Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Cameover: Καταστρέφεις κάμερες; Παίρνεις πόντους


Reality game ή Κίνημα; • Το «Cameover» από τη Γερμανία εξαπλώνεται στις δυτικές χώρες • Στόχος «να καταστρέψουμε τις κάμερες για να μειωθεί η παρακολούθηση πολιτών»
Ένα πραγματικό reality game σαρώνει τη Γερμανία. Πόντοι και μπόνους είναι αυτό που κερδίζει όποιος συμμετέχει στο Cameover (κάμερες τέλος) ένα κίνημα που εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματικό βραβείο. Είναι όμως απλώς ένα παιχνίδι; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημιουργού του στη Guardian, όχι. «Αν και καλούμε σ’ ένα παιχνίδι, το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Ο στόχος μας είναι να καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κάμερες, ώστε να μειωθεί η παρακολούθηση των πολιτών στις πόλεις μας».


Για να συμμετάσχουν στο Camover, οι παίκτες σχηματίζουν μια ομάδα και της δίνουν ένα όνομα. Στη συνέχεια βγαίνουν στο δρόμο με στόχο να καταστρέψουν όσες το δυνατόν περισσότερες κάμερες. Η διαδικασία πρέπει να καταγραφεί και να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Οι ομάδες παίρνουν βαθμούς για τον αριθμό των καμερών που καταστρέφουν αλλά και για τη δημιουργικότητα στην εκτέλεση.

Ο διαγωνισμός σε εξέλιξη λήγει στις 19 Φεβρουαρίου όταν το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Πραγματικό βραβείο για το νικητή δεν υπάρχει, ωστόσο, οι νικητές θα είναι επικεφαλής και στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Δεκάδες «camoverians» έχουν ενταχθεί «στον αγώνα». Η σελίδα Camover παρακολουθεί όλες τις ομάδες. Ήταν ωστόσο ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς η σελίδα έχει «σφραγιστεί» πολλές φορές. Οι παίκτες είναι ανώνυμοι και ως επί το πλείστον καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Κατά τις επιθέσεις τους στις κάμερες κινούνται γρήγορά και εξαφανίζονται αστραπιαία. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να συλλάβει κανέναν.

«Δεν είναι μια οργανωμένη ομάδα. Είναι άνθρωποι από την αριστερή πτέρυγα του πολιτικού φάσματος. Έχουν κάνει αυτό το διαγωνισμό για να διογκώσουν τον αριθμό όσων καταστρέφουν κάμερες», αναφέρει ο  Stefan Redlich από την αστυνομία του Βερολίνου στο RT.

«Δε νομίζω ότι πρόκειται για τον μεγάλο αδελφό. Η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους. Μόνο το έδαφος που σου ανήκει μπορεί να προστατευτεί από μια κάμερα. Δεν επιτρέπεται να στρέφει κανείς τις κάμερες σε δημόσιο δρόμο» σημειώνει.

Η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους όσων αφορά την προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων. H Google εξαναγκάστηκε να καλύψει τα πρόσωπα όσων έχουν φωτογραφηθεί στο δρόμο από την υπηρεσία street view.

Πάντως το «Camover» και το μήνυμα του έχει απήχηση όχι μόνο στη γερμανική κοινωνία, αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τα μέλη του αυξάνονται, ιδιαίτερα τα νεότερα που βλέπουν στις κάμερες μια απειλή για την ελευθερία τους. Η χώρα με το ισχυρότερο σύστημα παρακολούθησης είναι η Βρετανία, ένα παράδειγμα που οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.



«Το ποσοστό των καμερών που τοποθετούνται έχει αυξητική τάση. Δεν είναι τα πράγματα τόσο άσχημα, όσο στη Βρετανία, όπου υπάρχουν εκατομμύρια κάμερες, αλλά σίγουρα αυτές αυξάνονται» αναφέρει ο Andreas Bogk από το Κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας, στο RT. «Εμείς υποστηρίζουμε το μήνυμα του Camover αλλά δεν είμαστε υποστηρικτές της βίας ακόμη κι αν αυτή στρέφεται εναντίον αντικειμένων» προσθέτει.

Πάντως η τοπική τάση, Camover, αρχίζει να γίνεται παγκόσμια, με «ταξιαρχίες» (ομάδες) να αναφέρουν επιτυχίες από όλο τον κόσμο. Νέες ομάδες έχουν σχηματιστεί στις ΗΠΑ, μία από τις οποίες η «Barefoot Bandit Brigade» υπερήφανα δηλώνει ότι έχει καταστρέψει τουλάχιστον 17 κάμερες σε μια κίνηση «ενάντια στο σύστημα της επιτήρησης και του ελέγχου».


tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: