Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πρόστιμο 500 εκατ. δολαρίων αντιμετωπίζει η Commerzbank

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 500 εκατ. δολαρίων θα βρεθεί η γερμανική τράπεζα Commerzbank για παραβίαση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά κάποιων χωρών.

Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος αναφέρει πως η γερμανική τράπεζα μπορεί να κληθεί να καταβάλει πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων το καλοκαίρι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με τις αμερικανικές αρχές για αναστολή της δίωξης.

Η έρευνα εναντίον της Commerzbank εντάσσεται στο πλαίσιο των αυστηρών αμερικανικών μέτρων κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονταν κεφάλαια σχετιζόμενα με χώρες που είχαν τεθεί σε μαύρη λίστα και τα οποία οδήγησαν ήδη στο πρόστιμο - ρεκόρ των 8,97 δισ. δολαρίων κατά της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.

Οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole και Societe Generale, η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η ιταλική UniCredit είναι μεταξύ άλλων τραπεζών που ερευνώνται από τις αμερικανικές Αρχές.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν επιπλέον κόστος 50 δισ. δολαρίων από δικαστικές διαμάχες και διακανονισμούς.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που έχουν πληρώσει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ από το 2009, αντιμετωπίζουν συνολικά περίπου 130 δισ. δολάρια για κόστη από δικαστικές διαμάχες και διακανονισμούς.
Το Βήμα
Σημ.axinosp:Το πρόστιμο των 500 εκατομμυρίων είναι μια "άσκηση" προετοιμασίας για την επιβολή προστίμου μαμούθ στην Deutsche Bank την μεγαλύτερη Γερμανική Τράπεζα.
Η χοντροκομμένη αυτή αρπαxτή που θέλει να κάνει η Αμερική, θα της στοιχίσει τόσο που όταν θα χρειαστεί την ΕΕ, θα πάρει τα παπάρια μου και θα τρέχει, αλλά θα είναι πολύ αργά .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: