Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Ναι ή όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας



Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκοτίας έκανε γνωστό σήμερα το ερώτημα που θα τεθεί στους Σκοτσέζους στο δημοψήφισμα του 2014 το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ και το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) του πρότεινε να τεθεί η "σύντομη, απλή και σαφής" ερώτηση: "Συμφωνείτε ότι η Σκοτία πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη χώρα;".
Ωστόσο, οι περίπου 5 εκατομμύρια Σκοτσέζοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με την ερώτηση του δημοψηφίσματος.
Αναλόγως με το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, το SNP θα είναι ανοιχτό στο να θέσει μία δεύτερη ερώτηση που θα παράσχει τη "μέγιστη δύναμη" στο περιφερειακό κοινοβούλιο αντί για πλήρη ανεξαρτησία.
"Αν και αυτό δεν αποτελεί πολιτική μας, παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτήν την πρόταση" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του SNP.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι αν και είναι "παθιασμένος" με τη διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι "δίκαιο" να επιτραπεί στους Σκοτσέζους να ψηφίσουν για το ζήτημα αυτό αν το θέλουν.
Σημ.axinosp:Εμείς από τώρα είμαστε μαζί τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια: