Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Προεόρτια «πολέμου» στα τρόφιμα διεθνώς

Το φάσμα μιας νέας κρίσης τροφίμων ανάλογης με εκείνη του 2008 απειλεί και πάλι τον πλανήτη. Μνήμες 2008 και των πολύνεκρων διαδηλώσεων που ξέσπασαν στις χώρες του Τρίτου Κόσμου ξυπνά η προχθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) για ρεκόρ στις τιμές των τροφίμων τον Δεκέμβριο.

Ο FAO ανακοίνωσε συγκεκριμένα την Τετάρτη ότι ο δείκτης Food Price Index, που παρακολουθεί τις μηνιαίες μεταβολές των τιμών 55 προϊόντων -όπως το κρέας, τα γαλακτομικά, τα δημητριακά- αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, στις 214,7 μονάδες.

Κατέρριψε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 213,5 μονάδων, που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2008. Στις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει τότε στον Τρίτο Κόσμο λόγω της ακρίβειας είχαν σκοτωθεί μόνο στο Καμερούν 40 άνθρωποι.

Συγκρούσεις στην Αλγερία

Διαδηλώσεις ξέσπασαν όμως και προχθές σε διάφορες πόλεις της Αλγερίας, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters εκατοντάδες νεαροί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία διαμαρτυρόμενοι, τόσο για τις ακριβές τιμές των τροφίμων όσο και για τη χρόνια ανεργία που τους ταλανίζει.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του FAO, Αμπντολρεζά Αμπασιάν, προειδοποίησε ότι «όσο περισσότερο οι τιμές τροφίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επανάληψης των διαδηλώσεων του 2007 και του 2008». Ο αξιωματούχος του FAO εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ανόδου των τιμών και φέτος, αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τις σοδειές.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να αποφύγουν μέτρα προστατευτισμού, ενώ κάλεσε τις μεγάλες οικονομίες του G20 να λάβουν μέτρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια τροφίμων στις φτωχές χώρες. Ακόμη, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα να προχωρήσει σε άμεση έρευνα για τις επιπτώσεις της ανόδου των τιμών των τροφίμων, εν όψει της επόμενης συνόδου του G20, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύτηκαν στα ύψη στη διάρκεια της περσινής χρονιάς και βασική αιτία ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και η συνεχιζόμενη και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στις αγορές εμπορευμάτων. Οι τιμές του ευρωπαϊκού σιταριού διπλασιάστηκαν, το αμερικανικό καλαμπόκι αυξήθηκε κατά 50%, ενώ η αμερικανική σόγια σημείωσε άνοδο 30%.

Οι επιμέρους δείκτες του FAO για τη ζάχαρη και το κρέας, δύο από τα προϊόντα που εκτόξευσαν το συνολικό επίπεδο των τιμών των τροφίμων στα ύψη τον Δεκέμβριο, σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης δημητριακών εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.

Η άνοδος αυτή προκαλεί έντονες ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού. Κάτι που ήδη βιώνουν οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, όπως η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες είδαν το κόστος των τροφίμων να αυξάνεται πέρυσι κατά 18% και 11,7%, αντίστοιχα, και λαμβάνουν μέτρα.

Η λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα ίσως να έρχεται από την Ινδονησία, όπου ο πρόεδρος της χώρας, Σουσίλο Γιουνχουόνο Μπαμπάνγκ, κάλεσε τα νοικοκυριά να φυτέψουν στους κήπους τους.
Ελευθεροτυπία
Σημ.axinosp:Η Ινδονησία δυστυχώς είναι η μόνη που οι πολιτικοί της καλούν τον κόσμο για προσωπική αυτάρκεια στα τρόφιμα , οι υπόλοιποι τσιράκια της Μονσάντο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: