Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Αντικατάσταση των μέτρων που ακυρώνει η Δικαισύνη ζητά η τρόικαΕφεδρικό πακέτο μέτρων στην περίπτωση κατά την οποία οι δικαστικές αποφάσεις ανατρέψουν τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς απαιτεί η τρόικα, ενώ τηρεί σκληρή στάση για την απελευθέρωση των αγορών σε γάλα, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και στους άλλους τομείς που προτείνει ο ΟΟΣΑ και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης.


Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά επιμένει πως δεν τίθεται ζήτημα δημοσιονομικού κενού για το τρέχον έτος. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κόστος από τις δικαστικές αποφάσεις, το οικονομικό επιτελείο οχυρώνεται πίσω από το πρωτογενές πλεόνασμα επιμένοντας πως δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2014.

Σύμφωνα με τα Τα Νέα στο μέτωπο των εφεδρικών μέτρων που απαιτεί η τρόικα για το 2014, το υπουργείο Οικονομικών έχει ρίξει ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Και στην περίπτωση της Πορτογαλίας δικαστικές αποφάσεις απειλούσαν να ανατρέψουν τη δημοσιονομική πολιτική, η τρόικα όμως συμβιβάστηκε και δέχθηκε να προσδιοριστούν και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα μόνο εφόσον απαιτηθεί μετά την οριστική δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων και όχι προκαταβολικά.

Εάν την επόμενη εβδομάδα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες και υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, τότε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ θα αναχωρήσουν για το Eurogroup της 10ης Μαρτίου. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα παρουσιαστεί η συμφωνία (staff level agreement) και θα υπάρξει πολιτική δήλωση από το Συμβούλιο, με την οποία θα επιβεβαιώνεται η πρόοδος.

Για την αποδέσμευση της δόσης όμως έως το Μάιο, οπότε θα πρέπει να πληρωθούν λήξεις ομολόγων 9 δισ. ευρώ, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ικανοποιήσει μία σειρά από προαπαιτούμενα, τα οποία δεν είναι άλλα από τα σημερινά αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Να ψηφίσει τις αλλαγές για τις αγορές στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία, να καταργήσει φόρους υπέρ τρίτων, να μειώσει 3,9% τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ειδικότερα, πάντως, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι θα πρέπει να υπάρξει «λογικός συμβιβασμός» για να κλείσει η διαπραγμάτευση

Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: