Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

«Να χτίσουμε το μέλλον από την αρχή»



Η οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία να οικοδομηθεί σε νέες βάσεις και με επίκεντρο τον άνθρωπο το παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό πιστεύει η επιτροπή Στίγκλιτς, που συνεδρίασε χθες στη Ν. Υόρκη στο κτίριο του ΟΗΕ με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου και η οποία αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να ανακοινώσει τις προτάσεις της για την έξοδο από την κρίση.

Επί της ουσίας είναι οι προτάσεις των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, που εκφράζονται μέσα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αφού η Διεθνής με πρόταση του προέδρου της Γ. Παπανδρέου συγκρότησε αυτή την επιτροπή Στίγκλιτς με επικεφαλής τον γνωστό νομπελίστα οικονομολόγο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες προσερχόμενος σε μια εκ των προκαταρκτικών συνεδριάσεων έδωσε το στίγμα της κατεύθυνσης στην οποία κινείται η πρόταση λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να χτίσουμε στο παλιό, δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω στο κατεστημένο, χρειάζεται να χτίσουμε το μέλλον από την αρχή και με επίκεντρο τον άνθρωπο». Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής και η επιτροπή Στίγκλιτς με τις προτάσεις τους δίνουν προοδευτική φωνή στον πολίτη, γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι κοινωνική δικαιοσύνη, προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της υγείας, της εργασίας, χρειάζεται τόνωση της οικονομίας και έλεγχος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ανακοίνωση των προτάσεων της επιτροπής γίνεται μετά το φόρουμ για την παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Χιλή με τη συμμετοχή και του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, του Βρετανού πρωθυπουργού Γκ. Μπράουν, του Ισπανού πρωθυπουργού Χ. Θαπατέρο και πολλών άλλων ηγετών. Γίνεται επίσης λίγο πριν από τη σύνοδο της G20 και, ως εκ τούτου, αποκτά επίκαιρη αξία.

Με αυτές τις δύο κινήσεις (φόρουμ για την παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση και επιτροπή Στίγκλιτς) οι προοδευτικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στον κόσμο προσπαθούν να παρέμβουν στις εξελίξεις και να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έχουν διαφορετικές απαντήσεις από τους συντηρητικούς για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Απαντήσεις διεξόδου που δεν θα στηρίζονται στη συνταγή της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, αλλά θα αναβαθμίζουν το ρόλο του κράτους έναντι της αγοράς, θα στηρίζουν τους ασθενέστερους, θα αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις και την κατανάλωση. Τις τελευταίες ημέρες κινούνται δύο πρωτοβουλίες διεθνώς που πάνω απ' όλα θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός ότι στη Χιλή ο Γκ. Μπράουν υποστήριξε ότι η οικονομική ύφεση δεν πρέπει να γίνει και κοινωνική ύφεση και γι' αυτό οι λύσεις που θα προταθούν θα πρέπει να παίρνουν υπ' όψιν τους τον άνθρωπο...

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει από την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Γ. Παπανδρέου, η πρόταση της επιτροπής Στίγκλιτς θα βασίζεται σε πέντε σημεία:

1 Στην άμεση τόνωση των οικονομιών και στην άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κράτους στην οικονομία.

2 Στη στήριξη των αδύναμων και μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων, ούτως ώστε να μην πληρώσουν αυτά την κρίση, καθώς δεν έχουν καμία ευθύνη, και παράλληλα στην προστασία των υπαρχουσών εργασιακών σχέσεων, κοινωνικών και προνοιακών δομών από προσπάθειες υπονόμευσής τους με άλλοθι την κρίση (σ.σ. ήδη στη χώρα μας ο Κ. Καραμανλής είπε πριν από μερικές ημέρες από τις Βρυξέλλες ότι έστω προσωρινά θα επιτραπεί να εφαρμοστούν ευέλικτες μορφές εργασίας και ελαστικά ωράρια).

3 Στην προώθηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης με επενδύσεις που θα συνδέουν την τόνωση της αγοράς με τη νέα τεχνολογία, την πράσινη ανάπτυξη, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε οικονομίας.

4 Στη διεθνή αλληλεγγύη διότι τα προβλήματα είναι αλληλένδετα λόγω της φτώχειας, των περιφερειακών συγκρούσεων, της λαθρομετανάστευσης.

5 Στον τρόπο διαχείρισης του πλανήτη. Ποιοι τον διαχειρίζονται, ποια είναι η συμμετοχή των πολιτών, η συμμετοχή όλων των κρατών με ισότιμο τρόπο στις αποφάσεις που έχουν σχέση με το μέλλον του πλανήτη. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=31324&ref=search

Σημ.axinosp:Δηλαδή ρε Παπανδρέου η λύση που μας προτείνεις για την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική κρίση και πήγες στη Χιλή να στο πουν τα Αμερικανάκια του Εβραίου Τζόζεφ Στίγκλιτς είναι η Πράσινη Ανάπτυξη ;;
Έλεος ρε πούστη μου αν αλλάξω τα κεραμίδια του σπιτιού μου με φωτοβολταϊκές κυψέλες και άντε να βάλω και μία ανεμογεννήτρια θα λυθεί η Παγκόσμια Τραπεζική Κρίση , γαμώ το κέρατό μου με ένα ΜΑΛΑΚΑ που μπλέξαμε , και τον έχουμε για αρχηγό της Αντιπολίτευσης , φτου σου ρε πούστη πάλι ήττα θα φάμε στις εκλογές !!
Ρε καλά σας τα είπε η LEAP/E2020 εσείς δεν έχετε σωσμό με τίποταααααααααααα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: