Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Χρυσά κέρδη εις υγείαν των Αμερικανών φορολογούμενων

Πουλούσαν μετοχές την ώρα που εκλιπαρούσαν κρατική ενίσχυση τα υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs. Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», τα διευθυντικά στελέχη της Goldman Sachs πούλησαν μετοχές αξίας 700 εκατ. δολαρίων, ακριβώς την εποχή που κατέρρεε η Lehman Brothers, πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία της ίδιας της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.
Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων έγινε μάλιστα την περίοδο κατά την οποία η γνωστή επενδυτική τράπεζα έπαιρνε από το κρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης των προβληματικών τραπεζών 10 δισ. δολάρια.

Την περίοδο εκείνη, υπουργός Οικονομικών ήταν ο Χένρι Πόλσον, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs. Οχι τυχαία άλλωστε, η τράπεζα είναι γνωστή με το παρατσούκλι Goverment... Sachs, αφού ένα ακόμη επιφανές στέλεχός της, ο Ρόμπερτ Ρούμπιν, είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Κλίντον τη δεκαετία του '90.

Η αποκάλυψη ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της πούλησαν μετοχές ενώ εκλιπαρούσαν για κρατική βοήθεια, αναμένεται να επισύρει νέες επικρίσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων βοήθησαν την τράπεζα όχι απλώς να γλιτώσει την... καταστροφή, αλλά να ανακοινώνει χθες κέρδη, ρεκόρ 3,44 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 38 εκατ. δολάρια την ημέρα. Οχι άσχημα, όταν Πολιτείες σαν την Καλιφόρνια πτωχεύουν υπό το βάρος ελλείμματος 26 δισ. δολαρίων, το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στην κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, κατάρρευση στην οποία η Goldman Sachs είχε βάλει και αυτή το χεράκι της.

Παρά την κρίση με τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου που σάρωσε τις ΗΠΑ το 2007, η Goldman κατάφερε να επωφεληθεί από την κατάρρευση της αγοράς των ενυπόθηκων τίτλων, πουλώντας εγκαίρως το καλοκαίρι τίτλους που στηρίζονταν στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου.

Η Goldman Sachs εμπλέκεται και στην υπόθεση της ασφαλιστικής εταιρείας American International Group (AIG) στην οποία είχε ανοίγματα 13 δισ. δολαρίων. Η AIG απέφυγε μια επώδυνη για ολόκληρο το αμερικανικό, και όχι μόνο, χρηματοπιστωτικό σύστημα πτώχευση χάρη στην κρατική ενίσχυση 180 δισ. δολαρίων.

Μ. ΛΙΤΣΗΣ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=63798
Σημ.axinosp:Σας πήρανε χαμπάρι ρέεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: