Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αποκαλύπτεται η κοροϊδία με το … «σβήσιμο των χρεών» από το ΠΑΣΟΚ


Να πως παρουσιάζει το ΠΘ το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ
«Ανάσα ζωής σε περίπου 100.000 νοικοκυριά και 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Tο «Π.Θ.» παρουσιάζει σήμερα το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου (εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία) και αφορά στην ουσία την οριστική απαλλαγή από τα χρέη που έχουν όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπερδανείστηκαν αλλά στη συνέχεια -εξαιτίας είτε της οικονομικής κρίσης είτε επειδή μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματά τους είτε επειδή έχασαν τη δουλειά τους- δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα. Το νομοσχέδιο έχει ήδη επεξεργαστεί από τον τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, του οποίου επικεφαλής είναι η κυρία Λούκα Κατσέλη….
O δικαστής θα αποφασίζει
…ΣΗΜΕΡΑ τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν χορηγήσει περίπου 120 δισ. ευρώ σε δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες), εκ των οποίων τα 10 δισ. έχουν περάσει στις επισφάλειες, ενώ από τα επιχειρηματικά δάνεια των 100 δισ. ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες θεωρούνται «χαμένα» περίπου τα 10-11 δισ. Πρακτικά δηλαδή ακόμα και οι ίδιες οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών το έχουν διαγράψει. Βασική προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να κάνει χρήση των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου είναι ο δανειολήπτης, εφόσον δεν συμφωνήσει με την τράπεζα εξωδικαστικά για τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (στα Ειρηνοδικεία της χώρας) και οι δικαστές να αποφασίζουν αν το αίτημά του θα γίνεται δεκτό ή όχι» http://www.protothema.gr/content.php?id=44857
Τι κάνει στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ; Τα δάνεια στα οποία αναφέρεται έχουν «κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα». Δεν αφορά δηλαδή αυτά που χρωστάμε εγώ κι εσείς και μας κυνηγάνε οι Τράπεζες, αλλά εκείνα που δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον, επειδή οι οφειλέτες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία να τους τα πάρουν, να τους βάλουν φυλακή δεν μπορούν κλπ κλπ. Δηλαδή τα δάνεια αυτά (120 δις) είναι «χαμένα» για τις τράπεζες οριστικά
Έρχεται λοιπόν τώρα το ΠΑΣΟΚ και αίρει το αδιέξοδο για τις τράπεζες υποκινώντας τους οφειλέτες να διαπραγματευθούν μαζί τους – να δώσουν δηλαδή ένα ποσοστό από τα χαμένα για τις τράπεζες. Και αν δεν τα βρουν με την Τράπεζα να πάνε στα δικαστήρια και να συμφωνήσουν σε ένα ποσοστό , 10, 20, 30%, όσο βγει.
Την ίδια στιγμή που οι Τράπεζες παρακαλάνε τις εισπρακτικές εταιρείες να τους εκχωρήσουν τις ίδιες οφειλές με ένα 10 -20%.
Όπως εξάλλου επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του πρόκειται στην πραγματικότητα για «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα».
«…Στην πραγματικότητα, οι δήθεν «χαριστικές» ρυθμίσεις δανείων του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο παρά δαιδαλώδη κίνητρα προς εκείνους τους δανειολήπτες, των οποίων το δάνειο έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την Τράπεζα, να αποπληρώσουν μέρος του δανείου, που για την Τράπεζα θεωρείται οριστικά χαμένο κι έχει διαγραφεί» (!!!)
…Σε μια περίοδο όπου τα επισφαλή και μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υπερδιογκωθεί,- τείνουν να προσεγγίσουν το 9% και 5% αντίστοιχα- και απειλούν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, ρυθμίσεις σαν κι αυτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατεξοχήν ευθύνεται για την τραπεζική λεηλασία και ληστεία της χώρας και των πολιτών, μπορεί να θεωρηθούν επί της αρχής τους ως «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα.
Τα συμπεράσματα δικά σας

http://www.antinews.gr/?p=15327

Σημ.axinosp:Στις 8/4/09 είχαμε σχολιάσει σαν blog τη συνέντευξη τύπου που έδωσε το ΠΑΣΟΚ με την Κατσέλη και τον Χρυσοχοϊδη μόνο που τότε καμία εφημερίδα ή ιστοσελίδα δεν είχε σχολιάσει την πολιτική απάτη αυτή !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: