Μια κυβερνητική επιτροπή η οποία πρόκειται να παραδώσει το πόρισμά της στις αρχές Αυγούστου στην ιαπωνική κυβέρνηση όπου σύμφωνα με το οποίο η χώρα στερείται μακροπρόθεσμου αμυντικού δόγματος λαμβανομένης υπόψη και της γεωγραφικής της εγγύτητας με την Κορεατική χερσόνησο και τα στενά της Ταιβάν. Η έκθεση που θα υποβληθεί στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Naoto Kan θα περιλαμβάνει προτάσεις για την τροποποίηση του αμυντικού δόγματος της χώρας η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Αν και λεπτομέρειες για την αναδιαμόρφωση της αμυντικής πολιτικής της Ιαπωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν πως στο προσχέδιο των προτάσεων γίνεται λόγος για την μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων σε νησίδες στο νοτιοδυτικό μέρος της χώρας όπου η παρουσία του κινεζικού Ναυτικού θεωρείται αρκετά έντονη.
Στο προσχέδιο γίνεται ακόμη λόγος πως το υφιστάμενο αμυντικό δόγμα της χώρας διαμορφώθηκε στα χρόνια του «ψυχρού πολέμου» αλλά σήμερα θεωρείται «ανεπαρκές» αντίθετα είναι ανάγκη αυτό να γίνει ενεργητικότερο σε περιπτώσεις κρίσεων στην χερσόνησο της Κορέας και τα στενά της Ταιβάν. Ένα από τα σημαντικά σημεία της έκθεσης είναι η πρόταση για άρση της απαγόρευσης ανάπτυξης και κατοχής πυρηνικών όπλων, πρόταση όμως που είναι πιθανό να προκαλέσει μέσα στη χώρα. Προτείνεται ακόμη η χαλάρωση των απαγορεύσεων περί εξαγωγής όπλων παροτρύνοντας την κυβέρνηση για συνεργασίες στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων με τις ΗΠΑ αλλά και άλλες συμμαχικές χώρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σημ.axinosp:Αυτοί (Κινέζοι,Κορεάτες,Ιάπωνες) το βλέπω θα σκοτωθούν άσχημα, σε λίγο καιρό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος