Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Paul Κrugman: Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ και... πρέπει να το κάνει τώρα! - Εάν ήμουν δικτάτορας θα κρατούσα κλειστές τις τράπεζες μέχρι να προετοιμάσω το έδαφος για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα...


"Η Κύπρος πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ! Και πρέπει να το κάνει εδώ και τώρα!". Την ανωτέρω άποψη διατυπώνει ο συχνά εκκεντρικός - και γνωστός πολέμιος της λιτότητας - Αμερικανός οικονομολόγος Paul Κrugman.
Όπως υποστηρίζει στο τελευταίο του άρθρο στους New York Times, η Κύπρος θα είναι πολύ καλύτερα αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Γιατί; Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος εξηγεί: Ο λόγος είναι ο προφανής. Αν η Κύπρος παραμείνει στο ευρώ, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια βαθιά και μακροχρόνια ύφεση... Αν στον αντίποδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, το νέο εθνικό νόμισμα που θα υιοθετήσει θα υποτιμηθεί απότομα, δίδοντας πάτημα στη Λευκωσία να επιταχύνει την ανοικοδόμησή της, κυρίως μέσω της ανάπτυξης του εξαγωγικού της κλάδου.
"Εάν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά το εμπορικό προφίλ της Κύπρου θα αντιληφθεί εύκολα πόση ζημιά μπορεί να υποστεί η χώρα στο προσεχές μέλλον", εκτιμά ο Κrugman, για να εξηγήσει στη συνέχεια: Η κυπριακή οικονομία είναι μια κλειστή οικονομία που στηρίζεται σε δύο βασικούς εξαγωγικούς πυλώνες:
- στις τραπεζικές υπηρεσίες
- στον τουρισμό
"Ο ένας από τους δύο πυλώνες μόλις... εξαφανίστηκε!", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup της Κυριακής για μεγάλη συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, μέσω της συγχώνευσης της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
"Η συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού κλάδου αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη από μόνη της... Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τρόικα πλέον απαιτεί από τη Λευκωσία σκληρή λιτότητα... Δεν θα εκπλαγώ αν δω συρρίκνωση της τάξης του 20% στο πραγματικό κυπριακό ΑΕΠ", προσθέτει.
Κατά τον Krugman, οι έλεγχοι και τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στην Κύπρο, όσο οι τράπεζες της χώρας παραμένουν κλειστές...
"Εάν ήμουν δικτάτορας, θα παρέτεινα την τραπεζική αργία στην Κύπρο, μέχρι να προετοιμάσω το έδαφος για την υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος!", καταλήγει ο Krugman.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Αυτόν τον λογικό και έξυπνο άνθρωπο γιατί δεν τον λαμβάνει υπ' όψιν του κανείς; Ό,τι έχει πεί σήμερα γιά την πορεία και τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης δεν το ακολούθησε κανείς στην Ευρώπη και να τα αποτελέσματα. Απορώ πως οι ΗΠΑ εμπιστεύθηκαν την επίλυση της οικονομικής κρίσης στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί είναι άφθαστοι στο να φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα και επιστημονικές και φιλοσοφικές θεωρίες, καθώς και μουσική αλλά πολύ επικίνδυνοι όταν θέλουν να το παίξουν παγκοσμιοποιητές. Απορώ πραγματικα με το μυαλό που κουβαλάνε.