Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αγκόλα: Η πρώτη κινεζική αποικία στην Αφρική - Έτοιμη η πόλη-φάντασμα (φωτό)

Λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Αγκόλα Luanda μια κινεζική εταιρεία η CITIC (China International Trust and Investment Corporation) δημιούργησε μια νέα πόλη, με εκατοντάδες κτίρια με μια διαφορά: Είναι άδεια.  Η νέα πόλη ονομάζεται Nova Cidade de Kilamba και αποτελείται από 750 οκταώροφα κτίρια, 12 περίπου σχολεία και τουλάχιστον από 100 τουλάχιστον καταστήματα.

 
Το έργο ύψους 3,5 δισ. € καταλαμβάνει έκταση 12.355 εκταρίων (50 τετραγωνικών χιλιομέτρων) ικανό να φιλοξενεί περί τους 500.000 ανθρώπους και αυτό είναι μια από τις πολλές πόλεις οι οποίες κατασκευάζονται στην Αγκόλα από κινεζικές εταιρείες.
Ο πρόεδρος της χώρας José Eduardo dos Santos έχει εξαγγείλει ότι η πόλη αποτελεί μέρος του σχεδίου Kilamba ενός κοινωνικού προγράμματος κοινωνικής στέγασης και παράδειγμα της κοινωνικής πολιτικής του ενώ έχει φέρει ως επισκέπτες μέχρι και τον κινέζο αντιπρόεδρο Xi Jingping. Η τιμή για κάθε διαμέρισμα εξοργιστική όσο και εξωφρενική πιστέψτετο ή όχι αλλά η Luanda για άγνωστους λόγους είναι σήμερα η 2η ακριβότερη πόλη στον κόσμο!- εκτιμάται στα 120.000 έως και 200.000 $ ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή για ένα τριάρι ανέρχεται στα 250.000 $.
Σε μια χώρα όμως που το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανέρχεται στα 5.144 $ είναι απορίας άξιο ποιος από τους ντόπιους θα μπορούσε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στις πόλεις αυτές. Πολλοί βέβαια εκτιμούν πως με την εξεύρεση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου θα ανέβει και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της χώρας.
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως πρόκειται για πόλεις οι οποίες θα στεγάσουν Κινέζους εργάτες, όσο και αν αυτό φαίνεται υπερβολικό. Η Αγκόλα είναι η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου στην Κίνα και όπως αναφέρθηκε νέα κοιτάσματα αναμένονται να ανακαλυφθούν και οι εργάτες αυτοί θα μείνουν σε αυτές τις πόλεις.
Άλλες πιο "προχωρημένες" απόψεις αναφέρουν πως σύντομα η ηπειρωτική Κίνα θα ξεμείνει από φυσικούς πόρους (νερό, τρόφιμα) και έτσι οι πόλεις αυτές αποτελούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μετοίκισης τεράστιων αριθμών Κινέζων εποίκων από την Κίνα σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Αγκόλα.
Όπως και να έχει όμως οι πόλεις αυτές εξακολουθούν να είναι άδειες χωρείς κανένας να κατοικεί σε αυτές και είναι άγνωστο το πότε αυτό θα γίνει.
Image
Image
Image
Image
Image
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: