Eπιμένοντας στην ορθότητα της πολιτικής που ακολούθησε, στην ανάδειξη του ελληνικού προβλήματος ως προβλήματος της Ευρώπης, αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο εμφανίστηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στο JFKJr Forum, όπου συζήτησε με τον Mike Doukakis.
Ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε πως στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard που έχει μαζί του παρά για το διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και παραδέχθηκε ότι επί της πρωθυπουργίας του ήθελε να συνδυάσει δύο θέματα: την οικονομική κρίση αλλά και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
«Όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει «όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου μού λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε». Αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνησή του σε υγεία και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τη λέξη «ανανέωση» και στο γεγονός ότι ανέβαζε όλες τις αποφάσεις στο διαδίκτυο για να υπάρχει διαφάνεια. «Αν ζεις στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να νιώσεις τον πόνο, όμως είμαι αισιόδοξος» δήλωσε στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα- μάλιστα κάποιες θέσεις είχαν βγει σε λοταρία για φοιτητές. «Θα αποκτήσουμε μια ισχυρότερη Ελλάδα» ήταν η πεποίθηση-μότο στην χθεσινοβραδινή ομιλία του.
Η Ευρώπη φλέγεται- χρειάζεται έναν πρόεδρο
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ακροατήριό του στη Βοστώνη, πέμεινε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη. «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι... Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης». Πρόσθεσε πως ακόμα και η Πορτογαλία που έκανε ακριβώς ότι της ζήτησε η Ε.Ε., τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. «H λιτότητα δεν είναι η λύση» τόνισε για να προσθέσει ο Mike Doukakis από την πλευρά του: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».
Αναφερόμενος στην πολιτική της Ευρώπης, παρατήρησε ότι «είναι ένα πείραμα για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση» και έθεσε θέμα εκλογής προέδρου «είναι κάτι που αρχίζουμε να συζητάμε».
Η νέα «γεωγραφία» της Ελλάδας
«Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο». Τέλος επανέλαβε πως το στοίχημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα προτιμούσα να μην αφήνετε σχόλια χωρίς όνομα, βάλτε ένα όνομα ψευδώνυμο αρκεί να μην εμφανίζεται η γελοία περίπτωση ο/η Ανώνυμος