Το αγγούρι αναμένεται με την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να γίνει και επίσημα το εθνικό μας προϊόν. Θα είναι ίσως το μοναδικό παγκοσμίως, εθνικό προϊόν που θα παράγεται αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Χρήσιμο λοιπόν θα είναι να ξέρουμε την ακόλουθη συνταγή από "Το Συναξάριον του Στομάχου" του Μπάμπη Άννινου* (εκδόσεις Περίπλους).
"... Υπάρχουν δε εις πάσαν γλώσσαν γνωμικά πολυάριθμα και ευστοχώτατα περί των διαφόρων φαγητών και της θρεπτικής αξίας εκάστου αυτών, καθώς και προφυλακτικαί συμβουλαί αξιόλογοι, όπως λόγου χάριν η περιεκτικότατη εκείνη περί της τόσον ορεκτικής, αλλά και τόσο δυσπέπτου αγγουροσαλάτας.
Περί αυτής το γνωμικόν διδάσκει ότι πρέπει να λαμβάνωμεν το αγγούριον, να το καθαρίζωμεν, να το κόπτωμεν εις λεπτά τεμάχια, να ρίπτωμεν επ' αυτών το ανάλογον άλλας, έλαιον, όξος και ό,τι χρειάζεται, κατόπιν δε... ν' ανοίξωμεν το παράθυρον και να την πετάμε έξω μαζύ με το πιάτον".....
http://balafara.blogspot.com/
Σημ.axinosp:Βοήθεια μας !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος