«Πρωταρχικός στόχος της αποστολής είναι η ανακάλυψη πλανητών στο μέγεθος της Γης που διαθέτουν τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής προκειμένου να βρει επιτέλους απάντηση το αιώνιο ερώτημα: «Υπάρχουν πολλοί πλανήτες σαν το δικό μας ή η Γη είναι μοναδική;», δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής Μπιλ Μπορούκι, υπεύθυνος επιστημονικός διερευνητής της αποστολής στο Ερευνητικό Κέντρο Έιμς της NASA.
Διάχυτη θα είναι η αγωνία μεταξύ των επιστημόνων την ώρα της εκτόξευσης του διαστημικού αεροσκάφους Kepler –το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο όλων των εποχών- από το διαστημικό κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.
Εάν πάνε όλα κατ’ ευχήν, το Kepler θα παρατηρεί για τα επόμενα 3,5 χρόνια περισσότερους από 100.000 αστέρες που βρίσκονται σε ένα μόνο τμήμα του έναστρου ουράνιου θόλου όπου βρίσκεται ο Γαλαξίας μας και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου εντοπίζονται οι αστερισμοί Λύρα και Κύκνου.
Η παρατήρηση του διαστημικού τηλεσκοπίου θα επικεντρώνεται στην «κατοικήσιμη ζώνη» εκεί όπου υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ζωής, αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/06/1637913.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου