε επενδύει, ούτε δημιουργεί εργοστάσια, ούτε θέσεις εργασίας, ούτε διαθέτει στις κοινωνίες, ως όφειλε, αλλά τα αποθηκεύει, ως νέοι «άφρονες πλούσιοι», για να δημιουργήσει τεχνική έλλειψη χρήματος και να εξαναγκάσει τους πολίτες να ξανα-δανειστούν με νέους δυσβάστακτους όρους, για να πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη!
Οι πλούσιοι και οι «φτωχοί» σήμερα. «Ουκ αν λάβοις παρά τού μή έχοντος»!!
Λουκιανός, (Μένιππος). Ποιος είναι ο ρόλος των πλουσίων κάθε χώρας; Μόνο να θησαυρίζουν παράνομα και ανήθικα, ως «άφρονες πλούσιοι» ή πρέπει να συνεισφέρουν ως «σύγχρονοι χορηγοί»;
Οι άλλοτε «εθνικοί ευεργέτες» ή «χορηγοί» της αρχαιότητας, όχι μόνο δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά με μεθόδους μαφίας υφαρπάζουν και ορμούν να κατακλέψουν και το τελευταίο ευρώ του κοσμάκη προς ίδιο ανήθικο πλουτισμό!
«ΔΕΙ ΓΑΡ ΤΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΠΟΙΕΙΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΙΣ ΠΟΛΙΤΑΙΣ», Δημοσθένης.
«Πρέπει και οι εύποροι να κάνουν τους εαυτούς τους χρήσιμους για τους πολίτες», Δημοσθένης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέουδήλωσε «Δεν επιδιώκουμε σχέδιο διάσωσης μέσω των ευρωπαίων», μόνο δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο. Η κ. Κατσέλη ξεκαθάρισε, ότι « εάν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μηχανισμούς επίλυσης συστημικής αστάθειας, όπως αυτή που εμφανίζεται, όταν ένα κράτος-μέλος της γίνεται θύμα κερδοσκοπικών τάσεων και δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης στα πλαίσια της Ευρωζώνης, τότε αυτό αναδεικνύει την αδυναμία της να επιλύσει σημαντικά προβλήματα. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι άλλη χώρα. Και επομένως τότε ξαναμπαίνει ορθά το θέμα του να εξετάσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης». Αλλά η «χρηματοδότηση» δεν θα έρθει από έξω (ΔΝΤ), αλλά από μέσα!!
Έλληνες, μη περιμένετε βοήθεια από τους Αγγλο-Γαλλο-Γερμανο-Ρωσους, που και αυτοί έχουν ελλείμματα και χρωστάνε (αλλά δεν σας το λένε)! Και η Αγγλία και άλλες χώρες έχουν το ίδιο με την Ελλάδα έλλειμμα, αλλά κανείς δεν μιλάει! Τα χρήματα δεν τα έχουν οι δυτικές κυβερνήσεις, αλλά η φεουδαρχία, η ολιγαρχία, η πλουτοκρατία και οι ληστρικοί τραπεζίτες της κάθε χώρας.
Στην Ελλάδα του 2010, μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση», Μπορούμε!
Δεν υπάρχει «οικονομική κρίση» για την ληστρική ολιγαρχία, αλλά αντίθετα υπάρχουν τεράστια υπερκέρδη, που αποκτήθηκαν αθέμιτα και δεν ενδιαφέρεται ούτε για την τύχη της Ελλάδας.. Η Ελλάδα γιατί να νοιαστεί για την τύχη της ληστρικής πλουτοκρατίας;
Προτείνουμε ένα τρίτο πλάνο διάσωσης της Ελλάδας, είναι εθνική ανάγκη:
1. Ας εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Στην περίοδο της επανάστασης του 1821 εναντίον των Τούρκων, οι πλούσιοι Έλληνες έδωσαν τα υπάρχοντά τους για τον αγώνα. Αργότερα, οι εθνικοί ευεργέτες δώρισαν τις περιουσίες ους για κοινωφελείς σκοπούς. Σήμερα η οικονομική ολιγαρχία έχει ταυτιστεί με την μαφία και συσσωρεύει αμύθητα πλούτη χωρίς να την νοιάζει η Ελλάδα ούτε οι πολίτες της! Εμείς γιατί να νοιαστούμε για την τύχη της ληστρικής πλουτοκρατίας; Είναι μια πρόταση Σωτηρίας, μέσα στην «γενική απραξία, οσφυοκαμψία» και «ολικής επαναφοράς της δεξιάς» μέσα από την αναβλητικότητα-καθυστέρηση της «ψηφιακής διακυβέρνησης». Εδώ ο κόσμος χάνεται… και περιμένουν τους Αγγλο-γαλλο- γερμανο-ρωσους που και αυτοί έχουν ελλείμματα και χρωστάνε!
2. Να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνειο (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη, γιατί ο πολίτης μετατρέπεται σε νεοσκλάβο των τρπεζιτών. Ευκολίες αποπληρωμής για κάθε είδους δανείων.
3. Να εφαρμοστεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ..
4. Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμός, επενδύσεις, παραγωγικότητα, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού.
5. Ενιαίο σύστημα παροχής κοινωνικής βοήθειας μέσω ενός πανελλήνιου δικτύου ψυχολόγων - κοινωνιολόγων - παιδαγωγών για στήριξη οικογένειας, γέννησης νέων παιδιών, σωστή ανατροφή των ελληνοπαίδων και την ψυχική ισορροπία των πολιτών από την πίεση των προβλημάτων..
6. Προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε διαχρονικό και συγχρονικό επίπεδο. Έχουμε την πιο όμορφη χώρα και πολλοί μας ζηλεύουν! Και αν δεν έχουμε τώρα ρευστό – και γι’αυτό φταίνε άλλοι- έχουμε παραλίες, θάλασσα, δάση, λίμνες, χλωρίδα, πανίδα, ορυκτό και θαλάσσιο πλούτο, ικανό να μας θρέψει!!
7. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Να ενστερνιστούμε τις δυνατότητες του λαού μας και να τις αναπτύξουμε. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, - αλλά τα χρήματα τα έχει μια κλειστή κάτσα- αλλά είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ!
Ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι δεν επιδιώκουμε "σχέδιο διάσωσης" από τους ευρωπαίους. Τον κίνδυνο της μετάδοσης σε όλη την ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το κόστος δανεισμού η Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει απλώς να δανείζεται με τα επιτόκια που ισχύουν και για τις άλλες χώρες της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι χώρες μπορούν, αν έχουν τη βούληση, να αντιμετωπίσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Επανέλαβε δε, ότι δεν επιδιώκει ευρωπαϊκό «σχέδιο διάσωσης». Τη θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρώπη για να μειώσει το δημόσιο χρέος της επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι BBC.«Δώστε μας χρόνο, δώστε μας στήριξη-και δεν μιλώ για οικονομική, αλλά και πολιτική στήριξη-προκειμένου να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και ότι είμαστε και πάλι αξιόπιστοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εκπομπή του Αντριου Μαρ. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού. Οι ανάγκες μας για δανεισμό είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που λέμε είναι απλά ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να δανειστούμε με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και οι υπόλοιπες χώρες και όχι με τα υψηλά επιτόκια που υπονομεύουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.
Σήμερα, το Ελληνικό Δημόσιο θέλει να καλύψει το 70% των δανειακών αναγκών (συνολικά 54 δισ. ευρώ για το 2010) μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Ήδη, έχει καλύψει το 25% των αναγκών ή 13,6 δισ. ευρώ. Όμως, μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, οι δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου προσεγγίζουν τα 24 δισ. ευρώ. Το κλίμα στις αγορές είναι ακόμα αρνητικό για την Ελλάδα, όσο μάλιστα δεν γίνεται συγκεκριμένη η οικονομική διάσταση του σχεδίου της ευρω-στήριξης. Σύμφωνα, πάντως, με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν από κοινού την Ελλάδα με ένα ποσό της τάξεως των 20-25 δισ. ευρώ (δάνεια και εγγυήσεις). Την Παρασκευή, το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων ήταν 330 μονάδες βάσης περίπου και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς είχε διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,55%. Έτσι, το επιτόκιο στην επικείμενη έκδοση (αν γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) αναμένεται να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο της μετά-ΟΝΕ εποχής. Τον Μάρτιο του 2009, η αντίστοιχη έκδοση είχε πουληθεί με επιτόκιο 6,13%.
Οι θλιβεροί, αποτυχημένοι ηγέτες της Ευρώπης που οι χώρες τους και ο φιλελευθερισμός που είχαν υιοθετήσει, κατέρρεαν πριν από ένα χρόνο και σώθηκαν με κρατικό παρεμβατισμό, δηλ. σοσιαλιστική πρακτική, σήμερα, προτείνουν νέα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα εις βάρος των πολιτών ενώ δεν κάνουν κουβέντα για τον πλούτο των φεουδαρχών. Δεύτερο πακέτο με μέτρα- σοκ που περιλαμβάνουν την κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη μείωση των συντάξεων, απαιτεί η Κομισιόν από την Ελλάδα. Μα όλοι βρήκαν τη χώρα μας να βγάλουν τα προβλήματα τους ή κατά το «κοινό, βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντέξι»;
Όμως ποιος είναι ο ρόλος των πλουσίων κάθε χώρας; Μόνο να θησαυρίζουν ή έχουν και υποχρεώσεις;
Στην αρχαία Αθήνα οι πλούσιοι προσέφεραν «χορηγία». Η χορηγία θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη, στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. Η πλήρης άνθησή της όμως συντελείται στον 5ο αιώνα π.Χ., στον Χρυσό Αθηναϊκό Αιώνα του Η χορηγία ήταν υποχρεωτική δια νόμου για τους 120 πιο εύπορους συγκριτικά πολίτες από την κάθε μία από τις δέκα φυλές της Αθήνας. Οι χορηγοί ανελάμβαναν όλα τα έξοδα της εκδήλωσης, όπως για παράδειγμα τα Παναθήναια, τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Διονύσια ή τα Ανθεστήρια. Σήμερα, αντίθετα, οι χορηγοί είναι μπορεί να είναι νομικά πρόσωπα, εταιρίες. Οι ιδιώτες, τα φυσικά πρόσωπα, που προσέφεραν στη νεότερη Ελλάδα και προσφέρουν και σήμερα χρήματα ή/και περιουσιακά στοιχεία τους στο κοινωνικό σύνολο, είναι και αποκαλούνται ευεργέτες ή δωρητές.
Στην χριστιανική κοινωνία ο «άφρων πλούσιος» καταδικάστηκε από τον Κύριο, γιατί ο Θεός είδε πως στην καρδιά του καθενός κρυβόταν η πλεονεξία. Θέλησε όμως να μας προφυλάξει από αυτό το μεγάλο πάθος με την παραβολή του άφρονα πλούσιου.
Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην· ανθρώπου τινός πλουσίου ευφόρησεν ή χώρα· Και διελογίζετο εν εαυτώ λέγων τι ποιήσω, ότι ουκ έχω πού συνάξω τους καρπούς μου; και είπε· τούτο ποιήσω· καθελώ μου τάς αποθήκας και μείζονας οικοδομήσω, και συνάξω εκεί πάντα τα γεννήματά μου και τα αγαθά μου, Και ερώ τη ψυχή μου· ψυχή, έχεις πολλά αγαθά κείμενα εις έτη πολλά· αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου. Είπε δε αυτώ ό Θεός· άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου· α δ’· ητοίμασας τίνι έσται; ούτως ό θησαυρίζων εαυτώ, και μη εις Θεόν πλουτών. Ταύτα λέγων εφώνει· ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω».
Τους είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή. Ενός ανθρώπου πλούσιου έφεραν τα χωράφια του μεγάλη σοδειά' και σκεφτόταν μέσα του λέγοντας· Τι πρέπει να κάνω, γιατί δεν έχω πού να μαζέψω τους καρπούς μου; Και είπε: αυτό θα κάνω: θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου και στη θέση τους θα χτίσω μεγαλύτερες και εκεί θα μαζέψω όλα τα γεννήματά μου και τα αγαθά μου και θα πω στην ψυχή μου: Ψυχή, έχεις μαζέψει πολλά αγαθά, που σου φτάνουν για πολλά χρόνια. Αναπαύου, λοιπόν, τρώγε, πίνε, καλοπερνά. Ο Θεός όμως του είπε· «Ανόητε, αυτή τη νύχτα σου ζητούν ξαφνικά την ψυχή σου. Όσα λοιπόν ετοίμασες, σε ποιον θα ανήκουν τώρα;». Αυτά παθαίνει εκείνος που θησαυρίζει μόνο για τον εαυτό του και δε φροντίζει να πλουτίζει όπως ο Θεός θέλει. Και λέγοντας αυτά τόνιζε: όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.
Ο «άφρων πλούσιος» της παραβολής, ήθελε να είναι ευτυχής μόνο για τον εαυτό του και για πάρα πολλά χρόνια. Τους άλλους ανθρώπους ποτέ δεν τους σκεφτόταν, ώστε να μοιράσει και σ' αυτούς από την περίσσια των υλικών αγαθών. Ήταν ένας ατομιστής και φοβερός εγωιστής. Ο Κύριος χαρακτηρίζει τον πλούσιο «άφρονα», δηλαδή άμυαλο, ανόητο. Είναι πραγματικά παράφρονας, γιατί δε σκέφτηκε ποτέ το Θεό και το θάνατο. Η πλεονεξία είχε κυριέψει την ψυχή του και τον είχε κάνει φοβερό εγωιστή. «Εκείνοι που θέλουν να αποκτούν πλούτη, πέφτουν σε μεγάλο πειρασμό, σε παγίδα και σε πολλές ανόητες και βλαβερές επιθυμίες, που έχουν τη δύναμη να βυθίζουν τους ανθρώπους στην καταστροφή και την απώλεια (= το χάσιμο της ψυχής)». (Ο Απόστολος Παύλος στην Α' επιστολή του στον Επίσκοπο Τιμόθεο κεφ. στ' στίχος 9)
Στη απελεύθερη Ελλάδα υπήρξαν οι εθνικοί ευεργέτες. Ήταν άνθρωποι με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας, κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο θεσμός των «εθνικών κληροδοτημάτων» εμφανίζεται στην ελληνική αρχαιότητα, συνεχίζεται στην περίοδο του Βυζαντίου και παίρνει νέες διαστάσεις στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ανάγκη για πνευματική αναβάθμιση του Γένους ώθησε, τότε, την Εκκλησία, αλλά και πολλούς εύπορους Έλληνες να δραστηριοποιηθούν για την ίδρυση σχολείων, τη μισθοδοσία εκπαιδευτικών, αλλά και την παροχή οικονομικής αρωγής σ’ εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Έλληνες της διασποράς πρωταγωνιστούν στο κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στην ανέγερση σχολείων, την αποστολή βιβλίων, τη χορήγηση υποτροφιών. Η έμπρακτη εκδήλωση φιλοπατρίας με πράξεις ευεργεσίας παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στα χρόνια της Εθνεγερσίας Πλούσιοι ομογενείς συμπαρίστανται στην Πατρίδα που μάχεται και γίνονται αρωγοί στον αγώνα της Ελευθερίας. Η «Φιλική Εταιρεία»,αλλά και πολλά από τα μέσα που χρησιμοποιούνται στους αγώνες του Έθνους χρηματοδοτούνται από αγωνιστές και εθνικούς ευεργέτες, γυναίκες και άνδρες. Τα μεγαλύτερα κτίσματα της Αθήνας είναι χτισμένα από δωρεές εθνικών ευεργετών (Ζάππειο, Αρσάκειο κλπ). Σήμερα οι ληστρικοί τραπεζίτες και οι ολιγαρχίες όχι μόνο δεν διακατέχονται από αισθήματα «εθνικής ευεργεσίας», αλλά αντίθετα ορμούν να κατακλέψουν και το τελευταίο ευρώ του κοσμάκη- χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αυτόν τον τόπο, ούτε επενδύσεις, ούτε κοινωνική προσφορά- και ας διασύρεται διεθνώς η Ελλάδα!
Πριν την επανάσταση του 1821 ο απλός λαός στα όνειρά του για ελευθερία αντικατέστησε τη Βενετία, η οποία τον είχε απογοητεύσει επανειλημμένα, με τη ομόδοξο Ρωσία, εις μάτην!! Ουδείς βοήθησε πραγματικά τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους. Μόνοι τους ελευθερώθηκαν! Η Αόρατος Αρχή ήταν πράγματι «αόρατος» δηλ. δεν υπήρχε, μόνοι τους οι Έλληνες ελευθερώθηκαν. Και τώρα μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση»! Η Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821 για την ελευθερία, κατέληξε στην ετερονομία και «προστασία των δυτικών», και σήμερα το 2010 μπροστά στην πρόκληση ή για «νέα υποδούλωση στις ξένες δυνάμεις» ή για «ενηλικίωση και αυτονομία»!! Οι άλλοτε «εθνικοί ευεργέτες» ή «χορηγοί» της αρχαιότητας ή οι «άφρονες πλούσιοι», όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα σήμερα, αλλά με μεθόδους μαφίας υφαρπάζουν και ορμούν να κατακλέψουν και το τελευταίο ευρώ του κοσμάκη, προς ίδιο ανήθικο πλουτισμό και ας διασύρεται διεθνώς η Ελλάδα! Οι δεξιοί «ξανάρχονται» και η ψηφιακή διακυβέρνηση στρώνει «το γαλάζιο χαλί», αφού ποτέ δεν τόλμησε να γκρεμίσει το κράτος-παρακράτος της δεξιάς!
Σημειώνουμε ότι υπάρχει ακόμα ελάχιστος χρόνος, αλλά και πολύ στελεχιακό δυναμικό, που μένει αναξιοποίητο, για την πραγματοποίηση της «αλλαγής». Το Πασοκ έχει τα καλύτερα στελέχη από όλα τα αλλά κόμματα και έχουν υψηλότερο επίπεδο από όλα τα στελέχη της δεξιάς. Το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές αλλά κυβερνούν ακόμα τα στελέχη της δεξιάς και κανείς δεν τα αλλάζει! Μήπως αυτό γίνεται σκοπίμως, αναρωτιούνται πολλοί, γιατί έχουν σκοπό να παραδώσουν πάλι στην δεξιά, οσονούπω, και να έχουν έτοιμο-ανέγγιχτο και το δεξιό κράτος; Αντί να αλληλο-υβρίζονται τα στελέχη του Πασοκ, καλύτερα είναι να ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των «αλλαγών». Το όνομά του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας «αν πραγματοποιήσετε ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνετε πράξη την ελπίδα». Δεν υπάρχει «οικονομική κρίση» για την πλουτοκρατία και τους ληστρικούς τραπεζίτες, αντίθετα υπάρχουν τεράστια υπερκέρδη που αποκτήθηκαν αθέμιτα. Όλοι τώρα, πρέπει να συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, όχι μόνο οι χαμηλόμισθοι. «Αλλαγές και κάθαρση», Εδώ και Τώρα!
Η Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες που ζουν στην ξενιτιά, οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους! Η Ελληνική οικογένεια, η γέννηση νέων παιδιών, η επαρχία, ο ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος της Ελλάδας, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, το φιλότιμο του Έλληνα, ο καλός χαρακτήρας του, τα δάση της οι πήγες της είναι ικανές να μας θρέψουν. Είμαστε μια πλούσια, μεγάλη και πανέμορφη χώρα. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα διεθνώς. Να κάνουμε θυσίες, αλλά όχι νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ας στηριχτούμε στα πόδια μας. Μπορούμε!
Η Ελλάδα αντί να τρέχει για δανεικά στην «εσπερία», να στηριχτεί στις «δικές της δυνάμεις». Μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση», Μπορούμε! Ας ακολουθήσουμε τα δημοκρατικά μηνύματα της αμερικανικής, γαλλικής και Ελληνικής επανάστασης, επαναστάσεις ενάντια στην ολιγαρχία! Η «Αόρατος Αρχή», της ελληνικής επανάστασης, είστε εσείς, Έλληνες Πολίτες! Μόνοι τους οι Έλληνες απελευθερώθηκαν το 1821 και τώρα, μόνοι τους θα επιβιώσουν, προς πικρία πολλών! Να μην επιτρέψουμε άλλο στους ευρωπαίους να λοιδορούν και να υποβιβάζουν τη χώρα μας. «Πάντα ρει, πάντα χωρεί, ουδέν μένει…» (Ηράκλειτος). «Αλλαγές, σεισάχθεια, και κάθαρση», Εδώ και Τώρα!
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
http://press-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_1066.html