Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πλήρης επιβεβαίωση του Ολυμπία για τα μαγειρεμένα στοιχεία των τραπεζών! Μηνύσεις κατά Προβόπουλου – ΥΠΟΙΚ για τα αίσχη με τις Bad Banks και την “εξαφάνιση” μετοχών!


Στην Ελλάδα καταπίνουμε το σκάνδαλο αμάσητο. Το σκάνδαλο που ρήμαξε τις ζωές μας, την οικονομία και οδήγησε την χώρα σε εξαθλίωση.
Το Ολυμπία έχει αποκαλύψει αρκετές περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο κοινοβούλιο, με προκλητικές απαντήσεις. Δείτε ακιρβώς τι γράφαμε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, BLACKROCK, ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ EUROBANK, ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ “ANAPTYXI APC”;


Ακριβώς αυτές οι αποκαλύψεις αναφέρονται στην μήνυση ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ και όχι των καθαρμάτων τύπου Κλίντον, που τώρα στρέφονται κατά των αυτουργών του τραπεζικού σκανδάλου, που μπορεί στην Ελλάδα να έχουν βουλευτική ή άλλη ασυλία, αλλά είναι δεδομένο ότι θα λογοδοτήσουν στην Αμερικάνικη δικαιοσύνη. Διαβάστε την αποκάλυψη από την Deal News.
Διεκδικούν 50 δις Ευρώ – μυστική συνάντηση στην Αθήνα 25 funds - κατηγορούν τις τράπεζες για πλασματική κερδοφορία
Η προχθεσινή σύσκεψη – συνεύρεση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με 25 από τους 42 εκπροσώπους των pension and insurance funds της Αμερικής έμεινε κρυφή και, η μάζωξή τους δεν προξένησε καμία ανησυχία αλλά και κανένα προβληματισμό. Τουλάχιστον για αυτούς που δεν ήξεραν διότι για αυτούς που ήξεραν – όπως η dealnews – καταλάβαιναν ότι ετοιμάζεται να σκάσει βόμβα μεγατόνων.
Του Σπύρου Παπαδάκη
Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η προσπάθεια των 42 Pension and Insurance funds των ΗΠΑ διεκδίκησης των χρημάτων τους από το δημόσιο καθώς στρέφονται δικαστικά του Ελληνικού δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και συγκεκριμένων άλλων τραπεζών που είτε έχουν συγχωνευτεί με άλλες είτε έχουν κλείσει και «υφίστανται» υπό άλλη επωνυμία.
Η αιτία είναι πολύ απλή. Τα 42 αυτά funds – όπως άλλωστε συνηθίζουν – έχουν πάρει μεγάλο αριθμό μετοχών ελληνικών τραπεζών που έδειχναν πολλά υποσχόμενες και δυνατά χρηματιστηριακά «χαρτιά» άρα ήταν και χαμηλού επενδυτικού ρίσκου. Έδειχναν, αλλά τελικά δεν ήταν, και πλέον μέσω της Ελληνικής δικαιοσύνης διεκδικούν όχι μόνο τα χρήματά τους και τα κέρδη τους, αλλά και ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Μας εξαπάτησαν….»
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι εκπρόσωποι των 42 έχουν έρθει σε συμφωνία με μεγάλα δικηγορικά γραφεία που θα αμειφθούν με την κατάληξη των υποθέσεων, και έχουν καταθέσει μηνύσεις – αγωγές εναντίον των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, ισχυριζόμενοι ότι τα στοιχεία που έδιναν στους συμβούλους τους προκειμένου να γίνουν ελκυστικά και «επενδύσιμα» τα προϊόντα τους ήταν ψευδή. «Το δέλεαρ ήταν τα δυνατά και σκληρά χαρτιά, έτσι μας τα πλάσαραν, που όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων παρουσίαζαν πλασματική κερδοφορία», λέει στη dealnews ένας εκ των 25 εκπροσώπων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα στις μηνυτήριες αναφορές τους, κάνουν χρήση μεταξύ άλλων, τεσσάρων άρθρων του Ποινικού Κώδικα:του232, του 386, και του 404 καθώς και του 187. Η διαδικασία μάλιστα έχει ξεκινήσει καθώς στις 9 Σεπτεμβρίου οι νομικοί σύμβουλοι των 42 pension and insurance funds κλήθηκαν να καταθέσουν στην ανακρίτρια τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν και να στηρίξουν τις αιτιάσεις τους απέναντι σε μια εκ των τραπεζών ενώ η επόμενη κλήση είναι για τις 24 Σεπτεμβρίου και αφορά σε άλλη μεγάλη τράπεζα. Βλέποντας λοιπόν ότι κινήθηκε επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη, συναντήθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να συντονιστούν ακόμα περισσότερο.
GM, IBM και άλλοι κολοσσοί….
Οι συγκεκριμένοι είναι εκπρόσωποι αμερικανικών funds συνταξιούχων ή ασφαλισμένων μεγάλων εταιριών όπως η General Motors, η IBM καθώς και μεγάλων αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η τακτική που ακολουθούν είναι η τακτική που συνηθίζεται στην Αμερική προκειμένου να αυξάνουν το αποθεματικό των συντάξεων τους και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Αυτό γίνεται κατόπιν ερευνών και συμβουλών με μηδαμινό ρίσκο για τους ενδιαφερόμενους και με συνεχείς ελέγχους από την εγχώρια επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Στην προκειμένη περίπτωση χάθηκαν πολλά χρήματα καθώς είχαν αγοραστεί μετοχές προς 50 – 60 ευρώ η μία και σήμερα η αξία τους είναι κάτω από 3 ευρώ!
Αλληλογραφία με Λαγκάρντ….
Οι εκπρόσωποι των funds δρουν ιδιαίτερα δυναμικά και παρεμβατικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι πληροφορίες της dealnews λένε χαρακτηριστικά ότι έχουν ενημερωθεί τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πωλ Τόμσεν αλλά και ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το τι έχει συμβεί. Η αλληλογραφία άλλωστε μεταξύ των μεγάλων κεφαλιών των funds και της Λαγκάρντ δείχνει τον προβληματισμό της τελευταίας για το ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» και την δυσφορία της για τις πρακτικές που έχουν ακολουθήσει οι ελληνικές τράπεζες.
Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο καθώς κατόπιν έρευνας των ειδικών αναλυτών και των νομικών τους συμβούλων, υποστηρίζουν ότι η παραβατική αυτή δραστηριότητα εντοπίζεται από τις αρχές του 1990! Έχουν μάλιστα δημιουργήσει ολόκληρο φάκελο με υποθέσεις που αφορούν σε 8.500 δάνεια που εντοπίζονται παρόμοιες παραβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες δεν φαίνεται να ανησυχούν. Ασχολούνται τα νομικά τους τμήματα με αυτές τις υποθέσεις και αισθάνονται διασφαλισμένοι καθώς ενεργούν υπό την εποπτεία των αρμόδιων οργάνων.
Βάση: Τι είναι τα pension insurance funds…
Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά funds στην Αμερική τα διέπει ένα πολύ ελαστικό και σύγχρονο νομικό πλαίσιο, που τους δίνει την δυνατότητα να ενεργούν ως πολυεθνικές εταιρίες. Οι συνταξιούχοι ή οι ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα ή να κρατήσουν ανέπαφα τα χρήματά τους και να πάρουν ακριβώς όσα έδωσαν αφότου αποσυρθούν από την εργασία τους ή να τα πολλαπλασιάσουν καταθέτοντας το κεφάλαιό τους με σκοπό να επενδυθεί μαζί με των υπολοίπων. Οι επενδύσεις είναι συνήθως κερδοφόρες (είναι χαμηλού ρίσκου) έχουν όμως διαπιστωθεί και λανθασμένες κινήσεις (σπάνιο καθώς οι έλεγχοι είναι συνεχείς) με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα. Τα funds αυτά είναι τεραστίων οικονομικών διαστάσεων όπως το PSP Investments, ένα από τα μεγαλύτερα funds του Καναδά, με έδρα την Οττάβα που έχει υπό διαχείριση ενεργητικό αξίας 64,5 δισ. δολαρίων (στοιχεία γ’ τριμήνου ’12). Τα κεφάλαιά του προέρχονται από τις συνταξιοδοτικές εισφορές των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας του Καναδά, το Δημόσιο, τη βασιλική αστυνομία του Καναδά και τον καναδικό στρατό και μόλις πρόσφατα, το Μάιο του 2013, επένδυσε στη χώρα μας αγοράζοντας το 26,7% των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ταυτόχρονα, η αξία των επενδύσεών του ανά τομέα διαμορφώνεται:

- στα 45,5 δισ. δολάρια σε μετοχές
- 7,1 δισ. δολάρια σε αγορά ακινήτων
- 6,4 δισ. δολάρια σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια
- 3,6 δισ. δολάρια σε υποδομές και
- 1,6 δισ. δολάρια σε άλλες επενδύσεις

Ουσιαστικά, το PSP Investments είναι ένα από τα κυριότερα ασφαλιστικά ταμεία του Καναδά, παρέχοντας σύνταξη στα μέλη του. Και για το σκοπό αυτό προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση επενδύσεων χαμηλού ρίσκου.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόκτηση του 26,7% που κατείχε η Hochtief Airport στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και των υπόλοιπων συμμετοχών στους αερολιμένες της Βουδαπέστης, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου, του Σίδνεϋ και των Τιράνων θεωρείται τοποθέτηση χαμηλού ρίσκου.

Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: