Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

FT: Δώστε τη συλλoγή φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες

Να συλλέγονται οι φόροι (έστω προσωρινά) από ιδιωτικές εταιρείες και τράπεζες. Αυτό προτείνει ο αρθρογράφος των Financial Times, Τζον Πλέντερ.

Η συλλογή φόρων στη χώρα μας έχει αποδειχθεί μία από τις πιο διεφθαρμένες λειτουργίες ενός δυσλειτουργικού κράτους, σχολιάζει.

"Η Ελλάδα χρειάζεται ένα "μάθημα λατινικών" στη συλλογή φόρων", είναι ο τίτλος του άρθρου, με τον αρθρογράφο να συστήνει την αντιγραφή του συστήματος που ίσχυε στην Ιταλία μέχρι το 2006, όπου το φοροεισπρακτικό έργο εκτελούσαν ιδιώτες που αναλάμβαναν έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Ο συντάκτης του άρθρου προτείνει επίσης οι εφοριακοί να απολυθούν με μεγάλες αποζημιώσεις.

Αναφέρει ότι το κύριο κέρδος των ιδιωτικών εταιρειών θα προκύπτει από την αξιοποίηση του κεφαλαίου στο διάστημα μεταξύ της συλλογής φόρων και της παράδοσης των εισπράξεων στο κράτος.

"Μπορεί να γίνει κάτι για να αυξηθούν τα έσοδα από φόρους σε μία χώρα όπου πολλοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και οδοντίατροι πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους receptionist τους;" διερωτάται ο αρθρογράφος.
Σύμφωνα με τον Τζον Πλέντερ, η συλλογή φόρων από το κράτος έχει νόημα μόνο όταν αυτό είναι αποτελεσματικό, κάτι που στην Ελλάδα δεν ισχύει.
Ημερησία
Σημ.axinosp:Οι νταβατζήδες μας οι Τραπεζίτες ανησυχούν με την μείωση της είσπραξης των φόρων από τις εφορίες, επειδή θα χάσουν λεφτά από τα δανεικά που μας έδωσαν και γιαυτό προτείνουν εισπραχτικές εταιρείες.
Βέβαια θα πάρουν τα αρχίδια μου χοντρά και δεν θα δουν φράγκο , όπως έγινε και με τις εισπραχτικές των Τραπεζών, αλλά υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν τον έχουν βάλει υπόψιν τους οι παλιόπουστες οι Τοκογλύφοι: Ο Ρομπέν των Δασών έτσι ξεκίνησε σαν μύθος !

Δεν υπάρχουν σχόλια: