Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τρία Χρόνια από τον Αγώνα του Συντάγματος



Συμπληρώνονται σήμερα τρία ολόκληρα χρόνια από τον μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό των πλατειών του Μαΐου του 2011. Στις 28 και 29 Ιουνίου, τότε, το κίνημα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής του κατοχικού μνημονιακού καθεστώτος.

Επί ώρες, και για ημέρες, ο λαός πρόβαλε μια συγκλονιστική αντίσταση με συλλαλητήρια, οδομαχίες, ανακαταλήψεις της πλατείας και διαδηλώσεις συμπαράστασης σε όλη την χώρα.

Η κληρονομιά του Συντάγματος του 2011 έχει σίγουρα προστεθεί στις ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία και τα αιτήματα που διατυπώθηκαν τότε σύντομα, είτε βίαια είτε ειρηνικά, θα βρουν την δικαίωσή τους.

Γι’ αυτό το παρακάτω κείμενο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.
Θέλουν «τελική λύση» για την Ελλάδα
Οι Έλληνες αντιστέκονται, εδώ πάλλεται η δημοκρατική καρδιά της Ευρώπης
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη [Ιούλιος 2011]*
Στο τέλος του Μεσαίωνα, οι άσπονδοι δυτικοί φίλοι μας, και σημερινοί «εταίροι» της Ε.Ε., άνοιξαν τα κελιά των άθλιων φυλακών τους και εξαπέλυσαν όλα τα καθάρματα, τους μαχαιροβγάλτες και θανατοποινίτες ενάντια στην Ρωμανία, δηλαδή την Ελλάδα, με την οποία είχε ταυτιστεί ήδη η παραπαίουσα βυζαντινή αυτοκρατορία. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από συνεχή εγκλήματα, λεηλασίες, καταστροφές, ακόμα και ...ανθρωποφαγίες σε βάρος των Ελλήνων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής μας, να επέλθει η οριστική παρακμή της και η εν συνεχεία παράδοσή της στους Οθωμανούς.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Παράφρονες Ελίτ τελούν Δημοκτονία

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Λίγο μετά τις ευρωπαϊκές και ουκρανικές εκλογές της 25ης Μαΐου, όλα δείχνουν ότι ο νέος Μεσαίωνας έχει για τα καλά αρχίσει στην Ευρώπη. Καθόλου συμπτωματικά, ο βρετανικός Economist, στο τεύχος του πριν τις ευρωεκλογές (17/05/2014), κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που αναπαριστά την Ευρώπη σε μια χαοτική υστερία, θυμίζοντας πίνακα του μεσαιωνικού Ολλανδού ζωγράφου του 15ου αιώνα, Ιερώνυμου Μπος, του οποίου το έργο βρίθει τεράτων και χιμαιρικών οπτασιών.
Όπως σημειώνει το περιοδικό, «πολλοί από τους πολίτες της Ευρώπης πρέπει να εύχονται να μπορούσαν να ξαποστείλουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη στις φωτιές και τα βασανιστήρια της κόλασης».

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Έτοιμη να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία»



 

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κοντεύει να καταρρεύσει, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι...

μία οικονομία που στηρίζεται στη λατρεία του χρήματος και τον πόλεμο και η οποία είναι σημαδεμένη από την ανισότητα και την ανεργία των νέων δεν μπορεί να επιβιώσει.

«Απορρίπτουμε μία ολόκληρη γενιά προκειμένου να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, το οποίο δεν είναι καλό», είπε ο 77χρονος Ποντίφικας σε δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας "La Vanguardia", ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων, η οποία, το περασμένο έτος, έφτασε το 13.1%, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ντόνετσκ: Αγνοείται λεωφορείο με παιδιά

Άγνωστοι απήγαγαν λεωφορείο με 25 παιδιά, ανάμεσα στα οποία ορφανά και παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Κυβερνητικής Διοίκησης του Ντόνετσκ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

“…ιδιωτικοποιήστε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…”



Saramago by Βottelho

Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα
και με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο,
ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε
και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.
Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)