Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Σχετικά με την ανάληψη των χρημάτων μας την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν ειπωθεί διάφορες ενστάσεις και απορίες για την επανάσταση της 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ (άλλες καλοπροαίρετα και άλλες σκόπιμα) σας ενημερώνω σχετικά με τις πιο συχνές απορίες σας ώστε να μην γίνεται διάλογος χωρίς ουσία:

Ερώτηση 1: “Αν πετύχει η απόπειρα αυτή τα χρήματα μας δεν θα χάσουν την αξία τους;”
απάντηση: Κατηγορηματικά όχι! Όταν θα κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας θα πάρετε ευρώ δηλαδή το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Για να υποτιμηθεί θα πρέπει να συμβεί σε όλη την Ευρώπη. Στην περίπτωση που γυρίσουμε στην δραχμή (δύσκολο) όσοι έχετε πάρει τα χρήματα σας σε ευρώ είστε εξασφαλισμένοι.
Αυτοί που θα κινδυνέψουν είναι αυτοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και αυτό γιατί αν επιστρέψει η δραχμή θα υποτιμηθεί και τα χρήματα τους θα χάσουν την αξία τους. Υπό αυτό το πρίσμα είναι ποιο ασφαλές για την αξία των χρημάτων σας να τα βγάλετε από τις Ελληνικές τράπεζες.

Ερώτηση 2: “Μα είναι καλό για την Ελλάδα να το κάνουμε αυτό; Μήπως φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα;
απάντηση: Τα χρήματα που έχουμε καταθέσει στις τράπεζες είναι δικαιωματικά δικά μας. Είναι ο κόπος μιας ζωής. Δεν έχει πει κανείς όμως ότι είναι υποχρεωτικό να τα έχουμε στις τράπεζες. Δικά μας είναι και έχουμε δικαίωμα να τα κάνουμε ότι θέλουμε.
Μπορεί να μας έχουν συνηθίσει σε αυτή την τακτική αλλά δεν πάει να πει ότι αυτό είναι υποχρέωση. Συνεπώς αν οι τράπεζες και το κράτος βασίζονται στις δικές μας οικονομίες για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εμείς θα πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό; Δηλαδή εμείς δουλεύουμε μια ζωή για να κάνουν παιχνίδι με τον κόπο μας οι τραπεζίτες; ΟΧΙ καιρός να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη.
Αντί ο εκάστοτε πρωθυπουργός και τραπεζίτης να βασίζεται στα δικά μας ολίγα ας βάλει στην τράπεζα τα πολλά που έχει ο ίδιος!!!
Αυτό είναι μεγάλο καλό για την πατρίδα αν επιτευχθεί.

Ερώτηση 3: “μα εγώ έχω λίγα ευρώ στην άκρη. Ακόμα και αν τα βγάλω δεν θα τα βγάλουν αυτοί που έχουν τα πολλά δηλαδή οι πλούσιοι”
απάντηση: Οι επιχειρηματίες και οι πλούσιοι ήδη τα χρήματα τους τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό η τα έχουν μετατρέψει σε χρυσό.
Θα ήταν ανοησία τους να τα κρατήσουν στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης γιατί υπάρχουν χώρες που έχουν καλύτερη οικονομία από εμάς και εκεί λογικά θα είχαμε και εμείς τα χρήματα μας αν ήμασταν στην θέση τους αφού θα ήταν ασφαλέστερα και με καλύτερους τόκους. Σκεφτείτε το!
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες μεγάλο κύμα Ελλήνων πάει αυθημερόν στην Κύπρο για να κάνει καταθέσεις εκεί! Συνεπώς αυτοί που έχουν σοβαρές καταθέσεις ήδη τα χρήματα τους τα βγάζουν στο εξωτερικό! Τα δικά μας ολίγα ευρουδάκια είναι που έχουν μείνει μόνο στις Ελληνικές τράπεζες και αυτά είναι που κινδυνεύουν άμεσα αν δεν τα πάρουμε από εκεί.

Ερώτηση 4: “Μα αν δεν το κάνει ο πολύς κόσμος θα πετύχουμε κάτι;”
απάντηση: Ναι θα πετύχουμε ακόμα και αν το κάνουμε 1000 άτομα. Μπορεί να μην καταφέρουμε, αν το κάνουμε λίγοι,να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα αλλά οι τράπεζες που θα δουν εκείνη την μέρα να φεύγουν λεφτά από τα ταμεία τους σίγουρα αυτό δεν θα τους είναι ευχάριστο.
Οπότε ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα δείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα και θα κάνουμε το τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο σεβασμό τον Έλληνα πελάτη του.
Μπορεί ας πούμε να προκύψει ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα από αυτή την κίνηση που θα λέει το εξής: “Πόσο ευνοϊκούς όρους μου δίνεις για να φέρω τα λεφτά μου στην τράπεζα σου.” Ένας από μας δεν μπορεί να το κάνει αυτό αλλά 1000 και 2000 μπορούμε. Σκεφτείτε το!
Φανταστείτε να ανοίξουμε λογαριασμούς σε δέκα τράπεζες ο καθένας από μας και ας είμαστε και 1000 άτομα και αναλόγως με ποια τράπεζα μας κάνει την καλύτερη προσφορά εκεί να βάζουμε τα χρήματα μας όλοι!
Αυτό θα πίεζε τις τράπεζες στα πλαίσια του ανταγωνισμού να κάνουν καλύτερες προσφορές. Και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα από τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή μας την κίνηση!

Ερώτηση 5: “μα είναι ασφαλές να έχω τα χρήματα μου στο σπίτι μου?”
απάντηση: Αν μιλάμε για μικροποσά της τάξης των 100 εως 1000 ευρώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται συζήτηση καν. Νομίζω ότι όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε κάποιες φορές μικροποσά στο σπίτι μας.
Για μεγαλύτερα ποσά υπάρχουν οι τράπεζες του εξωτερικού,οι θυρίδες, η μετατροπή σε χρυσό, η επένδυση σε γη κ.τ.λ και ο καθένας μπορεί να βρει ασφαλή λύση αναλόγως του ποσού και των αναγκών που έχει.
Ωστόσο θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε την ευθύνη που φέρουν οι πράξεις μας για τις μελλοντικές γενιές. Ακόμα και αν χρειαστεί να χάσουμε για λίγο την βολή μας και να πάμε έστω και για μια μέρα να πάρουμε τις οικονομίες μας από την τράπεζα, αυτό νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε την κατάσταση της πατρίδας μας.
Η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο και είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για αυτό με όσα έχουμε κάνει η με όσα δεν κάναμε. Ας κάνουμε κάτι λοιπόν για τον τόπο μας και ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το τόσο εγωιστικό: “ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΩ”
Στις οργανωμένες κοινωνίες ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται τον εαυτό του στο σύνολο, γιατί από αυτό εξαρτάται, και όχι μόνο την προσωπική του κατάσταση. Ο εγωισμός μας έφτασε εδώ γιατί είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και δεκαετίες ο καθένας μας ήταν για την “πάρτη” του.
Ας σκεφτούμε έστω ΜΙΑ φορά τι θα θυσιάσουμε για τους πολλούς και το όφελος θα αγγίξει και εμάς. Συγνώμη αν σας κούρασα. Καλό αγώνα

4 σχόλια:

  1. Δεν αναφέρεται τι επιπτώσεις θα υπάρχουν για αυτούς που το επιχειρήσουν την στιγμή που η τράπεζα θα έχει ξεμείνει από ρευστό;

    Και πως θα αντιδράσουν πολίτες που δεν θα έχουν υπόψη μια τέτοια κίνηση και αισθανθούν ότι έχουν χάσει τα λεφτά τους;

    Δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πανικός με ότι αυτό συνεπάγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ Εκτύπωση E-mail

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ αποτελείται από 15 Μέλη. Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι από το Κράτος (Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και ΥΠΕΧΩΔΕ), Εκπρόσωποι Μισθωτών, Εργοδοτών, ΚΕΔΚΕ, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων του ΟΕΚ.


    Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    Κωτίδου Γεωργία Πρόεδρος Δ.Σ.
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελισσάβετ Κυβερνητικός Επίτροπος
    ΠΕΤΣΗΣ Ηλίας
    ΞΙΑΡΧΟΣ Στυλιανός Υπουργείο Εργασίας
    ΤΣΙΩΛΗ Βασιλική Υπουργείο Εργασίας
    ΜΑΚΡΗΣ Διονύσιος
    ΥΠΕΧΩΔΕ
    ΠΟΛΑΚΙΣ Ανδρέας ΥΠΕΧΩΔΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
    ΘΩΜΑΣ ΦίΛΛιπος (Αντιπρόεδρος ΔΣ) ΓΣΕΕ
    ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος ΓΣΕΕ
    ΠΑΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης ΓΣΕΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
    ΚΑΡΑΤΖΑΣ Χρήστος ΣΕΒ
    ΙΩΑΝΝΟΥ Βασίλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ιωάννης ΕΣΕΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
    ΣΙΩΜΟΣ Βλάσσης
    ΚΕΔΚΕ
    ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
    ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης
    ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ Ξενοφών Γραμματέας Δ.Σ.
    Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο Ταμίας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς,που είναι Αντιπρόεδρος στον ΟΕΚ και εισπράτει μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως,σε πόσες άλλες έμμισθες θέσεις,είναι εκτός ΕΛΤΑ;
    Γιατί στα ΕΛΤΑ,εκτός από υψηλόβαθμος υπάλληλος των 3.000 ευρώ μηνιαίως,είναι και μέλος του Δ.Σ.-ΕΛΤΑ με άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον τον μήνα,μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου ΕΛΤΑ με αλλα 700 ευρώ τον μήνα και μέλος του Δ.Σ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ ΚΕΚ-ΕΛΤΑ με άλλα 600 ευρώ τον μήνα.Μάλιστα στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ ο αθεόφοβος,ήταν και κάποια χρόνια,με μοναδικό προσόν απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου,Διευθύνων Σύμβουλος επιμόρφωσης Εξωτερικού,γνωρίζοντας ως μοναδική ξένη γλώσσα τα Ηπειρώτικα,καθόσον κατάγεται απο την Θεσπρωτία.
    Πότε τα κατορθώνει όλα ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Ηπειρώτης;
    Πάντως είναι ''αξιος'' κύριε Παναγόπουλε να σας διαδεχθεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
    Ακόμη κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Πρωθυπουργέ της χώρας,πρέπει να είναι ''τιμή'' σας που έχετε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ένα τόσο ικανό εισοδιστή και πολυπράγμονα σαν τον Φίλιππο Θωμά.Να τον χαίρεστε.Με τέτοιους θα πάει σίγουρα μπροστά το ΠΑΣΟΚ και το εργατικό κίνημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μπορούμε εύκολα να συγχωρέσουμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η αληθινή τραγωδία της ζωής όμως είναι όταν οι ενήλικοι φοβούνται το φως"
    - Πλάτων -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1η ιουνίου σημαντική μέρα και οι συμβολισμοί έντονοι.

    1η ιουνίου μέρα Αμαλίας
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=805344&lngdtrid=252

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος