Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Διετής παράταση για την άδεια του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών


Της Μαρίας Μαθιοπούλου

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι μεγάλες επενδύσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, το ελληνικό δημόσιο φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς του, τηρουμένων των αναλογιών, και για τα δικά του δεδομένα. Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Πολιτισμού, η άδεια λειτουργίας του μεταλλείου όπου αναπτύσσεται η μοναδική μεταλλευτική δραστηριότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, παρατείνεται έως την 31η Ιουλίου του 2012. Η αρχική άδεια, που είχε εκδοθεί το 2005, έληξε από τα τέλη του 2009, αν και η “Ελληνικός Χρυσός” είχε υποβάλει εμπρόθεσμα το σχετικό αίτημα για την ανανέωσή της. Η ελληνική πολιτεία, αναγνωρίζοντας πως η εκκρεμότητα της παράτασης δεν βάρυνε την εταιρεία αλλά το ίδιο το δημόσιο, είχε συναινέσει στη συνέχιση της λειτουργίας υπό το καθεστώς της προηγούμενης άδειας, ωσότου αποφανθεί για την ανανέωση. Παρά τη συνεννόησης αυτή, πάντως, όλο τον τελευταίο καιρό υπήρξαν φωνές περί παράνομης λειτουργίας του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών.
Μιλώντας στη “Μ” ο γενικός διευθυντής της “Ελληνικός Χρυσός” Πέτρος Στρατουδάκης, σημειώνει πως η εν λόγω απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι πως θα εξακολουθήσει η απασχόληση από τη δραστηριότητα του μεταλλείου στην περιοχή, η οποία μεταφράζεται σε 360 άτομα. Το δεύτερο είναι πως μέσω αυτής της απόφασης αναγνωρίζεται από την πολιτεία ότι η περιβαλλοντική προσέγγιση της εταιρείας στην περιοχή βελτίωσε την εικόνα. “Δεν ξέρω αν η κινητικότητα από την πλευρά του δημοσίου είναι μεγαλύτερη επειδή διανύουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο και συνδέεται με την ανάγκη για επενδύσεις. Αυτό που ξέρω είναι πως έτσι θα έπρεπε να είναι, καθώς το επενδυτικό μας πλάνο δεν είναι μόνο ένα από τα ωριμότερα αυτή τη στιγμή, αλλά αξιοποιεί στρατηγικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατουδάκης.
Σήμερα, μεταλλευτική δραστηριότητα αναπτύσσεται μόνο στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών, όπου γίνεται εκμετάλλευση κοιτάσματος μεικτών θειούχων, από την οποία προκύπτουν συμπυκνώματα μολύβδου και ψευδαργύρου.

Εντός του Ιουλίου κατατίθεται η ΜΠΕ
Εν τω μεταξύ, εντός του Ιουλίου η εταιρεία θα υποβάλει στις αρμόδιες αρχές τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ο προϋπολογισμός της οποίας έχει αναθεωρηθεί στο 1 δισ. ευρώ, από 800 εκατ. ευρώ. Η “Ελληνικός Χρυσός” έλαβε τον Οκτώβριο του 2009 από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ την έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είχε υποβληθεί από τον Απρίλιο του 2006.
Η επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στα Μεταλλεία Κασσάνδρας σε πλήρη ανάπτυξη προβλέπει αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή κατά 1.500 άτομα πρωτογενώς και κατά τουλάχιστον 5.000 δευτερογενώς. Η επένδυση του 1 δισ. ευρώ αφορά την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών και την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου.

Μακεδονία
Ο νοων...νοειτω
Σημ.axinosp:Εμπρός για το χρυσό και το Σοσιαλισμό και όχι μόνο διετής παράταση αδείας αλλά εκατονταετής και βάλε.
Το παράνομο είναι και ηθικό, είναι σαν να μας λέει η κατοχική Κυβέρνηση του Παπατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: