Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Whitney: Οι Πολιτείες τα επόμενα θύματα της κρίσης

Οι Πολιτείες θα είναι τα επόμενα θύματα της πιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με την Meredith Whitney. Σε συνέντευξή της στο CNBC, η επικεφαλής της Meredith Whitney Advisory Group, έχοντας εκπονήσει μια αναφορά για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αμερικανικές πολιτείες, συνέκρινε την επικείμενη «έκρηξη» με την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος το 2008 και 2009.

«Οι ομοιότητες μεταξύ των πολιτειών και των τραπεζών είναι τεράστιες, στο βαθμό που οι πολιτείες έχουν υψηλές δαπάνες και μόχλευση», τόνισε η Whitney. Πρόσθεσε ακόμη πως τα δημοτικά χρέη έχουν διπλασιαστεί από το 2000, ενώ οι δαπάνες αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι τα έσοδα. Επίσης, προχώρησε σε άλλη μία προειδοποίηση για τις τράπεζες, τονίζοντας πως μια κατακόρυφη μείωση των εσόδων από το trading και μια double-dip ύφεση στην αγορά κατοικίας, θα πλήξει τα κέρδη δ΄ τριμήνου. Επανέλαβε προηγούμενες εκτιμήσεις της για απώλεια 80.000 εργατικών θέσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών φέτος.

Ωστόσο, χειρότερες ήταν οι εκτιμήσεις της για τις πολιτείες. Αφού δήλωσε πως η συγκεκριμένη αναφορά που παρουσίασε είναι αποτέλεσμα δουλειάς δύο ετών, τόνισε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστων στοιχείων για τις δαπάνες και τα χρέη των πολιτειών. «Μου θύμιζε τόσο πολύ τις τράπεζες πριν από την κρίση, που συνεχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα που να μας δίνει μια ξεκάθαρη ιστορία, δεν μπορούσαμε να βρούμε καμία πληροφορία που να ήταν διαφανής. Για αυτό, το προχωρήσαμε μόνοι μας».

Φωτεινές εξαιρέσεις αποτελούν οι πολιτείες του Τέξας, της Βιρτζίνια και της Νεμπράσκα, οι οποίες ασκούσαν έλεγχο στα χρηματοοικονομικά τους και δεν απειλούνται πολύ. Ωστόσο, άλλες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια και το Μίσιγκαν, θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε ολόκληρη τη χώρα εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίσει να παρέμβει με μια διάσωση.

Capital

Σημ.axinosp:Συνεχίζει να τρίζει επικίνδυνα το ομοσπονδιακό μοντέλο της Αμερικής και όχι μόνο. Αν συνεχίσει να ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης της παραγωγής σε σχέση με την παγκόσμια ζήτηση και του χρυσού που είναι αποτέλεσμα πανικού στον επικείμενο υπερπληθωρισμό λόγω του QE(ποσοτικής νομισματικής χαλάρωσης ή αλιώς πέτα λεφτά από ελικόπτερο μπας και ηρεμήσει το τέρας του νομισματικού συστήματος) τότε η κατάσταση οδεύει εκτός ελέγχου. Ο χειμώνας πάντως θα μας έχει εκπλήξεις και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: