Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πορεία αλληλεγγύης στον παράνομα φυλακισμένο Κ.Σακκά

Σήμερα Σάββατο 29/6 στις 11:30 το πρωί στο Μοναστηράκι.

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη με οπλισμό τον Δεκέμβρη του 2010 και προφυλακίστηκε για ένταξη σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση». Τέσσερις μήνες αργότερα η δικογραφία αλλάζει, με κατηγορίες για συμμετοχή αυτή τη φορά στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς να παρουσιάζονται καν νέα στοιχεία και με τον ίδιο να αρνείται τη συμμετοχή του σε αυτή. Πριν τη λήξη του 18μηνου ορίου προφυλάκισης η κράτησή του παρατείνεται για ακόμη 12 μήνες.

 

Συμπληρώνοντας 2,5 χρόνια φυλακισμένος χωρίς να έχει καταδικαστεί,του επιβάλλεται και τρίτη προφυλάκιση για 6 επιπλέον μήνες. Από τις 4 Ιουνίου, ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας απαιτώντας την απελευθέρωσή του,ενώ από τις 17/6 νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό κρατικό Νίκαιας .

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ….


…..σε μια περίοδο που το καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιβάλλει την αστική νομιμότητα με συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Με τα μνημόνια της φοροαφαίμαξης, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων αυτοκτονιών, των ισοπεδωτικών για το περιβάλλον και την κοινωνία fast track επενδύσεων προς όφελος των αφεντικών.

Οι άνευ προηγουμένου επιθέσεις και οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις, οι ξυλοδαρμοί ,η διαπόμπευση και η φυλάκιση αγωνιζόμενων ανθρώπων, ο «Ξένιος Δίας» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι ξυλοδαρμοί κρατουμένων στις φυλακές από τα ΕΚΑΜ, η καταστολή εις βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται στις Σκουριές και οι συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών δεν είναι μια μελανή σελίδα της δημοκρατίας. Είναι η ολομέτωπη επίθεση της καπιταλιστικής μηχανής απέναντι σε όσους περισσεύουν, περιθωριοποιούνται ή αντιστέκονται.


Το κράτος επιδιώκει την εξόντωσή του Κώστα Σακκά προς παραδειγματισμό όσων βρίσκονται μέσα και έξω από τα τείχη, όσων αντιστέκονται και έρχονται σε ρήξη με τις αξίες, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς αυτού του συστήματος.Κι όσο δύσκολη κι αν είναι η συγκυρία που διεξάγεται η απεργία πείνας του συντρόφου, άλλο τόσο πεισμωμένος πρέπει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωσή του.
 
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 11.30
 
κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά
"Ισόβια" προφυλακισμένος χωρίς δίκη ο Κώστας Σακκάς!

Ο Κώστας Σακκάς είναι ο μόνος κρατούμενος στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο, που βρίσκεται αυθαίρετα, άδικα και παράνομα προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια, χωρίς να έχει δικαστεί. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για 6 μήνες ακόμα κι ενώ ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας για 24η μέρα, και η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ: 2,5 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ , ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ ο ίδιος αρνείται την ένταξή του. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει συμπληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπʼ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί.
Μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5», η συνήγορός του, Μ. Δαλιάνη, χαρακτήρισε πραξικοπηματική και πρωτοφανή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, προαναγγέλοντας προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Σήμερα, Τετάρτη 26/6, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, αφού οι αντιρρήσεις που είχε προηγουμένως καταθέσει, ως προς τη δικονομική ορθότητα της παράνομης αυτής απόφασης απορρίφθηκαν, μειοψηφούντος ενός Δικαστή.

"ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΣΑΚΚΑ"
Συνέντευξη τύπου για την παράνομη εξακολούθηση της προφυλάκισης αλλά και την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Κώστα Σακκά παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη οι συνήγοροι του.
"Η εκτροπή απο τη νομιμότητα αφορά πλέον ολόκληρη την κοινωνία" δήλωσε η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος του προφυλακισμένου Κ. Σακκά,  που τόνισε πως "το όνομα του δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στη δικογραφία που καλύπτει ένα ολόκληρο δωμάτιο". Η Μ. Δαλιάνη ζήτησε την "άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας πριν να είναι πολύ αργά για τον Κ. Σακκά, καθώς για την ίδια τη Δικαιοσύνη είναι πλέον πολύ αργά".
Για εκτροπή της δημοκρατίας έκανε λόγο απο τη πλευρά της η γιατρός του απεργού πείνας Όλγα Κοσμοπούλου, που πρόσθεσε πως "αυτή τη στιγμή ο Σακκάς παλεύει για τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας".
Ακούστε εδώ ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης τύπου.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΔΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
 Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει: "Η παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης.     Το δίκαιο του εχθρού και η υποκατάσταση της δικαστικής συνείδησης από την ανάγκη και τη σκοπιμότητα πλήττουν ανεπανόρθωτα τη σχέση της Δικαιοσύνης με τον πολίτη, ενώ εκθέτουν και τη χώρα διεθνώς, καθώς η παράταση της κράτησης συνιστά ευθεία παραβίαση της ΕΣΔΑ. Καλούμε τους Έλληνες Δικαστές να μη χάσουν τη μάχη που δίνουν με τον εαυτό τους για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος".
Να σημειώσουμε πως το γρ. Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε σήμερα να κατηγορήσει τη Νεολαία ΣΥΝ για τη δική της ανακοίνωση για την υπόθεση του Κ. Σακκά, επειδή, κατά την γνωστή διαστρεβλωτική λογική της ΝΔ, «υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”. Θα περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον, να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!».
Οπως σημειώνει και το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:  «Καλούμε τους έλληνες δικαστές να μη χάσουν τη μάχη που δίνουν με τον εαυτό τους για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος.
ΥΓ: Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά»
Ακολουθεί το χθεσινό ιατρικό σημείωμα της γιατρού, Όλγας Κοσμοπούλου, η οποία περιγράφει την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας, Κώστα Σακκά: 
«ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Για τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά Κωνσταντίνο, 29 ετών
25/06/2013
Παρακολούθησα την πορεία της υγείας του κ. Σακκά από την έναρξη της απεργίας πείνας έως σήμερα. Αρχικά με πρόσκληση δική του και της οικογενείας του τον εξέτασα ενόσω εκρατείο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Α 'Παθολογικό τμήμα του Γ.Ν. Νικαίας, όπου εργάζομαι και όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την 17η/6ου 2013.
Διανύει σήμερα την 22α ημέρα απεργίας πείνας. Συνολικά έχει χάσει 10 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί στο 8,7% του αρχικού σωματικού του βάρους. Κατά το τελευταίο μεγάλο διάστημα εμφανίζει σημαντική αδυναμία και αίσθημα καταβολής, ενώ έχει συχνά παραπονεθεί για άτυπα ενοχλήματα στην περιοχή του θώρακα, πιθανόν εκ του πεπτικού (ιστορικό σχετικής επεμβάσεως σε παιδική ηλικία). Επιπλέον εμφανίζει ξηροφθαλμία και μικρού βαθμού ουλίτιδα, καθώς επίσης γαστρεντερική διαταραχή του τύπου της επίμονης δυσκοιλιότητας.
Αντικειμενικά διαπιστώνεται συστολικό φύσημα 2/6 στην προκάρδιο χώρα (η σχετική διερεύνηση δεν ανέδειξε παθολογικό αίτιο), καθώς επίσης η αναμενόμενη ως εκ της ασιτίας και κλινοστατισμού σχετική βραδυκαρδία. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε συχνά ορθοστατική υπόταση και υπογλυκαιμίες. Από τις φυλακές ήδη εμφανίζει χαμηλή ουρία αίματος ως εκ της ασιτίας.
Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σακκάς υποβάλλει τον εαυτό του σε απεργία πείνας. Το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην παρέλευση των ημερών και στην σημαντική απώλεια βάρους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξή του.
Με βάση την σχετική βιβλιογραφία, στην φάση στην οποία βρίσκεται και έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της αρχικής χρησιμοποιήσεως του ηπατικού γλυκογόνου ως πηγή ενεργείας, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως πηγή ενεργείας κατά μείζονα λόγο το μυϊκό σύστημα. Τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή, 1. αφορά τόσο τους σκελετικούς όσο και τους λείους μύες (μυοκάρδιο) και ενέχει κινδύνους για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακές αρρυιθμίες, 2. η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα γραμμική, αλλά μπορεί να είναι εκθετική, ειδικά αν ο απεργός πείνας σταματήσει να λαμβάνει υγρά και ηλεκτρολύτες.
Ολγα Κοσμοπούλου
Παθολόγος, επιμελήτρια Α ΕΣΥ
Μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ ».


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης Βασιλική Κατριβάνου και Σταύρο Κοντονή, καθώς και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων, επισκέφθηκαν σήμερα τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά στοΓενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους γιατρούς του νοσηλευόμενου για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, καθώς διανύει την 26η μέρα απεργίας πείνας. Οι θεράποντες γιατροί επεσήμαναν ότι κάθε μέρα που περνά μεγιστοποιείται ο κίνδυνος για βλάβες σε ζωτικά όργανα, και ανά πάσα στιγμή πλέον μπορεί να προκληθεί ανακοπή καρδιάς. Ακόμα δε κι αν σταματούσε άμεσα η απεργία πείνας, η επάνοδος του Κώστα Σακκά θα ήταν υπόθεση μηνών ή και χρόνων.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Κώστα Σακκά. Η παράταση της κράτησής του αποτελεί βάναυση περιφρόνηση για το Σύνταγμα, τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την ΕΣΔΑ. Είναι δε τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι η δικαστική εξουσία αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία της ως προκάλυμμα αυθαιρεσίας. Μια τέτοια αυθαιρεσία έχει ήδη κόστος στην οριακή λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ίδια αυθαιρεσία μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Ενώ η κυβέρνηση γράφει ανακοινώσεις και επιδίδεται σε λεονταρισμούς, ένας νέος άνθρωπος επιστρατεύει το ύστατο μέσο, τη ζωή του, για να του αναγνωριστεί το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: