Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

2012 Time For Change



Το "2012: Ώρα για αλλαγή" παρουσιάζει μια εναλλακτική αισιόδοξη οπτική απέναντι στην αποκαλυπτική Ημέρα της Κρίσης και του σκότους. Σκηνοθετημένη από τον υποψήφιο για Emmy Ζοάο Αμορίμ, η ταινία ακολουθεί τον δημοσιογράφο Daniel Pinchbeck, συγγραφέα του μπεστέλερ "2012: Η επιστροφή του Κετζαλκοάτλ", σε μια αναζήτηση ενός νέου προτύπου που ενσωματώνει την αρχαϊκή σοφία των φυλετικών πολιτισμών με την επιστημονική μέθοδο. Σαν συνειδητοποιημένοι παράγοντες της εξέλιξης, μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε την μεταβιομηχανική κοινωνία στη βάση οικολογικών αρχών κάνοντας έναν κόσμο που να λειτουργεί για όλους. Αντί για κατάρρευση και βαρβαρότητα, το 2012 προαναγγέλλει την αναγέννηση του πολιτισμού παγκοσμίως όπου η συνεργασία αντικαθιστά τον ανταγωνισμό, όπου η εξερεύνηση της ψυχής και πνεύματος γίνεται η νέα πρόκληση, αντικαθιστώντας τον αποστειρωμένο υλισμό που έφερε τον κόσμο μας στο χείλος του γκρεμού.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας !

Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». Αρνούμαι. Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω. Όπλα δεν έχω για να τους πολεμήσω αλλά ούτε το δικαίωμα να τους απαγορεύσω την κάθοδο τους στην πολιτική, έχοντας όλοι τους κατά αυτόν τον τρόπο, υπογράψει συμβόλαιο με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας. Μπορώ όμως να τους φτύσω στα μούτρα γιατί αυτή την φορά η συμμετοχή τους και μόνο σε εκλογές που έχουν αποφασιστεί από τους κουμαντοδόρους της Κρίσης συγκρίνεται μόνο με την συμμετοχή στην Κατοχική Κυβέρνηση των Ναζιστών.
Το παραμυθάκι των μικρών κομμάτων, του λευκού και του άκυρου, ας το πουλήσουν στον όχλο που θεωρεί ότι θα κάνει την επανάστασή του ρίχνοντας στην κάλπη την αρνητική του ψήφο.Η ιδέα και μόνο ότι τα καταστατικά ψηφοφορίας θα τα βρει η γενιά του 2045 και θα δει τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων ψηφοφόρων να συνωμοτούν ψηφίζοντας ο,τιδήποτε εναντίον της ίδιας τους της χώρας, κάνει το αίμα να παγώνει.
Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη. Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος. Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιών-αριστερών, κεντρώων-οικολόγων, ακροδεξιών και απολιτίκ, έχουν σβηστεί παντελώς- και τυπικά- ένα χρόνο πριν. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το προδοτικό για την χώρα πισώπλατο χτύπημα που λέγεται «εκλογές του Νοεμβρίου» και για τις όποιες θα ακολουθήσουν σε υπό κατοχή συνθήκες, δηλώνουν τις ευχαριστίες τους για τα όσα δεινά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος και για τα χειρότερα που θα έρθουν μετεκλογικά. Η ψήφος αυτή την φορά μοιάζει με την σφαίρα που θα ρίξει ο κάθε νομοταγής ψηφοφόρος στο ήδη νομίμως πληγωμένο κορμί της Ελλάδας.
Όσο για το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι με την αποχή;», που λέγεται ελαφρά τη καρδία από ραγιάδες απαίδευτους, η απάντηση είναι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας». Και αυτή η χώρα δεν χώρεσε ποτέ σε παραβάν, ούτε σε κάλπη, ούτε στο όνομα του κάθε υποτακτικού που κορδώνεται για την υποψηφιότητά του. Δεν διεκδικείται με εξουσία σε όσα παζάρια της Δημοκρατίας κι αν την έχουν σύρει. Δεν μπαίνει, που να πάρει, σε ποσοστά κομμάτων. Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου.

Simple Man
Σημ.axinosp:Συγκλονιστικό !!

Διατροφική αυτάρκεια και κρίση (εισήγηση της συλλογικότητας ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ στην οικογιορτή στο πάρκο Τρίτση)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

( http://koinostopos.espivblogs.net )

Βρισκόμαστε σήμερα, με αφορμή τον καύσωνα και την καταστροφή μέρους της σοδειάς σιτηρών στην Ρωσία, μπροστά στην επανάληψη αυτού που το 2008 ονομάστηκε επισιτιστική κρίση;

Είναι στην πραγματικότητα η έλλειψη τροφίμων και οι δραματικές αυξήσεις των τιμών τους, αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών ή μήπως πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες στην δομική λειτουργία του καπιταλισμού και της εμπορευματοποίησης της παραγωγής της τροφής;

Αποτελεί ο έλεγχος της τροφής από ολοένα μικρότερο αριθμό πολυεθνικών εταιριών, έλεγχο του κεφαλαίου πάνω στις κοινωνίες;

Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της διατροφικής εξάρτησης σε κοινωνίες που βρίσκονται στην περιδίνηση της κρίσης, όπως είναι αυτή την περίοδο η Ελλάδα;

Καταρχάς θα θέλαμε να πούμε ότι η Διατροφική Αυτάρκεια μια κοινωνίας δεν έχει να κάνει μ’ έναν ολοκληρωτικό κλειστό κύκλωμα παραγωγής, στο οποίο μια κοινωνία καταναλώνει μονάχα ό,τι παράγει, χωρίς κανενός είδους ανταλλαγές με άλλες κοινωνίες. Έχει όμως να κάνει με το ότι η συγκεκριμένη κοινωνία δεν εξαρτάται για την επιβίωση της από αυτού του είδους τις ανταλλαγές. Ότι έχει την ικανότητα να παράγει- με βασικό γνώμονα τις ανάγκες τις ίδιας της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών- τα βασικά είδη διατροφής της και δεν είναι αναγκασμένη να εισάγει προϊόντα που θα μπορούσε να παράγει η ίδια.

Ο παραλογισμός των επισιτιστικών κρίσεων και των δραματικών αυξήσεων των τιμών των τροφίμων, σκόπιμα κρύβεται πίσω από φυσικές καταστροφές και από κακιές σοδειές, ενώ θα έπρεπε κάνεις να ψάξει αλλού να βρει τα πραγματικά τους αίτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω του καλοκαιρινού καύσωνα στη Ρωσία που συνέβαλε στις μεγάλες πυρκαγιές και την καταστροφή μέρους της σοδειάς, ξεκίνησε στην Ε.Ε. μια κούρσα αύξησης στις τιμές των σιτηρών: Το σιτάρι σημείωσε άνοδο 70% ξεπερνώντας τα 230 ευρώ/ τόνο, την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. εισάγει λιγότερο από 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών από τη Ρωσία και η εσωτερική της παραγωγή ανέρχεται σε 280- 300 εκατομμύρια τόνους. Στην πραγματικότητα η επίπτωση από το ρώσικο εμπάργκο στις εξαγωγές σιταριού θα έπρεπε να είναι μηδαμινή.

Το 2008 σημαδεύτηκε από μια σειρά λαϊκών εξεγέρσεων οι οποίες οφείλονταν στις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων. Εκείνη την χρονιά η τιμή του σταριού αυξήθηκε 130%, η τιμή του ρυζιού διπλασιάστηκε στην Ασία και η τιμή του καλαμποκιού αυξήθηκε υπέρογκα στο Μεξικό. Αποτέλεσμα ήταν εξεγέρσεις στην Αϊτή, το Καμερούν, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο και αλλού.

Οι λαϊκές εξεγέρσεις λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων δεν είναι κάτι σπάνιο

1984: Στην Τυνησία ξεσπούν γενικευμένες ταραχές εξαιτίας της αύξησης του ψωμιού με πρωταγωνιστές τους άνεργους νέους.

1989: Στο Καράκας της Βενεζουέλας ο στρατός εισβάλει στις παραγκουπόλεις που είχαν εξεγερθεί λόγω της αύξησης του ψωμιού κατά 200% και δολοφονεί 1000 ανθρώπους.

1990: Στο Περού ο κόσμος εξεγείρεται μετά από αύξηση του ψωμιού 12 φορές μέσα σε μια νύχτα κάτω από τις επιταγές του ΔΝΤ και καταστέλλεται άγρια από το στρατό.

Αυτά είναι μόνο μερικά επεισόδια από την μακριά αλυσίδα των εξεγέρσεων των πεινασμένων.

Από την δεκαετία του ’50 με την «πράσινη επανάσταση» αλλάζει το μοντέλο παραγωγής προϊόντων. Στην δεκαετία του ’70 η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ επιβάλλουν στις αναπτυσσόμενες χώρες το ελεύθερο εμπόριο στα αγροτικά προϊόντα. Η επιβολή αυτή συστηματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’90 με την δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και μέσω των επενδυτικών και διμερών συμφωνιών για το ελεύθερο εμπόριο, που οδήγησαν στην άρση κάθε μέτρου προστασίας των τοπικών παραγωγών.

Η ΠΤ, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ, προκειμένου να δανείσει τις χώρες που «πέφτουν» στα χέρια της, απαιτεί την άρση των εμπορικών δασμών στα εισαγόμενα διατροφικά είδη, οδηγώντας τους μικρούς τοπικούς παραγωγούς στην χρεωκοπία, καταστρέφοντας την τοπική αγροτική οικονομία και υπονομεύοντας την διατροφική αυτάρκεια. Το Μαλάουϊ, η Ζιμπάμπουε, η Ρουάντα, η Κένυα, ήταν χώρες αυτάρκεις σε τροφή μέχρι που αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν τις πολιτικές του ΔΝΤ. Οι παραγωγοί ωθούνταν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια τροφίμων και να στραφούν σε σοδιές «υψηλής εμπορευματικής απόδοσης» για εξαγωγές, οδηγούμενοι πολλές φορές στην απώλεια ακόμα και της προσωπικής τους διατροφικής αυτάρκειας (με «παράπλευρη» την απώλεια του 75% της παγκόσμιας αγροτικής ποικιλότητας μέσα στον 20ο αιώνα). Οι χώρες αυτές οδηγούνταν στην εξάρτηση από την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων και από την «ανθρωπιστική βοήθεια» που αποτελεί μια ακόμα μορφή εξάρτησης από τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Ταυτόχρονα μέσω των πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής σπόρων και φυτοφαρμάκων, αλλά και μέσω προγραμμάτων δανείων για τον «εκσυγχρονισμό» των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η θηλιά του χρέους μπήκε για τα καλά στο λαιμό των μικρών παραγωγών αφαιρώντας τους κάθε ανεξαρτησία οδηγώντας τους πολλές φορές ακόμα και στην απώλεια της γης τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στόχος της ΠΤ, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της R. Zollick είναι ο διπλασιασμός των δανείων στους αφρικανούς γεωργούς.

Η απόδοση των επισιτιστικών κρίσεων στην έλλειψη των τροφίμων, τις φυσικές καταστροφές και στον «υπερπληθυσμό», δεν είναι παρά μια συστηματική προπαγάνδα που συνδέεται με την απόκρυψη της προσπάθειας για τον καθολικό έλεγχο της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής από το διεθνές κεφάλαιο και τον προσανατολισμό της σε εκείνα τα προϊόντα- εμπορεύματα (μονοκαλλιέργειες, βιοκαύσιμα, ζωοτροφές, εξαγώγιμα προϊόντα κλπ) και εκείνες της μορφές παραγωγής (ΓΤΟ, βιομηχανοποιημένη- συγκεντρωτική παραγωγή, αγροτοχημικά κλπ) που μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο κέρδος αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των πληθυσμών.

Στην πραγματικότητα η παγκόσμια προσφορά τροφίμων είναι παραπάνω από επαρκής για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες όλου του πληθυσμού της γης, όμως 1 δις άνθρωποι υποσιτίζονται, από τους όποιους πάνω από το 60% ζει στην υποσαχάρια Αφρική και την Νότιο Ασία και τα 845 εκατομμύρια είναι μικροκαλλιεργητές. Αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο όχι με την έλλειψη των τροφίμων αλλά με το ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο η διατροφή απορροφά το 10-20% του εισοδήματος των ανθρώπων, ενώ στις πιο φτωχές χώρες απορροφά έως και το 90% του εισοδήματος τους. Και ενώ μεταξύ 2000- 2006 η αύξηση της ζήτησης των δημητριακών ήταν 6% η τιμή τους αυξήθηκε κατά 50%.

Το γεγονός ότι μια χώρα παράγει περισσότερα τρόφιμα από όσα χρειάζεται δεν σημαίνει και ότι τρέφει καλύτερα τον πληθυσμό της. Οι ΗΠΑ παράγουν 40% περισσότερα τρόφιμα από όσα χρειάζεται ο πληθυσμός, αλλά 26 εκατομμύρια αμερικάνοι επιβιώνουν μόνο με τα συσσίτια και τις φιλανθρωπίες. Η Ινδία έχει πλεόνασμα σιταριού αλλά το 50% των παιδιών υποσιτίζεται όπως και δεκάδες εκατομμύρια ενηλίκων.

Η τεχνητή έλλειψη των τροφίμων και η αύξηση των τιμών τους που οδηγούν στις επισιτιστικές κρίσεις, αντίθετα από ό,τι διατυμπανίζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σχετίζονται άμεσα με την καπιταλιστικοποίηση της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής που οδηγεί τις τοπικές κοινωνίες να χάνουν την διατροφική τους αυτάρκεια και ο έλεγχος της παραγωγής και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων περνάει στα χέρια των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η ίδια η αγροτική εκβιομηχάνιση, ως τμήμα της εντατικοποίησης της γεωργίας στο πλαίσιο της εμπορευματικής παραγωγής σημαίνει μια τεράστια συγκεντρωποίηση σε όλα τα στάδια (παραγωγή, διανομή, κατανάλωση), μία συγκεντρωποίηση που καταλήγει αναπόφευκτα στον έλεγχο της διατροφής του παγκόσμιου πληθυσμού:

  • 30 πολυεθνικές ελέγχουν το 1/3 των επεξεργασμένων τροφών.
  • 5 ελέγχουν το 75% του διεθνούς εμπορίου σιτηρών
  • 6 διευθύνουν το 75% της παγκόσμιας αγοράς παρασιτοκτόνων
  • 2 ελέγχουν το 50% της παγκόσμιας παραγωγής μπανάνας
  • 3 εμπορεύονται το 85% της παγκόσμιας παραγωγής τσαγιού

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2007 η Monsanto αύξησε τα κέρδη της κατά 44% και η Cargill κατά 30%.

Τα τελευταία χρόνια ένας ακόμα παράγοντας έρχεται να εντείνει το πρόβλημα της διατροφικής αυτάρκειας σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Τεράστιες εκτάσεις γόνιμων εδαφών σε διάφορες χώρες αγοράζονται από ιδιωτικά ή κρατικά κεφάλαια άλλων χωρών και αξιοποιούνται για τις δικές τους ανάγκες ή παραμένουν αναξιοποίητα ως «παραγωγική εφεδρεία» ανάλογα με τις οικονομικές στρατηγικές που χαράζουν οι οικονομικοί μάνατζερ, αφαιρώντας αγροτικούς πόρους από τις τοπικές κοινωνίες και επεκτείνοντας ακόμα πιο πολύ το μοντέλο της μεγάλης κλίμακας εταιρικής παραγωγής τροφίμων και με βασικό στόχο τις εξαγωγές:

  • Η Κίνα εξασφάλισε στη δημοκρατία του Κονγκό την εκμετάλλευση 2.800.000 εκταρίων, όπου θα εγκαταστήσει την μεγαλύτερη φυτεία φοίνικα στον κόσμο (το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται ως βιοκαύσιμο).
  • Ο Φίλιπ Χάϊμπεργκ, πρόεδρος του Νεοϋκέρζικου ταμείου επενδύσεων ενοικίασε 400.000 στο Ν. Σουδάν.
  • Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει παραχωρήσει σε ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια από την Σαουδική Αραβία και την Ινδία 600.000 εκτ. αγροτικής γης και ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί άλλα 3.000.000 εκτάρια*.
  • Τα δυο τελευταία χρόνια 20.000.000 εκτάρια γης σε τουλάχιστον 30 χώρες και κυρίως στην Αφρική πουλήθηκαν ή νοικιάστηκαν για περιόδους από 30 έως 100 χρόνια. Ανάμεσα στις χώρες που οι ξένες εταιρίες ή κράτη αποκτάνε τον έλεγχο γης είναι: Πακιστάν, Καμπότζη, Φιλιππίνες, Μαδαγασκάρη, Κένυα, Σουδάν, Αιθιοπία.

Τέλος ένας ακόμα παράγοντας για την διατροφική κρίση, είναι η εισαγωγή των τροφίμων στην χρηματιστηριακή αγορά και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται σε αυτή. Οι τιμές των σιτηρών και των άλλων τροφίμων αυξάνονται τεχνικά από κερδοσκοπικές κινήσεις μεγάλης κλίμακας στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Οι συμβαλλόμενοι μπορεί να επενδύσουν σε δείκτες εμπορευμάτων ρυθμίζοντας έτσι υπό την μορφή τζόγου τη γενική ανοδική ή καθοδική πορεία των τιμών. Πολλές φορές αυτός ο παράγοντας προβάλλεται επιλεκτικά από τα ΜΜΕ, ως βασικός για την διατροφική κρίση, όπως άλλωστε τα κερδοσκοπικά κεφάλαια σε σχέση με την συνολική κρίση. Προφανώς αυτή η προβολή έχει να κάνει με την καταδίκη των «κακών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» και την απόενοχοποιηση του «υγιούς παραγωγικού καπιταλισμού».

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Αν σήμερα στην Ελλάδα όλοι μιλάμε (και βιώνουμε) για την οικονομική κρίση και για τις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία, και κυρίως στα λαϊκά στρώματα, η πολιτική του μνημονίου με την συμπίεση του εργατικού εισοδήματος και την ιδιωτικοποίηση των κρατικών υποδομών, δεν φαίνεται να έχουμε συνειδητοποιήσει καθόλου τον ρόλο που μπορεί να παίξει μέσα σε αυτή την συγκυρία η διατροφική εξάρτηση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ζούμε σε μια χώρα που το 40% των διατροφικών της αναγκών καλύπτεται από εισαγωγές, που ο αγροτικός παραγωγικός ιστός είναι είτε διαλυμένος είτε προσανατολισμένος στην εμπορευματική γεωργία και εξαρτημένος άμεσα από τις επιδοτήσεις της ΕΕ (δηλαδή των δανειστών του Ελληνικού Κράτους). Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα αγροτική αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει στην εξολοκλήρου επιχειρηματική γεωργία.

Μέσα σε 30 χρόνια η Ελλάδα από εκεί που είχε θετικό εμπορικό ισοζύγιο βρέθηκε σήμερα να εισάγει το 40% των τροφίμων που καταναλώνει.

Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν εκτοπιστεί από τα χωράφια και τους μπαξέδες και έχουν επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά, λίγες βελτιωμένες ποικιλίες ανά είδος και ορισμένα υβρίδια. Μέχρι την δεκαετία του ‘50 στην Ελλάδα καλλιεργούνταν 111 ντόπιες ποικιλίες μαλακού, 139 σκληρού σιταριού, 99 κριθαριού, 294 καλαμποκιού και 39 βρώμης. Από αυτές δεν έχει διασωθεί πάνω από 2-3%.Πρόκειται για ποικιλίες, που είχαν για αιώνες προσαρμοστεί στις συνθήκες κάθε περιοχής και για αυτό είχαν μεγάλη αντοχή σε ασθένειες και μικρές απαιτήσεις σε νερό ή φυτοφάρμακα. Αυτές λοιπόν έχουν δώσει πια την θέση τους σε «βελτιωμένες» ποικιλίες που θέλουν πιο πολύ νερό, φυτοφάρμακα, λιπάσματα.

Ο κυρίως όγκος των επιδοτήσεων της ΚΑΠ ευνόησε τις μεγάλες καλλιέργειες (βαμβάκι, τεύτλα, σιτηρά, βιομηχανική ντομάτα, ροδάκινα, καπνά). Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών έγινε σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, με εξάντληση των υδάτινων πόρων και σε βάρος της ποιότητας των προϊόντων. Η παραγωγή εξελίχθηκε σε κυνήγι των επιδοτήσεων και σε αδιαφορία για τα δεδομένα της πραγματικής σχέσης της παραγωγής με την κατανάλωση. Στην πεδινές εκτάσεις τις Θεσσαλίας και άλλων περιοχών η παραγωγή βασίστηκε στην εντατικοποίηση, την μονοκαλλιέργεια, στην αύξηση των βιομηχανικών εισροών (εκμηχάνιση, αγροτοχημικά) την αυξημένη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων με αποτέλεσμα την ρύπανση και την εξάντληση των υδάτων και του εδάφους. Ταυτόχρονα η επιβολή ποσοστώσεων στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων οδήγησε στην εισαγωγή μιας σειράς προϊόντων τα οποία ωστόσο θα μπορούσαν να παράγονται στην χώρα. Μέσω των επιδοτήσεων οι αγρότες στράφηκαν σε συγκεκριμένες καλλιέργειες για να φτάσουν σήμερα να επιλέγουν την εγκατάλειψη της παραγωγής αφού επιδοτούνται άσχετα με το εάν παράγουν ή όχι( φυσικά αυτό μέχρι το 2013 όποτε και τελειώνει κάθε μορφή επιδότησης).

Το 1992 με την αναθεώρηση της ΚΑΠ έγινε μείωση της τιμής ορισμένων αγροτικών προϊόντων και για αντιστάθμισμα χορηγήθηκαν στους αγρότες εισοδηματικές ενισχύσεις ανά καλλιεργήσιμο στρέμμα ή εκτρεφόμενο ζώο.

Το 1994 η ΕΕ προχωράει σε νέα μείωση της στήριξης της αγροτικής παραγωγής.

Με την ANGENDA του 2000 διευρύνθηκε η συγκεκριμένη πολιτική για περαιτέρω μείωση των εγγυημένων τιμών των παραγόμενων προϊόντων και αντικατάστασή τους από τις στρεμματικές ενισχύσεις.

Το 2003 εισάγεται η Ενιαία Αποδεσμευμένη Ενίσχυση, η οποία αντικαθιστά τις περισσότερες ενισχύσεις (ανά κιλό, ανά στρέμμα, ή ανά ζώο) και χορηγείται άσχετα προς το ύψος και το είδος παραγωγής, καθορίζεται όμως από τις στρεμματικές αποδόσεις των προηγούμενων ετών που είχε ο κάθε παραγωγός.

Αυτές οι αναδιαρθρώσεις και το παιχνίδι με τις επιχορηγήσεις είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια μείωση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

(σε χιλιάδες τόνους)

προϊόν Έτος 2000 Έτος 2006 διαφορά
Ρύζι 169.000 174.000 +5.000
Στάρι μαλακό 408.000 251.000 -157.000
Στάρι σκληρό 1.450.000 1.219.000 -231.000
Καλαμπόκι 1.850.000 1.710.000 -140.000
Καπνός 125.000 25.000 -95.000
Βαμβάκι 1.235.000 850.000 -385.000
Ντομάτα βιομ. 1.149.000 800.000 -349.000
Ζαχαρότευτλα 3.146.000 1.600.000 -1.546.000
Ελαιόλαδο 430.000 370.000 -60.000
Λεμόνια 139.000 37.000 -102.000
Πορτοκάλια 903.000 880.000 -23.000
Μήλα 309.000 263.000 -43.000
Ροδάκινα 1.020.000 700.000 -320.000
Κρέας σύνολο 492.000 464.000 -28.000
Κρέας Αιγοπρόβιο 123.000 111.200 -12.100
Κρέας βοδινό 61.000 61.700 +700
Γάλα σύνολο 1.896.000 1.866.000 -30.000
Γάλα Αιγοπρόβιο 1.106.800 1.115.000 +8.600
Γάλα Αγελαδινό 789.000 750.2ΟΟ -38.800

Ταυτόχρονα εισάγουμε κρεμμύδια από την Ινδία, λεμόνια- πορτοκάλια από την Ν. Αφρική. δαμάσκηνα και αχλάδια από τη Χιλή, φακές από τον Καναδά, φασόλια από την Κίνα, ρεβίθια από το Μεξικό, φιστίκια Αίγινας από την Τουρκία, μπάμιες- φασολάκια- πατάτες από την Αίγυπτο. Μειώσαμε την παραγωγή ζαχαρότευτλων…για να εισάγουμε 200.000 τόνους ζάχαρη. Για την εισαγωγή σιτηρών δαπανάμε 250. εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που 150.000 μικρομεσαίοι αγρότες εγκατέλειψαν την παραγωγική διαδικασία. Το ποσοστό των αγροτών στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού μειώνεται συνεχώς, από 31% που ήταν το 1981 στο 9,5% το 2009.

Οι αγρότες είναι ουσιαστικά οι αποδέκτες των τιμών των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεταπράτες και τα καρτέλ των βιομηχανιών μεταποίησης. Οι καταναλωτές πληρώνουν τιμές 4-6 φορές μεγαλύτερες από αυτές που εισπράττουν οι παραγωγοί: το λάδι πληρώνεται στον παραγωγό 2 ευρώ για να φτάσει στον καταναλωτή 5 ευρώ, το στάρι πληρώνεται στον παραγωγό 0,14 ευρώ το κιλό για να φτάσει στον καταναλωτή γύρω στα 2 ευρώ, το αγελαδινό γάλα πληρώνεται στον παραγωγό 0,40 λεπτά για να φτάσει στον καταναλωτή 1,20 ευρώ.

Τα 2/3 των πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών δεν ασκούν καμία δραστηριότητα, πέραν της εκλογής της συνδικαλιστικής ηγεσίας, ενώ μια σειρά από συνεταιριστικές βιομηχανίες όπως η ΑΓΝΟ, η ΟΛΥΜΠΟΣ, η ΡΟΔΟΠΗ χρεοκόπησαν ή πουλήθηκαν σε ιδιώτες ( την ίδια μοίρα θα έχει σε λίγο και η ΔΩΔΩΝΗ).

Το νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής που προωθείται από το κεφάλαιο μέσω της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης θεωρεί ότι το βασικό διαθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι η κατακερματισμένη αγροτική ιδιοκτησία (ο μέσος όρος είναι μικρότερος από 50 στρέμματα όταν στην ΕΕ είναι στα 160 στρέμματα), που καθιστά την επιχειρηματική ανασυγκρότηση σχεδόν αδύνατη. Θέτει ως στόχο την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, που δεν θα βασίζεται ούτε στον ατομικό αγρότη, ούτε στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ,στην οποία οι κάτοχοι του κλήρου δεν θα είναι πλέον ανεξάρτητοι ή συνεταιρισμένοι παραγωγοί αλλά μέτοχοι. Το βασικό όπλο για αυτή την νέα αναδιάρθρωση θα είναι η αντικατάσταση των κοινοτικών επιδοτήσεων και των χρηματοδοτήσεων από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, από την τραπεζική χρηματοδότηση με νέα «ευέλικτα χρηματοπιστωτικά εργαλεία».

Μια τέτοιου τύπου αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συγκεντρωποίηση του συνολικού παραγωγικού δικτύου γύρω από την τροφή (ήδη σήμερα 7 μύλοι διακινούν το 70% των αλεύρων στην χώρα) και την εξάρτηση του πληθυσμού της διατροφής του πληθυσμού από αυτές τις εταιρίες, στην ρύπανση και την εξάντληση εδαφών και υδάτων στις εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις, καθώς και στην ερημοποίηση των αγροτικών εκτάσεων που δεν θα είναι κατάλληλες για αυτού του τύπου την εκμετάλλευση.

ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η διατροφική εξάρτηση της χώρας θα συμβάλει ακόμα πιο πολύ στην οικονομική ανέχεια κομματιών της κοινωνίας, αλλά μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα μοχλό κοινωνικής πειθάρχησης και απομόνωσης ριζοσπαστικών πολιτικών εγχειρημάτων και προοπτικών. Αντίθετα αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα η συνειδητοποίηση από κομμάτια της κοινωνίας και του αντικαπιταλιστικού πολιτικού ρεύματος της κρισιμότητας του ζητήματος της διατροφικής αυτάρκειας και του ελέγχου της τροφής και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε σχέση με την ανάκτησή τους από τις τοπικές κοινωνίες, έξω από τα πλαίσια της εταιρικής παραγωγής αμφισβητώντας παράλληλα περισσότερο και αμεσότερα την ίδια την εμπορευματική παραγωγή της τροφής.

Οι μορφές της κοινωνικής αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτικό έλεγχο της τροφής και της παραγωγής της από το κεφάλαιο περνάνε μέσα από μια σειρά δομών που αμφισβητούν τους τρόπους παραγωγής και τα κριτήρια που βάζει η καπιταλιστική οικονομία. Μερικές από αυτές θα μπορούσαν να ήταν:

  • Ίδρυση δικτύων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών που βασίζονται στην αμοιβαιότητα και την εμπιστοσύνη σε σχέση με την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων. Πρόκειται για μικρά και διαφανή, εύκολα διαχειρίσιμα δίκτυα όπου όλοι γνωρίζονται και οδηγούν στην παράκαμψη των μεσαζόντων.
  • Δημιουργία κολεκτιβίστικων δομών αγροτικής παραγωγής από τους ίδιους τους αγρότες και προσπάθεια διακίνησης των προϊόντων τους έξω από τα εταιρικά κυκλώματα σε άμεση συνεργασία με κοινωνικά δίκτυα και κινήματα στα αστικά κέντρα.
  • Καταλήψεις κρατικής και εκκλησιαστικής γης από κινήματα ανέργων σε μια προσπάθεια αυτοξιοπήσης της παραγωγικής τους δυνατότητας.
  • Καταλήψεις γης και καλλιέργειά της μέσα στα αστικά κέντρα από κινήματα γειτονίας, ώστε να ενισχυθούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
  • Ανασύσταση της αγροτικής παραγωγής στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με συλλογικές αγροτικές καλλιέργειες που βασίζονται στην αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών, των ντόπιων σπόρων, την βιολογική καλλιέργεια, στην ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων.

* ένα εκτάριο αντιστοιχεί σε 10.000 τμ. δηλαδή σε 10 στρέμματα (σημ. αντισωμάτων)

Αντισώματα

Σημ.axinosp:Ακούστε τι λένε τα παλικάρια του "Κοινός Τόπος" για σε λίγο πέφτει πείνα και των γονέων !!

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1 "


Σημ.axinosp:Ένα χρόνο πριν μπλόγκερ και απλοί πολίτες έδωσαν την μάχη ενάντια στον τρόμο και την υστερία της γρίπης των χοίρων, έδωσαν μια μάχη άνιση με τα καρτέλ των Φαρμακοβιομηχάνων, των ΜΜΕ και των ξεπουλημένων στα υπερατλαντικά αφεντικά τους πολιτικών και την κέρδισαν !!!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντές ψάχνει η NASA για εισιτήριο στον Άρη αλλά...χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα με τον κεντρικό διευθυντή της NASA Pete Worden η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσανατολίζεται στην οργάνωση διαστημικών πτήσεων προς τον Άρη αλλά χωρίς επιστροφή...Ο λόγος είναι πως η NASA θεωρεί πως το κόστος επιστροφής των μελλοντικών αστροναυτών από τον Άρη στη Γη είναι αρκετά υψηλό.

Σύμφωνα με επιστήμονες το κόστος της αποστολής και της επιστροφής τεσσάρων αστροναυτών από τον Άρη ισοδυναμεί με την αποστολή 20 ατόμων εκεί, αλλά χωρίς αυτοί να επιστρέψουν. Ο Worden είπε χαρακτηριστικά πως «το διαστημικό πρόγραμμα έχει ως στόχο τον εποικισμό άλλων πλανητών», προσθέτοντας πως μέχρι το 2030 είναι δυνατό να ζουν άνθρωποι στον κόκκινο πλανήτη. Με τη χρήση κινητήρων πυρηνικής ώσης ένα ταξίδι στον Άρη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε τέσσερις μήνες, αλλά οι συνθήκες για τη διαβίωση του ανθρώπου είναι απαγορευτικές χωρίς τη χρήση ειδικών τεχνολογιών.

Ο Worden πάντως αναφέρει πως νέες τεχνολογίες όπως η συνθετική βιολογία, και μεταβολές στα ανθρώπινα γονίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλλυτερη προσαρμογή του ανθρώπινου οργανισμού στις φιλόξενες εκτάσεις του Άρη. Σε άρθρο τους στο περιοδικό Journal of Cosmology δύο επιστήμονες Dirk Schulze-Makuch και ο Paul Davies θεωρούν πως ως πρώτο βήμα είναι η αποστολή τεσσάρων αστροναυτών στον Άρη, αλλά το πρόγραμμα δε θα έχει το χαρακτήρα των προγραμμάτων Apollo, αντίθετα οι πρώτοι αυτοί τέσσερις θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τον εποικισμό του πλανήτη με εφόδια που θα τους αποστέλλονται από τη Γη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σημ.axinosp:Διαβάστε γείτονες τι λέει ο μαλάκας της ΝΑΣΑ, διαβάστε ποια ζώα κάνουν κουμάντο στο διάστημα. Επειδή ο συγκεκριμένος Μαλάκας πρέπει να κάνει πράξει τα όσα λέει στην επόμενη αποστολή για Άρη στείλτε τον πακέτο και άμα επιζήσει της προσγείωσης, πέστε του πως φαγητό θα του στείλουν με την επόμενη εκτόξευση, αν έχουν λεφτά να στείλουν πύραυλο, αν φτάσει ποτέ, αν προσγειωθεί ποτέ, αν..αν..και τότε δείτε τις αντιδράσεις του !!

Αμερικάνικη Αεροπορική Βάση έχασε επικοινωνία με 50 Βαλλιστικούς πυραύλους





Στις 26 Οκτωβρίου η Αμερικάνικη Αεροπορική Βάση Warren στο όρος Cheyenne του Wyoming έχασε την επαφή της με 50 Βαλλιστικούς πυραύλους ICBM Minuteman III από τους 400 πυραύλους που διαθέτει η Βάση.
Αυτό θεωρείται σαν η μεγαλύτερη εθνική αποτυχία εθνικής ασφαλείας στην Αμερικάνικη Ιστορία.
Τώρα θα μου πείτε συμβαίνουν αυτά, όχι αν θυμηθούμε ότι στις 5 ΟκτωβρίουΕπτά πρώην ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της USAF μετείχαν χθες σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε παπουσία και άλλων κρατικών αξιωματούχων με αντικείμενο τις συνεχείς εμφανίσεις ... ιπτάμενων δίσκων πάνω από στρατιωτικές βάσεις με πυρηνικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο το CNN. H αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί ως παρατηρητής, αλλά ταυτοχρόνως πηγές της USAF παραδέχονται ότι λαμβάνονται μέτρα για τις περιπτώσεις που εμφανίζονται ATIA κοντά σε βάσεις πυρηνικών όπλων.Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της USAF, πρόκειται για περιστατικά τα οποία συνέβησαν τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980… Όπως ανέφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε απενεργοποίηση των πυρηνικών πυραύλων (!) όταν τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα περνούσαν επάνω από τις βάσεις...

Κινέζοι αξιωματικοί αναφέρουν περιστατικά με UFO σε στρατιωτικά αεροδρόμια.

Πρόσφατα, σε ένα ρεπορτάζ σε κινεζική εφημερίδα αναφέρθηκε ότι σε μια μονάδα της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας το 1998, ξαφνικά δέχτηκε την εμφάνιση ενός UFO. Την εποχή εκείνη, επίσης αναφέρθηκε ότι οι πιλότοι των μαχητικών είχαν πλησιάζει τα UFO σε αρκετές περιπτώσεις, και είχαν ζήτηση από τον πύργο έλεγχου αν θα τα καταρρίψουν .

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στρατηγού Zhao Xu όπου ανάφερε ότι στο τέλος του Σεπτεμβρίου 1998, η τοποθεσία της ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μια επίσκεψη ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικείμενου.

Ο στρατιωτικός είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοι του ήταν στο διάδρομο του Ινστιτούτου αεροναυτικής, του Πεκίνου για την δοκιμή ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους. Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το διάδρομο όταν, ξαφνικά φάνηκε στο βόρειο διάδρομο κάτι σαν πτώση βολίδας από τον ουρανό.

Ο Zhao Xu ανάφερε ότι παρότι υπήρχε αμηχανία για το άγνωστο αντικείμενο, παρέμειναν ψύχραιμοι και κάλεσε αμέσως το προσωπικό να γυρίσει στον πύργο. Το αντικείμενο είχε μεγάλες δέσμες από φως και δεν ακούστηκε όταν ήρθε και παρέμενε για λίγο στην άκρη του διαδρόμου. Το άγνωστο αντικείμενο έφυγε ξαφνικά χωρίς κανένα ίχνος.

http://www.ycwb.com
http://www.huforc.gr

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Μ. ΓΛΕΖΟΥ (video)

"ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ …. ΝΑ ΧΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …. ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ .. ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ." ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
O OMΠΑΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.




Ομιλία του Μαν. Γλέζου στην πλατεία της Αντιπάρου την Παρασκευή 22/10 παρουσία του αμήχανου υφυπουργού Π.Ρήγα.
Η συζήτηση για τον Καλλικράτη και ο Μαν.Γλέζος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην «κυβέρνηση» μειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στους ξένους.
Αντισυνταγματικός ο Καλλικράτης, κόβει 2,5δις απο την αυτοδιοίκηση.
"Ο λαός υποφέρει απο δουλοπρεπείς ανθρώπους που υποκλινονται μπροστά στους ξένους"


ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ …. ΝΑ ΧΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …. ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ .. ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Στο τέλος του βίντεο οι φράσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του facebook που απαγόρευσε τη διακινηση του
"ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ . Και ο Καλλικράτης έρχεται να συστηματοποιήσει αυτή την ενδοτική πολιτική , αυτή τη κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας , όπου σκεφτείτε τον ίδιο τον προϋπολογισμό του κράτους τώρα ,
ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ σε συνδυασμό λέει με τους Έλληνες………
Οι έλληνες θα τον παρουσιάσουνε . Στη Βουλή οι υπουργοί θα παρουσιάσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό που θα έχουνε ετοιμάσει οι ΞΕΝΟΙ!!.
ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ …. ΝΑ ΧΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …. ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ .. ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Τη κατάντια αυτή του Ελληνικού Λαού.
Που αγωνίστηκε , που έδωσε πρώτος το σύνθημα εναντίον των ξένων ,
που νίκησε πρώτος το φασισμό στην Ευρώπη ολόκληρη ,
ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ,
το λαό που λευτέρωσε την πατρίδα
να δω να υποφέρει ξανά από ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ και το λέω καθαρά ,
ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ .
Και αν υπάρχει αντίρρηση για το πώς θα βρίσκαμε τα λεφτά ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΔΩ να σας πω, πώς θα βρίσκαμε τα λεφτά χωρίς να είχαμε ανάγκη τους ξένους.
Σας ευχαριστώ."
Το λημέρι

Ο Μητσοτάκης έγινε ΠΑΣΟΚ



Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί!!! Ο Μητσοτάκης, ο εφιάλτης της δημοκρατίας, αυτός που έχει σημαδέψει με το όνομα του τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας να έχει μετατραπεί στον πιο ένθερμο υποστηρικτή της δωσίλογης κυβέρνησης του ΓΑΠ-Τσολάκογλου.

Ο άνθρωπος που έστειλε στα ειδικά δικαστήρια τον πατέρα του σημερινού κατά τύποις πρωθυπουργού, επιδιώκοντας την πολιτική του εξόντωση, σήμερα κάνει την αγιογραφία του Γιωργάκη!!!.

Η στάση του εφιάλτη της δημοκρατίας –κατά την έκφραση του Ανδρέα Παπανδρέου- εκτός από το να εμπνέει γελοιογράφους, ακόμα και φιλοκυβερνητικών φυλλάδων, δεν θα έπρεπε να προβληματίσει όσους εξακολουθούν να στηρίζουν την ραγιάδικη-δωσίλογη κυβέρνηση που έχουμε σήμερα;

Βαθύ Κόκκινο

ωρίμανσις !

yes...

Ο εορτασμός του 'Όχι στην εποχή του yes' ήταν πραγματικά η πιό αμήχανη επέτειος που θυμάμαι για άρχοντες και αρχόμενους,'νεοσυνένοχους' .Εκείνη η κακιά βροχή στο πρόσωπο του φανερά σε δύσκολη θέση Βενιζέλου, σαν να τον εκδικείται...Οι εθνικές ενδυμασίες ,λίγες -όλα ήταν λίγα-και εξορισμένες στο πλάνο,δεξιά άκρη...Πολύ ενοχή παντού.
Καιρός ήταν...


Πάλη για την εξουσία στη ΕΚΤ. Dominique Strauss-Kahn,ο Trichet που φεύγει ο επικεφαλής της Bundesbank ο Axel Weber
Όταν τελειώσει αυτό θα αντιμετωπιστεί και αυτό:
«Ή όλα ή τίποτε». Ετσι χαρακτήρισε χθες ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος στο Βερολίνο τη στάση που θα κρατήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας.«Ο μηχανισμός βοήθειαςπου στήσαμε ad hoc το 2010θα πάψει να ισχύει το 2013. Περαιτέρω παράτασή του αποκλείεται». tovima

zerohedge Trading olives and feta cheese for submarines is a losing proposition
...H υποστήριξη της Ελλάδας είχε νόημα για την Γερμανία, όσο η χώρα δαπανούσε τεράστια ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα, στηρίζοντας τη βιομηχανία οπλικών συστημάτων της Γερμανίας, αλλά πλέον έχει γίνει σαφές ότι η «κούρσα» των εξοπλισμών τελείωσε, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει βέβαιη χρεοκοπία –το χρέος θα φθάσει το 150% του ΑΕΠ, οι πληρωμές τόκων θα απορροφούν 7,5%-15% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα θα φεύγουν από τη χώρα, λόγω του τεράστιου εξωτερικού χρέους. Κάπως έτσι, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τελειώνει το… φέτα και ελιές για αγορές υποβρυχίων (όλως τυχαίως, η HDW αποφάσισε να εγκαταλείψει βιαστικά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά…).
Ζάχαρη

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ


Όταν ένας εργοδότης ζητάει από τους υπαλλήλους του να δεχθούν απολύσεις και περικοπές μισθών «για να σωθεί η επιχείρηση», σημαίνει ΠΑΝΤΑ ότι έχει αποφασίσει το κλείσιμό της. Ούτε καλή πράξη, ούτε ρίσκο, είναι ένας προληπτικός τρόπος διαχείρισης των κοινωνικών συγκρούσεων. Αυτός που πέφτει στην παγίδα και δέχεται τις «θυσίες», θα θυσιαστεί ο ίδιος.
ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ, τα κανάλια France Info και TF1 και η εφημερίδα Le Monde μας εξηγούν ότι θα πρέπει να δουλεύουμε πιο πολλά χρόνια «για να σώσουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα», αναγγέλλουν ότι το τέλος του είναι προγραμματισμένο. Συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, δημόσιες υπηρεσίες αποδυναμώνονται κάθε μέρα. Και πάντα οι ίδιοι βγαίνουν κερδισμένοι.
Αν πιστεύεις ότι το σχέδιο Fillon-Sarkozy ενάντια στις συντάξεις είναι ρεαλιστικό είναι σα να καταπίνεις όλα τα στοιχεία του αστικού ψέματος σε όλη την ιστορία και τον κόσμο:
Α) Ο μισθός (δηλαδή η εκμετάλλευση της εργασίας) υποτίθεται ότι είναι αξεπέραστη μοίρα που θα εξασφαλίσει την κυριαρχία του ανθρώπου επί της φύσης και την υπεροχή του στον μπαμπουίνο.
Β) Οι λεγόμενες «κοινωνικές κατακτήσεις», δηλαδή οι παραχωρήσεις που έχει κάνει η αστική τάξη στο αγωνιζόμενο προλεταριάτο στη διάρκεια της ιστορίας της πάλης των τάξεων θεωρούνται πρόσκαιρες, στιγμιαίες και επισφαλείς, όπως και η ίδια η ζωή, μας θύμιζαν τα αφεντικά. Όσο περισσότερες στην ιστορία της πάλης των τάξεων είναι αυτές οι κατακτήσεις, τόσο πιο εύκολα θα καταγγελθούν ως αρχαϊσμοί ασυμβίβαστοι με τις ανάγκες της μοντέρνας οικονομίας.
Γ) Η οικονομία υποτίθεται ότι είναι μια αντικειμενική επιστήμη που επιτρέπει να οργανώνεται ορθολογιστικά η αρμονική ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών και όχι η ιδεολογία του καπιταλισμού που εκμεταλλεύεται την εργασία και θέτει το σύνολο της ανθρώπινης ζωής υπό την κυριαρχία του εμπορίου και του κέρδους. Αν αποδεχτούμε τα παραπάνω παραμύθια, δεν θα είναι δυνατό να συζητήσουμε, παρά μόνο πάνω σε λεπτομέρειες του νόμου ενάντια στις συντάξεις, στην εξάρθρωση του εργασιακού κώδικα ή την επιστροφή του 100% σε μακροχρόνιες ασθένειες.
Υπομένουμε το καπιταλιστικό σύστημα, μαζί με τις κρίσεις τους. Δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε και τα ασήμαντα προβλήματα των διαχειριστών του. Πάντα από τις τσέπες μας έρχονται να κλέψουν για να καλύψουν τα χρέη τους στο παιχνίδι. Η λογική τους είναι πάντα αντίθετη προς τα συμφέροντά μας, είτε κλείνουν ένα νοσοκομείο, ένα ταχυδρομείο ή αυξάνουν τους φόρους με το πρόσχημα της «φορολογικής δικαιοσύνης». Στη φωλιά τους οι επιτήδειοι!
Η νομιμότητά μας χτίζεται στους αγώνες.
Η μόνη γλώσσα που τα αφεντικά καταλαβαίνουν: απεργίες, μπλόκα, σαμποτάζ.
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ... ...ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΙΔΙΚΟΙ, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ!
Σίβυλλα

Τράπεζες ΣΤΟΠ 7/12/2010

Stopbanque/Stoppt Die Banken am 07.12.2010

Στα $100 το βαρέλι προβλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Η ανάκαμψη του δολαρίου πήρε νέα δυναμική χθες από τις φήμες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδεχομένως να ρίξει λιγότερα δισεκατομμύρια νέο χρήμα στην αμερικανική οικονομία από αυτά τα οποία προσδοκούν οι αγορές. Ολες οι αγορές στον κόσμο, από τα νομίσματα έως τα εμπορεύματα, τις μετοχές και τα ομόλογα, θα άγονται και θα φέρονται ως την προσεχή Τετάρτη, όταν η Fed θα ξεκαθαρίσει το πόσο χρήμα θα ρίξει στην οικονομία. Σημειωτέον ότι το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3771 δολάρια και φρενάρισε η ισχυρή άνοδος της τιμής του πετρελαίου μετά το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ότι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed μέσω της αγοράς τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου δεν θα είναι τεράστιο, όπως ευρύτατα αναμένεται, αλλά «λίγες εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια». Ωστόσο οι αγορές αναμένουν από 500 δισ. δολάρια έως και 2 τρισ. δολάρια.

Επισημαίνεται ότι η πτώση του δολαρίου έχει ήδη βοηθήσει στην ανοδική τάση της τιμής του πετρελαίου. Ενας δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed- στην ουσία η κεντρική τράπεζα θα τυπώσει δολάρια για την αγορά κρατικών τίτλων- εκτιμάται ότι θα ωθήσει περαιτέρω ανοδικά τις τιμές του αργού, ανεξάρτητα από τα δεδομένα της προσφοράς και της ζήτησης. Ωστόσο η άνοδος αυτή θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της αγοράς αξιών από τη Fed. Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να έχει προεξοφληθεί η κίνηση της Fed. Αντίθετα μια σταθερή ανάκαμψη του δολαρίου θα καταστήσει ανέφικτο τον στόχο των bulls για πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Η Goldman Sachs, που είναι και ο μεγαλύτερος ντίλερ της Wall Street στα εμπορεύματα, εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι δεν φαίνεται τόσο απίθανη όσο ακούγεται. Αν οι προβλέψεις της Goldman είναι σωστές, τότε το πετρέλαιο θα έχει διασπάσει τα επίπεδα αυτά ως το τέλος του επόμενου έτους. Σημειωτέον ότι η πρόγνωση της Goldman έγινε όταν η τιμή του αργού διέσπασε την ακτίνα των 70-80 δολαρίων το βαρέλι, επίπεδα στα οποία διαπραγματευόταν το περισσότερο διάστημα εφέτος και δεν βασίζεται στις προσδοκίες στο τι θα κάνει το δολάριο. Η αμερικανική τράπεζα δικαιολογεί τις προβλέψεις της υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρότεροι των αναμενομένων ρυθμοί ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το τρέχον έτος θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου.

Το αργό θα απολαύσει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της ζήτησης στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, πιστεύει η Goldman Sachs. Μια διατηρήσιμη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα στηρίξει την κατανάλωση πετρελαίου τον επόμενο χρόνο, θα μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα του αργού και θα εξαναγκάσει το καρτέλ των παραγωγών πετρελαίου του ΟΡΕC να αυξήσει την παραγωγή, ισχυρίζεται η Goldman. Χθες όμως ο επικεφαλής αναλυτής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για το πετρέλαιο Εντουάρντο Λόπεζ, μιλώντας στη σύνοδο για το πετρέλαιο που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη προειδοποίησε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις ορισμένων τραπεζών για πολύ σφιχτά επίπεδα προσφοράς και ζήτησης. Επεσήμανε ωστόσο ότι, αν οι τιμές των εμπορευμάτων αυξηθούν περαιτέρω εξαιτίας της κίνησης της Fed, τότε θα πληγεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η πρόβλεψη για τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια δεν γίνεται πρώτη φορά, αλλά έχουν αρχίσει από τον περασμένο Απρίλιο όταν η τιμή του αργού έφθασε στα 87 δολάρια το βαρέλι. Τότε ωστόσο εκτιμήθηκε ως πρόωρη. Και άλλες τράπεζες επίσης προβλέπουν τώρα υψηλότερες τιμές, όπως η Βarclays Capital η οποία υποστηρίζει ότι οι «κίνδυνοι είναι υπέρ της ανοδικής τάσης». Ενώ ορισμένες, συμπεριλαμβανομένων της Deutsche Βank, της JΡ Μorgan και της Societe Generale, είναι περισσότερο διστακτικές στις προβλέψεις τους και πιστεύουν ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα ξεπεράσει τα 90 δολάρια το βαρέλι το 2011.

Επίσης, ένας από τους πρωταγωνιστές της αγοράς, το πετρελαϊκό καρτέλ του ΟΡΕC, πιστεύει ότι οι τιμές του αργού έχουν βρει επίπεδα σταθερότητας. Η Σαουδική Αραβία, ο de facto ηγέτης του καρτέλ, προσπαθεί να κρατήσει την τιμή του πετρελαίου γύρω στα 70-85 δολάρια. «Είναι μια ιδανική κατάσταση η τρέχουσα» δηλώνει ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλί Ναΐμι και προσθέτει: «Κανένας δεν διαμαρτύρεται. Οι καταναλωτές είναι ευτυχείς, οι παραγωγοί είναι ευτυχείς. Οι εταιρείες επενδύουν».

Το Βήμα
Σημ.axinosp:Μέχρι Δεκέμβρη η τιμή θα φτάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι, για μετά το 2011 άλλοι λένε λένε για 110, άλλοι για 200, πάντως η τιμή δεν θα ξαναπέσει στα 40 έως 60 δολάρια, φτηνό πετρέλαιο τέλος, φτηνά τρόφιμα τέλος, οικονομία της αγοράς τίτλοι τέλους!!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εκθετικά αυξανόμενες ηλιακές εκλάμψεις μπορεί να προκαλέσουν την συνείδησή μας να “πετάξει” έξω από το σώμα μας το 2012, ένα καταπληκτικό φαινόμενο

India Daily
18_9 _2005
Ματάφραση:axinosp

Η πολική αναστροφή του Ήλιου σε κύκλο ενός εκατομμύριου ετών , δημιουργεί τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις. Η Μαγνητόσφαιρα της Γη αντιστέκεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ηλιακός άνεμος, με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικής καταιγίδας είναι επιζήμιος με πολλούς τρόπους. Αλλά οι επιστήμονες αναρωτιούνται αν αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα γύρω στο 2012 όταν ο ηλιακός άνεμος θα κορυφωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα να βιώσουμε εξωσωματική εμπειρία το 2012. Θα εξαρτηθεί από την ένταση των ηλιακών καταιγίδων που θα αντιμετωπίζει η γη και κατά πόσο η Μαγνητόσφαιρα της γης μπορούν να μας προστατεύσει. Εάν η ηλιακή καταιγίδα είναι υπερβολική, τότε η συνείδηση μας, θα “πετάξει” έξω από το σώμα μας το 2012.

Μια ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα είναι ένα έντονο φαινόμενο όπου μια περιοχή του σύμπαντος δέχεται ένα πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτό είναι περίπου ανάλογο με μια καταιγίδα. Η κανονική βροχή δεν αποτελεί απειλή, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Σε μικρές ποσότητες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν προκαλούν σημαντική αναστάτωση στα ηλεκτρονικά συστήματα. Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν φορτισμένα σωματίδια (για παράδειγμα, καλώδια) και να αισθάνονται μια σημαντική δύναμη, να τα μετακινεί. Δεδομένου ότι τα καλώδια δεν είναι συνήθως ελεύθερα να κινηθούν, η ροή των ηλεκτρονίων μπορεί να γίνει εξαιρετικά διαταράξιμη. Αυτό μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για ευαίσθητα συστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται σε ευαίσθητους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς ευαίσθητους σε αυτές τις διαταραχές.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι της τάξης των 10 microtesla, που δεν προκαλεί σημαντικά προβλήματα στα υπάρχοντα συστήματα. Οι ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες βαθμολογούνται σε μεγέθη των millitesla έως ολόκληρων μονάδων μέτρησης tesla. Με τα καλώδια, τέτοια έντονα πεδία μπορούν να δημιουργηθούν μόνο, λόγω εγγύτητας του καλωδίου με ένα απίστευτο ποσό ρεύματος. Η εν λόγω εγγύτητα θα μπορούσε να επιτρέψει στα ηλεκτρόνια να κάνουν "άλμα" από το καλώδιο σε ό, τι ήταν γύρω από αυτό (όπως κάνουν στο μπουζί), και το ποσό του ρεύματος θα ήταν μοιραίο για τους ανθρώπους.

Είναι δυνατόν, ο έντονος ηλιακός άνεμος να μας αναγκάσει να αισθανθούμε εξωσωματικές εμπειρίες. Οι μορφές ζωής στο σύμπαν είναι αντικείμενα ενέργειας μηδενικού σημείου Ζero Point Energy Modules (ZPEM) και η φύση τους είναι ηλεκτρομαγνητική με συγκεκριμένες συχνότητες ταλάντωσης. Η ακραίες ηλιακές καταιγίδες από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει στις ZPEM μορφές πάνω στη γη το φαινόμενο να χάσουν την φυσική τους σύνδεση με το σώμα τους καθώς η φυσική τους συχνότητα ταλάντωσης, θα διαταραχθεί.

Στην περίπτωση αυτή θα βιώσουμε για ένα έτος περίπου κάτι καταπληκτικό με την εξωσωματική εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. Ο ηλιακός άνεμος μπορεί να μην είναι τόσο έντονος και η Μαγνητόσφαιρα της γης θα είναι σε θέση να μας προστατεύσει.

Εάν η συνείδησή μας “πετάξει” έξω από το σώμα μας το 2012 για προσωρινό χρονικό διάστημα λίγων χρόνων, όλα τα ανθρώπινα όντα θα ανησυχούν λιγότερο για τον υλικό κόσμο και θα επικεντρωθούν περισσότερο στις πνευματικές τους ανάγκες. Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να γίνει ένα πολύ ειρηνικό μέρος.

Σημ.axinosp:Σε προηγούμενη ανάρτηση μου είχε πέσει πολύ δυσπιστία στον αν θα γίνουμε "πυγολαμπίδες" , όπως είπε χαριτολογώντας ένας φίλος στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Φυσικά για να ισχύσουν τα όσα λέει το συγκεκριμένο βίντεο θα πρέπει ο Ήλιος να δημιουργήσει μια τεράστια ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα "τόσο δυνατή που θα μπορούσε όχι μόνο να σβήσει τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους, αλλά και να υπερφορτώσει τους μετασχηματιστές των επίγειων δικτύων διανομής ρεύματος, επιφέροντας «μπλακάουτ» σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη." αυτό όμως θα γίνει όπως μας λέει η ΝΑΣΑ στο άρθρο του Βήματος και μάλιστα το 2012!!
Η γνωστή για τις αποκρύψεις της ΝΑΣΑ όμως ανακάλεσε στην αρχή τις προβλέψεις της για Ηλιακές καταιγίδες το 2012 και μιλούσε στην αρχή για 2010 με 2011 , μετά άλλαξε τις προβλέψεις τις για μέσα Μαΐου του 2013, μακρυά από το περιβόητο 2012, για να ησυχάσει τις αντιδράσεις περί τέλους του κόσμου, που κάποιοι απατεώνες βγήκαν να παρουσιάσουν με βιβλία και διαλέξεις.
Τελικά επειδή "ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον" και τον Ιούνιο του 2010 όπως μας λέει το σχετικό βίντεο, πρέπει να προετοιμαστούμε για ενα μοναδικό Ηλιακό φαινόμενο("To Prepare For A Once In A Lifetime Solar Event")
οπου όπως λέει ο Dr Richard Fisher, head of NASA's Heliophysics Division "ξέρουμε ότι αυτή έρχεται(η ηλιακή καταιγίδα) αλλά δεν ξέρουμε πόσα άσχημα θα είναι",..."θα μπορούσε να χτυπήσει όλη τη χώρα θα μπορούσε να είναι περισσότερο από αυτό". ο συγκεκριμένος επιστήμονας παραδέχεται στο βίντεο αυτό πως η Αμερικάνικη Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το χάος που θα προκληθεί φυσικά, στέλνοντας τον Καπιταλισμό και τον σύγχρονο πολιτισμό του πλανήτη στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας.
Στη συνέχεια του βίντεο μας λένε ότι η Μαγνητόσφαιρα της γης στο ύψος του Ισημερινού έχει μια τεράστια τρύπα και ξέρετε τι σημαίνει αυτό με βάση το άρθρο της India Daily θα γίνουμε τελικά "πυγολαμπίδες".






Βάλε και την μυστήρια κατάρρευση της Θερμόσφαιρας που ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ στις 15 Ιουλίου 2010 τότε το κυδώνι έδεσε !!
Για να μην νομίζεται ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι παλιά και ότι κάτι έχει αλλάξει πάρτε και ένα σημερινό για να κάτσει καλά η κεραμίδα "Nasa warns solar flares from 'huge space storm' will cause devastation", μετάφραση, "Η Nasa προειδοποιεί ότι οι ηλιακές εκλάμψεις από την «τεράστια διαστημική θύελλα» θα προκαλέσουν καταστροφή" μας λέει σήμερα η Τelegraph, φυσικά το μπάζο που θα γίνει η γη μας το λένε ότι θα γίνει το 2013 , ποτέ , μακρυά τζιζ κακό από το δαιμονικό 2012.

Ε ρε πλάκα που έχει η ΝΑΣΑ. Χτές ο Βασίλης Αγγελόπουλος από το UCLA, κύριος ερευνητής της αποστολής THEMIS ξαναβρήκε δύο "χαμένα" διαστημικά οχήματα που η ΝΑΣΑ τα είχε εκτοξεύσει μαζί με άλλα τρία για να μετρήσουν τις γεωμαγνητικές καταιγίδες
η είδηση είναι εδώ

Το μεγαλείο του στρατιώτη εκείνου...

Αγαπημένοι μας φίλοι,
υπάρχει κάτι σε αυτή την ιστορία με το έπος του `40
που με συγκινεί ιδιαίτερα.
Αυτοί που πολέμησαν τότε...
και τους ακούς να διηγούνται
ξέρετε, στα παλιά ντοκουμέντα, στην τηλεόραση …

το περιγράφουν σαν κάτι φυσικό,
χωρίς έπαρση γι αυτό που έκαναν,
αλλά ως αυτονόητο

Αυτή η στάση, αυτό …
αυτό είναι το μεγαλείο
ούτε γογγυσμούς για τα κρυοπαγήματα, για τα κομμένα μέλη,
ούτε τίποτε

Ο παππούλης μου είχε κρυοπαγήματα, αλλά ποτέ δεν γόγγυσε, δεν διαμαρτυρήθηκε.
Σαν εύσημα τα είχε.

Όταν τα περιγράφουν
λες και περιγράφουν μια καθημερινή ημέρα
Αυτός είναι ο Έλληνας
γι’ αυτό νικούσε,
γι’ αυτό!

Αυτό είναι
ΝΙΚΗΣΕ
Ενώ οι Γερμανοί ήρθαν …
οι Έλληνες νίκησαν

Ήταν οι βίδες της αντίστασης που φύτρωσαν στα πόδια τους και έγιναν ακλόνητοι.

Λένε σε συζητήσεις σήμερα: άλλα τα χρόνια τότε, σήμερα, κανείς δεν νοιάζεται.
Αυτό λοιπόν, δεν μπορώ να το πιστέψω.
Επειδή σε όλες τις φάσεις της πιο μακρόχρονης ιστορίας στον κόσμο, οι Έλληνες πάντα το ίδιο έκαναν.
Πάντα,
Το ίδιο θα κάνουν και τώρα αν χρειαστεί
Σήμερα, κινδύνεψε, ένας πολίτης από χείμαρρο, από νερά που γέμισαν μια ρεματιά.
Πήγε η Πυροσβεστική μας, αλλά τι να πεις;
Η ΕΜΑΚ που διακρίθηκε σε όλη την γη, σαν η καλύτερη ομάδα διάσωσης,
σήμερα λειτούργησε σαν δημόσιος υπάλληλος.
Δυο πολίτες, μπροστά στα μάτια της Πυροσβεστικής, μπήκαν στον χείμαρρο και έσωσαν τον συνάνθρωπο.

Αυτός ο τσαμπουκάς μπροστά στον κίνδυνο, αυτή η αλληλεγγύη, αυτό δεν θα το βρείτε πουθενά.
Αυτή η μαγκιά, υπήρχε και θα υπάρχει πάντοτε στην Ελλαδίτσα μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους και πάντα Λεύτερα!
Το χαμομηλάκι

ΡΕ…!

Διάβασα ένα άρθρο του Ευτύχη Μπιτσάκη που μου προκάλεσε μεγάλη χαρά και μεγάλη θλίψη, απογοήτευση. Το άρθρο αυτό θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό μιας και δημοσιεύτηκε στον δρόμο της Αριστεράς και στην Αυγή το Σάββατο (16/10) και στην Εποχή και το Πριν (Κυριακή, 17/10). Αν δεν απατώμαι, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει! Το ίδιο κείμενο σε τέσσερις εφημερίδες! Και φυσικά αναρτήθηκε σε αρκετά μπλογκς της ιστορικής Αριστεράς. Μετά την προσεκτική ανάγνωση του κειμένου διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο η αναμβισβήτητη σημαντικότητα του κειμένου που ώθησε τις εφημερίδες της Αριστεράς να το δημοσιεύσουν – είναι και κάτι άλλο. Είναι το μήνυμα που στέλνει και που αποτυπώνεται τόσο στον τίτλο (παρ΄όλα όσα, αριστερά) όσο και προς το τέλος του κειμένου: παρ’ όλα όσα αρνητικά, ψήφο στην αριστερά! Ούτε αποχή, ούτε λευκό. Ο καθένας ας ψηφίσει όποιον θεωρεί περισσότερο συνεπή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της επιλογής του. Η ταυτόχρονη δημοσίευση αυτού του άρθρου δείχνει ότι η ιστορική Αριστερά τα έχει κάνει πάνω της! Φοβάται την αποχή και το λευκό. Και ο κ. Ευτύχης Μπιτσάκης, εργολάβος της ηθικής της ιστορικής Αριστεράς, κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να μας πείσει να ψηφίσουμε τους συνεπείς αριστερούς.Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσους και πόσες θα καταφέρει να πείσει. Θα γνωρίζει όμως ότι από το 1993 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των αριστερών που δεν πάει να φηφίσει αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Θα μπορέσει ο κ. Μπιτσάκης να ανακόψει αυτήν την τάση; Εάν θέλετε να διαβάσετε την άποψή μου, θα σας την παραθέσω απλά και με σαφήνεια: ΟΧΙ, κατηγορηματικότατα!

Μιας και το κείμενο είναι σημαντικό, μιας και μου προκάλεσε χαρά και θλίψη, νιώθω την υποχρέωση να σχολιάσω τα βασικά του σημεία, τι δηλαδή μου προκάλεσε χαρά και τι θλίψη.

Μου προκάλεσε μεγάλη χαρά η διαπίστωση του κ. Μπιτσάκη ότι η ιστορική Αριστερά θα σαρωθεί ενδεχομένως από κάποιο κύμα ενός νέου κινήματος διότι είναι νεκρά κατάλοιπα ενός ηρωικού και τραγικού παρελθόντος! Καλά κάνω λοιπόν και την αποκαλώ ‘νεκροζώντανη’;! Κύριε Μπιτσάκη, είστε φίλος της Ανωτάτης Σχολής Κακών Τεχνών; Ελάτε να διδάξετε, γνωρίζετε τόσα πολλά, θα θέλαμε να μάθουμε κι άλλα από σας.

Κι όμως! Ούτε φίλος της Κακιάς Σχολής είσαστε, ούτε θα έρθετε να διδάξετε. Οι διαγνώσεις μας είναι κοινές αλλά από εκεί και πέρα οι σκοποί μας αποκλίνουν. Ο κ. Μπιτσάκης πιστεύει πως η Αριστερά μπορεί να αλλάξει, δηλαδή μπορεί να κάνει διάλογο, να δράσει από κοινού, να συντάξει ένα κοινό πρόγραμμα, να ενωθεί. Ρωτάει: θα μπορέσει (η ελληνική αριστερά) να υπερβεί τη σημερινή της μιζέρια; Και απαντά έμμεσα πως θα μπορέσει: Το γιατί και το πως θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Τώρα: παρ’ όλα όσα αρνητικά, ψήφο στην αριστερά. Ούτε αποχή, ούτε λευκό. Δηλαδή: ας ψηφίσουμε τώρα αριστερά και μετά τις εκλογές θα συζητήσουμε ποια είναι η αιτία της μιζέριας και πως θα την υπερβούμε. Καλά, τόσα χρόνια γιατί δεν το κάνατε αυτό; Και θα το κάνετε μετά τις εκλογές! Για ρίξε μια ματιά στη γωνία, Κύριε Μπιτσάκη, ερχόμαστε; Εάν εσείς συζητήσετε τα αίτια και το τρόπο υπέρβασης της μιζέριας της Αριστεράς, εγώ θα κατέβω στην πλατεία Συντάγματος να με φτύσετε ένας ένας, μία μία. Γιατί είμαι τόσο σίγουρος; Είμαι διότι όταν λέτε ‘συζητήσουμε’, εννοείεται θα αποκλείσετε όλους όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας. Δεν θα συζητήσουμε όλοι και όλες, όχι, εσείς θα συζητήσετε, καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλά αμειβόμενα στελέχη της Αριστεράς, αριστεροί ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού και άλλοι πολλοί. Οι ανένταχτοι, οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές, οι εργάτες οι εργάτριες θα αποκλειστούν δια ροπάλου! Επαναλαμβάνω για όσους και όσες νομίζουν ότι διάβασαν λάθος: δια ροπάλου.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στη διάγνωση κι ας εστιάσουμε την προσοχή μας στο πως έχει διατυπωθεί. Να τι γράφει ακριβώς ο κ. Μπιτσάκης: Μετά τις εκλογές: Αν θέλουμε να μην μείνουμε νεκρά κατάλοιπα ενός ηρωικού και τραγικού παρελθόντος, τα οποία θα σαρώσει ενδεχομένως κάποιο κύμα ενός νέου κινήματος, ας σκεφτούμε: (Η φράση μετά τις εκλογές αναφέρεται δυο φορές, είναι σημαντική και γι’ αυτό την υπογραμμίζω: θα ψηφίσουμε τώρα αριστερά και όλα τα άλλα θα τα κάνουμε μετά τις εκλογές. Προς το παρόν, ανακωχή!). Η άποψη αυτή είναι συγκλονιστική: είμαστε νεκρά κατάλοιπα – υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνουμε τέτοια – αν παραμείνουμε τέτοια ένα μελλοντικό κίνημα θα μας σαρώσει - δεν θέλουμε να μας σαρώσει – πρέπει να αλλάξουμε – εάν αλλάξουμε το κύμα του επερχόμενου κινήματος δεν θα μας σαρώσει – θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε – θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Τι κάνει ο κ. Μπιτσάκης; Χρησιμοποιεί την διάγνωση του σαρώματος των απολιθωμάτων από ένα νέο κίνημα ως απειλή, ως φόβητρο για να πιέσει την ιστορική αριστερά να συζητήσει για να υπερβεί την μιζέρια και την αποσύνθεση. Ελπίζει ότι η κατάσταση αλλάζει. Πρόκειται περί ελπίδας, περί προσδοκίας. Αυτή την ελπίδα μπορούμε να την προσεγγίσουμε, να την αναλύσουμε επιστημονικά, κ. Μπιτσάκη; Το ρωτάω αυτό διότι μέμφεσαι την αριστερά επειδή δεν μπόρεσε να διατυπώσει μια επιστημονικά επεξεργασμένη θεμελίωση επεξεργασία μιας στρατηγικής ανασυγκρότησης, ελπίζεις όμως ότι ένας δημόσιος διάλογος ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες της αριστεράς ενδεχομένως θα κατέληγε σε μια κοινή, επιστημονικά θεμελειωμένη πρόταση διεξόδου. Ποια επιστήμη ή ποιες επιστήμες επικαλείσαι; Την κριτική της πολιτικής Οικονομίας; Τη πολιτική φιλοσοφία; Την κοινωνιολογία; Ελπίζεις αλλά αυτό το ενδεχομένως μου δίνει πολλή χαρά. Θεωρείς ότι πιθανόν να μην καταλήξει ο διάλογος σε μια κοινή πρόταση διεξόδου ή ίσως και να μην γίνει ποτέ.

Χαίρομαι που κάποιος από την αριστερά παραδέχεται ότι η αριστερά είναι νεκρά κατάλοιπα ενός ηρωικού και τραγικού παρελθόντος τα οποία θα σαρώσει ενδεχομένως κάποιο κύμα ενός νέου κινήματος. Θλίβομαι και απογοητεύομαι στο δια ταύτα. Η διάγνωση χρησιμοποιείται ως μπάμπουλας για να ανακόψει την αποχή των αριστερών φηφοφόρων. Θλίβομαι διότι ο κ. Μπιτσάκης ελπίζει ότι η αριστερά θα αλλάξει και δεν δεν θα σαρωθεί από το νέο κίνημα. Και θλίβομαι για τις προτάσεις που διατυπώνονται στο άρθρο: να επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της αντίστασης, να συζητήσει για τα αίτια της μιζέριας και τον τρόπο υπέρβασης της , να επιχειρήσει να αναζητήσει μέσα από τη δράση και τη θεωρητική συζήτηση την αλήθεια της αντικειμενικής πραγματικότητας. Με λίγα λόγια: πρώτα θα συζητήσουμε, θα αναζητήσουμε τα αίτια της μιζέριας, θα αναζητήσουμε την αλήθεια που αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, θα συντάξουμε επιστημονικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση, θα συμφωνήσουμε (ενδεχομένως) και μετά θα ενωθούμε και μετά θα ανακόψουμε την επίθεση του Κυρίου καπιταλιστή.

Τι λέτε, Κύριε Μπιτσάκη, μέχρι το 2287 (μ. Χ.) θα έχει υπάρξει συμφωνία και ενότητα; Ενδεχομένως, ναι! Ενδεχομένως, όχι! Έχετε σκεφτεί μήπως μπορούμε να κόψουμε δρόμο μέσα στο χρόνο; Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό και σαφές; Γιατί να μην αντιστρέψουμε την διαδικασία και πρώτα να ενωθούμε, άρα και να δράσουμε, και μετά να συζητήσουμε; Και πάνω σε ποια βάση να ενωθούμε; Εάν ο σκοπός μας είναι ο ίδιος (μια άλλη κοινωνία που είναι εφικτή, σοσιαλιστική, κομμουνιστική), γιατί να μην ενωθούμε ταυτίζοντας τα λόγια με τα έργα, εκλαμβάνοντας το σκοπό ως σημείο εκκίνησης; Γιατί να μην ενωθούμε και η ενότητά μας να είναι η πρόταση για την κοινωνικική οργάνωση που επιδιώκουμε; Να ασκήσουμε την ισότητα και την ελευθερία, τον κομμουνισμό δηλαδή, εδώ και τώρα, ως οργάνωση της Αριστεράς. Να αυτοδιαλυθούμε και να οργανωθούμε από την αρχή ως μια ομοσπονδία αυτόνομων και ελεύθερα συνεργαζόμενων ομάδων πάσης φύσης (πολιτικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές, εκδοτικές, κλπ).

Θα μπορέσει η αριστερά να κάνει αυτό το άλμα προς το μέλλον; ΟΧΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ! Γιατί είσαι τόσο κατηγορηματικός και βέβαιος; Είμαι διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, οι Κύριοι της ιστορικής Αριστεράς θα χάσουν πολλά, πάρα πολλά. Θα χάσουν πλούτο, ισχύ και φήμη. Δεν θα παίρνουν αποφάσεις αυτοί, όπως σήμερα, αλλά τα ίδια τα μέλη κάθε ομάδας. Δεν θα γίνονται βουλευτές για δέκα και είκοσι χρόνια αλλά για λίγους μήνες και μόνο μια φορά. Είπαμε, θα ασκήσουμε την ελευθερία και την ισότητα! Όλα αυτά, οι Κύριοι της ιστορικής Αριστεράς τα ακούν και τους σηκώνεται η τρίχα από τη φρίκη. Φρίκη! Εφιάλτης! Το φάντασμα του κομμουνισμού ίπταται πάνω από τα κεφάλια τους!

Χαίρομαι που ολοένα και περισσότεροι στην αριστερά διαγιγνώσκουν ότι η αριστερά είναι νεκρά κατάλοιπα ενός ηρωικού και τραγικού παρελθόντος. Κατά συνέπεια, ο κατ’ εξοχήν εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της ιστορικής αριστεράς και του νέου κινήματος αλλάζει τροπή. Ο συσχετισμός ισχύος μεταξύ των δύο Αριστερών, της ιστορικής κι αυτής του μέλλοντος, αλλάζει υπέρ της δεύτερης και οι Κύριοι της πρώτης αρχίσουν να το ψιλοψυλλιάζονται! Θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα μάτια σας, να θάβετε ο ένας τον άλλον, να φυλλορροείτε. Ολοένα και πιο πολλοί θα σας εγκαταλείπουν. Προχωρείτε προς το κενό, θα σας ανοίξουμε το δρόμο.

Και όταν φτάσετε κοντά στο γκρεμό, θα φάτε μια κλοτσιά που θα είναι όλη δική σας.Εσείς θα κρατήσετε την Ηθική, εμείς την Ισχύ.

Ο κ. Μπιτσάκης καλεί τους αριστερούς να συζητήσουν για να ενωθούν και να υπερβούν τη μιζέρια αλλά μετα τις εκλογές, αφού πρώτα ψηφίσουν αριστερά. Η τελευταία πρότασή του: Εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές.

Και ο γκρεμός εδώ θα είναι μετά τις εκλογές, δεν θα πάει πουθενά. Κι εμείς, εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές! Όσο για την Κυριακή των εκλογών, εάν δεν βρέχει, θα πάμε με τα παιδιά στο βουνό ή στη θάλασσα. Εάν βρέχει, θα βρούμε καλή παρέα σε κάποιο ουζερί.

Εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές.

Εσμεράλδα η Αμεσοδημοκράτισσα
Αντισώματα
Σημ.axinosp:
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Αναταραχή για πρόωρες εκλογές-άλμα σπρεντ

Έντονο προβληματισμό στο εξωτερικό πυροδοτούν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με τους φόβους να εστιάζονται σε πιθανό εκτροχιασμό του Προγράμματος Σταθερότητας.

Στις 7 Δεκεμβρίου ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία και τα συνδικάτα.

Δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, και ειδικότερα της Wall Street Journal, σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το ανήσυχο εκλογικό σώμα, το οποίο αναμένεται να δείξει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα λιτότητας.

«Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο του spread στα δεκαετή ομόλογα, οι τιμές των οποίων υποχώρησαν έως τις 650 μονάδες στις 15/10, από τις 1.000 μονάδες προ τριμήνου, για να ενισχυθούν στις 801 μονάδες βάσης, έναντι των γερμανικών.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, με το ρευστό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, ενόψει περιφερειακών εκλογών, αλλά και με το γεγονός ότι η ΕΚΤ, εδώ και δύο εβδομάδες, έχει αναστείλει το πρόγραμμα παρέμβασης της στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Όπως και να έχει οι αναλυτές επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι οι αγορές και οι οικονομίες επιζητούν σταθερές κυβερνήσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούσε εποικοδομητικά μια ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, αντίθετοι με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ, αφού το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι μία εκλογική διαδικασία που θα εκτροχιάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Nooz
Σημ.axinosp:7 Δεκέμβρη έρχεται ο Αρχιπαλιόπουστας Στρός να μοιράσει ρόλους και καθήκοντα στο πολιτικό φεουδαρχικό μας σύστημα, ελπίζω από τα βάθη της ψυχής μου, να τον έχουν προλάβει οι εξελίξεις και να είναι δυσάρεστες γι' αυτόν και το γαμημένο σόι του!!

Aπάντηση στους προβόπουλους στα “γαλλικά”. Action StopBanque. BankRun. BankCrash. Στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι Γάλλοι είναι ευέλικτος λαός.
Έξυπνοι και ταχείς.
Όταν διαπιστώνουν πως οι διαδηλώσεις μπροστά στη βουλή δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλάζουν τρόπο διεκδίκησης.
Οι Γάλλοι ταυτόχρονα, αλλά όχι μόνο αυτοί, γνωρίζουν, ότι ο ένας μετά τον άλλο οι λαοί, έχουν υποχρεωθεί να αιμοδοτούν τις τράπεζες, κοινώς δουλεύουν για να μπορούν μετά οι διάφοροι προβόπουλοι των εκατομμυρίων ευρώ ετήσιων απολαβών, να διατυπώνουν εξωφρενικές και απάνθρωπες απαιτήσεις που όλως τυχαίως στοχοποιούν τις αδύναμες, μη παραγωγικές [όρα άχρηστες] ομάδες του πληθυσμού και την κρατική τηλεόραση, πάλι όλως τυχαίως, που όμως, παρά τα αμαρτήματά της, όταν θέλει είναι η μόνη όαση απέναντι στην ξεφτίλα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Οι Γάλλοι λοιπόν δεν διαδηλώνουν άλλο.
Το επιχειρούν διαφορετικά.
Στις 7 Δεκεμβρίου οι καταθέτες στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη καλούνται σε ταυτόχρονη και μαζική απόσυρση των χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και στο κλείσιμο των λογαριασμών τους.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται “StopBanque!”
Initiative Citoyenne Spontanee
Retrait massif d’ argent et fermeture des comptes en banque!
Στην ιστοσελίδα της StopBanque Action στο Facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=101996426533405 αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί 7000 άτομα, τα οποία στις 7 Δεκεμβρίου 2010 προτίθενται να αποσύρουν τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η γαλλική ιδέα “ξάπλωσε”… και στην Ιταλία, της οποίας το υπερώριμο χρέος ορέγεται το ΔΝΤ εδώ και καιρό.
Η ιταλική ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας “StopBanque!”
Rivoluzione! il 7/12 andiamo tutti insieme a ritirare i nostri soldi!”
στο Facebook αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και αυτή τη στιγμή αριθμεί 1500 άτομα, ενώ στη λίστα αναμονής έχουν γραφτεί 48.000. H ιστοσελίδα εδώ: http://www.facebook.com/event.php?eid=165061130188137

Οι “πλουσιότεροι” Γερμανοί είναι καλά ντρεσαρισμένοι μετά τον πόλεμο και προς το παρόν επαναπαύονται, απομυζώντας εμάς.
Η δική τους πρωτοβουλία StopBanque λέγεται “ΒankCrash”
Bankencrash selbstgemacht, Jetzt kommen die Bürger!” http://www.stopbanque.blogsport.de/2010/10/26/stopbanque/#more-2 http://stopbanque.blogspot.com/

____________________________________________________________________

Εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο είναι η διερεύνηση του BankGate στις ΗΠΑ, ή άλλως 4Closure Fraud (η Απάτη των Κατασχέσεων), που αφορά 4.5 εκ. δανειολήπτες στεγαστικών, και η οποία αποκάλυψε τις απατηλές και δόλιες πρακτικές που εφαρμόζουν όλες οι μεγάλες τράπεζες της Αμερικής για να κατάσχουν κατοικίες. Το 4Closure Fraud ερευνάται εντατικά από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. Αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό 5% των υποθέσεων δανείων βρέθηκε ότι συνήφθησαν πρόχειρα, με σκόπιμα πλημμελή επεξεργασία των εγγράφων, η οποία δίνει στις τράπεζες τη δυνατότητα να κατάσχουν σπίτια βασιζόμενες σε ηθελημένες αβλεψίες των δικογράφων, όπως αναγραφή άλλων ημερομηνιών στα έγγραφα, απόκρυψη των συμβολαίων κυριότητας κ.α. γνωστά δικολαβικά τερτίπια.
Αεροφωτογραφίες κατασχεμένων πόλεων από το Huffington Post:


Αποτέλεσμα: οι κατασχέσεις κατοικιών παγώνουν διαδοχικά και κυκλικά σε όλες τις Πολιτείες, γιατί η δικαιοσύνη έχει ερευνήσει ένα ελάχιστο μόνο ποσοστό των υποθέσεων:
C-Span Videos: Secret Moneymasters Takeover of US, Foreclosure Gate, Great American Stickup by the Banksters, biggest fraud in the history of the capital markets, συγκεντρωτικά οι ιστοσελίδες για το 4ClosureGate εδώ: http://groups.google.com/group/total_truth_sciences/browse_thread/thread/a5c2ee736622bf3b

____________________________________________________________________

Στην Ελλάδα: Οι Έλληνες, είμαστε καμένοι και “καμένοι”, από το Δεκέμβρη του 08 και τους 4 νεκρούς στην τράπεζα, έτσι νομίζω πως ακόμα ψάχνουμε τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντίδρασης στους banksters.
Ή μήπως ούτε καν αυτό;

Αύριο είναι η Επέτειος του ΟΧΙ ΜΑΣ.


Αλλενάκι
Σημ.axinosp:Επιτέλους μια είδηση από την Ευρώπη που μου έφτιαξε το κέφι, να μου ζήσεις Αλλενάκι!!
Από σήμερα να το κάνουμε καμπάνια σε Blog και FaceBook και να δηλώσουμε και εμείς σαν Έλληνες Συμμετοχή.
Θυμηθείτε που με μόνο 100 μπλογκερς το Καλοκαίρι στην Ελλάδα που έκανε Θέμα ανάληψης των καταθέσεων την 1 Ιουνίου η Κυβέρνηση για μια βδομάδα έτρεχε και δεν έφτανε με τις δηλώσεις της υπέρ του Θωρακισμένου (τα αρχίδια μου) Τραπεζικού Ελληνικού Συστήματος.

Ο κεντρικός... ψαλιδοχέρης


Προτάσεις-σοκ για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου καθώς «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φόρων» διατυπώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γ. Προβόπουλος στην ενδιάμεση έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο διοικητής της ΤτΕ ζητεί το κλείσιμο των ΚΑΠΗ, την κατάργηση των εκδρομών και των καλοκαιρινών διακοπών που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ και ο ΟΓΑ και τη συνολική επανεξέταση των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών από απομακρυσμέ- να χωριά στο σχολείο τους. Παράλληλα «καρφώνει» τη γαλάζια διακυβέρνηση για το «κόλπο» των πελατειακών διορισμών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

«Εχουν δρομολογηθεί τολμηρές μεταρρυθμίσειςοι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ότι η χώρα θα τα καταφέρει» ανέφερε χθες οκ. Προβόπουλος κατά την παράδοση της «Ενδιάμεσης Εκθεσης Νομισματικής Πολιτικής» στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Στην έκθεση προβλέπεται ότι η ανεργία θα υπερβεί το 2010 το 12%, η ύφεση θα είναι 4%, ενώ οι μέσες πραγματικές αποδοχές θα μειωθούν κατά 8% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 17% στο Δημόσιο.

Προτάσσει τη «ριζική ανασυγκρότηση του κράτους» ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του Προγράμματος Σταθεροποίησης της οικονομίας και ζητεί τη σημαντική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Προβόπουλος διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για άγριο «μαχαίρι» στις δαπάνες καθώς εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων».

Η περικοπή δαπανών στο Δημόσιο θα επιτευχθεί, σύμφωνα με την έκθεση, με τη συγχώνευση ή και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, από το «ψαλίδι» στην Υγεία και στην Παιδεία, τη συρρίκνωση των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους αλλά και τον δραστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Προβόπουλος ζητεί την άμεση κατάργηση των ρυθμίσεων που δίνουν τη δυνατότητα πρόσληψης στο Δημόσιο για τους εργαζομένους επί δύο έτη σε γραφεία βουλευτών. Υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί η απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων σε γραφεία κομμάτων.

Για τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας σημειώνει ότι απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων (περίπου 190.000) και ζητεί πλήρη επανεξέταση των προσλήψεων. Σημειώνει ότι οι λειτουργικές δαπάνες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι πολύ υψηλές και εκτιμά ότι «θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για τη συγκράτησή τους», ενώ προσθέτει ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ιδρυμάτων.

Στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης δαπανών γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο κονδύλι των 280 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2010 για τη μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένα χωριά στο γυμνάσιο ή στο λύκειο όπου μαθητεύουν. Ο κ. Προβόπουλος εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες «έχουν υπερβεί κάθε λογικό όριο» και ότι απαιτείται τροποποίηση του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών που έχει λάβει «χαρακτήρα επιδότησης των υπεραστικών λεωφορείων».

Στο πλαίσιο των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι «η λειτουργία των ΚΑΠΗ (με χρήματα των δήμωντα οποία παίρνουν από το κράτος) δεν έχει κανένα νόημα» και προτείνει να διατεθούν τα χρήματα για την αύξηση των συντάξεων. Ζητεί επίσης να διακοπούν «τα προγράμματα των εκδρομών των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό», καθώς επίσης και «οι επταήμερες καλοκαιρινές διακοπές με κάλυψη όλου του κόστους από τους δήμους». Εντύπωση προκαλεί επίσης η πρόταση να καταργηθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί (απασχολούν εκατοντάδες δημοσιογράφους) στους υπερχρεωμένους δήμους.

Για την επίτευξη της δημοσιονομικής αυτοτέλειας των δήμων προτείνεται να καταργηθούν οι μεταβιβαστικές πληρωμές από τον προϋπολογισμό αλλά να δοθούν στους δήμους τα έσοδα από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Προβόπουλος συνιστά επίσης να συγχωνευθούν σε ένα ή δύο τα κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ψηφιακή ΕΡΤ, Βουλή), με μικρότερο αριθμό εργαζομένων, που θα λειτουργούν κατά το πρότυπο των ιδιωτικών σταθμών: θα καλύπτουν, δηλαδή, άνω του 70% του κόστους λειτουργίας από διαφημίσεις. Το έσοδο που εισπράττεται για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προτείνεται να διατεθεί για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί» ότι ο ΟΓΑ παρέχει τετραήμερη κρουαζιέρα στους ασφαλισμένους του σε μια περίοδο περικοπής των συντάξεων και ζητεί επίσης την αναστολή των δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς επί πέντε έτη.

Το Βήμα
Σημ.axinosp: Ελπίζω ο Χειμώνας που πλησιάζει, να σε βρεί Ελλάδα, τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά κύριε έπαρχε της Wall Street

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιμένει στις εκλογές ο Πρωθυπουργός

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δέκα ημέρες πριν τις τοπικές εκλογές και δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διακαναλική συνέντευξη, από την οποία προειδοποίησε με πρόωρες εθνικές κάλπες, εάν το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου είναι αρνητικό για την κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε στενούς του συνεργάτες, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε τη στρατηγική της πόλωσης, που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει δεινή ήττα των υποψηφίων του στις περιφερειακές εκλογές και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ακολουθεί πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας και για αφανή συμφέροντα, που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση. Και επανέλαβε με νόημα ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής: «Τι ζητάει εβδομάδες τώρα από τις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ; Να σταματήσει η σταθερή μας πορεία προς τα εμπρός, η πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας, η πορεία των μεγάλων αλλαγών. Να εξυπηρετηθούν και αφανή συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα. Έτσι ήθελε να ερμηνεύσει το όποιο αποτέλεσμα. Ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας. Αυτό το κατάλαβαν καλά πλέον οι πολίτες. Πιστεύω ότι δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που, αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας, λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα, αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας. Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».......

Πρώτο Θέμα

Σημ.axinosp:Οποιος δεν κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ παραδίδει και αυτό την Κυβέρνηση, αφού τα έκανε πιο σκατά σαν την προηγούμενη, βάζοντας μας δέσμιους στο ΔΝΤ για να αποφύγουμε και καλά την χρεοκοπία, που αυτό είναι αποκλειστικά υπεύθυνο, με τις πράξεις του Μαλάκα Αρχηγού του.
Τέλος εποχής λοιπόν και για το ΠΑΣΟΚ που φεύγει ντροπιασμένο από την πολιτική σκηνή μέσα σε γιούχα και μούντζες από την κόσμο που έκανε την βλακεία, ένα χρόνο πριν να εμπιστευθεί για ακόμα μια φορά ένα Παπανδρέου παπατζή που όπως και οι προηγούμενοι της οικογενείας του έδεσαν χειροπόδαρα οικονομικά την Ελλάδα μέσα από προδοτικές συμφωνίες με τους διεθνείς Ραντιέρηδες και φτάνοντας την Ελλάδα στα όρια της ένδειας και του εξευτελισμού, ας προσέχαμε!!

Γιατί ως γνωστόν τον Έλληνα τον πιάνεις μαλάκα στο κόμμα , στην ομάδα και στην θρησκεία , εδώ όπως καταλάβατε σαν χώρα έχουμε κάνει Τζακ ποτ της ΜΑΛΑΚΙΑΣ !!

Next president of the Greece mister Samaras θα ανακοινώσει σε λίγο ο Αμερικάνος Πρέσβης στους εδώ φεουδάρχςς και καναλάρχες , ο Παπανδρέου έκανε καλά την δουλειά που του αναθέσαμε, εξασφάλισε για την Αμερική καλά κέρδη στις Τράπεζες της Wall Street, good job, nice boy Giorgos, sorry Jeffrey!!