Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Στον ...αέρα η τιμή του «μετάλλου του διαβόλου»

Του Xan Rice
Πριν 120 χρόνια, οι dealers πολυτίμων μετάλλων του Λονδίνου, αποφάσισαν να συναντούνται καθημερινά μέσα στο σύννεφο από τον καπνό των πούρων τους, για να καθορίζουν την τιμή του «μετάλλου του διαβόλου». Η συνάντηση στις 14/8/14 θα είναι η τελευταία.

Γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν μια χούφτα dealers πολυτίμων μετάλλων στο Λονδίνο, συμφώνησαν να συναντούνται καθημερινά μέσα στο σύννεφο από τον καπνό των πούρων τους, για να καθορίζουν την τιμή του «μετάλλου του διαβόλου». Σήμερα όμως, μετά από 117 χρόνια λειτουργίας, το fix του αργύρου στο Λονδίνο, που αποτέλεσε το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την τιμή του πολυτίμου μετάλλου, πεθαίνει.


Οι τρεις τράπεζες που διενεργούν την διαδικασία της δημοπρασίας, ανακοίνωσαν ότι οι τιμές του ασημιού θα «φιξαριστούν» για τελευταία φορά, το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου. Η απόφαση προκύπτει μετά από τις έντονες έρευνες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών στις διαδικασίες καθορισμού των τιμών πολυτίμων μετάλλων, στον απόηχο των σκανδάλων χειραγώγησης του επιτοκίου Libor και καταχρήσεων των συναλλαγματικών αγορών forex.
Η Deutsche Bank τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε από τις έδρες της στα συμβούλια fixing των τιμών χρυσού και αργύρου. Ετσι, στο fix του αργύρου έμειναν μόνο δύο τράπεζες, η HSBC και η Bank of Nova Scotia.
Παράγοντες των αγορών αναφέρουν ότι η διαδικασία καθορισμού της τιμής αναφοράς, που γίνεται μέσω teleconference και δίνει την δυνατότητα σε μεταλλευτικές, τράπεζες και κοσμηματοποιίες να συναλλάσσονται το μέταλλο και να αποτιμούν τα αποθέματα και τα συμβόλαιά τους, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει ορθώς, με λιγότερα από τρία μέλη. Η βρετανική επιτροπή Financial Conduct Authority ζήτησε από την Deutsche Bank να παραμείνει για τρεις ακόμη μήνες, ώστε να μπορέσει να διακοπεί ομαλά η λειτουργία της διαδικασίας.
Η Deutsche Bank ανέβαλε την παραίτησή της από το London Silver Market Fixing για τις 14 Αυγούστου 2014, οπότε και θα τερματιστεί το benchmark.
Οι ρυθμιστικές έρευνες έχουν αμαυρώσει την λάμψη του fixing των πολυτίμων μετάλλων, ενώ παράλληλα οι νομικές έρευνες στις ΗΠΑ αποτρέπουν τυχόν νέα μέλη από την είσοδο στις επιτροπές. Οι αμερικανικές αρχές έχουν καταθέσει τουλάχιστον 20 προσφυγές για χειραγώγηση στις τράπεζες που είναι υπεύθυνες για το fix του χρυσού.
Μετά τις κατηγορίες εναντίον τραπεζιτών για κατάχρηση στις αγορές προθεσμιακών συμβολαίων του αργύρου, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς Commodity Futures Trading Commission διεξήγαγε 5ετή έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ανακαλύφθηκαν αποδείξεις παρανομίας.
Οι τρεις τραπεζες του fixing του αργύρου δήλωσαν ότι θα διεξάγουν συνομιλίες για να δουν κατά πόσον «η αγορά θέλει να αναπτυχθεί μια εναλλακτική λύση» στην διαδικασία.
Η κατάργηση του καθορισμού τιμής στο ασήμι, θα δημιουργήσει ερωτηματικά για το μέλλον των σημείων αναφοράς των υπολοίπων πολυτίμων μετάλλων, δηλαδή της πλατίνας, του παλλαδίου και, πάνω απ'όλα του χρυσού. Μετά την αποχώρηση της Deutsche, το fixing του χρυσού λειτουργεί κανονικά με τέσσερις τράπεζες-μελη, αλλά ακούγεται πολύ συχνά ότι η διαδικασία είναι παρωχημένη και αδιαφανής και πρέπει να αναδομηθεί.

ΠΗΓΗ: FT.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: