Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Έμφαση στο «πράσινο» αυτοκίνητο


Ανοίγει σήμερα τις πύλες τoυ το 63ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης (ΙΑΑ). Στην τελετή των εγκαινίων κύρια ομιλήτρια θα είναι η Αγκ. Μέρκελ που θα απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας από τη Φραγκφούρτη.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης θα δώσουν το παρόν 780 εκθέτες. Είναι κατά 25% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Μια εξέλιξη που αποδίδεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης θα είναι τα οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η μαζική παραγωγή των οποίων θα αρχίσει σε δύο με τρία χρόνια.....


Η Better Place αλλάζει τις μπαταρίες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος η εταιρεία Better Place. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει στο Ισραήλ, στη Δανία και την Αυστραλία ένα δίκτυο πρατηρίων αλλαγής μπαταριών κίνησης αυτοκινήτων. Όπως πηγαίνει κανείς στο βενζινάδικο σήμερα θα πηγαίνει στο πρατήριο της Better Place και θα αλλάζει τις αποφορτισμένες μπαταρίες με φορτισμένες. Και όπως υπογραμμίζει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Shai Agassi: «Βλέπουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι πλέον εδώ, οι υποδομές είναι εδώ και φυσικά το επιχειρηματικό μοντέλο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν ήδη να βγάζουν χρήματα από τα ηλεκτροκίνητα. Η βιωσιμότητα είναι διασφαλισμένη, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τις επιχειρήσεις», τονίζει ο κ. Agassi.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4700608,00.html
Σημ.axinosp:Το μυστικό για τα μελλοντικά "πρώην βενζινάδικα" το έχει η Better Place όπου αντί για βενζίνη τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αλλάζουν μόνο μπαταρίες αρκεί βέβαια τα πρότυπα για τα μεγέθη των μπαταριών να είναι κοινά και δεν θα είναι όπως π. χ. γίνεται σήμερα με τους φορτιστές των κινητών τηλεφώνων .Έτσι το τελευταίο αρνητικό επιχείρημα για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταρρίπτεται παταγωδώς !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το θέμα το ξέρω γιατί έχω κάνει σχετική επιχειρηματική μελέτη. Η αυτονομία εδώ και λίγα χρόνια δεν είναι καθόλου πρόβλημα δεδομένου ότι στις πόλεις ο μέσος οδηγός δεν κάνει πάνω από 50 χιλιόμετρα ενώ η αυτονομία έχει ήδη περάσει τα 100 χιλιόμετρα.
Η παγίδα βρίσκεται στα βενζινάδικα που πλέον θα αλλάζουν τις μπαταρίες. Τι φαντάζεστε, ότι θα τις αλλάζουν τσάμπα;.. η δική μου γνώμη είναι ότι απλά αντικαθιστούν το πωλούμενο προϊόν (την βενζίνη), δεδομένου ότι είμαστε ήδη στην κατιούσα των παγκόσμιων αποθεμάτων και το πετρέλαιο θα εγκαταλειφθεί ούτως ή άλλως σε ορισμένα χρόνια που τα υπολογίζουν μεταξύ 5-10 ...