Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση
Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος
''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
O ουρανός είναι γαλάζιος πάνω από την Ελλάδα, αλλά η διάθεση είναι μαύρη.
H Kölner Stadt Anzeiger αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και σημειώνει : «’Καλό χειμώνα’, εύχονται παραδοσιακά οι Έλληνες μετά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά θα είναι καλός αυτό ο χειμώνας; Ή θα γίνουν πάλι διαδηλώσεις και απεργίες;
Ακόμα ο ουρανός είναι γαλάζιος πάνω από την Ελλάδα, αλλά η διάθεση είναι μαύρη. Οι Έλληνες καθημερινά ακούνε τα χειρότερα: ένας στους τρεις νέους είναι χωρίς δουλειά, ο πληθωρισμός είναι στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 13 χρόνια, κατά 4% θα συρρικνωθεί η οικονομία φέτος, κατά 2,6% τον ερχόμενο χρόνο, όπως προβλέπει το ΔΝΤ».
Και η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας ότι οι αναλυτές αμφιβάλλουν για την ικανότητα των Ελλήνων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Η Kölner Stadt Anzeiger υπογραμμίζει πως τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταποντιστεί και δεν λένε να ανακάμψουν ενώ ένας αναλυτής μιας μεγάλης γερμανική τράπεζας αναφέρει πως δεν θα δάνειζε «στην Ελλάδα χρήματα για πάνω από δέκα χρόνια».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η συνέντευξη του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Κιέλου, Ντένις Σνόουερ, στο περιοδικό Focus. To άρθρο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου»
Ο δημοσιογράφος ρωτά τον οικονομολόγο εάν ήταν λάθος τα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου που έθεσαν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. Ο Γερμανός οικονομολόγος απαντά ότι θα ήταν προτιμότερος ένας άλλος δρόμος και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας αυτού του αυστηρού μνημονίου έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο και δεν έχει τρόπο να αντιμετωπίσει τη βαθιά ύφεση, ώστε αυτή να μην μετατραπεί σε γενικευμένη κρίση. Η σειρά θα έπρεπε να ήταν διαφορετική, πρώτα ώθηση στην οικονομία και μετά σταδιακή και μακροπρόθεσμη μείωση των χρεών».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5980708,00.html
Έχω μάτια και βλέπω
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου