«Μαύρα» είναι τα μαντάτα του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, για την οικονομία της χώρας του. Ειδικότερα κάνει λόγο για «βαθιά ύφεση», γι’ αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων τη χορήγηση νέων «ενέσεων ρευστότητας» στο τραπεζικό σύστημα.
Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε νέα μείωση των εκτιμήσεών της για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό της χώρας επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας παραμένουν εξαιρετικά μεγάλοι.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί με ετήσιο ρυθμό 4% μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου ενώ ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 0,5% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και θα μείνει κάτω από το 2% την επόμενη τριετία.
Η γενικότερη εκτίμηση της Τράπεζας της Αγγλίας είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τη στήριξη του πιστωτικού συστήματος θα αποδώσουν καρπούς.
Επισημαίνει ωστόσο ότι στην πορεία θα αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9360&pubid=5455135
Σημ.axinosp:Μ' αρέσει να τα ακούω να το λες !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος