Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Το Τ.Τ. διασφαλίστηκε για τη χρεοκοπία της... ελληνικής οικονομίας

Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS.

Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα. Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Καθημερινή», ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, μήνα που ανακοινώνονται οι εθνικές εκλογές με αφορμή κατά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης. Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Hellenic Postbank, Αγγελος Φιλιππίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 για τα πεπραγμένα των δύο τελευταίων χρόνων της τράπεζας δήλωσε ρητά πως η τράπεζά του είχε αγοράσει CDS και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στέλνει δελτίο Τύπου με την ομιλία του προέδρου όπου αναφέρει: «Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, ναι, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει κοινωνικό ρόλο. Ο κοινωνικός μας ρόλος όμως είναι π.χ. να αγοράσουμε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα) το καλοκαίρι, όταν δεν αγόραζε κανένας, να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη θέση στον κόσμο -και σας λέω ότι καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει καμία θέση στα CDS και εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη όχι από τις ελληνικές τράπεζες, γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν απλά, αλλά στον κόσμο- και να μπορούμε τώρα να βγούμε και να παρέμβουμε και να χτυπήσουμε τους κερδοσκόπους στο κεφάλι. Αυτό είναι μια στρατηγική πολιτική, εθνικά πάρα πολύ ωφέλιμη, και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ωφέλιμη, και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Καθημερινή» οι αγοραπωλησίες των CDS έγιναν και μέσω της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, οι συναλλαγές της οποίας σε παράγωγα της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα υπό έλεγχο.

Οι ελληνικές αρμόδιες αρχές λαμβάνουν όλα τα στοιχεία για τις αγοραπωλησίες των CDS από την αμερικανική DTCC και αναμένεται η αξιολόγησή τους.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_21/03/2010_394968
 Σημ.axinosp:Να ποιοί είναι οι Κερδοσκόποι για να μην ξεχνιόμαστε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: