Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Γαλλικά αντίποινα στις ΗΠΑ για το πρόστιμο 10 δισ.$ στην ΒΝΡ: "Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το δολάριο"


Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Michel Sapin, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer και ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, της μεγαλής πετρελαϊκής εταιρείας της Γαλλίας Christophe de Margerie ζήτησαν την αποδολαριοποίηση στις συναλλαγές της χώρας και την χρήση πλέον του ευρώ ως εναλλακτικού αποθεματικού νομίσματος σε μία εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά.
 
Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, Christophe de Margerie μάλιστα είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να πληρώνει η Γαλλία σε δολάρια το πετρέλαιο που αγοράζει και ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ.
 
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ συμφώνησε με την παραπάνω θέση προτείνοντας "ενεργή χρήση" του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές της Γαλλίας αντί του δολαρίου.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των γαλλικών "αντιποίνων" για το οικονομικό πρόστιμο ύψους 10 δισ.δολαρίων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην μεγάλη γαλλκή τράπεζα  BNP Paribas για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες από την Ουάσιγκτον.
 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer τόνισε μάλιστα ότι πλέον η Γαλλία μπορεί αν δέχεται και γουάν από την Κίνα και όιχι δολάρια στο και αυτό μπορεί να συμβεί με όλα τα κράτη της ΕΕ: "Δεν χρειάζεται η χρήση του δολαρίου, μπορείς να πληρώσεις με ευρώ ή γουάν. Η Τράπεζα της Γαλλίας και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, και υπέγραψαν και σχετικό μνημόνιο".
 
Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που θέλει να τελειώσει την ηγεμονία του δολαρίου. Η Κίνα ήδη πολλές συναλλαγές της τις κάνει σε γουάν, η δε ουκρανική κρίση οδηγεί τάχιστα προς την αποδολαριοποίηση.Ήδη από το 2013 η Αυστραλία αν και σύμμαχος των ΗΠΑ στις συναλλαγές της με Κίνα χρησιμοποιεί το γουάν που κοστίζει φθηνότερα από το δολάριο.
 
Πάντως ακόμα οι Αμερικανοί αναλυτές αρνούνται να πιστέψουν ότι το εθνικό τους νομισμα θα χάσει "βάρος" , αν και καταλαβαίνουν το προφανές.
 
Ο Ian Stannard, στρατηγικός αναλυτής στη Morgan Stanley στις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην Ευρώπη είπε: "Η Ασία και η Κίνα συναλλάσσονται με τοπικά νομίσματα, νόμιζω ότι θα συνεχιστεί αυτό αλλά δεν θα αποτελέσει απειλή στην κυριαρχία του δολαρίου"!
 
Αυτό, πριν μάθει την θέση των Γάλλων...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σημ.axinosp:Μετά τις "αποκαλύψεις" διπλών πρακτόρων στην Γερμανία και τις δηλώσεις για κατασκοπία των Γερμανών, εναντίον της Αμερικής, έρχεται η Γαλλία να δέσει το γλυκό, με την μεταστροφή της ΕΕ, εναντίον της Αμερικής.

Βλέπετε η Αυστρία ήταν η πρώτη που δέχθηκε τα Χρηματιστηριακά πυρά των Αμερικάνων , καταστρέφοντας η Wall Street την μεγαλύτερη της Τράπεζα, γιατί απλά οι Αυστριακοί υπολόγισαν περισσότερο τον βαρύ Χειμώνα που έρχεται (τρόπος του λέγειν μιλάμε για νέα εποχή παγετώνων), από τις κυρώσεις των Αμερικάνων ενάντια στην Ρωσία.

Το μέτωπο Αμερικής Ευρώπης έσπασε δια παντός και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε λίγο στην Ουκρανία.

Ένας ένας οι εταίροι της ΕΕ θα περάσουν από τον πάγκο του Πούτιν, θέλοντας και μη !!

Ο Πούτιν δεν είναι τόσο χαζός να μπει μόνος του στην Ουκρανία,
αν δεν έχει μια διεθνή έστω Ευρωπαϊκή, νομιμοποίηση, ή οποία είναι προ των πυλών !!

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θα πετάξουν με τις κλωτσιές τα ανδρείκελα του Κιέβου, σε λίγο καιρό, αν δεν παρακαλέσουν οι ίδιοι τους Ρώσους να μπουν, στην Ουκρανία σαν "Ειρηνευτική δύναμη", μετά από μια διεθνή διάσκεψη που επίκειται !!

Ο Σαμαράς βέβαια θα είναι και ο τελευταίος που θα το κάνει, αν προλάβει, να πετάξει με τις κλωτσιές, τον Βενιζέλο από Υπουργό Εξωτερικών !!

Αυτό φυσικά θα είναι μία ήτα των Αμερικάνων που δεν θα έχει προηγούμενο και το ξέρουν.

Το κομβικό σημείο είναι ότι και να ήθελαν οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Ρώσοι να παρακάμψουν την Ουκρανία με καινούργιους αγωγούς δεν προλαβαίνουν να τους κατασκευάσουν, γιαυτό ή πεθαίνουν από το κρύο ή παραδίδουν στον Πούτιν την Ουκρανία ολόκληρη ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της !!

Τελεία και παύλα !!

Νομίζω ότι τώρα όλα ξεκαθαρίζονται για το ποιος επιτέλους είναι το καινούργιο αφεντικό στον Πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: