Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

"Η κρίση είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης"

«Θα υπάρξει και άλλη κρίση», προειδοποιεί ο πρώην πρόεδρος της Fed Alan Greenspan.

«Κάθε κρίση είναι διαφορετική, αλλά όλες έχουν μία θεμελιώδη αιτία», εξήγησε μιλώντας στο BBC. «Το ότι είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες περιόδους ευημερίας να πιστεύουν πως αυτές θα συνεχιστούν», είπε.

Ουσιαστικά, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης πιστεύει ότι η κρίση είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Αυτό το επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε εξαιτίας της φούσκας του δανεισμού, όμως, «εάν τα τοξικά χρέη δεν είχαν υπάρξει το πρόβλημα, κάτι άλλο θα εμφανιζόταν αργά ή γρήγορα», εξήγησε.

Θα χρειαστεί χρόνος και η διαδικασία θα είναι δύσκολη, όμως, η παγκόσμια οικονομία θα ξεπεράσει τελικά αυτή την κρίση, εκτίμησε ο Greenspan, που θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για το ξέσπασμά της.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. «Είναι η ανθρώπινη φύση. Εκτός και εάν κάποιος βρει έναν τρόπο να αλλάξει την ανθρώπινη φύση, θα έχουμε και άλλες κρίσεις και καμία δεν θα μοιάζει με τη σημερινή, γιατί οι κρίσεις δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από την ανθρώπινη φύση».

Σημ.axinosp:Αυτή η φωτογραφία του TIME το 1999 μας λέει πολλά για το ποιός ευθύνεται για την Κρίση . Όσο για τη κρίση , είναι κομμάτι του ίδιου του Καπιταλισμού που την δημιουργούν κάτι καθίκια σαν τον Greenspan κατ' έντολή των Μετόχων της FED που τυχαίνει να είναι οι Μεγαλοτραπεζίτες της Wall Steet.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως το είπες. O Greenspan είναι ένα καθίκι του κερατά που έχει το θράσος εν μέσω της παγκόσμιας κατάρρευσης για την οποία ευθύνεται κατά ο ίδιος κ η παρέα του της FED κ η οποία έχει οδηγήσει 300 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία κ την απελπισία, να λέει ότι φταίει... η "ανθρώπινη φύση"!!!
Τι γελοίος!... νομίζει ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να μασάει ομαδικά το χόρτο όπως το έκανε πριν από αιώνες κ δεκαετίες... Νομίζει ότι δεν υπάρχει ακόμα η κρίσιμη μάζα των ενεργών πολιτών του κόσμου για να αφυπνίσει τους υπόλοιπους κ να ξεκινήσει την επόμενη φάση της κατάρρευσης που είναι η αποδόμηση της παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ.
Αν αισθάνεται άνετα κ ασφαλής ανάμεσα στο 5% των ανθρώπων που κατέχουν το 40% του πλούτου, ας το αισθάνεται... Κάτι μου λέει όμως ότι θα φύγουν νύχτα, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με το υπόλοιπο 95% της ανθρωπότητας που σύντομα δεν θα έχει τίποτα να χάσει.
Το μόνο που παίζεται είναι το πότε...;-)