Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Marc Faber: Ακόμη και ο χρυσός, το «έσχατο» καταφύγιο κάθε κρίσης, δεν μπορεί να μας προστατεύσει από αυτό που έρχεται – Ετοιμαστείτε για το επόμενο σκάσιμο φούσκας που δημιούργησαν οι Αμερικανοί…


Ακόμη και ο χρυσός, το «έσχατο» καταφύγιο κάθε κρίσης που απειλούσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν μπορεί να προστατεύσει τους επενδυτές από αυτό που θα έλθει. Αυτό αναφέρει ο διάσημος επενδυτής και αναλυτής Marc Faber, ο οποίος πλέον δείχνει να μην εμπιστεύεται ούτε το μέταλλο για τις τοποθετήσεις του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Fed, τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα, και αυτό δεν φτάνει ποτέ στην πραγματική οικονομία, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η επιπλέον ρευστότητα παραμένει συγκεκριμένα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και σε ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Fed. Αυτό το μοντέλο δεν λειτουργεί και προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στις ροές του χρήματος στην οικονομία.
Το σύστημα αυτό που συσσωρεύει αυτά τα κεφάλαια δημιουργεί φούσκες παντού στον κόσμο. Ανέβασαν τον δείκτη Nasdaq μεταξύ του 1997 και του Μαρτίου του 200. Μετά ανέβασαν τις τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ μέχρι το 2007. Μετά τις τιμές των εμπορευμάτων μέχρι τον Ιούλιο του 2008, βυθίζοντας στην ύφεση την παγκόσμια οικονομία. Πρόσφατα ανέβασαν τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη. Τώρα έχουν ανεβάσει τις αμερικανικές αγορές από τα χαμηλά του 2009.
Έτσι έχουν φούσκες, φούσκες… συνεχώς φούσκες που σκάνε και δημιουργούν σοβαρές αναταράξεις στο παγκόσμιο σύστημα. Η ανησυχία μου είναι ότι το συστημικό ρίσκο είναι παντού πλέον. Ακόμη και στο χρυσό. Είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί, κατέληξε ο Faber.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: