Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Goldman Sachs απαγορεύει βωμολοχίες στα emails...

Τέρμα οι βωμολοχίες στα emails από δω και στο εξής για τους εργαζόμενους της Goldman Sachs. Ο αμερικανικός κολοσσός διέταξε τους 34.000 επιχειρηματίες, τραπεζικούς επενδυτές και λοιπούς εργαζομένους του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν «κακές» λέξεις στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Μάλιστα υπήρξε εντολή να μην χρησιμοποιούν ούτε καν αστερίσκους για να υποδηλώνουν βωμολοχίες. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του λογισμικού που θα προβάλλει όλα τα μηνύματα και τα απευθείας αλλά και αυτά από τα εταιρικά κινητά. Σύμφωνα με την Wall Street Journal μπορεί να μην ορίστηκαν πειθαρχικά μέτρα ωστόσο οι παραβάτες θα καλούνται από τους μάνατζερ προκειμένου να συζητήσουν για τη βελτίωση του λεξιλογίου τους. Αφορμή για την απαγόρευση υπήρξε η αμηχανία της εταιρείας με προσβλητικό email που κυκλοφόρησε.

enimerosi24.gr
nonews-NEWS
Σημ.axinosp:Ρε δε γαμιέστε εσείς και το μαύρο σαν την ψυχή σας κτίριο

768.009 οι δημόσιοι υπάλληλοι(ούτε καν εκατομμύριο !)


Συνολικά είχαν απογραφεί 768.009, ενώ όσοι δεν τα κατάφεραν, τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία αρκεί να δικαιολογήσουν την απουσία τους από τη διαδικασία...
..Η ΑΔΕΔΥ
"Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2, ακόμη και 2,5 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων" αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων η ΑΔΕΔΥ και υπογραμμίζει ότι αποδεικνύεται πως τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΑΔΕΔΥ θα αγωνιστεί για τον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών, τη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ερευνα της Eurostat
Στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει η Eurostat για τo 2009 δεν έχουν καταμετρηθεί οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Yγείας. Σύμφωνα με τα στελέχη της υπηρεσίας για τις παραπάνω κατηγορίες προσμετρούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και καταγράφονται σε ξεχωριστούς οικονομικούς κλάδους.

Η εικόνα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που δίνει η Στατιστική Υπηρεσία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους δημόσιους υπαλλήλους δεν είναι ιδιαίτερα σαφής, αφού καταμετρά μόνο τους υπάλληλους στον "στενό" δημόσιο τομέα (υπουργεία, στρατό, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση και στα ΝΠΔΔ).

Η Ελλάδα καταλαμβάνει -ακόμα και με τα ελλιπή στοιχεία της Eurostat- την πέμπτη υψηλότερη θέση στην αναλογία δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας με ποσοστό 8,45% έναντι 11,64% που αντιστοιχεί στο Λουξεμβούργο και 10,16% για τη "δεύτερη" Γαλλία. Εκτός των αριθμητικών δεδομένων υπάρχουν και τα ποιοτικά στοιχεία που αναδεικνύουν ότι σε αρκετές χώρες ο μεγάλος δημόσιος τομέας είναι και παραγωγικός, αφού έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα αξιοκρατίας και αποκέντρωσης που αυξάνει την παραγωγικότητα του Δημοσίου.

Εθνος
Σημ.axinosp:Το 2009 δηλώσαμε 373,800 ΔΥ, το 2010 δηλώσαμε 768,009, αν δεν πάθουν εγκεφαλικό στην ΕΕ, εμένα να με φτύσεις !!

Με αφορμή του ”Βενζίνη τέλος”

Όλη αυτή την βδομάδα γίναμε όμηροι μια κατάστασης που είχαμε καιρό να βιώσουμε, αλλά επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φτάσει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, καλό θα ήταν να πούμε μερικά λόγια.

Οι περισσότεροι πολίτες με το που αναγγέλθηκε η απεργία των Βυτιοφόρων και των λοιπών φορτηγών ΔΧ, έδειξαν την «συμπαράσταση» τους, παρακινούμενοι από τα τρομολάγνα ΜΜΕ, με το να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, δημιουργώντας ένα μίνι κραχ στην Ελληνική αγορά πετρελαίου.

Έτσι ενώ παλιότερα η απεργία μετά επιστράτευσης φυσικά, κρατούσε δύο και τρεις βδομάδες, τώρα έγινε σε πολύ λιγότερο χρόνο, ο λόγος πολύ απλός τα ΙΧ που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα παλιά χρόνια.( 7,5 εκατομμύρια / Ημερησία 19/6)

Δεν έχει νόημα να πούμε ότι παλιά τη δεκαετία του 80 κυκλοφορούσαν τόσα αμάξια ενώ τώρα, τόσα συν κάτι, γιατί απλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά και αυτή είναι η κατανάλωση της Βενζίνης. Την δεκαετία του 80 ένα μέσο ΙΧ κατανάλωνε 11-15 λίτρα βενζίνη ενώ τώρα έχουμε δύο ειδών καταναλώσεις τα απλά ΙΧ που καταναλώνουν 8,5-10 λίτρα βενζίνη/ ανά 100 χιλιόμετρα ενώ τα τζιπ 25-50 λίτρα/ ανά 100 χιλιόμετρα , αν υπολογίσουμε και την απίστευτη χορήγηση δανείων για αγορά αυτοκινήτων και τζιπ από τις Τράπεζες το εκρηκτικό κοκτέιλ της έλλειψης Βενζίνης έσκασε στα μούτρα μας σε δύο μέρες.

Η νέκρωση της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, λόγω έλλειψης πετρελαίου, με την απεργία των βυτιοφόρων μας βάζει σε κάποιες σκέψεις που έτσι και αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε στο πολύ εγγύς μέλλον και χάρις σε ένα σχόλιο αναγνώστη του μπλόγκ, ήταν η αφορμή για αυτό το άρθρο, όπου γράφει «Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες Σκρούτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.»

Το πρώτο άρθρο που με παραπέμπει στο να αποδείξει του λόγου του το αληθές ήταν ένα άρθρο της Αγγλικής TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ στα Νέα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2009 με τίτλο «Μας τελειώνει το πετρέλαιο»,
όπου με σαφήνεια και βεβαιότητα γράφει ο Steve Connor “ Ο πλανήτης οδεύει προς μια καταστροφική ενεργειακή κρίση, η οποία μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την οικονομική ανάκαμψη επειδή τα περισσότερα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά, προειδοποιούν οι ειδικοί. ”….

…“Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πραγματικός κίνδυνος κρίσης την επόμενη χρονιά (μιλάει για το 2010) στην προσφορά πετρελαίου, αφού η ζήτηση θα αυξηθεί και δεν γίνονται αρκετές ενέργειες ώστε να βρεθούν νέα κοιτάσματα που θα αναπληρώσουν τη μείωση στην παραγωγή των υπαρχόντων. Η Διεθνής Υπηρεσία εκτιμά ότι η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής αυτή τη στιγμή φθάνει το 6,7% ετησίως. «Εάν εμφανιστεί πρόβλημα στις αγορές, οι πολίτες θα το καταλάβουν με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία θα ξεπεράσει κατά πολύ τις σημερινές. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία παραμένει πολύ ευάλωτη, πολύ εύθραυστη. Ακόμα και εάν μπορέσουμε να δούμε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης σιγά σιγά, πάντα θα εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου». Φθηνό πετρέλαιο, τέλος
Ούτως ή άλλως πάντως, προειδοποιεί η Διεθνής Υπηρεσία, η εποχή του φθηνού πετρελαίου έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στραφούμε σύντομα σε άλλες πηγές. Ακόμα και εάν η ζήτηση παραμένει σταθερή, θα χρειάζεται να βρούμε το τετραπλάσιο της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας για να διατηρήσουμε την παραγωγή στα σημερινά επίπεδα και το εξαπλάσιο μέχρι το 2030, οπότε και η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά. «Αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση σε όρους γεωλογικούς, σε όρους επενδύσεων και σε όρους γεωπολιτικής», εξηγεί ο Μπιρόλ.”…
Ας δούμε και το δημοσίευμα της Guardian στις 11 Απριλίου του 2010 όπου,
“η διοίκηση του Αμερικάνικου στρατού έχει προειδοποιήσει ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα πετρελαίου θα μπορούσαν να εξαφανιστεί μέσα σε δύο χρόνια και θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις μέχρι το 2015, με σημαντικές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις.”…
“ Ο δε Glen Sweetnam, βασικός σύμβουλος σε θέματα πετρελαίου στη κυβέρνηση Ομπάμα, παραδέχθηκε ότι "υπάρχει μια πιθανότητα ότι μπορεί να εμφανιστεί πτώση της παγκόσμιας παραγωγής υγρών καυσίμων μεταξύ του 2011 και του 2015, εφόσον οι επενδύσεις (στο τομέα του πετρελαίου )δεν είναι άμεσες .” …
Το άρθρο καταλήγει ότι “η έκθεση του Στρατού περιγράφει μια ζοφερή εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν υπάρχει σοβαρή οικονομική αναστάτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μεγάλη Ύφεση γέννησε μια σειρά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που είχαν ως στόχο την οικονομική ευημερία των εθνών τους με αδίστακτες κατακτήσεις”.

Τι μας λέει ο αρθογράφος της Guardian που δεν τολμάει να πει, το άρθρο των Νέων, ότι η Αμερική δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί με οιανδήποτε τρόπο την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, έστω και αν μέχρι το 2012 από τα 80 εκατομμύρια βαρέλια καθημερινής παγκόσμιας κατανάλωσης θα υπάρξει έλλειμμα παραγωγής 10 εκατομμυριων,με αποτέλεσμα να μπουκάρει με στρατιωτικό τσαμπουκά σε άλλες χώρες και να το αρπάξει όπως έκανε στο ΙΡΑΚ!!
Με στόχο την δική της οικονομική ευημερία η Αμερική θα εισβάλει, σε χώρες που είναι πλούσιες σε πετρέλαιο και είναι εκτός πολιτικών συμμαχιών Αμερικής-Ευρώπης-Ρωσίας. Τα ΜΜΕ θα βρουν κάποιο γελοίο λόγο σαν τους κορμοράνους του Ιράκ,ο ΟΗΕ θα κάνει για μια ακόμη φορά την δουλειά του, δηλαδή τίποτα και ακόμη μια χώρα θα πέσει στην σκλαβιά και την εξαθλίωση όπως το Ιράκ.

Υποψήφιες χώρες για εισβολή σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα είναι δύο το Ιράν των Αγιατολαχ και η Βενεζουέλα του Τσάβες. Για την πρώτη το Ιράν οι πιθανότητες είναι ακόμα μικρές, λόγω ότι η Ρωσική αρκούδα απείλησε με πυρηνικά την Αμερική και το Ισραήλ αν κάνει επίθεση, για την δεύτερη την Βενεζουέλα η πιθανότητες μέχρι το 2012 για εισβολή από τους Αμερικάνους και αρπαγή των πετρελαϊκών της αποθεμάτων αυξάνονται δραματικά.

Σημερινά δημοσιεύματα που μιλούν για ένταση μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας μας προϊδεάζουν για το σκηνικό που στήνεται στην Λατινική Αμερική.
Αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Κολομβία ο Τσάβες
"Την εντολή να αναπτυχθούν μονάδες του πεζικούς και τις αεροπορίας στα σύνορα με την Κολομβία έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έπειτα και τις κατηγορίες από την κυβέρνηση της Κολομβίας την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του «ανέχεται» την παρουσία στο έδαφός της Κολομβιανών ανταρτών."
Ελευθεροτυπία 31 Ιουλίου 2010
Στο πλευρό των λαϊκών κινημάτων Βενεζουέλας και Κολομβίας
«Δεν είναι τυχαία η αύξηση της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, η παρουσία του 4ου στόλου, η εγκατάσταση νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Κολομβία και στον Παναμά, η στρατιωτικοποίηση της Αϊτής, η πρόσφατη συμφωνία για την εγκαθίδρυση από τις ΗΠΑ μιας από τις μεγαλύτερες ναυτικές βάσεις στην Κόστα Ρίκα.»
Ριζοσπάστης 31 Ιούλη 2010

Και όλα αυτά χωρίς να διαφαίνεται καμία υιοθέτηση λύσης απεξάρτησης από το πετρέλαιο με νέες τεχνολογίες από τις Δυτικές Αγγλοσαξονικές χώρες με πρώτη την Αμερική.

800 εκατομμύρια αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια θα γονατίσουν από την έλλειψη πετρελαίου και καμία εταιρεία στο χώρο του αυτοκινήτου δεν κάνει τίποτα ώστε τα νέα μοντέλα να είναι μόνο με ηλεκτρικούς κινητήρες σε πρώτη φάση με χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών και με μαγνητικούς ή ηλεκτρομαγνητικούς κινητήρες σε επόμενη φάση για την πλήρη απεξάρτηση από το πετρέλαιο.


Το μόνο που σκέφτονται οι Κυβερνώντες σε Ασία Αμερική είναι ο Θάνατος σου η Ζωή μου σε σχέση με το πετρέλαιο, μιας και ο Καπιταλισμός βασίστηκε ως επί το πλείστον κατά πολύ πάνω σε αυτό και αυτό μας φέρνει πιο κοντά όχι σε μία παγκόσμια συνεννόηση, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα της Ανθρώπινης φυλής.
Το οποίο όπως είπε και ο Κάστρο ρητορικά «θα είναι ο τελευταίος της προϊστορίας του είδους μας».


Παπανδρέου: Κάνουμε την επανάσταση του αυτο(α)νόητου

«Σήμερα καλούμαστε, και αυτό κάνει η κυβέρνηση, να κάνουμε την επανάσταση του αυτο(α)νόητου». Αυτό τόνισε από το βήμα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα στην προσπάθεια για διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Παράλληλα κάλεσε τους απόδημους Κρήτες να στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε η Κρήτη να γίνει μια πρότυπη περιφέρεια.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, μίλησε για έλλειψη διαφάνειας και ατιμωρησία, που όπως είπε έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας: «Βρεθήκαμε να παλεύουμε κυριολεκτικά για τη σωτηρία μας. Να αμυνόμαστε απέναντι σε κερδοσκοπικές επιθέσεις, οικονομικά συμφέροντα που στοιχημάτιζαν καθημερινά στην κατάρρευση της χώρας».

Επισήμανε όμως ότι ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει, να κάνουμε μια επανάσταση. «Την ονομάζω την επανάσταση του αυτο(α)νόητου» τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου περιγράφοντας το «αυτο(α)νόητο» μίλησε για την ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς. Για την ανάγκη να παταχθεί η διαφθορά σε όλους τους τομείς, το κράτος και οι υπηρεσίες του να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να πάψει να υπάρχει το αίσθημα της αδικίας και της ατιμωρησίας, ακόμα και πολιτικών. Να υπάρχει καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα και να εκλείψουν οι πελατειακές σχέσεις. «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα και να μην μασάμε τα λόγια μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα επισημαίνοντας ότι και αυτό είναι αυτονόητο. Είπε ότι από το 1971 δεν έχει δοθεί ούτε μια νέα άδεια σε φορτηγά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κοστίζουν πολύ, όπως τόνισε, οι μεταφορές και τα προϊόντα μας.

Αναφερόμενος στην Κρήτη υποστήριξε ότι αφέθηκε στην τύχη της από την προηγούμενη κυβέρνηση και έδωσε ως παράδειγμα τον βόρειο οδικό άξονα του νησιού. Τόνισε την ανάγκη να καταρτισθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ώστε η Κρήτη να γίνει πρότυπη περιφέρεια.
HBnews
Σημ.axinosp:Η αερολογίες του αυτο(α)νόητου !!

Οριστικά πάρκο! - Ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε.

Δικαίωση για τους κατοίκους της Κυψέλης, που υπερασπίστηκαν από την πρώτη στιγμή το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία αναστέλλεται οριστικά η ισχύς της οικοδομικής άδειας για το υπόγειο παρκινγκ. Η απόφαση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αφήνει έκθετο τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος με μια πραξικοπηματική ενέργεια τον Ιανουάριο του 2009 κάτεστρεψε στέλνοντας τις μπουλντόζες του Δήμου το παλιό παρκάκι, κόβοντας δεκάδες δέντρα προκειμένου να αποδώσει το "οικόπεδο" στον ιδιώτη-επιχειρηματία του υπόγειου παρκινγκ. Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών σχεδίων.
Αριστερότερα

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Σε μια εβδομάδα διακοπές


Αρκιοί - Μαράθι
Φωτό από εδώ

Συνεχίζουν την Απεργία οι Φορτηγατζήδες

Σημ.axinosp:Αντί για φωτογραφία φορτηγατζή προτίμησα αυτήν εδώ. Και μιας και μιλάγαμε
σε προηγούμενες αναρτήσεις για Τραπεζικές φούσκες, δείτε τα αποτελέσματα τους!!

Βουτιά 20 μέτρων στο Miramare...

12:45 ακριβώς ο πρωθυπουργός έφτασε στο ξενοδοχείο Miramare στο Λασίθι -που όπου εδώ και μέρες σας έχουμε αποκαλύψει- θα μιλήσει σε συνέδριο Κρητών της ομογένειας.

Στις 12:54 ο πρωθυπουργός κατέβηκε στο γυμναστήριο και έκανε ασκήσεις με βαράκια.

Στη......συνέχεια πήγε στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του ξενοδοχείου κι έριξε ένα μακροβούτι 20 μέτρων αφήνοντας άναυδους του παριστάμενους.

Η πισίνα είναι μικρή όμως για τις αθλητικές επιδόσεις του Γιώργου και ήδη έχει γίνει σχετική προετοιμασία να κωπηλατήσει με κανώ σε ανοιχτή θάλασσα.

Είμαστε εδώ και θα σας κρατάμε ενήμερους...

nonews-NEWS

Σημ.axinosp:Καλά ρε πούστη μου αυτός πότε κυβερνάει;
Eίχαμε το άλλο το νούμερο τον χοντρό τον Καραμανλή, που τον έχανες, που τον έβρισκες σε χασαποταβέρνες !!
Τώρα με αυτον το Μαλάκα, που τον χάνεις, που τον βρίσκεις κάνει κανώ και γυμναστική !!
Ε ρε Ελλάδα με τι έχεις μπλέξει !!

"Flippy" Morris

Με αναβαθμισμένο ρόλο και με προνομιακή μεταχείριση η Deutsche bank στην Ελλάδα – Ανεπίσημος σύμβουλος της Κυβέρνησης

Ένα ευρύτερο θεσμικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η Γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και ο επικεφαλής του ομίλου J. Ackermann
Με βάση ορισμένες πληροφορίες η Deutsche bank φέρεται να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Γερμανικής κυβέρνησης η οποία θέλει να στηρίξει την χώρα στην προσπάθεια της να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά.
Ο ρόλος της Deutsche bank δεν θα περιοριστεί μόνο στις συμβουλευτικές υπηρεσίες λόγω της αποτίμησης της ΑΤΕ και του ΤΤ.
Η Deutsche Bank θα αποτελέσει τον ανεπίσημο σύμβουλο της κυβέρνησης σε μια σειρά σχεδιασμών που θα αφορούν, τις ιδιωτικοποιήσεις, της προσπάθεια αλλαγής κλίματος στην αγορά και γενικότερα θέματα στρατηγικής.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής του Γερμανικού τραπεζικού ομίλου J Ackermann με ενεργητικό 1,9 τρις ευρώ και κεφάλαια 43 δις ευρώ ήταν από τους ελάχιστους ξένους τραπεζίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ουσιαστικά ως απεσταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ με βασικό στόχο να περάσει σαφή μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση για την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσει.
Η Deutsche Bank παρ΄ ότι τελικά διαθέτει μόνο 1 δις ευρώ τα λιγότερα ίσως ελληνικά ομόλογα σε σχέση με άλλες γερμανικές τράπεζες ωστόσο διαδραμάτισε έντονο παρασκηνιακό ρόλο και στην συμφωνία κυρίων μεταξύ των τραπεζών ώστε να μην πωλήσουν στο παρελθόν ελληνικά ομόλογα και προκαλέσουν κραχ στην ελληνική αγορά.
Όμως σε αυτή την συγκυρία η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποκτήσει ένα προνομιακό συνομιλητή τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη μεταχείριση.
Η Deutsche Bank θα αποτελέσει τον ανεπίσημο σύμβουλο της κυβέρνησης σε μια πλειάδα θεμάτων που θα τεθούν ειδικά στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων που θα λάβουν χώρα προσεχώς.

bankingnews
Σημ.axinosp:Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας κος J. Ackermann " με μια Τράπεζα όχι φούσκα αλλά μπαλόνι αερόστατου ("ενεργητικό 1,9 τρις ευρώ και κεφάλαια 43 δις ευρώ" , 40 φορές τα κεφάλαια του έχει πουλήσει αέρα κοπανιστό το παλικάρι ) θα μας κάνει κουμάντο σας "σύμβουλος". Να τον χαιρόμαστε το "Φον Φούφουτο" !

Λουκέτο και σε ΔΕΚΟ αν δεν πληρώνουν εισφορές

Να βάλει «λουκέτο» ετοιμάζεται η κυβέρνηση σε επιχειρήσεις αλλά και σε ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν καταβάλλουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ αλλά και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Την «απειλή» αυτή διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος κατά τη χθεσινή ακρόαση του νέου διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου.

Το κυβερνητικό στέλεχος έθεσε ως χρονικό όριο για την τακτοποίηση των χρεών τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο με τον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα μειώνοντας κατά 80% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ώς τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε τον νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε εταιρείες. Και αν με ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστούν, η απάντηση είναι ότι θα κλείσουν και αυτές», δήλωσε ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο νέος διοικητής του ΙΚΑ έδωσε στοιχεία για την έλλειψη αξίας των ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία των Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι οι αντικειμενικές τους αξίες κυμαίνονται στα 2,2 δισ. ευρώ και αποφέρουν έσοδα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ με ορθολογικότερη διαχείριση θα μπορούσαν να αποφέρουν 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε επ' αυτού πως από ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που διαθέτει το ΙΚΑ στην οδό Πανεπιστημίου, το οποίο περιλαμβάνει και το «Ρεξ», εισπράττει από ενοίκια τρία ευρώ ανά τ.μ., όταν το Ιδρυμα καταβάλλει στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές για ακίνητα που χρησιμοποιεί 11 ευρώ ανά τ.μ.

Κατά τη συνεδρίαση ετέθη και το ζήτημα των παράνομων συντάξεων που λαμβάνουν συγγενείς ασφαλισμένων που έχουν αποδημήσει.

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα διότι, όπως έχει προκύψει από το μητρώο του Ιδρύματος, καταβάλλονται 8.500 συντάξεις σε ασφαλισμένους που είναι μεγαλύτεροι από 105 χρόνων.

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Και να δεις που τον Οκτώβρη οι ΔΕΚΟ θα χρωστάνε ακόμα, όλως τυχαίως και τι να κάνει ο υπουργός, πρέπει να κρατήσει τον λόγο του και να τις κλείσει.
Βέβαια μην ανησυχείτε μετά το κλείσιμο των ΔΕΚΟ θα παρατηρηθεί ένας αστραπιαίος επενδυτικός οργασμός και ως δια μαγείας όλες οι πρώην ΔΕΚΟ κτίρια, εξοπλισμοί και κάποιοι υπάλληλοι, θα μεταλλαχθούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, έτσι το όνειρο του ΣΕΒ για λιγότερο κράτος θα γίνει πραγματικότητα.
Λοβέρδο , συγνώμη που το λέω αλλά το παλούκωμα από τον κόσμο τελικά δεν σε βλέπω να το γλυτώνεις!!

ΣΕΒ Συνάντηση με εκπροσώπους ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, 29/7/2010

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΒ με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ.

Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανέλυσε τους όρους της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτική οικονομία είναι σε θέση να δώσει λελογισμένες αυξήσεις που δεν υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά της, ενώ αντίθετα αποτρέπουν μία βαθύτερη ύφεση στην αγορά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ακόμη ότι τα μέτρα γενικευμένης λιτότητας και αφαίμαξης των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στα όρια της κοινωνικής ανοχής, αλλά και της οικονομικής αποδοτικότητάς τους. Απαιτείται, πλέον, η αποφασιστική προώθηση των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα θέσουν ξανά την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση προς τούτο είναι ο δραστικός περιορισμός του κρατικού παρεμβατισμού, των κρατικών δαπανών και του όγκου του ίδιου του Κράτους, παράλληλα με τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου πλαισίου που να ευνοεί τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Πιστεύω, πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος, ότι αυτή είναι η ειλικρινής βούληση του Πρωθυπουργού και των ικανότερων υπουργών του. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύουν οι περισσότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μία σειρά από μείζονα θέματα τον τελευταίο καιρό.

ΣΕΒ

Σημ.axinosp:Η Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη (βλέπε 17Ν) ξανακτύπησε και τι είπε "τα μέτρα γενικευμένης λιτότητας και αφαίμαξης των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στα όρια της κοινωνικής ανοχής" λιτότητα και αφαίμαξη φυσικά δεν υφίστανται τα κοπρόσκυλα του ΣΕΒ αλλά οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και γενικότερα η μεσαία τάξη που πάνε ομαδικά για πτώχευση.
Το δομικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας κατά τον ΣΕΒ είναι πως αν ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα (φορτηγατζήδεςν, ΤΑΞΙ, Φαρμακεία), αν ξεπουλήσουμε την κρατική περιουσία (ΔΕΚΟ), αν μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες(από προμήθειες σε νοσοκομεία μέχρι κλείσιμο Δήμων, προξενείων), αν απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, αν μειώσουμε την φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, τότε την επόμενη μέρα η G20 θα γίνει G21 με την νέα πανίσχυρη Ελλάδα.
Τέτοιες παπαριές που λέτε θα τις πληρώσετε τον χειμώνα και θα παρακαλάτε το κράτος να σας σώσει, δίνοντας σας ενίσχυση όπως στις Τράπεζες, αλλά θα είναι αργά, γιατί τα μόνα λεφτά που θα έχει το κράτος θα είναι για μπάτσους, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, και εφοριακούς (βλέπε Καλιφόρνια)

Καλιφόρνια: Σε κατάσταση έκτακτης χρηματοοικονομικής ανάγκης

Σε κατάσταση «έκτακτης χρηματοοικονομικής ανάγκης» κήρυξε την Καλιφόρνια ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ασκώντας έτσι πίεση στους βουλευτές να εγκρίνουν τον πολιτειακό προϋπολογισμό, που ήδη έχει καθυστερήσει έναν μήνα.

Η οικονομία της Καλιφόρνιας, η 8η μεγαλύτερη του κόσμου, αντιμετωπίζει υπέρογκο έλλειμμα προϋπολογισμού, το οποίο ανέρχεται στα 19 δισ. δολάρια.Κατά τον Σβαρτζενέγκερ, χωρίς προϋπολογισμό, η πολιτειακή κυβέρνηση δεν θα έχει πόρους στα ταμεία της παρά μόνο έως τον Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα, διέταξε τους περισσότερους από τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν άδεια 3 ημέρων τον μήνα, άνευ αποδοχών.
Νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, ο κυβερνήτης είχε δώσει εντολή για πληρωμή 200.000 δημοσίων υπαλλήλων με τον κατώτατο μισθό, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού.
Ωστόσο, από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται οι υπάλληλοι σε νευραλγικούς κλάδους που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια, όπως η τροχαία και η πυροσβεστική, αλλά και οι εφορίες.

Καθημερινή

Σημ.axinosp:Η Καλιφόρνια μας δείχνει προς τα που οδεύει το παγκόσμιο Καπιταλιστικό μοντέλο. Δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι γιατί οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει είτε λόγω κατάσχεσης τους σπιτιού τους, είτε τους έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν(!!). Η πραγματική ανεργία στην Αμερική έχει φτάσει στο 25%

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Καθίζηση του ΠΑΣΟΚ δείχνουν στοιχεία του ΕΛΤΑ

Είναι γνωστό ότι όλα τα άλλα κόμματα στηρίζουν ένα μέρος της οικονομικής τους επάρκειας, στις εισφορές των μελών τους.

Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει και αυτό ένα μέρος των εσόδων του από συνδρομές μελών και φίλων. Έχει μάλιστα υπογράψει σύμβαση με τον ΕΛΤΑ και η σχετική διαδικασία υλοποιείται μέσω λογαριασμών Ταχυπληρωμής.

Για το έτος 2009 εβδομήντα επτά χιλιάδες (77.000) άνθρωποι συνεισέφεραν, μέσω της διαδικασίας αυτής, την ενίσχυσή τους στο Κίνημα. Φέτος ο μηνιαίος μεσοσταθμικός ρυθμός είσπραξης από τον Οργανισμό παρόμοιων λογαριασμών, ανέρχεται σε λιγότερα από πεντακόσια (500) τεμάχια το μήνα.

Δηλαδή το 2010 οι εισφορές θα κυμανθούν από 5 έως 7.000 τεμάχια. Μείωση της τάξης του 90%.

Μείωση βλαπτική για την πορεία των εσόδων του ΕΛΤΑ.

Μείωση ενδεικτική της καθίζησης που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ λόγω της απαράδεκτης πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνησή του.

Μείωση που διαψεύδει όλους αυτούς τους μελετητές και τους γητευτές της Κοινής Γνώμης, που για να στηρίξουν την οικονομική τους επιβίωση σε εποχές ακραίας οικονομικής Κρίσης, δεν αποτυπώνουν στα κείμενα ή τους πίνακές τους, το πραγματικό μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση.

Μείωση που δείχνει ότι, όποτε και να γίνουν Εκλογές, το Κόμμα που σήμερα Κυβερνά, θα περάσει στην Αντιπολίτευση.

Αυτό φαίνεται να μην το έχουν συνειδητοποιήσει οι κατά δήλωσή τους κατά τόπους κουμανταδόροι και παραδιοικητικοί ιστρούκτορες, που έχουν θέσει τους Διευθυντές, με την παρότρυνση και την ανοχή των υπερκείμενων Διοικητικών Στελεχών του ΕΛΤΑ, υπό ομηρία.

Η επιστροφή στο 1982 είναι απαράδεκτο πισωγύρισμα…

Antinews

Σημ.axinosp:Κρίμα ρε γαμώτο, πολύ κρίμα !

Κλείνουν προξενεία για οικονομία !!!

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των γενικών προξενείων Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας, Νάπολης και των προξενείων Νις και Ντέρμπαν.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείο Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας.

Καταργούνται, επίσης, τα γενικά προξενεία Λονδίνου, Παρισίων και Βρυξελλών και συστήνονται προξενικά γραφεία, που θα λειτουργούν μέσα σε κάθε πρεσβεία.

Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των διπλωματικών υπηρεσιών, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Antinews

Σημ.axinosp:Λεφτά για προξενεία δεν υπάρχουν, γιατί η Μπιρμπίλη θα δώσει 31,8 δισ. ευρώ για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (ε ρε μάσες!!) μεταβαίνοντας σε μια ανταγωνιστική οικονομία (εδώ γελάμε) χαμηλής κατανάλωσης σε άνθρακα (όπως λέμε με χαμηλά λιπαρά)

Επ΄ αόριστον κλείσιμο του δήμου Ζακύνθου

Σε επ΄ αόριστον κλείσιμο του δήμου Ζακύνθου προχώρησαν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι καθώς παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τρεις μήνες.

Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν τα κλειδιά όλων των υπηρεσιών του δήμου στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.

Για αδιαφορία του κράτους που αφήνει στη τύχη τους εκατοντάδες εργαζομένους έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι είναι μεγάλη πρόκληση να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι καταχράστηκαν τα χρήματα του λαού της Ζακύνθου και των εργαζομένων του δήμου.

Σκαι

Σημ.axinosp:Χτες η Ζάκυνθος σήμερα ο Πειραιάς και όλα αυτά προ Καλικράτη, μετά το χάος!

Σε στάση πληρωμών θα προχωρήσει ο δήμος Πειραιά

Σε στάση πληρωμών θα προχωρήσει από τις 13 Αυγούστου ο Δήμος Πειραιά, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο Παναγιώτης Φασούλας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Πειραιάς δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ακόμη και να πληρώσει τους εργαζόμενους. Η αιτία -κατά τα λεγόμενα του Π. Φασούλα- για το οικονομικό αδιέξοδο είναι η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του Δήμου από δάνεια που έχει πάρει.

Ό πρώην μπασκετμπολίστας τόνισε πως πρόκειται για δάνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Διευκρίνησε δε, ότι επί των ημερών του ο Δήμος δεν έχει πάρει κανένα δάνειο, ενώ έχει προχωρήσει στην κάλυψη μέρους παλαιότερων υποχρεώσεων. Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Capital

Σημ.axinosp:Άρχισαν τα τέλια και οι μπαγλαμάδες κάτω στον Πειραιά στο Λιμάνι.
Δείτε τι έχει να γίνει από αύριο με τους εργαζόμενους στην Δημαρχεία, είναι και ψηλός τρομάρα του ο Φασούλας, δεν τον φτάνεις εύκολα να του ρίξεις καμιά σφαλιάρα!

Benzin english subtitles



Amelie Law-I scream, you scream, we all scream for μπεντζίν... τραγουδώντας Τζιν τζιν τζιν, τζιν τζιν τζιν, πώς θα ήθελα μπεντζίν (λα λα λα λα λα)

Η Γερμανία αρνήθηκε να υπογράψει τη διεθνή συμφωνία για τις τράπεζες

ZEZA ZHKOY

Οι νέοι κανόνες επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών «Βασιλεία ΙΙΙ», στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή της Βασιλείας, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις ετών, δεν αρέσουν στη Γερμανία, επειδή δεν ταιριάζουν με το τραπεζικό μοντέλο της χώρας! Αυτό εμμέσως –πλην σαφώς– υποστηρίζει η Γερμανία αρνούμενη να υπογράψει τη διεθνή συμφωνία που επήλθε. Να επισημανθεί ότι είναι η μοναδική χώρα ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της Επιτροπής που αρνήθηκε να την υπογράψει, με το αίτημα ότι χρειάζεται χρόνο για να τη μελετήσει!
Και λέει «ξεκινήστε χωρίς εμένα τη μεταρρύθμιση»... Τόσο απλά.

Η κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος έδειξε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οι υφιστάμενοι εποπτικοί θεσμοί έχουν αποτύχει. Είναι ανεπαρκείς να ελέγχουν και να αποτρέπουν τις κρίσεις, που οδηγούν σε καταστροφή την παγκόσμια οικονομία. Ομως, η νέα αρχιτεκτονική, οι πολιτικές εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πρέπει να λάβουν υπόψη το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας. Αυτό είναι το αίτημα της Μέρκελ. Και έχει την ισχύ να το επιβάλει; Ενδιαφέρον.
Μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό κλάδο από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, όπως η αύξηση των ορίων κεφαλαιακής επάρκειας – οι τράπεζες μέχρι τις αρχές του 2018 υποχρεούνται να διαθέτουν 3 δολάρια για κάθε 100 που έχουν δανείσει. Η Γερμανία οχυρώνεται πίσω από την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF), που προβλέπει ότι οι νέες ρυθμίσεις του τραπεζικού τομέα ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Το επιχείρημα ότι οι νέοι διεθνείς κανόνες βάσει των οποίων οι τράπεζες αναγκάζονται να αποταμιεύουν περισσότερα κεφάλαια, ενδέχεται να κρατήσουν την Ευρωζώνη σε ύφεση ή κοντά σε ύφεση μέσα στο 2014, είναι το γερμανικό μότο.

Σύμφωνα με την έκθεση, το προτεινόμενο πλαίσιο κεφαλαιακής επάρκειας «Βασιλεία ΙΙΙ» θα περιορίσει τα κέρδη και την ανάπτυξη των κεφαλαίων των τραπεζών της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να πληγεί η οικονομία και να αποτραπεί η δημιουργία έως και πέντε εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στα 16 κράτη-μέλη που χρησιμοποιούν το ευρώ.
Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης που βύθισε σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία, η διεθνής κοινότητα επεξεργάζεται την υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στα μέτρα που βρίσκονται υπό εξέταση περιλαμβάνονται και οι αυστηρότερες απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαίων.

«Τονίζω ότι θεωρούμε την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων γενικώς σωστή», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της πανίσχυρης γερμανικής τράπεζας Deutchebank, Τζόζεφ Ακερμαν, ωστόσο, «θα είναι όμως αποτυχία αν υπονομεύσουν (τα μέτρα) την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη».
Ο κ. Ακερμαν υποστηρίζει, επίσης, ότι η αύξηση του κόστους για την ανεύρεση κεφαλαίων μετατοπίζεται στους πελάτες, επηρεάζοντας με τη σειρά του το επίπεδο αύξησης κεφαλαίων στην οικονομία. «Κάποια από τα προτεινόμενα μέτρα απαιτούν από τις τράπεζες να εγκαταλείψουν μέρος των κεφαλαίων τους, κάτι το οποίο σημαίνει μείωση του μεγέθους των δανείων που είναι σε θέση να χορηγήσουν στην οικονομία», έχει επισημάνει.
Τα συγκεκριμένα σχόλια τόσο από τον κ. Ακερμαν όσο και από άλλους τραπεζίτες του διεθνούς τραπεζικού συστήματος βασίστηκαν στην έκθεση του IIF, βάσει της οποίας, αν εφαρμοστούν οι διεθνείς τραπεζικοί κανόνες που προβλέπει το πλαίσιο «Βασιλεία ΙΙΙ», οι εκτιμήσεις για το επίπεδο του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ιαπωνία εμφανίζονται χαμηλότερες κατά 3,1% απ’ ό,τι θα ήταν κανονικά έως το 2015. Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζεται στην έκθεση, θα δημιουργηθούν σε διάστημα πέντε ετών περίπου 9,7 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι θα δημιουργούνταν αν δεν ίσχυε το νέο πλαίσιο.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών, εξάλλου, οι κανόνες της «Βασιλείας» θα αναγκάσουν τις τράπεζες να αυξήσουν το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες της Ευρωζώνης σχεδόν 1% κατά μέσον όρο.

Καθημερινή
Σημ.axinosp:Η απάντηση γιατί δεν θέλουν την Βασιλεία οι Γερμανοί σας την δίνει ωραιότατα ο επίκουρος
..(...) δουλεύουν οι τράπεζες με μόχλευση {στην Αμερική} έως και 20-30-40 φορές τα ίδια κεφάλαια τους. Και αν μέχρι πριν λίγο καιρό νομίζαμε ότι το πρόβλημα το έχουν μόνο οι Αμερικανικές τράπεζες,δείτε το παρακάτω:


Με ίδια κεφάλαια σύμφωνα με τον ισολογισμό του β’ τριμήνου 2008 «μόνο»38,3 δις, έχει για παράδειγμα η Deutsche Bank υποχρεώσεις 2 τρις ευρώ!!!!!!! = μόχλευση πάνω 50 (!!!!!!!!!) φόρες = περίπου το 80% του Γερμανικού Gross National Income. Ή η Barclays,τα Liabilities της φτάνουν σχεδόν όσο είναι ολόκληρο το Gross Domestic Product της Αγγλίας. Δηλαδή,δεν είναι μόνο "too big to fail" αλλά "too big to bailout"!!!! Αν στραβώσει κάτι για τα καλά,δεν σώνονται με τίποτα και από καμιά κεντρική τράπεζα τους."

________

Επίσης, την 31/10/2008 έλεγα τα εξής σχετικά με αυτό το σύστημα (το fractional reserve)

"Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα με την "κοινή λογική" να δανείζουν όσο χρήμα έχουν και δανείζονται. Πώς δανείζονται; Με τις καταθέσεις μας. Δανείζουν με τις χορηγήσεις. Αυτό όμως, είναι ένα άλλο σύστημα, το "καταθετικό σύστημα". Στον κόσμο της μαϊμούς, που ζούμε, οι τράπεζες μπορούν να δανείσουν έως και 9 φορές τα κεφάλαια που διαθέτουν υπό την μορφή κατάθεσης - αποθεματικών. Άρα, πιο απλά, μια τράπεζα έχει 100 Ευρώ στο θησαυροφυλάκιο, μπορεί να δανείσει έως 900, εκεί έξω.

Ο λόγος είναι ότι αυτό το σύστημα, το ονομαζόμενο Fractional Reserve, "υποχρεώνει" τις Τράπεζες να κρατούν σε αποθέματα το 10% του χρήματος που διαθέτουν. [Reserve requirement (or required reserve ratio)]. Το υπόλοιπο το δημιουργούν. Δημιουργούν; Ναι. Διότι όταν εσύ πας και δανείζεσαι από την τράπεζα, η τράπεζα δεν σου δίνει από τις καταθέσεις - αποθέματα τα οποία τηρεί. Απλά, δημιουργεί μια νέα "εγγραφή" στα βιβλία της (μια ωραία χάρτινη/ηλεκτρονική φυσαλίδα) και περιμένει από σένα - υπό την μορφή "υπόσχεσης" - να της "επιστρέψεις" το ποσό του δανείου σου.
Δημιουργεί χρήμα από το ΜΗΔΕΝ.".....

Για να δει...

...κανείς φέτος βρετανό τουρίστα σε ελληνική παραλία, µάλλον θα πρέπει να τον ψάξει µε κιάλι. Πάνε πια οι παλιές καλές ηµέρες της σίγουρης δουλειάς και του καλού µισθού, που έκαναν τα µέλη της σεβαστής βρετανικής µεσαίας τάξης να εξαφανίζονται ολόκληρο τον Αύγουστο.

Οι πολιτικοί...
...βέβαια εξακολουθούν να µιλάνε για τη µεσαία τάξη σαν να είναι ακόµη µια σταθερή, ασφαλής και συνεκτική κοινωνική οµάδα. Υποθέτουν µάλιστα πως αυξάνει σε αριθµό και επιρροή. Τώρα είµαστε όλοι µια µεσαία τάξη, διαβάζαµε χρόνια τώρα στις βρετανικές εφηµερίδες, καθώς «η µεσαία τάξη ξεπρόβαλλε σαν ανερχόµενη δύναµη, ακόµη και σαν νικήτρια του ταξικού πολέµου», γράφουν ο Σάιµον Γκαν και η Ρέιτσελ Μπελ στο βιβλίο τους «Η άνοδος και η πτώση της µεσαίας τάξης». Οµως, στο τελευταίο κεφάλαιο καταλήγουν στο συµπέρασµα πως από τότε που η Μάργκαρετ Θάτσερ άνοιξε και παρέδωσε τα κατ' εξοχήν επαγγέλµατα της µεσαίας τάξης στις δυνάµεις της αγοράς, ελάχιστα µέλη της έµειναν ανεπηρέαστα. Σιγά σιγά η εργασία έγινε για τη µεσαία τάξη το ίδιο προβληµατική όσο ήταν και για την εργατική τάξη. Και η οικονοµική κρίση έδωσε τη χαριστική βολή. «Σήµερα έχουµε µια πολύ ρευστή µεσαία τάξη», λέει ο Σάιµον Γκαν. «Ελάχιστοι άνθρωποι πια ελπίζουν να κάνουν την ίδια δουλειά σε όλη τους τη ζωή. Αγωνίζονται συνεχώς». Αλλά δεν είναι µόνο η δουλειά, όπως επισηµαίνει ο Αντι Μπέκετ στην εφηµε ρίδα «Γκάρντιαν». Εχει πληγεί ολόκληρος ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της µεσαίας τάξης. Η αποταµίευση των µελών της υπονοµεύεται από τα χαµηλά επιτόκια και τα ασταθή χρηµατιστήρια. Η επιθυµία της απόκτησης ενός σπιτιού αναστέλλεται από την ακρίβεια. Το όνειρο µιας καλής συνταξιοδότησης υποσκάπτεται από τα άδεια Ταµεία. Στο τραπέζι, τα έτοιµα και φθηνά φαγητά του σούπερ µάρκετ αντικαθιστούν την παραδοσιακή κουζίνα. Ακόµη και η ψυχαγωγία περιορίζεται στο τηλεοπτικό «Βρετανία έχεις ταλέντο».

Η κατάσταση...
...δεν είναι διαφορετική στην Αµερική. Σαν τραγικός χρονικογράφος ενός άνισου πολέµου, ο Δηµοκρατικός βουλευτής Ντένις Κιούσινιτς δήλωνε πέρυσι πως η αµερικανική µεσαία τάξη είναι η µεγάλη χαµένη του ταξικού πολέµου µε τους τραπεζίτες. Και ο ιστορικός Τόνι Τζουντ διαπίστωνε πως µετά τη Θάτσερ, τον Ρίγκαν και την οικονοµική κρίση, «σε όλες τις δυτικές κοινωνίες η µεσαία τάξη είναι σήµερα το εύκολο θύµα κάθε λιτού προϋπολογισµού». Γι΄αυτό είναι σήµερα αξιοθρήνητες οι κυβερνήσεις της λιτότητας. Ελπίζουν να γλιτώσουν το τοµάρι τους, µολονότι έχουν πριονίσει το µοναδικό κλαδί που πάντα στηρίζονταν πάνω του: τη µεσαία τάξη.

Οι ελπίδες τους...
...είναι καταδικασµένες. Στα καλά χρόνια, όσο άκµαζε η µεσαία τάξη, αυτές οι κυβερνήσεις µας έλεγαν ότι η εργατική τάξη έχει εξαφανιστεί. Τώρα η µεσαία τάξη διαλύεται. Και όπως λέει ο κοινωνιολόγος Ρίτσαρντ Σένετ, «βρισκόµαστε µόνο στην αρχή». Οταν ακουστεί η κραυγή «Προδοσία!», το βέβαιο είναι πως η µεσαία τάξη θα ξέρει προς τα πού να στρέψει το κεφάλι της.
Τα Νέα

Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου για την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ., 28/7/2010

«Η απελευθέρωση της αγοράς οδικών μεταφορών ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Και έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση των τιμών σε όλη την οικονομία.

Η Ελλάδα έπρεπε να είχε προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα των οδικών μεταφορών εδώ και χρόνια, αντί να αποτελεί μια αναχρονιστική εξαίρεση.

Μια κλειστή, ολιγάριθμη συντεχνία χρησιμοποιεί αυτές τις μέρες τα προνόμια που τους παρείχε το πελατειακό κράτος, ως μέσο εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής και ιδιοτέλειας, ενάντια στις επιτακτικές ανάγκες και τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας.

Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τους εκβιαστές της με τη δέουσα αποφασιστικότητα, στέλνοντας ταυτόχρονα σε όλα τα κλειστά συμφέροντα, το μήνυμα ότι ματαιοπονούν αντιμαχόμενα το μέλλον.»

ΣΕΒ

Σημ.axinosp:Οι κρατικοδίαιτοι του ΣΕΒ δεν ξέρουν τίποτε από πελατειακό κράτος και από εκβιασμούς του κοινωνικού συνόλου, από ιδιοτέλειες, όλα είναι αγγελούδια του υγειούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ούτε οτι οι περισσότεροι του ΣΕΒ χρωστάνε την ύπαρξη τους σαν βιομήχανοι στο περιβόητο Αμερικάνικο σχέδιο Μάρσαλ, για να μην ξεχνιόμαστε !

Γεώργιος Κασιμάτης: αντισυνταγματικά τα μέτρα

Ηγείστε επιτροπής νομικών για την τεκμηρίωση των προσφυγών που θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη κατά των μέτρων σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό που λαμβάνονται σε εφαρμογή του Μνημονίου. Ποιες είναι οι κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες που εντοπίζετε;

«Η καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα είναι οι παρακρατήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου με πάγια νομολογία του έχει δεχτεί ότι οι περικοπές αυτές παραβιάζουν το άρθρο 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου που προστατεύει τα περιουσιακά αγαθά, τα οποία έχουν την ίδια προστασία με την προστασία της ιδιοκτησίας. Μάλιστα, έχει ξεκαθαριστεί ότι ακόμη και η προσδοκία ενός εργαζόμενου ότι θα απολαύει στο μέλλον ένα δικαίωμα προστατεύεται ως οικονομικό τμήμα της περιουσίας του και δεν μπορεί να θιγεί. Αυτή την προστασία την έχει αποδεχθεί ρητώς η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΕΚ, η συνθήκη της Λισαβόνας αλλά και πορίσματα νομικών υπηρεσιών που έχουν πει ότι όλο το σύστημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχει διαμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1952, τα αποδέχεται πλήρως και θα τα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ
Η καλύβα ψηλά στο βουνό
Σημ.axinosp:Έ ρε μαύρισμα που θα φάνε οι ΠΑΣΟΚΟΙ !!

Άκρως απόρρητα στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ. παραδόθηκαν στην τρόικα!

ImageΜία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόκας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει δεκασέλιδη λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ.

Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα οικονομικά υπουργεία διαρρέουν-παραδίδουν συστηματικά στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία, εν γνώση του ειδικού χειρσμού που απαιτούνται τα έγγραφα αυτά και εδώ πλέον έχουμε μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ανάλογες αναφορές από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών έχουν υπάρξει για τα ΕΜΠΑΕ του Στρατού και της Αεροπορίας, προς άλλους αποδέκτες της τρόικας.

Πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι τα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα απαγορεύεται «ρητώς και δια ροπάλου» να κοινοποιούνται σε ξένους υπηκόους. Αυτό παλαιότερα λεγόταν και «κατασκοπεία». Και μάλιστα είναι εν γνώση των κυβερνητικών παραγόντων ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Το defencenet.gr δημοσιεύει μόλις ένα μέρος των εγγράφων αυτών, το πιο ανώδυνο, περισσότερο για να ντοκουμενταριστεί το όλο θέμα.

Μάλιστα στην αρχή του κειμένου, όταν γίνεται αναφορά στο ΕΜΠΑΕ γίνεται παραπομπή όπου εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα! Σε ότι αφορά τις λεπτομέρεις που δίνονται για τα εξoπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, ειδικά των FREMM, αυτές ξεπερνούν και τις πιο λεπτομερείς εσωτερικές αναφορές των Επιτελείων ενώ είναι σε πλήρη γνώση των συντακτών ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία

Στην αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της χαρακτηριστικά: «…we hereby provide you with additional detailed information regarding the exact stage of the procurement procedure for each of the future naval projects of the Hellenic Navy. Kindly note that the abovementioned confidential information and documentation, wich you have already reviewed, as well the information contained herein, concludes the evidence that the Commission has requested on the future naval programs of the HR”.

Ένα από τα απίστευτα της εν λόγω παραγράφου είναι η φράση (σε ελεύθερη μετάφραση) «Με όλο το θάρρος σημειώνουμε ότι … σας στέλνουμε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα του Ναυτικού όπως μας τα ζήτησε η Επιτροπή»!

Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του ελληνικού δημοσίου μετά την γερμανική Κατοχή με το οποίο τίθενται υπ’όψιν των ξένων υπηκόων πληροφορίες κρίσιμης αποκλειστικά εθνικής σημασίας, οι οποίες βέβαια, άλλο είναι να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και άλλο να περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς ξένους υπηκόους.

Αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανα χείρας συναντώνται οι σύγχρονοι «γκαουλάϊτερ» (τώρα τους λένε κομψά «ελεγκτές») της τρόκας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβάλουν περαιτέρω περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κυρίως, δηλαδή καύσιμα για τα αεροσκάφη, τα άρματα, ανταλλακτικά, περιορισμό των ασκήσεων κλπ.

Η διάτρηση του «σκληρού πυρήνα» της εθνικής κυριαρχίας είναι γεγονός…






Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σημ.axinosp:Πόσο προδότες μπορεί να είναι οι Κυβερνώντες μας ;;

Οι σοσιαλιστές του Ισημερινού εθνικοποιούν τα κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ οι σοσιαληστές της Ελλάδας ξεπουλάνε τα κοιτάσματα λιγνίτη !!!

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει να παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τις υπηρεσίες τους.

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι "πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία".

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι "δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του "μαύρου χρυσού". Για το λόγο αυτό το Κίτο έδωσε στους επικεφαλείς των εταιρειών διορία 120 ημερών προκειμένου να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις και τους συμβούλευσε σε περίπτωση που εναντιώνονται στην απόφαση αυτή να το δηλώσουν αμέσως "και να φύγουν από τον Ισημερινό".

Στη χώρα, (μέλος του ΟΠΕΚ) παράγονταν έως πρόσφατα ως και 472 χιλιάδες βαρέλια των 159 λίτρων αργού πετρελαίου καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Στον Ισημερινό δραστηριοποιούνται η ιταλική "Agip", η βραζιλιανή "Petrobras", η ισπανο-αργεντίνικη "Repsol", και η κινεζική "CNPC".

Στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας "Burlington" μάλιστα δηλώθηκε ότι "λόγω μεγάλων οφειλών τους προς το δημόσιο", οι υπεύθυνοί της θα πρέπει να αναχωρήσουν" από τη χώρα.

http://www.enet.gr
Red Fly
Σημ.axinosp:Μου έφτιαξες την μέρα Red!

Συζήτηση - ενημέρωση για την Κρίση - Πλ. Εξαρχείων 7.30μμ 29/7

http://athens.indymedia.org
Σημ.axinosp:Κόλλησαν και οι Αναρχικοί τον ιό των Οικονομολόγων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ότι είναι κακός ο Δ.Κ. ( μάλλον ο γνωστός είναι ) αλλά έλεος ρε παιδιά, εάν κάποιος δεν ξέρει τι είναι ΑΕΠ και Spread, μια αναζήτηση στο Ίντερνετ και θα βρεί αμέσως ότι ζητάει. Αλλού είναι το πρόβλημα και αυτό αντικατοπτρίζεται στις προτάσεις, που δεν υπάρχουν από το χώρο της Αριστεράς, της Αυτονομίας, του Αντιεξουσιαστικού και Αναρχικού χώρου. Δυστυχώς αυτές τις προτάσεις για την μελοντική κοινωνία μετά την κρίση δεν θα τις πεί κανένας Οικονομολόγος γιατί απλά δεν είναι μέσα στον κύκλο των σπουδών τους, αλλά είναι καθαρά πεδίο της Φιλοσοφίας και της Πολιτικής.

Ο ταυροµάχος αποχωρεί

«Αντιός» στις ταυροµαχίες είπαν από χθες οι Καταλανοί, καθώς το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλωνίας ψήφισε την απαγόρευσή τους. Η συζήτηση πάντως που αντιπαραθέτει τα δικαιώµατα των ζώων µε την παµπάλαιη παράδοση φουντώνει σε όλη την Ισπανία.
Η Καταλωνία, το Κοινοβούλιο της οποίας κατήργησε τις ταυροµαχίες µε ψήφους 68 υπέρ, 55 κατά και 9 αποχές, έγινε η πρώτη περιφέρεια της Ισπανίας που δικαίωσε τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων που διαµαρτύρονταν όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια για τον βασανισµό και την θανάτωση των ταύρων προς τέρψιν του κοινού. Η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2012 και πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε µία προσπάθεια της Καταλωνίας να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη Ισπανία, στην προσπάθεια των ηγετών της να κερδίσουν ακόµη µεγαλύτερη αυτονοµία από τη Μαδρίτη.Βέβαια σε ολόκληρη την Καταλωνία αυτή τη στιγµή υπάρχει µόνο µία αρένα ταυροµαχιών που λειτουργεί, στη Βαρκελώνη, ενώ άλλη µία που υπήρχε µετατράπηκε πρόσφατα σε εµπορικό κέντρο. Κάθε χρόνο στη µία και µοναδική αρένα διεξάγονται περίπου 15 ταυροµαχίες, στις οποίες σπανίως διατίθενται όλα τα εισιτήρια. Συνολικά στην Ισπανία κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 1.000 ταυροµαχίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δηµοφιλείς στην περιοχή της Μαδρίτης και στην Ανδαλουσία.Οι αντιπαραθέσεις οπαδών και επικριτών της απόφασης δεν έχουν τέλος. Ο διάσηµος καταλανός συγγραφέας Περ Γκιµφερέρ τη χαρακτήρισε «µεγάλο πλήγµα για την καταλανική κουλτούρα» και τη συνέκρινε µε τους περιορισµούς που είχε προσπαθήσει να επιβάλει την περίοδο των Αποκριών ο δικτάτορας Φράνκο. Από την άλλη, ο Χοάν Πιγκσέρκος, βουλευτής του καταλανικού κόµµατος που ζητεί την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, επιµένει ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει ούτε µε την πολιτική ούτε µε την εθνική ταυτότητα «αλλά µε τον βασανισµό των ζώων.Αυτό ήταν το θέµα, τίποτα περισσότερο». Υπάρχει βέβαια και η µεσαία θέση, την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρος της Καταλωνίας Χοσέ Μοντίγια, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πολιτεία θα έπρεπε να αφήσει τις ταυροµαχίες να ατονίσουν ως παράδοση από µόνες τους αντί να θεσπιστεί νόµος για την απαγόρευσή τους. Αυτή η κατάργηση αναµένεται να κινητοποιήσει τις οργανώσεις για τα δικαιώµατα των ζώων να ζητήσουν την απαγόρευση των ταυροµαχιών και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας.Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόµµα της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τις ταυροµαχίες προτίθεται να πιέσει και τα δύο σώµατα του ισπανικού Κοινοβουλίου να ψηφίσουν νόµο που θα χαρακτηρίζει τις ταυροµαχίες «προστατευόµενη παράδοση» ούτως ώστε να µη µπορούν οι περιφέρειες να τις καταργήσουν.

Τα ΝέαΣημ.axinosp:Στην Πορτογαλία οι ταυρομαχίες συνεχίζονται, χωρίς θανάτωση ή βασανισμό του ζώου, όπου το άθλημα αυτό φέρνει πιο πολύ στα δικά μας Μινωικά Ταυροκαθάψια.

Ουγγαρία: «Μπορούμε χωρίς το ΔΝΤ» (Παπαχελά πόνεσε;)

«Χαίρει υγείας η ουγγρική οικονομία, δεν χρειάζεται, πλέον, τη βοήθεια του ΔΝΤ», τόνισε σήμερα στη Βουδαπέστη ο υφυπουργός Οικονομίας Ζόλταν Τσέφαλβαϊ. «Αρα, μπορούμε να ξεπεράσουμε το ΔΝΤ, καλύτερα έτσι», πρόσθεσε αμέσως.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας, πλέον, είναι να συμφωνήσει με την ΕΕ», επισήμανε περαιτέρω ο ίδιος, μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στο Γαλλικό πρακτορείο. Ταυτόσημη θέση εξέφρασε δημόσια η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αννα Νάγκι.

Η Ουγγαρία, τον Οκτώβριο 2008 δανειοδοτήθηκε θεωρητικά με 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, «επικείμενης της χρεοκοπίας της», από το ποσό αυτό έχει λάβει την πρώτη, μόνον, δόση, ενώ απομένουν άλλες δύο.

Με το ΔΝΤ, οι διαβουλεύσεις της Βουδαπέστης διακόπηκαν βίαια την 17η Ιουλίου, όταν μονομερώς η κυβέρνηση φορολόγησε τις τράπεζες, προσδοκώντας επιπλέον δημόσια έσοδα 650 εκατ. ευρώ. «Στόχος», η περιστολή του δημοσίου ελλείμματος στο 3,8% του ΑΕΠ στο κοντινό μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουγγρική τράπεζα «OTP» κατετάγη δεύτερη ανάμεσα στις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες που πέρασαν το τεστ προσομοίωσης ακραίων κινδύνων, ενώ επτά από αυτές «απέτυχαν».

Καθημερινή
Αλεπού του Ολύμπου
Σημ.axinosp:Η ίδια εφημερίδα έσκιζε τα ιμάτια της πριν λίγες μέρες για την απόφαση της Ουγγαρίας να φορολογήσει τις Τράπεζες, τώρα η ίδια ψελλίζει ότι η Ουγγαρία μπορεί και χωρίς το ΔΝΤ. Ξυπνάει ο κόσμος, εκδότες τσιράκια του ΔΝΤ και η T.I.N.A. (There is no Alternative ιστορική φράση της Margaret Thatcher που αναφέρεται στο μονόδρομο της Απόλυτα Ασύδοτης Αγοράς) δεν πουλάει πια .

Οι κεντροαριστεροί καμικάζι της Ιαπωνίας

Όταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε για πρώτη φορά ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει «σαν την Ελλάδα», οι περισσότεροι στο ακροατήριό του υπέθεσαν ότι αναφερόταν στους κινδύνους από τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Δεν μπορούσαν οι άμοιροι να φανταστούν ότι το να γίνεις «σαν την Ελλάδα» έχει και μια δεύτερη ερμηνεία... Σημαίνει ότι η κατ’ όνομα κεντροαριστερή κυβέρνηση θα αθετήσει μια προς μια τις προεκλογικές της υποσχέσεις, θα εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένες δυνάμεις, θα παραδώσει τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα ξεπουλήσει τους κερδοφόρους πυλώνες του δημόσιου τομέα και θα επιβάλλει εξοντωτική λιτότητα η οποία θα στοχεύει εκδικητικά και χαιρέκακα τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας.


Ακολουθώντας αυτή ακριβώς την «ελληνική συνταγή» ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν υπέστη την προηγούμενη Κυριακή πρωτοφανή εκλογική πανωλεθρία και κινδυνεύει να αποτελέσει τον ηγέτη με την μικρότερη θητεία στην μεταπολεμική ιστορία της Ιαπωνίας. Θυμίζουμε ότι ο Ναότο Καν, που ανήκει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας, αντικατέστησε τον Γιουκίο Χατογιάμα, ο οποίος έχασε τη στήριξη του κόμματός του πριν κλείσει ένα χρόνο στην εξουσία ακριβώς επειδή αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις για αριστερή στροφή στην οικονομία και διπλωματική απεξάρτηση από την αμερικανική κυριαρχία.

Και οι δυο πολιτικοί έκαναν ακριβώς το αντίθετο από ότι τους είχε ζητήσει το εκλογικό σώμα, που τους έφερε για πρώτη φορά στην εξουσία ύστερα από μισό αιώνα κυριαρχίας της συντηρητικής παράταξης. Και οι δυο υπέκυψαν στις πιέσεις των ΗΠΑ για τη διατήρηση 50.000 Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας της στρατιωτικής βάσης της Οκινάβα – σύμβολο της μεταπολεμικής ταπείνωσης της χώρας από τους νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος ακολούθησε το νεοφιλελεύθερο μονοπάτι, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ολοκληρωτική παράδοση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Ιαπωνίας στον ιδιωτικό τομέα. Το ταμιευτήριο, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα του πλανήτη, ήταν η ραχοκοκαλιά του ιδιότυπου ιαπωνικού καπιταλισμού, ο οποίος με όλα τα ελαττώματα του εξασφάλιζε ένα στοιχειώδες (τουλάχιστον για τα δεδομένα της Δύσης) κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο της λυσσαλέας λιτότητας, υπέσκαψε και τις τελευταίες ελπίδες για έξοδο της χώρα από την ύφεση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα δανεισμού, όπως συμβαίνει με τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Έχοντας εξασφαλίσει πηγές δανεισμού από το εσωτερικό και όχι από το τοκογλυφικό κεφάλαιο των διεθνών αγορών το Τόκιο καταφέρνει να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 1.3% παρά το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε το 2009 στο αστρονομικό επίπεδο του 192% του ΑΕΠ. Παρόλα αυτά, με πρόσχημα πάντα τον περιορισμό του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, ο Καν ζήτησε αύξηση του φόρου κατανάλωσης από 5% σε 10% γεγονός που οδήγησε στην εκλογική πανωλεθρία της προηγούμενης Κυριακής. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανανέωση των μισών από τις 242 έδρες γερουσιαστών της Ανω Βουλής το δημοκρατικό κόμμα κατάφερε να μειώσει τις έδρες του (παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος αναμενόταν σαρωτική νίκη) και έτσι να χάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συνέχιση του νομοθετικού του έργου.

Ουσιαστικά μέσα σε διάστημα περίπου δέκα μηνών το Δημοκρατικό Κόμμα χαντάκωσε τις προσπάθειες πέντε δεκαετιών για την επιστροφή του στην εξουσία. Ευτυχώς οι Ιάπωνες ψηφοφόροι χρειάστηκαν λίγους μόνο μήνες για να καταλάβουν ότι λέξεις όπως «κεντροαριστερά» έχουν γίνει συνώνυμο της πολιτικής αλητείας.

Άρης Χατζηστεφάνου
Σημ.axinosp:Τελικά παγκόσμια όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν !

Οι τιμές ανεβαίνουν

tovima: "«Αφού υπάρχει ύφεση στην αγορά γιατί οι τιμές ανεβαίνουν;» αναρωτιέται η “τρόικα”- δηλαδή οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ......

"Οι συντάκτες του μνημονίου που προέβλεπαν πληθωρισμό έως 2% έλεγαν, φυσικά, συνειδητά ψέματα. Όπως ψευδής και υποκριτική ήταν και η «έκπληξη» των επιτηρητών για το άλμα του πληθωρισμού (και των τιμών).Υποτίθεται ότι η συνταγή του μνημονίου ΔΝΤ-Ε.Ε. ήταν ο αποπληθωρισμός μισθών και τιμών, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τη συντήρηση της ζήτησης και την ανάκαμψη, έστω σε 2-3 χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο αποπληθωρισμός αφορά μόνο την αγορά εργασίας, ενώ στην αγορά των αγαθών εφαρμόζεται ένας άγριος «φορολογικός πληθωρισμός» που υπόσχεται ύφεση, συντριβή της αγοραστικής δύναμης των φτωχότερων νοικοκυριών και, σε δεύτερο χρόνο, κατάρρευση τιμών της βιομηχανίας. Η οποία ωστόσο, από λίγο έως ελάχιστα θα αμβλύνει τον «φορολογικό πληθωρισμό». Αντιθέτως, και την ύφεση θα διευρύνει, και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αυξήσει, και την ανεργία θα εκτινάξει, και θα οδηγήσει σε κατάρρευση επιμέρους υπερτιμημένες αγορές, όπως των ακινήτων.
Επομένως, ο στασιμοπληθωρισμός αλά ελληνικά δεν είναι μια απόκλιση από τους στόχους του μνημονίου κατοχής, αλλά η ουσία του. Και με την αδιάψευστη μαρτυρία και των αριθμών, είναι μια συνταγή χρεοκοπίας της χώρας και καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. δρόμος
Ζάχαρη

Ground Zero: Οικοδόμηση ενός Τζαμιού μιας και ο Αγιος Νικόλαος έχει γίνει ερείπια

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ συνεχίζουν να εμποδίζουν τα σχέδια ανοικοδόμησης για την Ελληνική Ορθοδόξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001....
american3p.org
ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ: ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!
Απο τη μια με το ΔΝΤ μας έκατσαν στο σβέρκο, τώρα προσπαθούν να μας χτυπήσουν και τη θρησκεία! Διαβάστε να σας σηκωθούν οι τρίχες:
taxalia
Σημ.axinosp:Δεν είμαι εγώ που σαν άθεος, θα κρίνω τα προσωπικά πιστεύω του καθενός, αλλά αυτό το εκκλησάκι το επισκεπτόντουσαν Έλληνες Ναυτικοί από το 1832 που χτίστηκε, ανάβοντας ένα κερί παρακαλώντας τον Αγιο Νικόλαο να τους έχει καλά στα μεγάλα ταξίδια, σαν το πέρασμα του Ατλαντικού. Τώρα τα Αμερικάνικα συμφέροντα θέλουν τζαμί στο σημείο μηδέν, ελπίζουμε την ύβρι αυτή να την ανακαλέσουν.

Χωρίς φοροαπαλλαγές αφήνει τους πλούσιους Αμερικανούς ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί τη δέσμευση του να παρατείνει το καθεστώς περικοπής των φόρων για τη μεσαία τάξη των Αμερικανών αλλά επιθυμεί να δει το ίδιο καθεστώς να λήγει εγκαίρως, δηλαδή στο τέλος του 2010, για τους πλούσιους και κατέχοντες Αμερικανούς, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα διατύπωσε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια της διμερούς συζήτησης με τα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, νωρίς σήμερα, όπου τόνισε ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει να κρατά χώρο στις φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους.

Καθημερινή
Σημ.axinosp:Πρόστυχος ο τίτλος του άρθρου μιας και οι πλούσιοι για την Καθημερινή είναι η μεσαία τάξη, αυτούς έχει βάλει στο μάτι ο Ομπάμα αλλά και όλοι οι κυβερνήτες των δυτικών χωρών, μέσα και η Ελλάδα. Γιατί οι πραγματικοί πλούσιοι στην Αμερική όπως λόγου χάρι η διαβόητη Goldman Sacks φορολογείται με λιγότερο από 1% , για να ξηγιόμαστε !!

Η World Bank φοβάται την "αρπαγή εδαφών"

Οι επενδυτές σε καλλιεργήσιμη γη βάζουν στο στόχαστρο χώρες με αδύναμη νομοθεσία, αγοράζοντας αρόσιμα εδάφη φθηνά και χωρίς να υλοποιούν τις δεσμεύσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεις, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε χώρες με αδύναμη διακυβέρνηση,… Αν και στις συμφωνίες δίνονται υποσχέσεις για θέσεις εργασίας και υποδομή, οι επενδυτές δεν τις πραγματοποιούν, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρές ζημίες στον αγροτικό πλούτο της χώρας,» αναφέρεται στην έκθεση.

Προστίθεται μάλιστα ότι «τα επίπεδα τακτικών πληρωμών δεν είναι ικανοποιητικά,» με αποτέλεσμα η κερδοσκοπία να αποτελεί βασικό κίνητρο για τέτοιου είδους επενδύσεις. Εξάλλου, «οι μεγάλοι επενδυτές συχνά πληρώνουν πολύ χαμηλότερους φόρους από τους μικρούς καλλιεργητές –ή και καθόλου φόρους.»

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (με τίτλο The Global Land Rush: Can it yield sustainable and equitable benefits?), αποτελεί μια ευρεία έρευνα σχετικά με την αποκαλούμενη «αρπαγή εδαφών» («farmland grab»), όπου χώρες επενδύουν σε αρόσιμα εδάφη στο εξωτερικό για να εξασφαλίσουν τις τις απαραίτητες πρώτες ύλες ή επενδυτές –κυρίως ντόπιοι- αγοράζουν καλλιεργήσιμη γη.

Ο όρος «αρπαγή εδαφών» καθιερώθηκε μετά την προσπάθεια της νοτιοκορεατικής Daewoo Logistics το 2008 να εξασφαλίσει μεγάλο τμήμα της Μαδαγασκάρης σε πολύ χαμηλή τιμή και με κενές υποσχέσεις για επενδύσεις. Η εν λόγω συμφωνία συνέβαλε σε πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην αφρικανική χώρα.

Το προσχέδιο της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας διέρρευσε στους Financial Times από άτομο, το οποίο δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση να αποτραπεί η δημοσίευση της έκθεσης εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προωθεί στο προσχέδιο την εισαγωγή Πρωτοβουλίας για την Διαφάνεια στα Εδάφη ( Land Transparency Initiative), κατά το μοντέλο του Extractive Industry Transparency Initiative, το οποίο δεσμεύει τις κυβερνήσεις, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, να αποκαλύπτουν τα έσοδα από πετρελαϊκούς και μεταλλευτικούς ομίλους, για να υπάρχει διαφάνεια. Οι επικριτές τονίζουν πάντως ότι, οκτώ χρόνια μετά την εισαγωγή του, μόνο η Λιβερία, το Ανατολικό Τιμόρ και το Αζερμπαϊτζάν, αποτελούν πλήρη μέλη του EITI.

Στην έρευνα υπάρχουν παραδείγματα αποδοτικών εξαγορών εδαφών, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Τανζανία, αλλά η γενική εικόνα περιγράφει μια κατάσταση εκμετάλλευσης, όπου οι επενδυτές είτε δεν έχουν την κατάλληλη ειδίκευση στις καλλιέργειες είτε ενδιαφέρονται μόνο για κερδοσκοπικά έσοδα.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις συμφωνίες αρόσιμης γης είναι λίγα και ανεπίσημα κατά κανόνα. Στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπάρχουν πάντως και επίσημα στοιχεία από κάποιες χώρες που εμφανίζουν μεγάλες μεταβιβάσεις, όπως 3,9 εκατομμύρια εκτάρια στο Σουδάν και 1,2 εκατ. στην Αιθιοπία μεταξύ 2004 και 2009.

Η ζήτηση για καλλιεργήσιμη γη δεν αναμένεται να μειωθεί, λόγω της υψηλής ζήτησης και των υψηλών τιμών για τα εμπορεύματα.

Euro2Day

Σημ.axinosp:Το τι σημαίνει κερδοσκοπία στην γη για το Καπιταλισμό και τις Πολυεθνικές του εταιρείες δέστε το βίντεο αυτό



Η ύβρις αυτή που κάνουμε στη φύση και την γη θα έχει ένα κόστος, οι πρόγονοι μας το ήξεραν,εμείς δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει. Ας ξαναθυμηθούμε το μύθο του δικού μας Ερισύχθονα

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

VIOLENT FEMMES-Blister in the Sun



Αφιερωμένο στην LostinTranslation και την Riski

Υπ. Εργασίας: "Διασφαλισμένες οι επικουρικές"

Από το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνεται ότι οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια.

Αυτή είναι και η διαπίστωση των ελεγκτών μετά την επίσκεψη του κλιμακίου (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε.) στα Επικουρικά Ταμεία.

Επομένως όσα λέγονται ή γράφονται για συντάξεις που δήθεν κινδυνεύουν είναι απόλυτα ανακριβή, καταλήγει το Υπουργείο.

Euro2Day
Σημ.axinosp:"Ο Ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται"
Λαϊκή παροιμία, που τον … πρόγονό της βρίσκουμε στο Β΄ Ολυνθιακό (10) του Δημοσθένη «ου γαρ έστιν, ουκ έστιν, ω άνδρες Αθηναίοι, αδικούντα και επιορκούντα και ψευδόμενον δύναμιν βεβαίαν κτήσασθαι, αλλά τα τοιαύτ’ εις μεν άπαξ και βραχύν χρόνον αντέχει…», δηλαδή «δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει σταθερή δύναμη αυτός που αδικεί, καταπατάει τον όρκο του και ψεύδεται, αλλά αυτή η δύναμη αποκτιέται μια φορά και διαρκεί λίγο χρόνο».
Σχολείο Ριζού Πέλλας

Τελευταία συναυλία από τους "γερόλυκους του RocK" Rolling Stones

Οι Ρόλινγκ Στόουνς δήλωσαν σε βρετανική εφημερίδα ότι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχαιρετίσουν τους θαυμαστές τους με μια περιοδεία-υπερπαραγωγή που θα γράφει με τεράστια κεφαλαία γράμματα, Ρόλινγκ Στόουνς, ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Το συγκρότημα μοιάζει να ετοιμάζει ήδη τη σκηνοθεσία για το κλείσιμο της αυλαίας. Προετοιμάζουν το έδαφος, μάλλον για να το πάρουν και οι ίδιοι απόφαση, αλλά να δουν ποιες θα είναι και οι πρώτες αντιδράσεις.
Και βετεράνοι και ροκάδες, ο σερ Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς, και οι δύο 66 χρόνων, ο 69χρονος Τσάρλι Γουάτς και ο 63χρονος Ρόνι Γουντ, ο «μικρός» της παρέας, λέγεται ότι θα δώσουν μια σειρά από συναυλίες ανά τον κόσμο μέσα στην επόμενη χρονιά και ύστερα θα δώσουν σύνταξη στον εαυτό τους, για να κλείσουν με δόξα μια επική καριέρα.Κυκλοφόρησαν δηλώσεις όπως «μπορεί να συνεχίσουν να γεμίζουν στάδια.
Η τελευταία περιοδεία θα τρέξει μέσα στο 2011 και ίσως το 2012. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα πουν «αντίο» στο κοινό τους. Το 1982 σταμάτησαν όλες τις συναυλίες για να επιστρέψουν στον δρόμο το 1990.

i-reportergr

Σημ.axinosp:Πάλι ξέμειναν από λεφτά ;

Μην περιμένετε καμιά αντίδραση από τα πρόβατα! περιμένουν να πάνε στο τσιγκέλι!!!

ΓΕΛΟΙΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ:ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ,ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ-ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΕΤΣΙ,ΡΑΓΙΑΔΑΚΟ;


Λυπάμαι,αλλά ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ:
Έφτασαν μερικές μέρες απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων και μπόλικη τρομολαγνεία-σιγά μην έχαναν την ευκαιρία-από τα Μμε,για να αποκαλυφθούν τα χάλια του νεοέλληνα,που παραμένει διαχρονικά...κάφρος και απαίδευτος.

Κατανοούμε τους επαγγελματίες ή όσους ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ το αυτοκίνηρτο και έπρεπε να βάλουν βενζίνη με κάθε τρόπο και κόστος.

ΟΜΩΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΒΟΙ,ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΑ ΒΕΝΔΙΖΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.

Η συντριπτική πλειοψηφία,άτομα που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για να πάνε...στην κοντινή καφετέρια ή για ψώνια στο κέντρο της πόλης τους:ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΚΑΙΓΟΤΑΝ" ΝΑ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ,ΑΛΛΑ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΣΚΟ ΤΟΥΣ.

Ναι,λοιπόν:ΠΡΟΒΑΤΑ!Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον κόσμο που βλέπει το εισόδημά του να καταληστεύεται,τη φορολογία ν'αυξάνεται,τη δουλειά του να χάνεται ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ;

ΚΑΙ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ;!

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας:Κι επειδή πολλοί μιλούν για "κοινωνική έκρηξη" από Σεπτέμβρη,η δική μας πρόβλεψη είναι ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ:ΤΟΤΕ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ!
Μακελιό

Από τους δρόμους , στους καναπέδες

Ιούλης 1965.
Ο πρώτος Ιούλης της μεταπολεμικής ιστορίας μας, που σημάδεψε τις
μετέπειτα πολιτικές, κοινωνικές , κλπ, εξελίξεις. Βασιλικό πραξικόπημα.
" Μήνας" διαρκών συγκρούσεων,που κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Εντονος αντιαμερικανισμός. Εντονη πολιτικοποίηση. Α υ θ ό ρ μ η τ η.
Ελάχιστες οι οργανωμένες δυνάμεις των τότε κομμάτων. Καμία
σχέση με τη σημερινή κατάσταση,πολύ περισσότερο προ 15 χρόνων.
Ταξικές συμμαχίες εργατών, αγροτών, φοιτητών.
Ο αέρας έφερνε καθημερινές συγκρούσεις στους δρόμους και η όλη
κατάσταση σηματοδοτούσε ανατροπές.
Το δίλλημμα ήταν: επανάσταση ή δικτατορία.
Η 21η Απρίλη των συνταγματαρχών έδωσε απάντηση.
Ιούλης 1974.
Στις 15 Ιούλη η ελληνική χούντα με τους κύπριους "ενωτικούς" φασίστες
προχώρησαν στην ανατροπή Μακάριου, εγκαθιστώντας για πρόεδρο
έναν δημοσιογράφο-ανδρείκελο, τον Νικ.Σαμψών.
Στις 20 του μήνα,σαν σήμερα, οι Τούρκοι εισέβαλαν στο Νησί.
Στρατιωτικά και πολιτικά απροστάτευτοι οι Κύπριοι.
Η ελληνική μεραρχία είχε αποσυρθεί απ΄ την Χούντα.
Ο Μακάριος είχε εκδιωχθεί απ΄τους "πατριώτες" του Γρίβα.
Χιλιάδες πρόσφυγες, αγνοούμενοι και το 40% του Νησιού υπό τουρκική
κατοχή.
Στις 24 Ιούλη η ελληνική Χούντα, παραδίδει στον Κων.Καραμανλή.
Μύτη δεν άνοιξε. Είχαν ανοίξει ό λ ε ς τον Ιούλη του ΄65.
Μεταπολίτευση.

Ανάμεσα στους δυό Ιούληδες, μεσολάβησε η Χούντα.
Τί έγινε;;
Η Χούντα συνέτριψε το λαικό κίνημα που είχε αναπτυχθεί και
η Μεταπολίτευση ανέδειξε τους άκαπνους σε ηγέτες.

- Ξημερώματα 24 Ιούλη 1974, φτάνει στην Ελλάδα, ο "εθνάρχης"
Καραμανλής. Η Χούντα Ιωαννίδη-Γκιζίκη "μεταβιβάζει" την εξουσία
στον αυτοεξόριστο του Παρισιού!! ( ο εθνάρχης την είχε κοπανήσει
από τη χώρα, με το επώνυμο "Τριανταφυλλίδης", μετά τη δολοφονία
Λαμπράκη και τη "διαφωνία" του με το παλάτι!!).
Χάρη στην μεσολάβηση και την ευφυία του ακροδεξιού Ευαγ.Αβέρωφ,
η καταρρέουσα Χούντα, έρχεται σε συμβιβασμό και "αποδέχεται" την
επιστροφή Καραμανλή, ερήμην του ανίδεου και έκπληκτου Λαού.

- Ακολουθεί μια περίοδος "ίδρυσης" της νεο-δεξιάς, υπό τα αμήχανα
βλέμματα της διαλυόμενης Ενωσης Κέντρου και της εμφάνισης της
θύελλας που άκουγε στο όνομα Πασοκ και Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο "εθνάρχης" στήνει το κράτος της νεο-Δεξιάς, κερδίζοντας σε δύο
αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις,με μεγάλα ποσοστά (1974 & 77).
Με το δημοψήφισμα του Νοέμβρη΄74, η χώρα απαλλάσεται από την
παρουσία-κυριαρχία των ξενόφερτων βασιλιάδων.
Το Πασοκ ετοιμάζεται για την εξουσία και η Αριστερά βολοδέρνει,
δέσμια δογματισμών και επικίνδυνων πειραματισμών.

- Οκτώβρη του ΄81 , η χώρα αλλάζει σελίδα.
Ο κυρίαρχος Ανδρέας Παπανδρέου, "υλοποιεί" τα προδικτατορικά
συνθήματα-αιτήματα.
Για Δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο, εθνική ανεξαρτησία, λαική συμμετοχή.
Στην περίοδο μέχρι το φθινόπωρο του ΄85, το Πασοκ διαχειρίζεται τα
κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τα ζητήματα Δημοκρατίας
και εξωτερικής πολιτικής , με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών
και των "μη προνομιούχων" Ελλήνων.
Μετά τις εκλογές του ΄85, αρχίζει η αντίστροφη πορεία.
Το Πασοκ α υ τ ο α ν α ι ρ ε ί τ αι.
Απονευρώνει και, τελικά, ακυρώνει την πλειοψηφία των ευνοικών,
για τον Λαό, μέτρων που είχε πάρει.
Ενσωματώνεται πλήρως.
Με ελάχιστες και ανούσιες διαφοροποιήσεις, με Ανδρέα ή Σημίτη,
υιοθετεί συντηρητικές και αντιλαικές πολιτικές.
Μέχρι που καταρρέει.

- Η μεγάλη παρένθεση. Ο Μητσοτάκης (1990-93).
Βρώμικο ΄89.
Η Αριστερά με το ΚΚΕ και ο Μητσοτάκης, σε συντονισμό με μεγαλοιδιοκτήτες
ΜΜΕ, οδήγησαν τον Ανδρέα,τον Μένιο Κουτσόγιωργα και τον Δημήτρη
Τσοβόλα, στο Ειδικό Δικαστήριο!!
Ο Ανδρέας τους "έγραψε", ο Μένιος πέθανε μέσα στο δικαστήριο και
ο Τσοβόλας καταδικάστηκε!!
Α υ τ ό και μόνον α υ τ ό, έμεινε αγαπητοί σύντροφοι της δεξιάς
και της αριστεράς (για να διακωμωδίσω φράση του Κύρκου!!).
Τίποτα άλλο!!
Ο Μητσοτάκης πραγματοποίησε το ιστορικό του απωθημένο και
κυβέρνησε για τρία ολόκληρα χρόνια. Ξεπάτωσε το κράτος, κάποιες
κατακτήσεις και ολίγα δικαιώματα!!
Τον έριξε στον χαλέ-κουβά της ιστορίας ο σημερινός πρόεδρος της
Ν.Δούλας, Αντώνιος Σαμαράς!!
Ας φυλαχτούμε, στο μέλλον, από τέτοιες "παρενθέσεις"!!

- Καραμανλής, ένας Φυγάς (2004-2009).
Για πρώτη φορά η χώρα εξέλεξε τέτοια μετριότητα για πρωθυπουργό.
Και μάλιστα, δύο φορές.
(αυτό, προφανώς, οφείλεται στην υπερ-δυσαρέσκεια, που κατάφερε
να δημιουργήσει το Πασοκ του Σημίτη).
Από τον πόλεμο κατά των νταβατζήδων, κατέληξε κολυμβητής στην
Ραφήνα.
Από υπεύθυνος πρωθυπουργός, σε μακάριο θεατή εξελίξεων καταστροφής.
(Δεν αξίζει ουσιαστικής αναφοράς ο ίδιος και οι πολιτικές του, παρά,
μόνο ένα παράσημο 11 εκατ.Ελλήνων, μεταφραζόμενο σε 110 εκατ.
ανοιχτών δακτύλων).

- Δύο σημαντικές αναφορές.
α) Η εξέγερση του Πολυτεχνείου,τον Νοέμβρη του ΄73.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Σταθμός στην αντιδικτατορική πάλη. Προθάλαμος αλλαγών.
Κίνημα αυθόρμητο. Εξω και πέραν μηχανισμών.
Ανέδειξε νέους ηγέτες. Ανοιξε νέες προοπτικές.
( η συνέχεια αυτού του αγώνα, υπήρξε απογοητευτική. Οι στόχοι
που έθεσε, μετεξελίχτηκαν σε μέσο ανάδειξης προσώπων και
φατριών, σε κάθε λογής καρέκλα-εξουσία.
Η ευθύνη βαραίνει τα πρόσωπα. ΠΟΤΕ τις Ιδέες).
β) Εμφάνιση τρομοκρατίας.
Ενάμισυ χρόνο μετά την μεταπολίτευση, εμφανίζεται για πρώτη
φορά στην Ελλάδα τρομοκρατική οργάνωση.
Είναι η 17 Νοέμβρη, που στις 23/12/1975, δολοφονεί τον σταθμάρχη
της CIA στην Αθήνα.
Πραγματοποιεί 23 δολοφονίες, τραυματισμούς, εκρήξεις βομβών,
διάφορες επιθέσεις,αποστολή προκηρύξεων σε εφημερίδες.
Εξαρθρώνεται Ιούνη 2002, επί Χρυσοχοίδη!!
Ακολουθούν, μέχρι σήμερα, κι άλλες.
Αφετηρίες,Δράση και Αποτελέσματα, ευθέως αμφισβητούμενα.

Γενικά συμπεράσματα.

1) Τα προδικτατορικά λαικά αιτήματα για Δημοκρατία, Εθνική κυριαρχία
και Ανεξαρτησία, κοινωνική αλλαγή και πρόοδο, "ικανοποιήθηκαν"
σ΄ένα βαθμό, από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Εκτονώθηκε η έντονη λαική δυσαρέσκεια και διασώθηκε το υπάρχον
πολιτικό σύστημα, που κινδύνευε με ανατροπές.
Οι "κατακτήσεις" ήσαν δ ο τ έ ς.

2) Οι προδικτατορικοί αγώνες εργατών, αγροτών, φοιτητών, οδήγησαν
το πολιτικό σύστημα στην εξαγωγή ενός ιστορικού, κρίσιμου,πολιτικού
συμπεράσματος: " δεν αφήνουμε ανεξέλεγκτο το Λαό".
Είχαν διαπιστώσει πως η αυθόρμητη δράση των μαζών, μπορούσε
να οδηγήσει το κρατούν σύστημα σε περιπέτειες και ενδεχομένως,
στην ανατροπή του.
Μετά την πτώση της Χούντας, τα κόμματα οργανώθηκαν.
Για την ακρίβεια "μάντρωσαν" τους οπαδούς τους.
Τους αφαίρεσαν κάθε ουσιαστικό δικαίωμα συν-διαμόρφωσης πολιτικής
και τους μετέτρεψαν σε μεταφερόμενους μηχανοκίνητους λόχους
επιδείξεων και εντυπωσιασμού. Με τα απαραίτητα ανταλλάγματα.
Μια θέση στο δημόσιο, την πρόσληψη ενός παιδιού. Ενα ρουσφέτι
από τον βουλευτή, τον Δήμαρχο ή τον γραμματέα κάποιας νομαρχιακής
επιτροπής.

3) Στην παραπάνω διαδικασία περιθωριοποίησης της κοινωνίας και
υπονόμευσης των αγώνων της, σημαντικώτατο ρόλο,πέραν της πολιτικής
και μιντιακής εξουσίας, διαδραμάτισε και η συνδικαλιστική ηγεσία
του τόπου.
" Ψηφίστε με, εκλέξτε με και αφήστε την λύση ΟΛΩΝ των προβλημάτων
σε μένα"!!
Αυτό ήταν το μήνυμα και η πρακτική, της συνδικαλιστικής ηγεσίας.
Η φωτεινή εξαίρεση της περιόδου, που άνοιξε με την διάσπαση της
συνδ.παράταξης του Πασοκ (λόγω της λιτότητας του ΄85), δυστυχώς
οδήγησε σε χειρότερες καταστάσεις, μόλις η παράταξη επανασυγκολήθηκε!
Η πολιτική του καναπέ είχε αποδώσει τα αναμενόμενα.

4) - Η εκχώρηση δικαιωμάτων από τους πολίτες στις κάθε λογής και
μορφής εξουσίες, αποδείχτηκε χίμαιρα.
Αναποτελεσματική και λανθασμένη.
- Οι αγώνες δεν διεξάγονται δι΄αντιπροσώπου.
- Τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν εκχωρούνται σε
φωτισμένους ηγέτες.
- Η λύση των προβλημάτων του Λαού, δ ε ν είναι συνάρτηση
πατριωτισμού ή ραγιαδισμού.

5) Σήμερα.
Στις 24 Ιούλη 1974 η χώρα βγήκε από μια μεγάλη περιπέτεια.
Με εθνικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.
Ο χαρακτήρας της μεταβίβασης της εξουσίας απο την Χούντα
στην νεο-Δεξιά, εκείνη τη νύχτα, καθόρισε τις εξελίξεις.
...Και τις καθορίζει ακόμα.
...Από την σημερινή, νέα και μεγάλη περιπέτεια κάποτε θα βγούμε.
Θα υπάρξει στο μέλλον μια νύχτα από την 23η στην 24η ενός μήνα.
Εάν, εκείνο το ξημέρωμα μας βρει ζωντανούς, εξαρτάται από σήμερα.
Εάν σήμερα και όχι αύριο δεν διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες,
που θα επιτρέπουν Ζωή, Αξιοπρέπεια,Ελευθερία και Δημοκρατία, τότε
και η μελλοντική "μεταπολίτευση" θάναι δ ο τ ή.
Μια τέτοια "μεταπολίτευση" δεν την χρειαζόμαστε, ούτε εμείς, ούτε τα
παιδιά μας...
...Οι προδικτατορικοί δρόμοι άδειασαν.
Οι μεταπολιτευτικοί καναπέδες γέμισαν...

Το ρολόι της Ιστορίας ξεκινάει πάλι.
Σ Η Μ Ε Ρ Α.
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ...
Από τους καναπέδες, στους δρόμους.-


( Οι δρόμοι "αφιερώνονται" σ΄ όλους εκείνους που "έφυγαν " ή απο-
στρατεύτηκαν. Στους απογοητευμένους συντρόφους.
Οι καναπέδες "αφιερώνονται" στους βολεμένους συντρόφους ).

http://politikokoraki.blogspot.com/
Λαιστρυγονία