Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιούργκεν Χάμπερμας και οι "αναιδείς Έλληνες δισεκατομμυριούχοι"

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εκπομπή Report Mainz που προβλήθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD με θέμα τους πλούσιους Ελληνες της Ελβετίας και τα όσα δήλωναν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Σημερινό δημοσίευμα στις επιφυλλίδες της Süddeutsche Zeitung με αφορμή το νέο βιβλίο του γερμανού φιλοσόφου Γιούργκεν Χάμπερμας, θέτει το ερώτημα γιατί μπορεί κανείς να απαιτεί από την αλληλεγγύη των ευρωπαίων πολιτών.

Φέρνοντας το παράδειγμα Ιταλίας και Ελλάδας και τις σχέσεις κράτους- πολίτη, επισημαίνει ότι στις χώρες αυτές το κράτος εκλαμβάνεται από μεγάλη μερίδα πολιτών του είτε ως εχθρός ή ως λάφυρο και πάντως όχι ως εγγυτής ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Πρόσφατα, εκπομπή του ARD έδειξε Ελληνες δισεκατομμυριούχους οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Ελβετία και έχουν μεταφέρει εκεί τις περιουσίες τους .

Ενας απ΄αυτούς δήλωσε ανοικτά ότι θεωρεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα «πεταμένα λεφτά» . Ο ίδιος έδειξε να απορεί με τις ευρωπαϊκές δανειακές βοήθειες που δίνονται στη χώρα του. «Χαμένος κόπος» όπως είπε.


Τί να σκεφτεί ο γερμανικής καταγωγής ευρωπαίος συμπολίτης όταν ακούει τέτοιες δηλώσεις; Ακόμα και αν ήθελε να φανεί αλληλέγγυος στους Ελληνες δεν μπορεί εξαιτίας αυτών των αναιδών συμπεριφορών και της κυνικής φυγής κεφαλαίων της ελληνικής πλούσια τάξης να μην διερωτηθεί για το αν οι εγγυήσεις εκατομμυρίων που δίνει αξίζουν τον κόπο.

Ας ρωτήσουμε διαφορετικά : Πώς μπορεί κάποιος να είναι αλληλέγγυος απέναντι σε μια κοινωνία που δείχνει να διακατέχεται και να εκδηλώνει σε τέτοιο βαθμό την έλλειψη αλληλεγγύης;

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα φτώχιας, έχει πρόβλημα κατασπατάλησης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και ας αναλογιστεί κανείς το τί προξένησαν ή προξενούν στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πολιτικοί όπως οι Μπερλουσκόνι και Σαμαράς. Εδώ εμφανίζονται τυχοδιώκτες που εκβιαστικά παίζουν με την ευημερία και ξένων εθνών γιατί η δική τους συμβολή είναι προφανώς μικρή.
The insider
Σημ.axinosp:600 δις στην Ελβετία έχουν οι Έλληνες μεγαλοαστοί μας λέει η Bild, που τα βρήκαν, ας είναι καλά ο Σημίτης, ο Παπαδήμος , ο Παπαντωνίου και όλη η παλιοπαρέα του ΠΑΣΟΚ με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: