Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ερχεται ένας αιώνας χωρίς πετρέλαιο


Στερεύει σε λίγα χρόνια ο «μαύρος χρυσός» και θα περάσουν 100 χρόνια-εφιάλτης για να βρεθεί αντικαταστάτης του καυσίμου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη κάνουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε τριάντα χρόνια από σήμερα θα έχουμε αποστραγγίσει κάθε ίχνος πετρελαίου από το υπέδαφος του πλανήτη χωρίς ταυτόχρονα να έχει βρεθεί ενεργειακή πηγή που να το αντικαθιστά. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με μια σειρά πολύπλοκους υπολογισμούς και μετρήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2041 οι πετρελαιοπηγές του πλανήτη θα έχουν στερέψει, αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο πετρέλαιο στο εσωτερικό του. Ωστόσο οι ανησυχητικές προβλέψεις των ερευνητών δεν σταματούν εδώ, αφού, όπως εκτιμούν, ως τότε δεν θα έχει βρεθεί κάποιος αντικαταστάτης του πετρελαίου, τουλάχι στον τέτοιος ώστε να καλύψει τις ήδη τεράστιες αλλά και ταυτόχρονα συνεχώς αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου. Οι ερευνητές έχουν και μια δεύτερη, ελαφρώς πιο αισιόδοξη, εκτίμηση για το πότε θα στερέψει το πετρέλαιο της Γης, τοποθετώντας τον χρόνο στο 2054.

Οπως αναφέρουν, περίπου το 70% του πετρελαίου που εξορύσσουμε από το υπέδαφος χρησιμοποιείται για την παραγωγή βενζίνης και ντίζελ για την κίνηση των οχημάτων. Οι ερευνητές θεωρούν επίσης δεδομένο ότι θα περάσουν 90-100 χρόνια από τη στιγμή που θα καταναλώσουμε την τελευταία σταγόνα πετρελαίου ώσπου να βρούμε κάτι που να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες μας στον ίδιο βαθμό που το επιτυγχάνει σήμερα το πετρέλαιο.

Αν οι εκτιμήσεις των ερευνητών επαληθευθούν, τότε θα μιλάμε για την εμφάνιση μιας εποχής όπου θα δοκιμαστεί σκληρά ο ανθρώπινος πολιτισμός. Σύμφωνα με ειδικούς, η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να αποτελέσει ένα καμπανάκι κινδύνου ώστε να ληφθούν σε παγκόσμιο επίπεδο άμεσα μέτρα και αποφάσεις περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και στροφής σε εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2041 ή 2054 η τελευταία σταγόνα
Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει μάθει να κολυμπά στο πετρέλαιο, αλλά πιέζει πλέον ο χρόνος για να βρεθεί ένα καύσιμο που θα το αντικαταστήσει, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο «μαύρος χρυσός» εξαντλείται με γοργούς ρυθμούς
Το Βήμα
Σημ.axinosp:Είναι σαν να μας λέει το άρθρο μην ανησυχείτε έχουμε πετρέλαιο μέχρι το 2041, ένα μύνημα που δεν ισχύει, γιατί από το 2012 την χρονιά σύμβολο θα μας λείπουν ένα στα 8 βαρέλια πετρέλαιο καθημερινά που αυτό σημαίνει, πείνα και πολέμοι κυριολεκτικά!!

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Μην πιστεύεις το Βήμα...


Και πετρέλαιο υπάρχει και αέριο και απ' όλα. Το LNG, αυτή την στιγμή πουλιέται κάτω από την τιμή του αερίου στους αγωγούς λόγω υπερπροσφοράς και μειωμένης ζήτησης. 12 μήνες τώρα οι παραγματικές εφημερίδες (μην δίνεις σημασία στην φυλλάδα του ΔΟΛ -- ό,τι λέει, ιχύει το αντίθετο, τουλάχιστον από το 1989)) γράφουν για κοιτάσματα και κοιτάσματα.

axinosp είπε...

Αυτά να τα πεις στον Αμερικάνικο και τον Γερμανικό στρατό που από το 2011-12, βλέπουν εξαφάνιση των αποθεμάτων πετρελαίου.Η επόμενη ανάρτηση που έκανα τυχαία ελπίζω να σε προβλημάτισε!!

archaeopteryx είπε...

Κανείς δεν βλέπει εξαφάνιση του πετρελαίου. Μερικοί θα ήθελαν να σου πούνε ότι δεν κάνει να έχεις εσύ, οι Αμερικάνοι σίγουρα θέλουν να ελέγχουν την διακίνησή του και όσο περισσότερα αποθέματα μπορούνε. Οι Γερμανοί έκαναν δύο Παγκόσμιους για να το πετύχουν και αυτοί. Οι Γάλλοι έλυσαν το πρόβλημά τους αλλιώς.

Δεν κουρδίζομαι εύκολα αν δεν δω και δεν ακούσω και να ό,τι δω και ακούσω δεν έχει κάποιο σοβαρό επιστημονικό ή οικονομικό ή, τέλως πάντων, αληθοφανές υπόβαθρο.

Ας πάρουμε λοιπόν την υπόθεση εργασίας ότι αυτά που δείχνεις στον ουρανό είναι κάτι. Είναι, τα βλέπουμε. Αν όμως έτσι μοιάζουν εξατμίσεις από στροβιλοκινητήρες αεροπλάνων, μάλλον αυτό θα είναι. Εκτός αν είναι κάτι άλλο. Χμμμ... αν κάποιος με πείσει ότι κάτι γίνεται στους αιθέρες, κάθε φορά που θα περνάνε 2 ή 14 αεροπλάνα, θα βάζω το κεφάλι κάτω από φόβο.

Πίσω στο πετρέλαιο.

Κάποτε, θα τελειώσει. Πολύ πριν τελειώσει η πραγματική τιμή του θα είναι υψηλότερη από το μαύρο χαβιάρι. Σήμερα, σε απολπηθωρισμένα δολάρια, δεν διαφέρει πολύ από ότι πριν από πολύ καιρό, μην σου πω έχει πέσει.

Κάπου έχω ανεβάσει την απληθωρισμένη τιμή του πετρελαίου:

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_11.html

Όσο για πρόσφατες "ανακαλύψεις":

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9377.html

Κάποτε θα τελειώσει το πετρέλαιο axinosp. Και το ουράνιο και το κάρβουνο και όλα, και πριν από όλα αυτά θα έχουν τελειώσει τα τομαράκια μας. Κάποτε θα φύγει η Σελήνη από την τροχιά της, θα αντιστραφεί (ξανά) το μαγνητικό πεδίο της Γης, και σε 4-5 δισ χρόνια, ο Ηλιος θα είναι ένας φουσκωμένος κόκκινος γίγαντας που θα μας καταπιεί (θα έχουμε εξαφανιστεί πολύ πιο πριν). Ο φόβος της ύφεσης, και ο φόβος του θανάτου, ωστόσο, δεν θα εμποδίσουν αυριο το πρωί τον Ήλιο να ανατείλει. (Οι Μάγια, νομίζω, το φοβόταν αυτόι σαν τρελοί)

Δεν σου λέω ότι έχεις άδικο, ή λάθος, ούτε έχω εγώ δίκιο. Υποθέσεις εργασίας που ελέγχονται...

axinosp είπε...

Λόρδος Λόσον, άλλοτε υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας και αντιρρησίας της Κλιματικής Αλλαγής:
«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ήρθε η ΒΡ και η Shell και μου είπαν ότι υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου διάρκειας μόλις 40 ετών. Αυτό ήταν 30 χρόνια πριν. Τι λένε σήμερα; Ότι υπάρχουν αποθέματα διάρκειας μόλις 40 ετών».
http://axinosp.blogspot.com/2010/11/peak-oil.html

archaeopteryx είπε...

Μπράβο... Οι κυλιόμενες 40ετίες...