Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Δραματικές συνέπειες θα έχει το «τέλος του πετρελαίου», φοβούνται οι Γερμανοί




Μελέτη στρατιωτικής δεξαμενής σκέψης

Με μελανά χρώματα περιγράφει το ZTransfBw, δεξαμενή σκέψης του γερμανικού στρατού, τις επιπτώσεις που θα έχει σε βάθος χρόνου το «τέλος του πετρελαίου» σε μελέτη του που διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Η μελέτη του κέντρου δεν προοριζόταν για δημοσίευση, αλλά τις τελευταίες ημέρες το κείμενο κυκλοφορεί σε διάφορους δικτυακούς τόπους. Το γερμανικό Spiegel υποστηρίζει ότι πιστοποίησε τη γνησιότητά της από κυβερνητικούς κύκλους, αναφέροντας πως είναι ενδεικτική των ανησυχιών που έχουν οι δυτικές κυβερνήσεις μπροστά στο «ζενίθ πετρελαίου» (peak oil) --το σημείο καμπής, στο οποίο κορυφώνεται η παραγωγή πετρελαίου και σηματοδοτεί την αρχή την αναπότρεπτης κάμψης.

Στο τέλος του Αυγούστου, και ο βρετανικός Guardian είχε αναφερθεί στους ακόμη εντονότερους φόβους της βρετανικής κυβέρνησης για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει σκύψει με μεγάλη ανησυχία πάνω στο ζήτημα, παρακολουθώντας το μαζί με το υπουργείο Άμυνας και την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η μελέτη του ZTransfBw (εδώ στα γερμανικά) κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς, μετατόπιση του κέντρου βάρους στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα και υποβάθμιση της ισχύος των δυτικών χωρών αλλά και βαθιές πολιτικές κρίσεις κάνει λόγο η μελέτη λόγω του «ζενίθ πετρελαίου».

Αρκετοί ειδικοί πιστεύουν, σημειώνει η μελέτη, ότι το peak oil βρίσκεται αρκετά κοντά. Πρώτη συνέπεια εκτιμάται ότι θα είναι η ακόμη μεγαλύτερη σημασία του παράγοντα πετρέλαιο στους διεθνείς συσχετισμούς, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες παραγωγούς να αναδιαμορφώσουν τόσο το εσωτερικό τους πολιτικό τοπίο αλλά ενδεχομένως και να αναβαθμιστούν σε σημαντικές περιφερειακές δυνάμεις.

Η ταχύτητα των εξελίξεων όμως θα κρατήσει για λίγο ανοικτό αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας», λέει η μελέτη, κάτι που σημαίνει ότι τυχόν προσπάθειες των χωρών παραγωγών προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι «επιθετικότερες».

Παράλληλα, οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς στο πεδίο της ενέργειας θα αρχίσουν να έχουν μικρότερη ισχύ όσο λιγοστεύει η παραγωγή, υποστηρίζει το ZTransfBw, καθώς θα εμφανίζονται όλο και περισσότερες διμερείς συμφωνίες παράδοσης με συγκεκριμένους όρους και προνομιακές σχέσεις συνεργασιών. Με ακόμη σκοτεινότερα χρώματα σκιαγραφούνται οι επιπτώσεις στην υπόλοιπη οικονομία, καθώς οι εξελίξεις εκτιμάται ότι θα εκτοξευτούν τις τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών.

Τέλος, οι αναταράξεις στο οικονομικό πεδίο, πιστεύουν οι συντάκτες της μελέτης, θα γίνουν αντιληπτές ως γενικότερη συστημική κρίση νομιμοποίησης που θα απειλήσει τη δημοκρατία και, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε ανοικτές συγκρούσεις.

Τα Νέα
Σημ.axinosp: "ότι το peak oil βρίσκεται αρκετά κοντά" λάθος το σημείο χωρίς επιστροφή (peak oil) για την οικονομία του πετρελαίου δηλαδή για τον γνωστό μας Καπιταλισμό άρχισε τον Ιούνιο το 2008 όπως δείχνει το τελευταίο διάγραμμα σαν peak 3 και φυσικά ταυτόχρονα άρχισε η Παγκόσμια Καπιταλιστική κρίση,.
Ιούλιος του 2008 αρχίζει και σχεδόν επισήμως η Παγκόσμια Καπιταλιστική κρίση , που η γνωστή Τράπεζα που μετέπειτα «κατέρρευσε» Royal Bank of Scotland ανοίγει το χορό των δηλώσεων και ανακοινώνει ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι από οικονομικής άποψης ο χειρότερος των τελευταίων 100 ετών . Φυσικά κανείς στην Ελλάδα δεν δίνει σημασία τουλάχιστον από ανακοινώσεις σε τηλεοράσεις και σχετικά ΜΜΕ.
Πράγματι από Σεπτέμβρη και μετά έχουμε την κατάρρευση της Επενδυτικής Τράπεζας της Lehman Brothers και από τότε τα πράγματα δεν έχουν ανακάμψει ποτέ, σε Παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο κανένας από το 2008 μέχρι σήμερα Οικονομολόγος από τους επίσημους ή μη, δεν μιλάει για την έλλειψη πετρελαίου και το πώς αυτό επηρεάζει τον Καπιταλισμό, είναι βλέπεις το παγκόσμιο “non paper” που κανείς δεν πρέπει να μιλάει , για να μην δημιουργήσει πανικό στα πρόβατα, λαούς ισάξιο σε κλίμακα πανικού με το αν δεχθεί επίθεση ο πλανήτης από εξωγήινους αυτή την φορά !!
Ο Καπιταλισμός έχει ένα σιαμαίο κρυφό αδελφάκι που από την εμφάνιση του στις αρχές του εικοστού αιώνα τον βοήθησε να γίνει ένα παγκόσμιο σύστημα και αυτό είναι το πετρέλαιο. Η κορύφωση παραγωγής και η μετέπειτα μείωση παραγωγής στα χρόνια που πέρασαν από το Ιούνιο του 2008 μέχρι σήμερα Σεπτέμβρη του 2010, ακολουθούν σχεδόν την ίδια πορεία με την πορεία (τυχαίο δεν νομίζω) του Παγκόσμιου Καπιταλιστικού συστήματος.

Ο θάνατος του Σιαμαίου αδελφού που είναι το πετρέλαιο , αυτόματα θανατώνει και τον Καπιταλισμό, πότε θα γίνει αυτό από το 2016 μέχρι το πολύ 2020 όπως μας δείχνουν τα διαγράμματα κάποιων άλλων ιστοσελίδων που ασχολούνται με το peak oil και δεν μιλάμε για τσαρλατάνους αλλά για επιστήμονες. Μέχρι το Γενάρη του 2011 η τιμή πετρελαίου θα πιάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι (διάγραμμα 2), φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα του 2010 χειμωνιάτικα και με το πετρέλαιο θέρμανσης να εξισώνεται αν γίνει με το πετρέλαιο κίνησης. Ήδη μιλούν από τώρα οι Ξένοι οικονομολόγοι για δεύτερη διπλή ύφεση παρόμοιας αν όχι ίδιας η χειρότερης με το 2008 πριν πιάσει καλά, καλά χειμώνας , φυσικά και πάλι δεν θα αναφερθεί η πτώση παραγωγής πετρελαίου πουθενά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: