Καμιά πηγή εναλλακτικής ενέργειας στο προσεχές μέλλον δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Προς το παρόν μόνο οι υδρογονάνθρακες μπορούν να εξασφαλίσουν γρήγορη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, είπε σε συνέντευξη στη "Φωνή της Ρωσίας" ο Γραμματέας τύπου του ρώσου πρωθυπουργού Ντμήτρη Πεσκόφ.
Εναλλακτική αντικατάσταση των υδρογονανθράκων ο κόσμος αναζητεί εδώ και πολύ καιρό. Για τις χώρες της Ευρώπης το πρόβλημα οξύνθηκε για άλλη μιά φορά μετά την κρίση φυσικού αερίου του Ιανουαρίου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Τον τελευταίο καιρό οι έρευνες νέων πηγών ενέργειας διεξάγονται πιό εντατικά, όμως σήμερα η Δύση δεν μπορεί να απορρίψει το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θεωρεί ο Ντμήτρη Πεσκόφ.
«Αναφορικά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, — είπε ο Ντμήτρη Πεσκόφ, ορισμένες χώρες προσπαθούν να εφεύρουν τέτοιες πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.
Ορισμένες χώρες έχουν σημειώσει επιτυχίες. Παρόλα αυτά, στο άμεσα προσεχές μέλλον εκτός του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του καρβούνου καμιά πηγή εναλλακτικής ενέργειας δεν θα εξασφαλίσει ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας.
Δυστυχώς, στην περίοδο κρίσης, στην οποία οι τιμές των υδρογονανθράκων μειώνονται, επιβραδύνονται και οι έρευνες εναλλακτικών πηγών, γιατί δημιουργείται μεγάλη ανεπάρκεια χρημάτων.
Και μόνο όταν αρχίζουν να αυξάνονται οι τιμές των παραδοσιακών πηγών ενέργειας και οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, οι χώρες βρίσκουν χρήματα για να επενδύσουν στην ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών».
«Μεγάλο πρόβλημα για τις χώρες-παραγωγούς υδρογονανθράκων στις συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης έγινε η μείωση των τιμών των ενεργειακών πόρων.
Μιά από τις κατευθύνσεις εξόδου από αυτή την κατάσταση είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τους άλλους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου, κυρίως με τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, — θεωρεί ο Γραμματέας τύπου του πρωθυπουργού.....
http://www.ruvr.ru/main.php?lng=gre&q=575&cid=51&p=08.02.2009
Σημ.axinosp:Ίδια είναι τα καρτέλ του πετρελαίου δυτικά και ανατολικά !!
Από τους νεοσυντηρητικούς του Τέξας μέχρι τους πρώην Κομμουνιστές του Κρεμλίνου.
Όποτε θέλουν αυτοί να κλείνουν τις βάνες του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου καταχείμωνο
και ο κοσμάκης να πεθαίνει από το κρύο .Ότι και να κάνετε όμως το ποτάμι πίσω δεν ξαναγυρνά !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος