Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αποπληρωμή χρέους σε είδος: Απάντηση στην κρίση;


Ο German Sterligov, Ρώσος πολυεκατομμυριούχος, επιχειρεί να συνδέσει το όνομά του με μία νέα μορφή αγοράς. Προβάλλοντας, όπως ο ίδιος διαμηνύει στο Aljazeera.net, την ανάγκη να εξασφαλίσει ένα ασφαλές οικονομικό μέλλον για την επόμενη γενιά, προωθεί την ανταλλαγή επιχειρηματικών χρεών με αγαθά.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ρώσου επιχειρηματία, μία εταιρεία η οποία χρωστά σε κάποια άλλη, ενημερώνεται για το προϊόν το οποίο χρειάζεται η τελευταία για τη λειτουργία της και το καταβάλλει αντί χρημάτων. Για αυτόν το σκοπό, δεκάδες εργαζόμενοι απασχολούνται σε μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν αγαθά με χρέη, παγκοσμίως.

Για παράδειγμα: Το χρέος της εταιρείας ατσαλιού Α στην εταιρεία άνθρακα Β εκτιμάται στο 1 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία Β εντοπίζει τη λίστα των προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία Α και τυχαίνει να διαπιστώνει ότι η ίδια χρειάζεται ατσάλι. Η επιχείρηση Α, λοιπόν, τοποθετεί στο σύστημα 1 εκατ. δολάρια σε ατσάλι. Μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να ξόδεψε 1 εκατ. δολάρια, ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δεν αναγκάζεται να δανειστεί από κάποια τράπεζα, η οποία θα τη χρέωνε με επιπλέον χρήματα μέσω των επιτοκίων.

Η επιχείρηση του 41χρονου Sterligov εδρεύει στον τελευταίο όροφο ουρανοξύστη στην επιχειρηματική «γωνιά» της Μόσχας. Μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η οικοδόμηση εταιρικών γραφείων έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή. Ο Sterligov, ο οποίος ύστερα από την εφαρμογή της ιδέας του βλέπει καθημερινά τους πελάτες του να αυξάνονται, προβάλλει για πολλούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας του ως «αχτίδα» αισιοδοξίας για την παγκόσμια και δη ρωσική επιχειρηματικότητα.
http://www.tvxs.gr/v10845
Σημ.axinosp:Ο Sterligov δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που γινόταν σαν οικονομική συνναλαγή επί ΕΣΣΔ , που δεν υπήρχε εμπόριο με τη σημερινή καπιταλιστική , μέσω τραπεζών , μορφή γιατί απλά τότε δεν υπήρχαν τράπεζες στην ΕΣΣΔ . Ολες οι μικροσυναλλαγές διαφόρων ειδών γινόταν με ανταλλαγή ειδών και τότε το ονόμαζαν "μαύρη αγορά¨που κυνηγιόταν αυστηρότατα . Η σημερινή μεταφορά όμως αυτών των συνναλαγών και μάλλιστα σε επίπεδο επιχειρήσεων σε βάσεις δεδομένων είναι πιστεύω μια αρχή για μια κοινωνία με οικονομία που βασίζεται στους φυσικούς πόρους , που έτσι απλά θα ξεκινήσει απο μια ανάγκη λόγω χρεών θέτοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το νομισματικό σύστημα .
Απο την Αμερική με τα δειλά-δειλά εμφανιζόμενα εναλακτικά νομίσματα μέχρι τις αχρήματες συναλλαγές των ρώσων ένα πράγμα μας λέει , Zeitgeist ερχόμαστε !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Παγκόσμιο κίνημα Zeitgeist.
Αυτή είναι η αληθινή μας ελπίδα, η ελπίδα της ανθρωπότητας!..

teccer είπε...

Greetings from Siberia! http://fishing-in-siberia.blogspot.com/

Alexandros Biohazardous είπε...

Μωρέ είναι η ελπίδα της ανθρωπότητας,αλλά θα το επιτρέψουν οι μεγάλοι του πλανήτη να γίνει κάτι τέτοιο(βλέπε NATO,εβραϊκό λόμπυ,λέχση Μπίλντενμπεργκ);;