Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ανησυχητική μείωση των τραπεζών στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των αμερικανικών τραπεζών μειώνεται όπως μειώνονται οι αριθμοί των υπό εξαφάνιση ειδών στο ζωικό βασίλειο. Έτσι η τάση που πρωτοεμφανίστηκε μετά τα μέσα της δεκαετίας του 80 συνεπικουρούμενη από μια σειρά νόμων –που «αθόρυβα» ξεκίνησαν να ψηφίζονται από τη δεκαετία του ’60 και έπειτα- περί αποδοχής συγχωνεύσεων οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν σε μια σταδιακή αριθμητική συρρίκνωση μονάδων του τραπεζικού κλάδου.

Το παραπάνω δε σημαίνει βέβαια πως το ολικό οικονομικό έργο βαίνει μειούμενο αντίθετα η αυξητική του τάση είναι εμφανής κάτι που σημαίνει πως αυτό συγκεντρώνεται σε όλο και μικρότερο αριθμό τραπεζών. Έτσι αν και το εγχώριο ακαθάριστο εθνικό προϊόν στις ΗΠΑ το 1990 ήταν 5,8 τρις $ το 2009 έφτασε τα 14,26 τρις $.

Κατά συνέπεια –κα;ι λόγω της μείωσης των τραπεζών- το 1997 το 70% του ενεργητικού του τραπεζικού κλάδου κρατούσαν 100 μόνο τράπεζες σε σχέση με το 50% και 60% που ήταν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και ’80. Σε ότι αφορά τον αριθμό των τραπεζών αυτές το 1990 έφταναν τις 12.000 για να μειωθούν το 2009 στις 7.000 ενώ οι εκτιμήσεις για το τέλος του 2010 κάνουν λόγο 6.500 μονάδων κλάδου.

Η καθοδική αυτή τάση είχε ξεκινήσει φυσικά πριν το 1990. Έτσι το 1984 για παράδειγμα ο αριθμός των τραπεζών ήταν 14.496 ενώ για πρώτη φορά ο κλάδος έπεσε κάτω από τις 10.000 μεταξύ 1985 και 1995. Η τάση έτσι που καταδεικνύεται στις ΗΠΑ από τη συνεχή αριθμητική μείωση των μονάδων κλάδου προκύπτει η ανησυχητική διαπίστωση της συγκέντρωσης όλο και μεγαλύτερου οικονομικού έργου στη διάθεση όλο και λιγότερων τραπεζών με αποτέλεσμα την ουσιαστική «εξάρθρωση» της τραπεζικής επάρκειας και την «απονεύρωση» του τραπεζικού συστήματος.

Έτσι στις ΗΠΑ οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως ένας «υδροκεφαλισμός» του τραπεζικού κλάδου μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στο συνολικό οικονομικό περιβάλλον.

defencenet.gr

Σημ.axinosp:Το δεύτερο εξάμηνο πρέπει να σπάσει ρεκορ το κλείσιμο Τραπεζών στην Αμερική. Τα νέα για την οικονομία που είπε ο πρόεδρος της FED, που προσπαθούσε να πεί με κομψά λόγια, γιατί και μία τελεία μετράει από τα λόγια του, ήταν το κλείνουμε το μαγαζί, σε λίγο θα δείτε και το πετρέλαιο στα 3-4 δολάρια το λίτρο και μετά καπούτ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.leap2020.eu/GEAB-N-46-Special-Summer-2010-edition-is-available-Global-systemic-crisis-Second-half-of-2010-The-global-system-s-four_a4810.html

axinosp είπε...

Σιγά μην τους ξαναμεταφράσω τους βαρέθηκα τους γάλλους της leap2020

Ανώνυμος είπε...

χα χα δεν πειράζει αδερφέ μου σε ευχαριστώ για την ενημέρωση να είσαι καλά..
Ετσι κι αλλιώς όλα δείχνουν την βέβαιη κατάρρευση τους...
ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΓΝΩΣΗ , ΑΓΑΠΗ!!!

παλιοχώριατος είπε...

"Ετσι κι αλλιώς όλα δείχνουν την βέβαιη κατάρρευση τους..."


Βρε παιδιά, πόσες φορές φορές θα τα πω;

Ο καπιταλισμός δεν καταρρέει.
!!!Ισχυροποιείται!!!

Αυτές οι τράπεζες δεν κλείνουν, όπως λέει και το άρθρο, αλλά "συγχωνεύονται"*.
*συγχωνεύονται => εξαγοράζονται, κατ' ευφημισμό

Ο FED, και οι όμοιοί του, με την εσκεμμένη μείωση του ρευστού στην αγορά, οδηγούν σε αποδυνάμωση τις μικρότερες ανταγωνίστριες τράπεζες.
Και μετά, έρχονται οι "ισχυρές τράπεζες", αυτές που τις ελέγχει απόλυτα ο FED, και τις εξαγοράζουν.
Έτσι όλα τα δάνεια, οι υποθήκες, οι ευαίσθητες πληροφορίες κλπ,
περνάν υπό τον έλεγχο του ισχυρότερου μονοπώλιου που έχει δει η ανθρώπινη ιστορία.

Ο Bill Still, από το '95 μας είχε πει, ότι θα γίνει αυτό, και πως θα γίνει.
Πάλι τα ίδια θα λέμε;

Σειρά μετά έχουν όσες από τις μεγάλες επιχειρήσεις δεν είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των μεγσαλοτραπεζιτών.
Αφού αυτές θα οδηγηθούν στη χρεωκοπία, από την εσκεμμένη έλλειψη μετρητού στη αγορά
(που είναι και η αιτία τις περιβόητης "ουρανοκατέβατης" οικονομικής κρίσης).
ΟΣΕδες, ΔΕΗδες, ΟΤΕδες, λιμάνια, μεταλλεία, ορυχεία, δρόμοι, αεροδρόμια...
Οτιδήποτε δίνει σταθερά έσοδα, έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους, και αν είναι και μονοπώλιο, ακόμη καλύτερα.


Και τέλος, ο μεγάλος στόχος:
Το παγκόσμιο νόμισμα!
...που θα ελέγχουν απόλυτα οι μεγαλοτραπεζίτες.



Μη λέτε μετά, ότι δε σας τα είπαμε...