Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αιγύπτιος αρχαιολόγος παραδέχεται ότι οι πυραμίδες περιέχουν εξωγήινη τεχνολογία

Με μία σοκαριστική δήλωση ο επικεφαλής του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Καΐρου, Δρ Al Shaheen είπε σε ακροατήριο πως θα μπορούσε να υπάρχει αλήθεια στη θεωρία, ότι οι εξωγήινοι βοήθησαν τους αρχαίους Αιγύπτιους να χτίσουν την αρχαιότερη από τις πυραμίδες, την Πυραμίδα της Γκίζας
Σε περισσότερες ερωτήσεις από τον Marek Novak ενός αντιπροσώπου από την Πολωνία για το κατά πόσον η πυραμίδα μπορεί να περιέχει εξωγήινη τεχνολογία ή ακόμα και ένα ΑΤΙΑ μέσα στη δομή της, ο Δρ Shaheen, ήταν ασαφής και απάντησε «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω αυτό, αλλά υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα που "δεν είναι αυτού του κόσμου”.
Οι εκπρόσωποι στη διάσκεψη για την αρχαία αιγυπτιακή αρχιτεκτονική έμειναν συγκλονισμένοι, ωστόσο ο Δρ Shaheen αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις σχετικές του δηλώσεις για ΑΤΙΑ ή εξωγήινους.
ALL NEWS WEB

Σε αίτηµα...

... για τη διάσωση της χρεοκοπηµένης τράπεζας Ρεκαµιέ, που ο ιδιοκτήτης της είχε συνδεθεί µε ωραιοτάτη κυρία 30 χρόνια νεώτερή του (φωτ.), ο Ναπολέων είχε απαντήσει ως εξής: «∆εν είµαι εγώ ο εραστής της Μαντάµ Ρεκαµιέ. Και δεν πρόκειται να βοηθήσω µια τράπεζα που µας κοστίζει 600.000 φράγκα τον χρόνο». Οπως λέει ο οικονοµολόγος Πολ Κρούγκµαν, οι τραπεζίτες πρέπει να αντιµετωπίσουν το Βατερλώ τους. Αλλωστε δεν ήµασταν εµείς εκείνοι που πλαγιάζαµε µε τη Μαντάµ Ρεκαµιέ.
Τα Νέα

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η απάντηση μας στην ΝΑΣΑ που έκλεισε την Ιστοσελίδα του SOHO



Τα Γιγαντιαία ΑΤΙΑ που βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από τον Ήλιο με την τεχνική της Ηλιακής Εξάλειψης γίνονται ορατά με μία απλή βιντεοκάμερα και γράφουμε την ΝΑΣΑ εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Ο πανικός της ΝΑΣΑ είναι εμφανής, κλείνοντας την ιστοσελίδα του τηλεσκόπιον SOHO.
Βλέπετε υπάρχει πρόβλημα από δω και εμπρός, στο πως θα πείσει η ΝΑΣΑ τους Αμερικάνους φορολογούμενους στο να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια, για την ανεύρεση τάχα μου εξωγήινων πολιτισμών,όταν οι εξωγήινοι είναι εδώ και μάλιστα τα απίστευτα τεράστια διαστημόπλοια τους είναι ορατά πλέον με μία απλή βιντεοκάμερα, όπως βλέπετε στο πιο πάνω βίντεο!
Η μόνη επιλογή που έχει από εδώ και εμπρός η Αμερικάνικη Κυβέρνηση αλλά και η ΝΑΣΑ είναι, να παραδεχθεί δημόσια για την ύπαρξη των ΑΤΙΑ, ένα μυστικό που κράτησε καλά για 60 και βάλε χρόνια.
Να σταματήσει εδώ και τώρα η Αμερικάνικη Κυβέρνηση, την προσπάθεια απροσανατολισμού με τις νυχτερινές προβολές ολογραμμάτων, αλλά και την παρουσίαση των εξωγήινων σαν εχθρικών, να αρχίσει άμεσα διαπραγματεύσεις και συνεργασία με τους εξωγήινους, για την σωτηρία του πλανήτη πριν να είναι αργά και μιλάω για τις Ηλιακές καταιγίδες του 2012 με 2013 λόγω της εισόδου του Ηλιακού μας συστήματος σε ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό νέφος με καταστροφικές συνέπειες στην πορεία του έως τώρα πολιτισμού του πλανήτη μας.
DISCLOSURE NOW!!!

Η ΝΑΣΑ έκλεισε το τηλεσκόπιο SOHO για το κοινό!!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Blackwell & Briggs: Διαρροή, διαφήμιση ή συγκάλυψη;



Υποτίθεται ότι είναι ένα «ψεύτικο» βίντεο που γυρίστηκε για κάποιους αδιευκρίνιστους, διαφημιστικούς σκοπούς. Παρουσιάζει μια εταιρεία «παρακολούθησης και ασφάλειας», η οποία προτείνει -και επιδεικνύει- τρομακτικές μεθόδους παρακολούθησης των πολιτών, σε πολιτικούς του βρετανικού κοινοβουλίου.

Λέγεται ότι διέρρευσε στο διαδίκτυο από το γνωστό pirate bay.

Σχεδόν άμεσα μετά τη «διαρροή», δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα της εταιρείας Blackwell & Briggs και μια οργάνωση -ολίγον τι γελοία- η «Συνωμοσία για το Καλό» (Conspiracy for Good), η οποία υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να πολεμήσει την B&B.

Πρόκειται λοιπόν για μια πραγματική διαρροή; Ή είναι ένα περίπλοκη «viral» καμπάνια που διαφημίζει… τι; Τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ; (Σε κάποιο σημείο ο παρουσιαστής -υπεύθυνος της εταιρείας;- δείχνει ένα τηλέφωνο Νόκια, αλλά σε άλλα σημεία φαίνονται και άλλες μάρκες, κάτι που δύσκολα θα δεχόταν η Νόκια σε ένα βίντεο που τη διαφημίζει.)

Τι άλλο θα μπορούσε να διαφημίζει άραγε αυτό το βίντεο; Πραγματικά δεν ξέρω.

Το βίντεο, δεν ακολουθεί -κατά τη γνώμη μου- καμιά από τις γνωστές μεθόδους «viral advertising». Αν είναι κάτι τέτοιο, απορώ γιατί μοιάζει τόσο σοβαρό και γιατί ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα για την παραγωγή του. Είναι δυσκολονόητο για τον πολύ κόσμο, και πρέπει να πονηρευτείς αρκετά για να καταλάβεις ότι μιλάει για κάτι παράνομο. Και, σε τελική ανάλυση, πόσους ενδιαφέρουν τα θέματα που θίγει;…

Μήπως τελικά διαφημίζει την Conspiracy for Good;
Αν είναι έτσι, τότε γιατί αυτό το βίντεο είναι τόσο σοβαρό, ενώ η CfG μοιάζει τόσο χαζοχαρούμενη στα βίντεο που ακολούθησαν, και τα οποία υποτίθεται έφτιαξε ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς Heroes; Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς; Ποιος θα ήθελε να γίνει μέλος αυτής της χαζής συνωμοσίας; «Εγώ πάντως δεν είμαι μέλος» είναι η ατάκα της. Βλακείες!
Μήπως η CfG είναι συγκάλυψη και θόλωμα των υδάτων;

Προσωπικά, νομίζω ότι το βίντεο αυτό, το οποίο ολοφάνερα έχει γυριστεί με υψηλό budget, διαφημίζει μια εταιρεία που , αν μη τι άλλο, ξέρει να σκορπά …παραπληροφόρηση και να θολώνει τα νερά. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άλλο σχέδιο έχει.

Αν εγώ πάντως ήμουν πολιτικός και ήθελα να καλύψω βρωμοδουλειές, θα διάλεγα σίγουρα την Blackwell & Briggs να αναλάβει το έργο μου.

Απορώ λοιπόν: Μήπως τελικά, όλο αυτό το μυστήριο, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια πολύ πονηρή διαφήμιση μιας εταιρείας που μπορεί να κάνει όλα αυτά τα παράνομα και τα ύποπτα, και ταυτόχρονα να τα καλύπτει με παραπληροφόρηση;

Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γνώσης του χειρισμού των media, από το να φτιάξεις μια διαφήμιση για τον εαυτό σου, από την οποία να μη μπορεί κανείς να αποφασίσει αν η εταιρεία που διαφημίζεις, η δική σου εταιρεία, είναι ή όχι, αληθινή;

Θυμάμαι ότι για χρόνια μας έλεγαν ότι η λέσχη Bilderberg, η Area 51, το πείραμα MK Ultra, η λέσχη Scull and Bones, όλα αυτά ότι ήταν φαντασίες και ανύπαρκτα. Μετά όμως αποδείχτηκε ότι είναι υπαρκτά.
Στη συνέχεια προσπάθησαν να τα γελοιοποιήσουν, ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με αυτά είναι τρελοί. Όμως αποδείχτηκε ότι δεν είναι έτσι.
Τώρα, που δεν μπορούν να αρνηθούν ότι τα προηγούμενα είναι υπαρκτά, προσπαθούν απλά να τα μειώσουν, να τα απομυθοποιήσουν. «Έλα βρε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλώς οι πιο ισχυροί πλουτοκράτες και αρχηγοί του κόσμου μαζεύονται να παίξουν κανένα χαρτάκι, και τυχαίνει απλώς -μόνο μια σύμπτωση είναι- κάθε νέος πολιτικός που καλείται να παρευρεθεί εκεί, να γίνεται λίγο αργότερα αρχηγός κράτους. Μόνο μια σύμπτωση, μην πιστεύεις ότι τρέχει κάτι παραπάνω…»

Δεν ξέρω αν η Blackwell & Briggs είναι κάτι ανάλογο ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διαπιστώνω ότι άθελα ή ηθελημένα, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρει κανείς την όποια αλήθεια στον κόσμο μας. Όλα καλύπτονται κάτω από τόνους ασάφειας, μυθοπλασίας, απάτης, συγκάλυψης, διαφήμισης και δυσφήμισης…

Καταστάσεις σαν την παραπάνω, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, αν δεν συμβεί κάποια κοσμοϊστορική θετική αλλαγή, οδεύουμε σε έναν νέο, παγκόσμιο, ηλεκτρονικό Μεσαίωνα, ο οποίο θα χρησιμοποιεί όλες τις μοντέρνες τεχνοκρατικές τεχνικές για να μας δεσμεύει σε έναν νέου τύπου, ψηφιακό σκοταδισμό….
antidogma.gr

νίψον ανομήματα..

Ο Ναός που περιστρέφεται και ο Ναός που δονείται.

Το Ιερό του Απόλλωνα στην Ηλεία, αλλά και ο Δελφικός Ναός κρύβουν σύμφωνα με τους ερευνητές, κάποια αναπάντεχα μυστικά.

Οι αρχαίοι Ελληνικοί Ναοί δεν ήταν τυχαία αρχιτεκτονήματα. Σίγουρα, δεν κατασκευάστηκαν μόνο για να στεγάσουν τη αρχαία λατρεία, αλλά και για να αποτυπώσουν την αρμονία του Σύμπαντος. Μέσα τους είναι εγγεγραμμένη η βαθιά γνώση που συνδέει τη Γη με τον Ουράνιο θόλο, τον άνθρωπο με το Άπειρο. Ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Ηλείας κρατά επίσης, κάποια αναπάντεχα μυστικά βαθιά κρυμμένα. Κυριολεκτικά βαθιά στα θεμέλια του. Αυτά που οι κλασσικά σκεπτόμενοι επιστήμονες χαρακτήρισαν "σαθρά" δίχως να καταλάβουν το "μυστικό" που κρύβεται εκεί.

Οι πρώτες περίεργες ενδείξεις προέκυψαν από σχετική έρευνα του αρχαιολόγου Cooper, ο οποίος το 1972 έκανε κάποιες τομές στα θεμέλια του Ναού. Αυτό που ανακάλυψε είναι πως ολόκληρο το οικοδόμημα στηρίζεται πάνω σε μία ασυνήθιστη υπόγεια βάση. Στην ανατολική πλευρά του του Ναού υπάρχει σε βάθος δύο μέτρων, ένα στρώμα προσεκτικά λαξευμένου βράχου, με κλίση προς το Νότο. Πρόκειται για ένα κεκλιμένο επίπεδο, δηλαδή. Στη νότια πλευρά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί ο Ναός "κάθεται" πάνω σε φερτά υλικά, σε αναρρίμματα και συγκεκριμένα σε ένα στρώμα από κιτρινωπό πηλώδες χώμα και βότσαλα θαλάσσης. Το αποτέλεσμα; Ολόκληρος ο Ναός "γλιστράει" και περιστρέφεται αργά γύρω από έναν κατακόρυφο άξονα στην Νοτιοανατολική γωνία του. Για να διευκολυνθεί αυτή η περιστροφή και να αποσβένονται οι κραδασμοί, ολόκληρη η βάση του Ναού είναι κατασκευασμένη από αλλεπάλληλα στρώματα πλακών που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικούς συνδετήρες γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μόλυβδος, όπως έγραψε το περιοδικό Τηλέραμα.

Παρόμοιες συνδέσεις έχουν παρατηρηθεί και στο δάπεδο του Ναού της Προναίας Αθηνάς στους Δελφούς, στο μυστηριώδες κτίσμα που είναι γνωστό με το όνομα "θόλος". Γιατί όμως,να έχει κατασκευαστεί έτσι ο Ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο συμβάν, αλλά ούτε και κατασκευαστική αβλεψία. Κατά την άποψη του Γυμνασιάρχη-Μαθηματικού Στέλιου Πετράκη, ο Ναός γλιστράει και περιστρέφεται, όπως διαπιστώνουν οι αρχαιολόγοι, όχι τυχαία, αλλά σκόπιμα. Πρόκειται για ένα προσεκτικά προμελετημένο επίτευγμα των αρχαίων κατασκευαστών του. Η ιδιότυπη βάση του Ναού κατασκευάστηκε αφού προηγουμένως υπολογίστηκαν πολύ προσεκτικά το βάρος του και η γωνία στροφής του, έτσι ώστε μέσα σε ένα χρόνο "μετακινείται" κατά 50 πρώτα και 2 δεύτερα της μοίρας. Εδώ είναι που αρχίζουν οι εντυπωσιακές θεωρίες, γιατί τα 50΄ και 2΄΄ της μοίρας είναι ετήσιας μετάπτωσης των Ισημεριών!

Το αποτέλεσμα είναι η "ολίσθηση" προς τα πίσω του Βόρειου Πόλου του Ουρανού. Αυτή τη μεταβολή την είχαν υπολογίσει ακριβώς οι αρχαίοι κατασκευαστές του Ναού και γι'αυτόν το λόγο είχαν διαμορφώσει έτσι τα θεμέλια του, ώστε να μπορεί να περιστρέφεται και να παρακολουθεί στο πέρασμα των αιώνων τη μετάπτωση των Ισημεριών. Αυτή την άποψη την υποστηρίζει ένθερμα ο Στέλιος Πετράκης, ο οποίος έχει υποβάλει και σχετική μελέτη στη Μαθηματική Εταιρεία Πατρών. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς και αστρονομικούς υπολογισμούς του, λοιπόν, ολόκληρος ο Ναός περιστρέφεται συμπεριφερόμενος σαν μια "συσκευή" παρατήρησης του Ουράνιου θόλου και συντονισμού της με το Βορρά, τον Πολικό Αστέρα.

Την εποχή που χτίστηκε ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ο Πολικός Αστέρας ήταν ο Α΄ του Αστερισμού του Δράκοντα. Στο διάστημα των χιλιετιών που κύλησαν και λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών, που αναφέραμε, τη θέση του Πολικού Αστέρα κατέλαβε ο Α΄ της Μικρής Άρκτου.


Ερείπια από κολώνες στο γύρω χώρο


"Σκέφτηκα" αναφέρει ο Στέλιος Πετράκης "πως αν η θεωρία μου για τη λειτουργία του Ναού και ως συσκευής παρατήρησης του Ουράνιου θόλου είναι σωστή τότε θα έπρεπε να έχουμε ακόμα και σήμερα τις αποδείξεις για την εναρμόνιση του με την ουράνια γεωμετρία. Ο άξονας του, όπως διαγράφεται από τον προσανατολισμό του και από τις πλάκες του δαπέδου, είναι στραμμένος προς τον Ουράνιο Βορρά. Πριν από 2.400 χρόνια έδειχνε τον Α΄ του Δράκοντα. Σήμερα θα έπρεπε να "δείχνει" τον Α΄ της Μικρής Άρκτου" Και έτσι είναι. "Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το φαινόμενο, στις 2 Αυγούστου του 1972", αναφέρει ο Στέλιος Πετράκης και εξηγεί: "Περίμενα υπομονετικά να νυχτώσει, έχοντας σταθεί πίσω από τον κυκλικό βωμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του Ναού. Όταν τα αστέρια εμφανίστηκαν είδα πως προεκτείνοντας νοερά τις δύο βόρειες μεσαίες κολόνες προς τον ουρανό συναντούσα ανάμεσά τους, στο κέντρο ακριβώς, τον Ισημερινό Πολικό Αστέρα, τον Α΄ της Μικράς Άρκτου"

Γενική άποψη του Ναού από τα Δυτικά

Για πολλούς συντηρητικά σκεπτόμενους, ενδεχόμενα σαν και αυτό της τεχνητής ολίσθησης του Ναού είναι απίστευτα, ωστόσο οι μαθηματικοί και αστρονομικοί υπολογισμοί τα αποδεικνύουν υπενθυμίζοντας μας πως καμιά φορά ο πολύς ορθολογισμός ή και η επιστημονική αλαζονεία μπορεί να αποκλείσουν εκδοχές που, ενώ δείχνουν απίστευτες, είναι ίσως οι πραγματικές.

Τ.ΠΙΤΣΟΥΛΗ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΛΕΡΑΜΑ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ :

"ΕΡΕΥΝΩ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ"

Ο συγγραφέας παρουσιάζει μία θεωρία για τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνος και προκαλεί για την επιβεβαίωσή της.

Ο Κύριος Στυλιανός Πετράκης υποστηρίζει πως ο Ναός κατασκευάστηκε κατά τέτοιον τρόπο διαμορφώθηκε-λαξεύτηκε σε κεκλιμένο βράχο, όπου τοποθετήθηκαν από τους αρχαίους τεχνίτες του, ένα στρώμα αργίλου, ένα στρώμα με βότσαλα θαλάσσης, ούτως ώστε να τεθεί η βάση του Ναού επάνω από αυτή την διαστρωμάτωση. Ώστε να περιστρέφεται περί του άξονά του και να ακολουθεί την μετάπτωση των Ισημεριών (δηλαδή έχει μία ολίσθηση 50' και 2'' της μοίρας).

Γράφει λοιπόν ο Κύριος Πετράκης :

«...Θα ήθελα να διατυπώσω τη γνώμη μου για τη σκοπιμότητα και τη λειτουργική του ναού του Επικουρείου Απόλλωνα, που βρίσκεται κοντά στην Ανδρίτσαινα στην Αρκαδία. Τότε το 1972 πήγα να μελετήσω τον προσανατολισμό, του άξονα του Ναού. Επειδή δεν κρατούσα πυξίδα, όπως ξανάγραψα, έμεινα και βγήκαν τα άστρα. Προέκτεινα τον άξονα του Nαoύ όπως παριστάνεται από τις ορθογώνιες πλάκες του ανώμαλου τώρα δαπέδου προς τον ουρανό και συνάντησα τον σημερινό πολικό αστέρα το α της Μικρής 'Άρκτου. Είχε λοιπόν ένα θαυμάσιο προσανατολισμό από νότο προς Βορρά. 'Όμως παρατήρησα, ότι ο Ναός έχει υποστεί μεγάλη φθορά, καθιζήσεις στο δάπεδο και στα νότια σκαλοπάτια, οι κίονες έχουν φύγει από την κατακόρυφο και μάλιστα ένας στην Νοτιοανατολική γωνία έχει σπάσει σαν να είχε πάθει μια στρέψη από μετατόπιση ή από μια ολίσθηση προς Νότο ολόκληρου του Ναού. Δεν μπορούσα να εξηγήσω τη μεγάλη αυτή κατασκευαστική φθορά του Ναού.

Το εσωτερικό του ναού. Πίνακας του Cockerrel R. A. 1788 - 1863

Εκεί στο Ναό συνάντησα τον κ. Πρίγκουρη, διευθυντή τότε της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και του είπα το σκοπό μου και τι βρήκα πάνω στον Ναό και τις παρατηρήσεις μου. Του έδωσα συνάντηση για το βράδυ και μου είπε. Εδώ και τέσσερα χρόνια κάποιος Αμερικανός αρχαιολόγος ο Κούπερ κάνει πηγάδια γύρω στα θεμέλια του ναού για να δει την στερεότητα των, για να τον αναστηλώσει κάποιο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Βρήκε, μου είπε, ότι τα θεμέλια στην ανατολική πλευρά κάθονται, σε βάθος δύο περίπου μέτρων, πάνω σε επίπεδο λαξευμένου βράχου.

Συνάντησε τούνελ στα θεμέλια, βότσαλα θαλασσινά, και όπως γράφει κ. Θάνος Παπαθανόπουλος στο τεύχος 29 Δεκεμβρίου 1988 του περιοδικού. «Αρχαιολογία» στα θεμέλια υπάρχει ένα στρώμα από κιτρινοκόκκινο πηλώδες χώμα σε όλη την έκταση.

Στη νότια πλευρά ο Κούπερ βρήκε ότι ο ναός έχει φύγει από τη θέση του και κάθεται πάνω σε αναρρίμματα, μπάζα. Το σχέδιο της αναστήλωσης εγκαταλείφθηκε. Παρουσιάστηκε λοιπόν σε μένα ένα δύσκολο πρόβλημα. Πώς έφυγε ο ναός από τα θεμέλιά του και όμως ο άξονάς του να δείχνει τον βορρά, ο ναός είναι έτοιμος ύστερα από μερικές εκατοντάδες χρόνια να σωριαστεί καθώς βρίσκεται στην πλαγιά του υψώματος προς δυσμάς σε ένα βάραθρο. Διάβασα πολλά για το ναό, αλλά σύγχρονα πλούτιζα τις γνώσεις μου γύρω από την άγνωστη για μας σοφία των κατασκευαστών των αρχαίων ναών και μνημείων όπως έγραψα σε προηγούμενο κεφάλαιο.

Μου είπε πάλι ο κ. Πρίγκουρης, όταν βρισκόμαστε πάνω στο ναό, ότι δεξιά του Ναού, βλέποντας προς Βορράν και σε μια ψηλότερη κορυφή της οροσειράς υπάρχει ένας άλλος ναός που και κείνος έχει τον άξονά του προς Βορρά. Οι σύγχρονοι μελετητές και οι αρχαιολόγοι λένε ότι ο ναός έχει υποστεί αυτή τη φθορά από τους σεισμούς και τις λεηλασίες από τους διάφορους αρχαιοκάπηλους. Όμως όλα αυτά δεν δικαιολογούν την περίεργη μετατόπιση και στρέψη του Ναού και τις καθιζήσεις στο δάπεδο.

Αλλά ας έλθουμε τώρα στην αστρονομία. 'Έχουμε βρει πάλι από τους αρχαίους ότι ο Πολικός Αστέρας, δηλαδή το σημείο του Ουρανού που συναντά η προέκταση του άξονα της γης, στην εποχή των πυραμίδων ήταν ένας άλλος αστέρας. 'Ήταν το Α του αστερισμού του Δράκοντα. Παραδεχόμαστε, και είναι σωστό, ότι ένεκα της μετάπτωσης των Ισημεριών ο Βόρειος Πόλος του Ουρανού που μπορεί να μην είναι πάνω σε αστέρα μετακινείται και σε διάστημα 26.000 ετών διαγράφει ένα μικρό κύκλο με κέντρο τον πόλο της εκλειπτικής. Πόλος της εκλειπτικής είναι ένα σταθερό σημείο του Ουρανού που βρίσκεται αν φέρουμε τη κάθετο από τον 'Ήλιο προς την εκλειπτική. Την περίοδο των 26.000 ετών την έλεγαν οι αρχαίοι Πλατωνική περίοδο. Δεν διάβασα όμως ακόμη κάτι σχετικό με τις αστρονομικές εργασίες του Πλάτωνα και των μαθητών του. 'Όποιος τις γνωρίζει μπορεί να μου γράψει.

Η μετάπτωση των Ισημεριών κατά 50,2 δεύτερα λεπτά της μοίρας κάθε χρόνο προξενεί την συστολή του χρόνου και τη μετατόπιση των ζωδίων ανάμεσα στους αστερισμούς. Δηλαδή το ζώδιο του Κριού μπήκε στον αστερισμό των Ιχθύων.

Ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα σε παλαιά φωτογραφία.

Εμείς σήμερα παραδεχόμαστε ότι ο 'Ίππαρχος ο Ρόδιος, δηλαδή από το νησί Ρόδο το 200 π.Χ. ανακάλυψε τη μετάπτωση των Ισημεριών. Αν όμως μελετήσουμε τους Ορφικούς ύμνους και ιδιαίτερα τον ύμνο του Απόλλωνα και τον Πλάτωνα θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι πολύ παλαιότερα οι αρχαίοι εγνώριζαν το φαινόμενο και μας το αποτύπωσαν στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα. Δηλαδή έκαναν δύο Ναούς που να βρίσκονται στον ίδιο μεσημβρινό. Ο ένας είναι ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Ηλείας και ο άλλος είναι πολύ ψηλότερα στην κορυφή του βουνού Κωτυλίου που τον είχαν σαν πιλότο, σαν αφετηρία. Οι άξονες και των δύο Ναών είχαν προσανατολισμό προς Βορρά. Την χρονολογία της κατασκευής των ο γήινος μεσημβρινός, όπως και σε κάθε χρονολογία, είχε σαν προέκταση στον Ουρανό τον Ουράνιο Μεσημβρινό. Αλλά όμως με το πέρασμα των αιώνων, ο μεν γήινος Μεσημβρινός παραμένει ο ίδιος, δηλαδή ο προσανατολισμός προς Βορράν των κιόνων του Ερεχθείου και των κάθετων κιόνων του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα κλπ. δηλ. δεν αλλάζει, ενώ ο Ουράνιος Μεσημβρινός επειδή μεταβάλλεται ο Βόρειος Πόλος του ουρανού αλλάζει προς τα αριστερά κάθε έτος 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας. 'Έτσι πήγε από το Ά του αστερισμού του Δράκοντα στο Ά του αστερισμού της Μικρής 'Άρκτου.

Πώς τώρα θα καταδείξουμε πάνω στην επιφάνεια της γης και πώς θα κάνουμε μια κατασκευή για να το μετρήσουμε; Απλούστατα, να βάλουμε ολόκληρο το Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα να στρέφεται περί ένα κατακόρυφο υπόγειο άξονα στη Νοτιοανατολική γωνία του και να ολισθαίνει πάνω σε μια κλίνη που να έχει κλίση προς Νότο. Να υπολογίσουμε με ακρίβεια το βάρος του Ναού ώστε η γωνία στροφής κάθε έτος να είναι ίση με τη μετάπτωση των Ισημεριών.

Και τα δύο αυτά θέματα τα έλυσαν οι σοφοί κατασκευαστές του Ναού. Διάλεξαν λοιπόν οι ιερείς του Απόλλωνα στον ορεινό όγκο στις Βάσσες ένα πέτρωμα από σχιστόλιθο που να έχει κλίση προς Νότο και στην πλαγιά του κοντά στην κορυφογραμμή, αφού ισοπέδωσαν με ελαφρά κλίση το πέτρωμα, έβαλαν τα υλικά για την ολίσθηση και εκεί πάνω τοποθέτησαν πολλές πλάκες και σε πολλές στρώσεις. Οι μεγάλες πέτρινες πλάκες και οι στρώσεις συνδέονται μεταξύ των με ανοξείδωτους σιδερένιους συνδετήρες. Στο άνοιγμα που άφηνε στο σίδερο έχυναν μόλυβδο για να κρατά τους κραδασμούς. Αυτό το σίδερο και το μολύβι ήταν η αιτία να πάθει ο Ναός μεγάλες καταστροφές από τους βεβήλους. Τέτοιες συνδέσεις βλέπουμε στο δάπεδο του Ναού της Προναίας Αθηνάς στο θόλο όπως τον λέμε στους Δελφούς στα σκαλοπάτια του Θησείου και αλλού.

Ο Ναός είναι Δωρικός, αν και συνδυάζει στοιχεία και του Ιωνικού και του Κορινθιακού ρυθμού

Έκαμαν λοιπόν μια κλίνη, ένα στρώμα που θα περιστρεφόταν γύρω από ένα πέτρινο κατακόρυφο άξονα που θα ήταν βαθιά χωμένος στο πέτρωμα και θα βρισκόταν στην Νοτιοανατολική γωνία των θεμελίων. Εκεί επάνω σε όλο αυτό το κατασκεύασμα έβαλαν τις 36 κολόνες του Ναού με τη στέγη του αν είχε. Ο Ναός θα είχε οπτική επαφή με τον άλλο Ναό που βρίσκεται δεξιά βλέποντας προς Βορράν στην κορυφή του Κωτυλίου και θα βρισκόταν και οι δύο στον ίδιο Μεσημβρινό. Με άλλα λόγια η πυξίδα από το Ναό του Απόλλωνα με σκόπευση προς τον άλλο ναό πιλότο - σημαδούρα θα έδειχνε μηδέν. Ευχάριστο και πολύ ικανοποιητικό για ένα ερευνητή είναι να στέκεται στην Δυτική πόρτα ενός αναστηλωμένου από τους Ενετούς ιερού κορυφής των Μινωϊτών και να παίρνει τη σκόπευση προς το παραθυράκι της κόγχης του ιερού και να βρίσκει ακριβώς 90 μοίρες. Είναι το εκκλησάκι του εορτάζοντος και σήμερα ναού του Αη-Γιάννη στα 'Άπτερα Χανίων.

Κάτοψη του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα, Βάσσες.

Ο άξονας του Ναού, όπως διαγράφεται από τις πλάκες του δαπέδου ήταν προσανατολισμένος προς Βορράν. Μα και σήμερα μετά από 2.500 χρόνια πάλι βλέπει το Βορρά έστω και να στρέφεται. Υπολογίζω ότι αν μετρήσουμε τη γωνία του άξονα του Ναού και της διεύθυνσης προς τον Ναό του Κωτυλίου θα βρούμε 33 μοίρες. 'Όλα αυτά τα πράγματα τα έγραψα και τα παράστησα με σχήματα και στην επιτροπή αναστήλωσης του Ναού και στη Μαθηματική Εταιρεία Πατρών, αλλά τiποτε. Η μελέτη και η προώθηση της αρχαίας σοφίας δεν είναι έργο μόνο των Αρχαιολόγων και Αρχιτεκτόνων, δεν είναι μόνο η μελέτη του κάλλους και της αρμονίας αλλά και η βαθιά σκοπιμότητα και λειτουργική. Γι' αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο πλήθος ειδικών επιστημόνων που να έχουν προσαρμοστεί στη σοφία των αρχαίων.

Παρακαλώ τους φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών να αφήσουν για μια μέρα τις καφετέριες και τις ντισκοτέκ και αφού διαβάσουν καλά το κεφάλαιο αυτό να πάνε έστω και με τους καθηγητές των πάνω στο Ναό να μελετήσουν να μάθουν και να με επαληθεύσουν. 'Έχουν λέει, ερευνητικές ομάδες. Ναι, να ερευνούμε κάτι σωστά. Κάτι που να ανταποκρίνεται στα πράγματα....»

Το κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Στυλιανού Μ. Πετράκη

Περισσότερες εικόνες απο το ναό.
www.freehellenes.org



Σημ.axinosp:Ζητούνται γεναίοι για το ξεσκέπασμα του Ναού μας !!

Eξερράγη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης επάνω σε αστυνομικό!

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξερράγη στην ζώνη του, χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν μέλος της διμοιρίας των Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα, στις 4 τα ξημερώματα. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σημ.axinosp:Σημειώσατε Χ !!

Θερμότερο έτος στη σύγχρονη Ιστορία το 2010

BBC

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σύμφωνα με τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το τρέχον έτος θα είναι το θερμότερο ή, στην «καλύτερη περίπτωση», το δεύτερο θερμότερο που έχει ποτέ καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία.

Μέχρι στιγμής, οι μετρήσεις της NASA πράγματι δείχνουν ότι το 2010 είναι η θερμότερη χρονιά από τότε που άρχισαν να τηρούνται μετεωρολογικές μετρήσεις, ενώ η βρετανική μετεωρολογία, που χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς διαφορετικό σύστημα μέτρησης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι η δεύτερη θερμότερη. Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές από το 1998, που ήταν και η θερμότερη χρονιά έως σήμερα, κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αφύσικες συνθήκες

Ωστόσο, το 1998, οι θερμοκρασίες είχαν καταρρίψει κάθε ρεκόρ εν μέρει και λόγω της ισχυρής επίδρασης του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Φέτος, το Ελ Νίνιο ήταν πολύ πιο αδύναμο και εξισορροπήθηκε εν μέρει από τα ψυχρά ρεύματα του φαινομένου Λα Νίνια. Εξ ου και επιστήμονες ανέμεναν ότι η χρονιά που διανύουμε θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να ήταν ψυχρότερη από τις προηγούμενες. Οι συνθήκες, όμως, σύμφωνα πάντα με τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τους περισσότερους επιστήμονες, κάθε άλλο παρά «φυσιολογικές» είναι.

Τα στελέχη της εκτιμούν πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η υπερκατανάλωση ενέργειας και η μόλυνση, εκτοξεύουν τη θερμοκρασία του πλανήτη μας. «Είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι η υπερθέρμανση είναι ανθρωπογενές φαινόμενο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η Βίκι Πόουπ, επικεφαλής του περιβαλλοντικού τμήματος της υπηρεσίας. Εξάλλου, η περασμένη δεκαετία ήταν μεσοσταθμικά η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ από τους επιστήμονες. Υπάρχει βέβαια και μια μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, η οποία αμφισβητεί το κατά πόσον οι αλλαγές στο κλίμα οφείλονται στον άνθρωπο. Παρατηρούν μάλιστα ότι ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας έχει σχεδόν μηδενιστεί τα τελευταία χρόνια.

Η Πόουπ παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει επιβράδυνση του φαινομένου της υπερθέρμανσης, αλλά θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην επίδραση πρόσκαιρων φυσικών φαινομένων και όχι στο ότι ο άνθρωπος δεν επηρεάζει το κλίμα. Ανάμεσα στους παράγοντες που κατατάσσει σε αυτήν την κατηγορία είναι η περιοδική μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας, η μικρή μείωση της εξάτμισης των θαλάσσιων υδάτων και η αύξηση των εκπομπών συσκευών αεροζόλ στην Ασία. Αλλωστε, λόγω μεθοδολογικών δυσκολιών, η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική δεν μετριέται επαρκώς, ώστε να προσμετρηθεί με ακρίβεια στον γενικό μέσο όρο. Γι’ αυτούς τους λόγους, η Πόουπ προβλέπει ότι το φαινόμενο της υπερθέρμανσης θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια: «Μακροπρόθεσμα, ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κινείται στους 0,16 βαθμούς Κελσίου.

Την τελευταία δεκαετία, μειώθηκε στους 0,05 με 0,13. Ομως, υπάρχουν πρόσκαιροι παράγοντες που επηρέασαν αυτούς τους ρυθμούς. Εξάλλου, μεγάλο μέρος της επιπλέον θερμότητας μπορεί να διοχετεύεται στα βάθη των ωκεανών, όπου δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει», καταλήγει.

Καθημερινή
Σημ.axinosp:Κορίτσια μην κουράζεστε, που δεν μπορείτε να εξηγήσετε την αύξηση θερμοκρασίας του πλανήτη, εκεί είναι η απάντηση, και έρχεται το πολύ σε 2 χρονάκια, μετά.............

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Black Friday

Θαυμάστε την αποβλάκωση του Καπιταλισμού !!



Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους!!

Το μεγαλύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο εκτόξευσε η αμερικανική Αεροπορία

Πυραυλικός φορέας Delta 4 εκτοξεύτηκε την Κυριακή από το διαστημικό κέντρο του Cape Canaveral μεταφέροντας στο διάστημα ένα κατασκοπευτικό δορυφόρο σε μια αποστολή που έχει το χαρακτήρα της προτεραιότητας.

Ο φορέας της United Launch Alliance (μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Lockheed Martin και της Boeing που αναλαμβάνει εκτοξεύσεις τόσο εμπορικές όσο και για την Αεροπορία- εκτοξεύτηκε στις 5:58 το πρωί τοπική ώρα για να χαθεί μετά από 30 δευτερόλεπτα όταν πέρασε ένα στρώμα νεφών. Επειδή ο δορυφόρος που μετέφερε ο πυραυλικός φορέας έχει το χαρακτήρα του απόρρητου η υπεύθυνη εταιρεία για την εκτόξευσή του σταμάτησε το σχολιασμό της εκτόξευσης για εφτά λεπτά μετά την εκτόξευση.

Το φορτίο το οποίο κωδικοποιήθηκε ως NROL-32 πιστεύεται πως είναι ένας δορυφόρος ηλεκτρονικής παρακολούθησης με μια μεγάλη κεραία που αναπτύχθηκε όταν τέθηκε σε τροχιά. Το Σεπτέμβριο σε ομιλία του προς στελέχη της αμερικανικής Αεροπορίας ο διευθυντής του γραφείου εθνικής αναγνώρισης NRO (National Reconnaissance Office) Bruce Carlson είχε δηλώσει πως ο Delta 4 θα μετέφερε ένα από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του κόσμου σύντομα σε τροχιά. Ο δορυφόρος πρόκειται να παρακολουθεί στρατιωτικές και πολιτικές επικοινωνίες. Η κεραία έχει άνοιγμα 328 πόδια (σχεδόν 110 μέτρα) και πιθανότατα πρόκειται να ενταχθεί στο δίκτυο Echelοn για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών NSA.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ …

Α. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Στον καπιταλισμό η κίνηση του χρήματος και η εκμετάλλευση των συναλλαγματικών ισορροπιών ενταγμένη στην λογική του κέρδους κατέχει μία ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή και κορυφαία θέση. Η εκμετάλλευση των κεφαλαίων είναι βασική, κεντρική αρχή του…..
καπιταλισμού. Στην επικράτηση και λειτουργία του καπιταλισμού οι «συναλλαγματικές ισορροπίες» αποτέλεσαν και αποτελούν ένα πραγματικό πεδίο πολέμου, αφού μυθώδη χρηματικά ποσά αλλάζουν καθημερινά αξίες και χώρες ολόκληρες δέχονται συναλλαγματικές «επιθέσεις», απαξιώνονται ή ενισχύουν την θέση τους.


Μετά το “new deal” η κίνηση του χρήματος εντάθηκε. Καθώς εγκαταλείφθηκε ο «κανόνας του χρυσού», που προέβλεψε την υποχρεωτική κάλυψη με αποθεματικά χρυσού, του εκδιδόμενου από κάθε κράτος χρήματος, το χρήμα εκδόθηκε και κυκλοφόρησε ελεύθερα για να αναθερμάνει τις σε ύφεση καπιταλιστικές οικονομίες της εποχής. Αυτή ήταν μία ουσιαστική συμβολή του Κέϋνς στην συνέχιση της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς αυτός ήταν ο εκφραστής της «λύσης» αυτής.

Όπως είναι ευνόητο η ελεύθερη έκδοση και κυκλοφορία χρήματος από τα κράτη δημιούργησε νέα δεδομένα και για πολλούς ήταν μία από τις σκοτεινές αιτίες του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτονόητο ότι η σημασία της έκδοσης και κίνησης χρήματος και οι στρατηγικές της διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν ένα τεράστιο ρόλο στο καπιταλιστικό απάνθρωπο συστημικό φρενοκομείο και αποδέκτες αυτής της αθλιότητας είναι απλοί άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Με το χρήμα να εκδίδεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα οι δυνατότητες «παιχνιδιών», μοχλεύσεων, πιέσεων και σκοπιμοτήτων πολλαπλασιάστηκαν γεωμετρικά και απίθανα σενάρια πλέκονται στα σκοτεινά υπόγεια των μεγάλων τραπεζών του πλανήτη για να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια. Ο πολλαπλασιασμός της κυκλοφορίας του χρήματος και οι πρακτικές που τον συνοδεύουν, αντίστοιχες με τις πολλαπλασιαστικές παραγωγικές επιδιώξεις του καπιταλισμού, δημιούργησαν νέα δεδομένα, νέους κανόνες στους οποίους την πρωτοβουλία κίνησης και υλοποίησης έχουν οι ισχυροί του πλανήτη.

Β. ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ» & ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

Οι ίδιοι «κανόνες» το μόνο που δεν ευνοούν είναι η «σταθερότητα», καθώς είναι κανόνες συνεχών αλλαγών δεδομένων και εξακολουθητικών μετακινήσεων (ποσοτικών, κατευθύνσεων, προορισμών κ.α.). Στο παιχνίδι αυτό, όποιος μένει σταθερός, ακίνητος και αμετακίνητος, όποιος δηλώνει τους κανόνες που ακολουθεί, αποτελεί εύκολο στόχο για τους αντιπάλους του και εύκολο θύμα επιθέσεων.


Το Ευρώ στην προ δεκαετίας δημιουργία του στοιχημάτισε στην σταθερότητα. Στην σταθερή ποσότητα, στην σταθερή αξία. Ηλθε να λειτουργήσει ως ο «κανόνας του χρυσού» και λειτούργησε ανταγωνιστικά ως εναλλακτικό νόμισμα αναφοράς και ισοτιμιακός ρυθμιστής και παράγοντας, απέναντι στο αμερικανικό δολάριο. Προσόν του «η σταθερότητα», μια σταθερότητα η οποία χτίστηκε πάνω στις δεσμεύσεις των κρατών που το εκδίδουν για τις πολιτικές τους και τους ισολογισμούς τους, αλλά και πάνω στις δεσμεύσεις για έλεγχο και περιορισμό της έκδοσής του.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, η πολιτική αυτή σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που συνεχώς αυξάνει τις παραγωγές, τις αξίες και τους αριθμούς του, μοιάζει με την τακτική γέρου αριστοκράτη γαιοκτήμονα που ζει στον αρχαίο πύργο του και υποστηρίζει τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα και τις «παραδοσιακές» αξίες, ενώ όλα γύρω του τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Η βαθειά συντηρητική Ευρώπη ζώντας με αυτές τις «παραδόσεις» και με την «αριστοκρατική αντίληψη» δεν άργησε να πέσει θύμα της κινητικότητας.

Πρώτα από όλα, οι περιορισμοί στην έκδοση νομίμσματος, μέσα σε ένα περιβάλλον που πραγματικά ή εικονικά αυξάνει τις αξίες και τις ποσότητες των αγαθών, σημαίνουν ταυτόχρονα και περιορισμό της «μετοχικής» συμμετοχής στον πλανήτη, αλλά και των δυνατοτήτων κίνησης της οικονομίας του καπιταλισμού, των δυνατοτήτων να ακολουθηθούν οι ρυθμοί των άλλων.


Οι σφιχτοί προϋπολογισμοί, σημαίνουν μικρότερη κυκλοφορία χρήματος και εκτός από παγίωση του «status quo» μεταξύ των κρατών (οι ισχυροί δεν μπορούν να υπερκεραστούν από ανερχόμενους εντός της Ευρωζώνης), ήλθαν να σημάνουν την έλλειψη χρήματος, την ανάγκη ακριβού δανεισμού από τραπεζίτες και την παραγωγική υστέρηση για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (αφού ήταν αναλογικά δυσεύρετα με τον ανταγωνισμό τα κεφάλαια κίνησης).

Μέσα στην «δεκαετία του Ευρώ» η Ευρώπη έχασε πάνω από 40% της συνολικής παραγωγικής της δυνατότητας, ενώ αναπτύχθηκε μία κουλτούρα «τραπεζίτη» σε μεγάλο τμήμα των ευρωπαϊκών λαών, μια κουλτούρα που έχει ως περιεχόμενό της, την βίωση μέσω της εκμετάλλευσης του χρήματος και γεννά μια οκνή ψευδή μακαριότητα.

Πρωτεργάτες των τακτικών αυτών ήταν οι Γερμανοί και κοντά τους οι Γάλλοι, δύο οικονομίες με παραγωγική υπόσταση, που πίστεψαν ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να καταστρέψουν πρώτα, να απαξιώσουν και στην συνέχεια να αγοράσουν φτηνά τους εταίρους τους στην Ε.Ε., ελέγχοντας την ροή χρημάτων και συσσωρεύοντας ευρωσυνάλλαγμα από τις ενδοευρωπαϊκές συναλλαγές. Δυστυχώς για όλους το ίδιο πιστεύουν μέχρι σήμερα.


Το Ευρώ, παραφουσκωμένο από την έλλειψη παραγωγής, σταθερό και δυσκίνητο, νόμισμα μιας γραφειοκρατικής αριστοκρατίας, αποτέλεσε τον εύκολο στόχο στο παιχνίδι του συναλλάγματος, στο παιχνίδι του χρήματος. Οι στενοκέφαλες μονεταριστικές αντιλήψεις του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με πολιτικές όχι μόνο χωρίς καμία φαντασία, αλλά και με σταθερούς προδεδομένους κανόνες και οι φανεροί στόχοι των Γερμανών για την δημιουργία μιας νέας Γερμανικής Αυτοκρατορίας σε όλη την Ευρώπη, ήταν εύκολο να προβλεφθούν ακόμα και από παιδάκια, πόσο μάλλον από καλά πληροφορημένους ανταγωνιστές, που και γνώριζαν πως θα κινηθεί η Ευρώπη και το πλεονέκτημα σχεδιασμού είχαν.

Όταν η κρίση ξεκίνησε με την στημένη ιστορία της “Lehman Brothers” , γράψαμε κάποιοι για το που αποσκοπούσε και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τους λαούς της Ευρώπης με τις «σταθερές» και «ακλόνητες» πολιτικές που ακολουθούσε η «ευρωπαϊκή ηγεσία». Η Ευρώπη των Γερμανών «πούλησε» σταθερότητα σε ένα περιβάλλον ραγδαία μεταλλασσόμενο και δεν μπόρεσε να εννοήσει τις κινήσεις στην σκακιέρα. Μέλημά της ήταν η στήριξη της σταθερότητας του Ευρώ και όχι η αναγκαία κινητικότητα. Το «σταθερό» και υπερτιμημένο Ευρώ έγινε η ταφόπλακα της Ευρώπης και ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί ή δεν έχουν πλέον τρόπους αξιοπρεπούς αντίδρασης.


Οι Η.Π.Α., με την έκδοση τρισεκατομμυρίων δολαρίων (οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 14 τρίς) όχι μόνο είχαν και έχουν την πρωτοβουλία «αναθέρμανσης» και χρηματοδότησης της οικονομίας, αλλά έχουν και την πρωτοβουλία εξαγοράς (ας την αποκαλέσουμε σικάτα: «ενίσχυσης») άλλων οικονομιών και προσοδοφόρων εγκαταστάσεων, πάντοτε με ένα σεβαστό ποσοστό τόκου. Μήπως έχει σκεφτεί ο ελληνικός λαός πόσα από τα δισεκατομμύρια δολάρια που αναγκάστηκε να δανειστεί, είναι στην πραγματικότητα απλό βαμβακόχαρτο, χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα ; χρήμα της καπιταλιστικής «κινητικότητας»; Στην πραγματικότητα, εάν ένα κράτος έπρεπε να βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ. αυτό θα έπρεπε να είναι οι Η.Π.Α. με το τεράστιο τυπικό δημόσιο χρέος (13,45 τρις δολάρια), όμως κανείς ποτέ δεν τόλμησε να λάβει μέτρα εναντίον των, καθώς ταυτόχρονα θα πληθωριζόταν ή θα αποπληθωριζόταν ο πλανήτης (ήτοι με συνέπειες αντίστοιχες με τις τακτικές που θα επέλεγαν οι Η.Π.Α.). Το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. είναι και μία σαφής απάντηση στους γελοίους οικονομολόγους της δεκάρας που προσκαλούνται και σουλατσάρουν στα Μ.Μ.Ε. και με ύφος 100 καρδιναλίων και σοβαρότητα φιλοσόφου λένε πως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι υπεύθυνο το δημόσιο χρέος. Εάν ίσχυε αυτό, οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να έχουν σβηστεί από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη … .


Οι Η.Π.Α. λοιπόν, εκδίδοντας αθρόα τρισεκατομμύρια δολαρίων, έρχονται να «διασώσουν» τις οικονομίες του πλανήτη, να πληθωρίσουν το χρήμα κατά την πάγια τακτική του καπιταλισμού που γεννά χρήμα για να καλύψει τα χρέη και παραγωγή για να δημιουργηθούν «αξίες» που έχουν ανάγκη από την έκδοση χρήματος. Το χρήμα αυτό έρχονται να δανείσουν ξανά στην κουρασμένη Ευρώπη του σταθερού, ακλόνητου και ακίνητου Ευρώ. Θα το δανείσουν με καλό τόκο (δηλ. με μόχθο και εξάρτηση των λαών) και θα ανταλλάξουν παλαιότερα δάνεια με πληθωριστικό χρήμα. Σύντομα η ισοτιμία Ευρώ – δολαρίου θα ανατραπεί από τις «αγορές», ώστε το ποσοστό του τόκου να είναι απειροελάχιστο μπροστά στο κέρδος από τις συναλλαγματικές ανατροπές στις ισοτιμίες.

Οσες οικονομίες δεν στηρίχθηκαν στην παραγωγή, αλλά στηρίχθηκαν στην κυκλοφορία του χρήματος θα πληρώσουν πρώτες το τίμημα. Για όσες στηρίχθηκαν στο «σκληρό» και σταθερό Ευρώ, θα επακολουθήσει η τιμωρία της κατάρρευσης του ιστού που περιέπλεξαν. Οι Η.Π.Α. θα «εξαγοράσουν» τις οικονομίες του Ευρώ με ψεύτικα δολάρια.

Γ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο περιβάλλον αυτό η Ελλάδα έχει μόνο ριζοσπαστικές λύσεις και δεν μπορεί να σέρνεται επαιτούσα για δανεικά, από αυτά τα άνευ αντικρίσματος που εκδίδει η F.R.B. .


Η πρώτη και κύρια επιλογή είναι η άμεση έξοδος από την «Ευρωζώνη». Το πάρτυ της καταστροφής και η σφαγή που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να μας βρει μέσα στον χώρο αυτό. Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγική ανάπτυξη που οι πολιτικές της σταθερότητας του Ευρώ, της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και της Γερμανικής επέκτασης δεν μπορούν να της προσφέρουν. Τα αμερικάνικα δανεικά επίσης μπορούν μόνο να εξαγοράσουν την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας. Ουσιαστικά, σήμερα, η χώρα βρίσκεται σε δημοπρασία για ξένους ενδιαφερόμενους, που περιμένουν να πέσουν και άλλο οι τιμές για να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας και με ψεύτικο, χωρίς αντίκρισμα χρήμα. Η έξοδος από τον όλεθρο της ευρωζώνης, όσο πιο γρήγορα έλθει τόσο πιο σύντομα θα έχει αποτελέσματα.


Η επανέκδοση χρήματος από το ελληνικό κράτος, όσο οδυνηρή και να είναι για πολλούς από τους έχοντες και κατέχοντες, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία και να δώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να εκκινήσει. Ο πληθωρισμός και οι συναλλαγματικές επιθέσεις είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο απόλυτο μηδέν που κοντεύει να αντικρύσει η χώρα. Μια πολιτική εσωτερικής αυτονομίας και αυτάρκειας θα δώσει στην χώρα σύντομα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τέτοιες πολιτικές σχεδιάστηκαν από ομάδες ανθρώπων που δεν ανήκουν στις δήθεν «ελίτ».

Είναι βέβαιο ότι οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί είναι κομμάτια του καταστροφικού συστήματος και το υπηρετούν τυφλά και χωρίς δυνατότητες, ούτε καν να εννοήσουν τι σημαίνει Ελλάδα, άρα λύσεις ούτε μπορούν να δώσουν, ούτε καν να τις εννοήσουν.

Εάν σύντομα δεν ξεφύγουμε ως λαός από την μέγγενη της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. και από τα τεράστιας ισχύος παιχνίδια τους, εάν δεν δούμε την απτή πραγματικότητα, δεν θα υπάρχει διαφυγή. Ηδη το 1ο τρίμηνο του νέου έτους θα πρέπει να αποπληρωθούν δάνεια για τα οποία χρειάζεται σχεδόν ένα ακόμα νέο μνημονιακό δάνειο. Είναι ευνόητο ότι τότε η χώρα θα αναγκαστεί να ομολογήσει την αδυναμία της και τότε θα έχει σημάνει η ώρα των δανειστών.

Εικονογράφηση Γ.Α.

ΠΗΓΗ


ΑΛΗΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το μνημόνιο είναι ευκαιρία, είναι ευτυχία για τον τόπο



«Το μνημόνιο είναι ευκαιρία, είναι ευτυχία για τον τόπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το μνημόνιο είναι ευτυχία, ο αέρας πήρε τη σημαία, τα λεφτά μαζί τα φάγαμε, το οροπαίδοιο είναι ροδόχρυσο και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Οχι δίκες, φυλακές και καθυστερήσεις...
Σφάξιμο στο γόνατο με σκουριασμένο κονσερβοκούτι και χώσιμο πηγάδα.
Λες Μαλακίες



Σημ.axinosp:To "I Love Pagalos"σε μπλουζάκι είναι το πιό σεξοδιαστροφικό αξεσουάρ για την κρεβατοκάμαρα, πιστεύω αυτές τις νύχτες!!

Λονδίνο: Φοιτητικές Διαδηλώσεις 24-11-2010



Σημ.axinosp:Απίστευτη βία στο Λονδίνο, έσπασαν τα τζάμια σε ένα αστυνομικό βαν, εξαγριωμένοι φοιτητές. Πάλευαν όπως μας δείχνουν τα πλάνα που σοκαρίστηκε η Βρετανική κοινωνία, κάνα μισάωρο να σπάσουν το μπροστινό παρμπρίζ,τόσους φλώρους μαζεμένους δεν βλέπουμε ούτε στο Κολωνάκι!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ιρλανδίας στο στόχαστρο του ΔΝΤ!

Μήπως ο τίτλος σας θυμίζει κάτι απο Ελλάδα; Και όμως η Ιρλανδία που αποτελεί τον δεύτερο στόχο των χουντικών τοκογλύφων τραπεζιτών έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όπως και η Ελλάδα! Και όπως και στη Ελλάδα, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας "αρνείται" να προχωρήσει σε εκμετάλλευσή τους προς όφελος του λαού της, αλλά "καταφεύγει" σε "μηχανισμούς" στήριξης για να ξεπουλήσει στη συνέχεια το φυσικό ορυκτό πλούτο της χώρας στη διεθνή τραπεζιτική ολιγαρχία....

Οι φεουδάρχες Ρότσιλντ και Ροκφέλλερ αφού μοίρασαν μεταξύ τους τις ενεργειακές πηγές του πλανήτη εφορμούν τώρα για να τις αξιοποιήσουν πρός όφελος τους χρησιμοποιώντας τους ντόπιους λακέδες τους.

Οι Rothschilds κατέχουν το πετρέλαιο και την ενεργειακή βιομηχανία και οι Rockefellers κατέχουν το πετρέλαιο και τις επιχειρήσεις ενεργείας και εμείς κατέχουμε το απόλυτο ΤΙΠΟΤΕ.

Με την ίδια άθλια λογιστική τακτική εγγράφοντας στον Κρατικό Προυπολογισμό τα ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ήτοι δημιουργώντας ένα τεράστιο Δημόσιο Χρέος που τώρα ζητούν να πληρωθεί από τους λαούς των χωρών υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και την Δημόσια Περιουσία.

Since September 2008 RWE Dea is committed in a promising area in the Atlantic margin west of Ireland. Under the terms of the farm-out agreement, RWE Dea participates in the exploration license PEL 01/06. The license covers three blocks in the southern Slyne Basinoff the west coast of Ireland.

TI EINAI H RWE DEA; RWE AG (until 1990: Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG, FWB: RWE), is a German electric power and natural gas public utility company based in Essen. Through its various subsidiaries, the energy company contributes electricity and gas to more than 20 million electricity customers and 10 million gas customers, principally in Europe. RWE is the second largest electricity producer in Germany.
ΔΕΙΤΕ σχετικά εδώ: http://underinformation.wordpress.com/

Το αναρχικό ιρλανδικό blog anarchist writers αποκαλύπτει σε άρθρο του, ότι τα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ιρλανδίας ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των €420,000,000,000.
Όσοι γνωρίζετε την αγγλική γλώσσα μπορείτε να διαβάσετε και αυτό το ενδιαφέρον άρθρο: The 420 Billion giveaway: How Ireland is losing its valuable natural resources

Επίσης, το ιρλανδικό indymedia http://www.indymedia.ie/, σε αντίθεση με τους Έλληνες αναρχικούς ή αριστερούς που δεν λένε κουβέντα για τον ορυκτό μας πλούτο (εκτός του ΚΚΕ και κάποιες αριστερές - σοσιαλιστικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ), δίνει μεγάλο αγώνα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Διαβάστε εδώ: Revised estimates of Ireland's oil and gas resources

Σχετικά με τον ελληνικό ορυκτό πλούτο, μπορείτε να διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους:
1. Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή
2. Μας έδιναν 250 δισ. € για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, αλλά... ο Γιώργος δεν απάντησε ποτέ!
3. Ξεπουλιέται το Αιγαίο...
4. Τα γεωτρύπανα στο Αιγαίο και ο 25ος Μεσημβρινός!
5. Συνέντευξη Σόκ: Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας!
6. Το φυσικό αέριο της Κρήτης μπορεί να φέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 170 δισ. ευρώ και να ξεχρεώσουμε!

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.
Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:
* Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες.
* Το 16% των γυναικών που απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα είναι αλλοδαπές.
* Από το σύνολο των αλλοδαπών γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, περίπου τέσσερις στις δέκα προέρχονται από τα Βαλκάνια.
* Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης.
Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.
* Περισσότεροι από τους μισούς δράστες είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ένας στους δέκα εκ των δραστών είναι άνεργος.

Διαδρομή
Σημ.axinosp:Όσο μεγαλώνει η οικονομική και συστημική κρίση, τα κρούσματα βίας θα αυξάνονται, με γεωμετρική πρόοδο !!

ΤΡΟΪΚΑ Νοοτροπία κατακτητών

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη χρήση της... ελληνικής (!) γλώσσας οι «γκαουλάιτερ» της τρόικας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στην Αθήνα. Αρνήθηκαν να παραστεί διερμηνέας, απαιτώντας οι Ελληνες δημοσιογράφοι να τους απευθύνονται μόνο στα αγγλικά και αγνόησαν επιδεικτικά ερώτηση που υποβλήθηκε στα ελληνικά! Προφανώς οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ αισθάνονται ότι απολαμβάνουν εξουσιών αντίστοιχων με εκείνες της... γερμανικής «κομαντατούρας» κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Αφού όμως αυτή η βαθύτατα ταπεινωτική για την Ελλάδα συμπεριφορά τους γίνεται ανεκτή, γιατί να μη συμπεριφέρονται ως κατακτητές;
Γιώργος Δελαστίκ
Σημ.axinosp:«Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer» (Ένας λαός, ένα Ράιχ, ένας Φύρερ),φώναζε χθες ο ακροδεξιός Γκόντφρεϊ Μπλουμ του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου στον ηγέτη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς καθώς επίσης τον αποκάλεσε και «αντιδημοκρατικό φασίστα», τώρα καταλάβατε ποιος είχε δίκιο !!

«Ανάγκη περιορισμού του δημοσίου»

Ο Στέφανος Μάνος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρωτη Γραμμή" με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου.



Στην ανάγκη περιορισμού του δημοσίου τομέα κατά 350.000 με 400.000 άτομα στάθηκε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, επικαλούμενος σχετικές έρευνες οικονομολόγων όπως ο Χριστόφορος Πισσαρίδης στον οποίο απενεμήθη το νόμπελ.

«Χωρίς απολύσεις στο δημόσιο το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν θα λυθεί. Επιτέλους ο ΣΕΒ αρχίζει και μιλάει καθαρά» δήλωσε ο κ. Μάνος αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

«Να δημιουργήσουμε μέτρα σύγκρισης να δούμε πόσους δασκάλους ανά μαθητή έχουν οι ξένες χώρες και πόσους εμείς. Η Φινλανδία αναλογικά έχει το 1/4 των δασκάλων σε σχέση με εμάς. Για ποιο λόγο η σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα έχει 4 φορές περισσότερους δασκάλους από μια συγκροτημένη χώρα;» διερωτήθηκε.

Για τον ΟΣΕ μέμφθηκε τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. «Κακώς ο κ. Ρέππας δεν κάνει απολύσεις. Κάκιστα. Στον ΟΣΕ είναι περισσευούμενοι αλλά και υψηλά αμειβόμενοι» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, το κόστος των περικοπών στις συντάξεις καλύπτει τις ζημιές του ΟΣΕ. «Πήραμε λεφτά από όλους τους συνταξιούχους για να συντηρήσουμε τον ΟΣΕ» δήλωσε.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι το έλλειμμα του 2010 θα φτάσει το 11% και όχι το 9,5% όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση..

Αναδημοσίευση από το skai.gr
Δράση
Σημ.axinosp:Εδώ και τώρα απολύστε 3 στους 4 δασκάλους και καθηγητές γιατί τα ζώα σας ψήφισαν!!

“Κρίση, η μητέρα της αλλαγής”

Κυρίες και κύριοι,

Πράγματι, στις κανονικές χώρες η κρίση είναι “η μητέρα της αλλαγής”. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη χώρα μας. Δεν κατακτήθηκαν ακόμα οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις για τον μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Το 2011 θα είναι μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική χρονιά. Θα διαμορφωθούν νέες πραγματικότητες στο πολιτικό, στο κοινωνικό και στο οικονομικό πεδίο.

Πολιτικό πεδίο. Το 2011 θα διαφανεί η αδυναμία του πολιτικού συστήματος, εκ κατασκευής λαϊκιστικού, φοβικού και εξουσιαστικού, να χαράξει γραμμές στρατηγικού βάθους για την ανόρθωση της οικονομίας. Τ’ αδιέξοδα και η συνειδητοποίηση ότι η οικονομία είναι “σε αργό θάνατο” θα καταδείξουν την χαμηλή πολιτική διαχείριση της χώρας απ’ όλο το πολιτικό σύστημα.

Εκτιμώ ότι κάτω από το φοβικό σύνδρομο της απώλειας επιρροής και δύναμης στο εκλογικό σώμα, θ’ αρχίσει να ομιλεί και να καθοδηγεί και πάλι τη χώρα η εκπαιδευμένη πλέον φύση αυτού του λαϊκισμού. Ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια, όπως η συζήτηση για αναθεώρηση του μνημονίου, η χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής κλπ.

Φαίνεται ότι εξαντλούνται τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας και των πέριξ αυτής δυνάμεων επιρροής. Σε λίγο θ’ αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να συγκροτήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.

Φοβάμαι δηλαδή ότι εκπνέουν οι ψυχικές αντοχές και ότι το ψυχολογικό φορτίο υποστήριξης ρεαλιστικών πολιτικών από τις ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας έχει φτάσει στα όριά του.

Να γνωρίζουν πάντως εκείνοι που καλλιεργούν αφελώς την ιδέα της δημοσιονομικής χαλάρωσης και προσαρμογής σε βάθος χρόνου ότι ακόμα κι αν το ανεχόταν η τρόικα, οι αγορές θα αντιδρούσαν βίαια.

Κοινωνικό πεδίο.

Κυρίες και κύριοι,

Η κοινωνία μας είναι έντονα μικροαστικοποιημένη στην συντριπτική της πλειοψηφία, κατακερματισμένη και με καταργημένες τις ιεραρχίες της, με σχολάζουσες έως και ανύπαρκτες τις πρωτοπόρες εκείνες μειοψηφίες που θ’ άνοιγαν τους καινούριους δρόμους και χωρίς κινητήριες εσωτερικές δυνάμεις. Είναι έτοιμη η κοινωνία μας σήμερα να παραδοθεί στον ανεξέλεγκτο μικροαστικό λαϊκισμό, που αντιδρά ως άθροισμα ατομικών συμπεριφορών και όχι ως συντεταγμένη κοινωνική δύναμη.

Στο λαό μέχρι σήμερα δεν καλλιεργήθηκε η εθνική αυτογνωσία. Δεν του έχουν μιλήσει ακόμη για τη δεινή θέση της χώρας και την προοπτική της. Επέλεξε, παραδείγματος χάριν, ο λαϊκισμός που καταδυναστεύει τη χώρα δεκαετίες να του αποκρύψει την φοβερή αλήθεια ότι τελούμε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αντίθετα, του μιλάνε και διαπληκτίζονται για ένα κάποιο “χαρτί”, το “μνημόνιο”, θέλοντας συνειδητά κάτω από το βάρος συνολικών ενοχών τους να ελαχιστοποιήσουν ή να ξορκίσουν ότι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος έχει ήδη επιβληθεί από τον περασμένο Μάιο.

Και το λαϊκίστικο πνεύμα δε σταματά μάλιστα εδώ. Παρουσιάζει τον διεθνή οικονομικό έλεγχο ως μια συνήθη απλή επιτήρηση ρουτίνας, η οποία μάλιστα θα αρθεί πολύ σύντομα.

Και αυτά τα λένε όλα τα κόμματα, ισχυριζόμενα μάλιστα ότι έχουν δήθεν έτοιμες λύσεις για να εξέλθουμε από την κρίση και να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση. Δεν επιτρέπουν δηλαδή στο λαό να κατανοήσει το βάθος του προβλήματος, αφήνοντάς τον να πιστεύει απλώς ότι «κάτι κακό συμβαίνει, γι’ αυτό κάνε υπομονή, μπόρα είναι θα περάσει».

Ένα ψεύδος που επίσης καλλιεργείται στο λαό είναι αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι. Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός ν’ αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί “υπό χρεοστάσιο” από τον περασμένο Μάιο, όταν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αρνήθηκαν να μας χρηματοδοτήσουν με συνέπεια να επέμβει ένας πολυμερής διεθνής οικονομικός έλεγχος και να μας χορηγήσει ένα διακρατικό δάνειο προκειμένου να εξοφλήσουμε τους δανειστές μας. Το δίλημμα αντίθετα είναι αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι, και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις εθνικών διαστάσεων αποφάσεις που θα λάβουμε.

Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι, έχουν ως συνέπεια την ουδετεροποίηση της κοινωνίας αλλά και την πλήρη αποδυνάμωση των ελάχιστων εκείνων δυνάμεων που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς ότι η χώρα δεν διαθέτει ιθύνουσα τάξη ή μια πραγματικά αστική τάξη με κριτήριο κουλτούρας, η οποία θα διαμόρφωνε κατευθύνσεις για μια διατηρήσιμη έξοδο από την κρίση, τότε αντιλαμβάνεται κανείς την μεγάλη σημασία της εθνικής αυτογνωσίας.

Οικονομικό πεδίο. Το 2011 προβλέπω ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά. Θα καταπέσουν μύθοι και λεοντές. Οι επικοινωνιακές τεχνικές δεν θα φτάνουν πια να συγκαλύψουν δισταγμούς, φοβίες και αμηχανίες. Θα φανεί με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι η χώρα βιώνει, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, τον θανατηφόρο συνδυασμό υψηλού κόστους δανεισμού και ύφεσης.

Χαρακτηριστικά, οι τόκοι που θα πληρωθούν το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θα κινούνται γύρω στα 16 δις και μέχρι το 2015 θα αυξάνονται συνεχώς μέχρι του μυθώδους ύψους των 20 δις ευρώ, δηλαδή γύρω στα 9% του ΑΕΠ. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα πάνω στο οποίο πρέπει κανείς να προσθέσει και το υψηλό λειτουργικό έλλειμμα.

Το λέω αυτό για όσους βαυκαλίζονται ότι έχουν είτε έτοιμες συνταγές είτε - άλλοι – έτοιμες πολιτικές να εξαφανίσουν σύντομα το έλλειμμα της χώρας. Για ν’ απομειωθεί το έλλειμμα, να μειωθούν οι τόκοι και να σταθεροποιηθεί το χρέος πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει για πολλά χρόνια με σταθερό τρόπο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Προϋπόθεση όμως για να διασφαλιστεί υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Διερχόμαστε όμως μια δεινή υφεσιακή περίοδο, η οποία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το 2011, με ύφεση πάνω από -4%, αλλά δυστυχώς θα συνεχίσει και το 2012 και το 2013.

Συνεπώς, η αποκλιμάκωση του ελλείμματος της χώρας τα επόμενα χρόνια κάτω από τις σημερινές συνθήκες διαχείρισης της οικονομίας είναι ανέφικτη. Για να το πετύχουμε πρέπει να καλυφθούν μεγάλα κομμάτια πληρωμής τόκων. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή πολύ περισσότερα έσοδα από τις δαπάνες. Επειδή όμως, λόγω ύφεσης, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε έσοδα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το ν’ απαλλαγεί η ελληνική οικονομία από μεγάλα τμήματα του δημόσιου τομέα και κρατικές δραστηριότητες που την επιβαρύνουν.

Σύμφωνα με μελέτες, το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό. Γι’ αυτό πέρα από τις καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων προτείνω όλως ενδεικτικά την άμεση κατάργηση τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων. Περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιάρχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τέλος εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό.

Όλα θα κριθούν το 2011. Τότε θα φανεί αν θα επιβεβαιωθεί ο φόβος του μακροχρόνιου οικονομικού παγετώνα, που είναι το πιθανότερο ότι θα επικαθήσει επί της χώρας. Και εξηγούμαι: είναι σχετικά εύκολο για παράδειγμα να απομειώσεις το έλλειμμά σου από το 15,4% στο 10,4% το 2010, γιατί εκεί θα πάει απολογιστικά. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Για να το πας από το 10,4% στο 7,4% την επόμενη χρονιά και πολύ περισσότερο όσο πηγαίνεις προς τον πυρήνα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατα. Και αν η οικονομία σου είναι σε ύφεση, είναι ακόμα δυσκολότερα. Αν, ακόμη χειρότερα, οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνεις είναι περιορισμένης και ήπιας μορφής, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε σε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα οδηγηθείς, ούτε κι από την ύφεση θα εξέλθεις, ούτε ανάπτυξη θα οικοδομήσεις. Ακριβώς εκεί κρύβεται ο μεγάλος κίνδυνος να σχηματιστεί ο γνωστός παγετώνας της οικονομίας, που θα καθηλώσει τη χώρα στην οικονομική ακινησία και το λαό στη φτώχεια για πάρα πολλά χρόνια. Γι’ αυτό η θέση μου είναι, αν θέλουμε πραγματικά να θέσουμε τη χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά, να προχωρήσουμε τώρα σ’ επώδυνες περικοπές τεράστιας έκτασης και βάθους στον δημόσιο τομέα, αλλά και σε εξορθολογισμό των δομών και του προσανατολισμού του, τομές που απαιτούν σκληρές συγκρούσεις με συντεχνιακά κατεστημένα και οργανωμένα συμφέροντα. Μόνο μέσα από την ήττα του παραπολιτικού αυτού κατεστημένου μπορούν να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης. Μόνο έτσι θ’ απελευθερωθούν οι εσωτερικές δυνάμεις για ενδογενή ανάπτυξη σ’ όλους τους τομείς. Μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά ελκυστικοί στις ξένες επενδύσεις.

Κυρίες και κύριοι,

Οι ανατροπές αυτές είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας και να μην τις επικαλούμαστε ευκαιριακά, απλά επειδή έγινε “της μόδας” αυτή την περίοδο να τα “βάζουμε” με το κράτος, χωρίς στην πραγματικότητα να τις πιστεύουμε.

Μια στρατηγική βάθους πρέπει να την εγγυώνται ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως:

α) Η χώρα πρέπει ν’ αποκτήσει εθνικό προσανατολισμό. Αρκετά τυραννιέται χρόνια τώρα με τη διαμάχη των δυνάμεων της “καθ’ ημάς ανατολής”, με τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στη λειτουργία της ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Δυστυχώς, αυτά τα δύο ρεύματα δεν συναντήθηκαν ποτέ ούτε τ’ άφησαν ώστε να κάνουν έστω και μια μείξη ελληνικής ιδιοτυπίας.

β) Επειδή στόχος είναι η διάσωση της χώρας, δεν ισχύουν τα διάφορα “δεν”, τα όρια, οι “κόκκινες γραμμές” και κάθε είδους αυτοδεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα πολλάκις αναιρούνται από τον Διεθνή Έλεγχο, προσθέτοντας αναξιοπιστία. Η λήψη των πολιτικών αποφάσεων θα πρέπει να είναι χωρίς φραγμούς και ιδεοληπτικές αυτοδεσμεύσεις.

γ) Οι περιστάσεις απαιτούν “μεταρρυθμίσεις-σοκ”. Συθέμελες αλλαγές σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής της χώρας.

δ) Κυρίες και κύριοι,

Τονίζω με έμφαση ότι χώρα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο προορισμό και πλεύση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πως. Αυτό απαιτεί όμως ένα μεγάλο εθνικό consensus, μία μεγάλη εθνική συναίνεση. Η συναίνεση όμως μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίας. Ο λαϊκισμός δεν παράγει consensus, παρά μόνο εξουσιασμό και υποκρισίες. Απαιτείται μια “νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας”, κυρίως με τον εαυτό της, για το που θέλει να πάει η χώρα.

Θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Δεν πρέπει η χώρα ν’ αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας.

Οι περιστάσεις απαιτούν έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης. Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση για οικουμενικά σχήματα και κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες λύσεις εντός των σημερινών τειχών. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται το ίδιο έναν ισχυρό κλονισμό πριν επιχειρήσει αξιόπιστα να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Προτείνω μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό “πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης”, στην ουσία δηλ. ένα σχέδιο αναγέννησης, που θα οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα, πειθαρχημένα και χρονοστοχευμένα στην έξοδο από την κρίση. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές – το ξαναλέω μ’ ΕΚΛΟΓΕΣ - . Τις εκλογές αυτές βέβαια δεν τις εννοώ και δεν τις προτείνω σε καμιά περίπτωση ως ένα από τα συνήθη πολιτικά παίγνια και καμώματα του συστήματος αλλά εκλογές με “ανοικτά τα βιβλία”, για να επιτευχθεί εθνική συμφωνία με βάση αυτό το πενταετές πρόγραμμα, που υπερβαίνει κόμματα και εκλογικές περιόδους. Θα ενσωματώνει τα μέτρα του μνημονίου και θα κινείται πέραν αυτού. Για ν’ αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας, και πολύ περισσότερο ο λαός.

Μόνο με αυτή την προϋπόθεση μπορεί να επιτευχθεί εθνικό consensus. Μόνο έτσι μπορούν να ληφθούν αποφάσεις εθνικών διαστάσεων. Μόνο έτσι δεν θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με ψευτοσυναινέσεις, ημίμετρα και αλυσιτελείς δήθεν μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν κοινωνικές συμμαχίες και ισχυρές πολιτικές νομιμοποιήσεις.

Αυτή τη στιγμή πλέουμε χωρίς πυξίδα. Με καθοδηγούσα την κουλτούρα του λαϊκισμού και τον “επικοινωνισμό” να καταστρέφει κάθε θετική προσπάθεια.

Το ριζοσπαστικό πνεύμα και περιεχόμενο αυτής της εθνικής συμφωνίας, που θα προκύπτει και θα επιβάλλεται από το πενταετές αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης θα καθοδηγεί εφεξής τη χώρα και θα ελέγχονται οι εκάστοτε διαχειριστές του. Και όχι οι δημοκόποι και τα ιδεολογήματα του παρελθόντος.

Αλλά, κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να συμπληρώσω τη σημερινή μου παρέμβαση και με ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις, όλως ενδεικτικές. Σε περιόδους μεγάλων αποδιαρθρώσεων, η φαντασία είναι επαναστατική δύναμη. Με παραδοσιακές φόρμες δεν αντιμετωπίζονται οι κρίσεις.

Προτείνω όλως ενδεικτικά:

  1. Να προωθηθεί μέσω αναθεώρησης ειδική συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Είναι επιτακτικό να διαπεράσει τη χώρα και τους θεσμούς ένα νέο πνεύμα, ώστε να μη ζήσουμε ξανά τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και τον ευτελισμό της χώρας μας.
  2. Να καθιερωθεί συνταγματικό προνόμιο στον Υπουργό Οικονομικών για δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας (βέτο) επί των δαπανών στο σύνολο τις διοίκησης του κράτους.
  3. Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων – των βολεμένων κοινωνικών συντεχνιών.
  4. Να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία γ’ κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ.
  5. Να συσταθεί σύγχρονος, αυτόνομος Οργανισμός Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΟΕΔΕ). Για να παύσει η είσπραξη των εσόδων να είναι το πάρεργο των εφοριών.
  6. Να δημιουργηθεί άμεσα αυτοτελές Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα διενεργεί ουσιαστικούς και όχι τυπικούς ελέγχους σκοπιμότητας των δαπανών στο σύνολο του κράτους.
  7. Να καταργηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ως δικαστήριο και να μετατραπεί σε σύγχρονη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, όπως σ’ άλλες χώρες.
  8. Να καταργηθούν τα προνόμια του δημοσίου τομέα και να προσαρμοστούν τα δεδομένα της λειτουργίας του προς αυτά του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί άλλο να σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας τα “κεκτημένα” του δημόσιου.

Κυρίες και κύριοι,

Πολλοί από εσάς, ακούγοντάς με, θα πείτε ότι όλα αυτά που προτείνω είναι μάταια, ότι δεν γίνονται. Θέλω να επαναλάβω τη ρήση του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου, ότι «η μάταιη προσπάθεια δεν είναι μία άχρηστη προσπάθεια». Θα ήθελα αυτό το ριζοσπαστικό πνεύμα να κυριαρχήσει στη χώρα, για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας και όχι η απελπισία.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σημ.axinosp:Διώξτε όχι 1 στου 3 Δημοσίους Υπαλλήλους αλλά 2 στους 3, κόφτε σε όλους τους συνταξιούχους ΕΚΑΣ και Επικουρική σύνταξη, με πρώτους τα ζώα που σας ψήφισαν και κάντε τώρα εκλογές, γιατί τα ζώα θα σας ξαναψηφίσουν να είστε σίγουροι !!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Lilypad, η πόλη πλοίο

Το Lilypad, του Vincent Callebaut, είναι ένα concept που έχει να κάνει με πόλη που όχι μόνο επιπλέει αλλά και... ταξιδεύει.

Η πόλη-πλοίο θα κάνει, σύμφωνα πάντα με το πολύ φιλόδοξο σχέδιο του, το γύρο του κόσμου κάθε δύο χρόνια.
Φυσικά θα έχει όλα όσα έχει μία κανονική πόλη, όπως νοσοκομείο, σχολείο, κολέγιο, εμπορικό κέντρο.

Στόχος του είναι η Lilypad να γίνει σπίτι των πλούσιων και διάσημων. Οι σουίτες θα κοστίζουν από 121.000 δολάρια (300 τμ) και θα φτάνουν τα 11 εκατ. δολάρια (5.100 τ.μ.).

Ρίξτε μία ματιά στις μακέτες που ακολουθούν...



















newsbeast.gr
Σημ.axinosp:Έτσι θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια οι Παγκόσμιες Ελίτ και εμείς θα πάρουμε τα αρχίδια μας, με πείνα και εξαθλίωση.
Βλέπεις οι φουτουριστικές πόλεις στην θάλασσα του Venus Project, αργούν να γίνουν για τον απλό κόσμο, αν θα γίνουν ποτέ που δεν το νομίζω!!

Οι φιλελεύθερες ιδέες στην κεντρική πολιτική σκηνή

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την ίδρυση του νέου κόμματος 'Δημοκρατική Συμμαχία' και θεωρεί ιδιαιτέρως θετικό τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του.

Κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προώθηση των φιλελευθέρων ιδεών είναι κέρδος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι εδώ για να συμμετάσχει στην προσπάθεια επικράτησης των φιλελευθέρων ιδεών. Ευχόμαστε στο νέο κόμμα, στο δύσκολο δρόμο που επέλεξε, καλή επιτυχία.

Ο αγώνας για τις φιλελεύθερες ιδέες συνεχίζεται.
Φιλελεύθερη Συμμαχία
Σημ.axinosp:Μετά το Νόμπελ που δώθηκε στον Χριστόφορο Πισσαρίδη, μέλος των φιλελευθέρων, για τις επαναστατικές του προτάσεις όπως "Η απασχόληση στον γενικό δημόσιο τομέα μειώνεται διαδοχικά από 1.100 εκατ. σε 700 χιλιάδες μέχρι το 2015, με πώληση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, και ανακατανέμεται ορθολογικά.", ή "Κοινοπραξίες κατασκευαστικών εταιρειών, ιδιωτών επενδυτών και άλλων αναλαμβάνουν το κόστος εκτέλεσης και τη συντήρηση σύγχρονων δικτύων αυτοκινητοδρόμων, λιμένων, αεροδρομίων με αντάλλαγμα αφορολόγητη εκμετάλλευση για 30 χρόνια.", ή "Έπειτα από συνολική θητεία δώδεκα ετών, οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται αναγκαστικά και αποκλείονται από κάθε δημόσια θέση.", το Νόμπελ Μαλακίας συνεχίζεται με την προσχώρηση στο κόμμα της Ντόρας!!

Εμπορική συμφωνία Κίνας - Β. Κορέας

Εμπορική συμφωνία υπογράφηκε, σήμερα Τρίτη, μεταξύ Πιονγιάνγκ και Πεκίνου, μετέδωσε στην κινεζική πρωτεύουσα το πρακτορείο ΄Νέα Κίνα΄.

Η αναγγελία της συμφωνίας καταγράφεται πολύ λίγο αφότου δημιουργήθηκε ζήτημα με τις πληροφορίες ότι το πυροβολικό της Πιονγιάνγκ βομβάρδισε νοτιοκορεατικό νησί, σε ένα ακόμα επεισόδιο της κλιμακούμενης έντασης Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Αναφορικά με την εμπορική συμφωνία αναγγέλθηκε επίσης ότι αυτή μονογραφήθηκε από τον υφυπουργό Εμπορίου της Βόρειας Κορέας Κου Πον Τάε και από τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας Ουάνγκ Χεμίν, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας. Προσετέθη ότι με την ευκαιρία έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο κρατών.

O Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ιλ έχει επισκεφθεί δύο φορές φέτος την Κίνα, που διατηρεί σχέσεις με την απομονωμένη διεθνώς Πιονγιάνγκ. Μάλιστα, το 2009 η αξία των εμπορικών ανταλλαγών των δύο μερών ήταν 2,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ, κατά τι χαμηλότερη εκείνης του 2008


Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp:Η Βόρεια Κορέα απειλεί να συνεχίσει τα κτυπήματα και το BBC μας ενημερώνει τώρα ότι έγινε ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στο κτίριο της MI6 και όπως απεδείχθη, η "μπόμπα" ήταν ποδήλατα!!

Και τώρα “θα σας μεταρρυθμίσωμεν”

Πάνε και οι εκλογές και όπως έδειξε κυρίως η μαζική αποχή, όλοι είναι ίδιοι μετά από 35 χρόνια εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία. Συνεπώς ο Γιώργος πήρε το μήνυμα, ότι δεν τον θεωρούν χειρότερο από τους άλλους και θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο. Ευτυχώς να λέμε και πάλι που ο κόσμος δεν πήγε στην κάλπη να ψηφίσει την αριστερά. Γιατί αυτή δεν έχει προτάσεις όπως είχαν τόσα χρόνια τα δύο κόμματα εξουσίας. (Μην ξεγελιέστε με τα ποσοστά)

Σειρά λοιπόν τώρα έχει το κράτος. Λιγότερα νοσοκομεία, λιγότερα πανεπιστήμια, λιγότερες ΔΕΚΟ, λιγότερες δημόσιες υπηρεσίες για όλους. Άλλωστε τον 21ο αιώνα ποιος χρειάζεται, υγεία, παιδεία, εργασία και άλλα ξεπερασμένα. Το βασικό μας μέλημα είναι να έχουμε πολλές και ευτυχισμένες τράπεζες. Aς αρχίσουν λοιπόν οι μεταρρυθμίσεις. Γιατί ποιοι γνωρίζουν καλύτερα πως να διαλύσουν το κράτος, αν όχι αυτοί που ήδη το έχουν διαλύσει;

Η συνέχεια στους δρόμους…

Αυτές οι δουλείες γίνονται πάντα με το δεξί…

Πλήρωνε τους τοκογλύφους σου και μη ερεύνα..


antistachef