Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η Γερμανία θρηνεί - 18 νεκροί στην Loveparade

Σε τραγωδία κατέληξε το Φεστιβάλ μουσικής Loveparade στο Ντουίσμπουργκ της Γερμανίας. 18 οι νεκροί και περισσότεροι από 120 οι τραυματίες μετά από πανικό που προκλήθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων

Περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρακολουθούσαν το Φεστιβάλ. Εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των συγκεντρωμένων κάποιες χιλιάδες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το χώρο την ώρα που χιλιάδες άλλοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στον κύριο χώρο του Φεστιβάλ. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μέσα στη σήραγγα εισόδου (μήκους 300 μέτρων), με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Όπως δήλωσε ο 18χρονος αυτόπτης μάρτυρας Μάριους: «Δεν μπορούσες να πας πουθενά. Έβλεπα τους ανθρώπους απέναντί μου σαν απροσπέραστο τείχος. Νόμιζα ότι θα πεθάνω».

Ο 34χρονος Ντάνιελ: «Ήμουν στην είσοδο και ήθελα να βγω έξω, αλλά δεν μπορούσα. Ο ένας έσπρωχνε τον άλλο. Άνθρωποι φώναζαν και έκλαιγαν από το φόβο τους. Ήθελα να βοηθήσω. Δίπλα μου ένας νεαρός πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή. Του κρατούσα το χέρι για να του δώσω δύναμη. Λίγο αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή…»

Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε καταρχήν κανονικά για να μην προκληθεί ακόμη μεγαλύτερος πανικός και κινδυνέψουν και άλλοι άνθρωποι. Σταδιακά άρχισε να χαμηλώνει η μουσική και να διαδίδεται η τραγική είδηση.

Η Γερμανία θρηνεί

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στο μεταξύ στους 18. 16 άνθρωποι υπέκυψαν στον τόπο του δυστυχήματος ενώ άλλοι 2 στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί. 120 είναι οι τραυματίες, 40 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της πόλης έκανε λόγο ο δήμαρχος του Ντουίσμπουργκ Άντολφ Ζάουερλαντ ενώ η νέα πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ δήλωσε συγκλονισμένη: «Το τραγικό δυστύχημα μας έχει αφήσει άφωνους. Όλη η χώρα θρηνεί για τις νέες και τους νέους που έχασαν τη ζωή τους ενώ ήθελαν να διασκεδάσουν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μου είναι στους συγγενείς των θυμάτων. Τους εκφράζω τη συμπαράσταση και τη θλίψη μου. Οι νεαροί άνθρωποι είχαν έρθει για να διασκεδάσουν. Αντ΄ αυτού υπήρξαν νεκροί και τραυματίες. Είμαι συγκλονισμένη και λυπημένη από τον θρήνο και τον πόνο».

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: