Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έληξε ειρηνικά η πορεία κατά της λαθρομετανάστευσης

H πορεία διαμαρτυρίας κατά της λαθρομετανάστευσης, που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Λάρνακας, έληξε ειρηνικά. Η πορεία διοργανώθηκε με αφορμή τα επεισόδια και τον άγριο ξυλοδαρμό που σημειώθηκαν στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας την περασμένη εβδομάδα από Παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ευρώπης γύρω στις 6.00 το απόγευμα χθες και κατέληξε στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Εκατοντάδες Κύπριοι έδωσαν το «παρών» τους εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας και στο Λύκειο της Βεργίνας. Οι διαδηλωτές έφεραν μαζί τους ελληνικές και κυπριακές σημαίες όπως επίσης και πανό, στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων τα συνθήματα: «Να απελαθούν άμεσα οι ένοχοι, αχάριστοι και καταχραστές της φιλοξενίας μας», «Φραγμός στην εκμετάλλευση της πατρίδας μας», «Φτάνει πια, δεν χρωστούμε τίποτα σε κανέναν», «Όχι στους ψευδοπολιτικούς πρόσφυγες», «Κάτω τα χέρια από την Αστυνομία». Στο τέλος της πορείας εκφωνήθηκαν ομιλίες τόσο από τον εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών Λάρνακας Βάσο Ζαννέτο όσο και από εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ.

Τους αποδοκίμασαν

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αποδοκιμαζόταν από τους παρευρισκομένους. Εντούτοις, διαβεβαίωσε πως, «όταν πρόκειται για ειρηνικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προώθηση κάποιων δίκαιων αιτημάτων, τότε ο Δήμος σίγουρα στέκεται δίπλα στους δημότες του».

Έντονη επίσης ήταν η αντίδραση των παρευρισκομένων και στο άκουσμα του ονόματος του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη όταν αυτό αναφέρθηκε σε μιαν από τις ομιλίες. Στο μεταξύ, η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συνοδεία εκατοντάδων μελών της Αστυνομίας που ήταν εξοπλισμένοι με ασπίδες, κράνη και γκλομπς. Παρόντες ήσαν και άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ).

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Λάρνακας, Βάσος Ζαννέτος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και την πολιτεία για αλλαγές, «οι οποίες θα χτυπήσουν στη ρίζα της τη λαθρομετανάστευση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Εκφράζοντας τις ανησυχίες τον πολιτών, ο κ. Ζαννέτος ανέφερε ότι «οι αριθμοί των λαθρομεταναστών μεγαλώνουν επικίνδυνα». «Κυβέρνηση, κόμματα και Βουλή συνεργαστείτε, επιτέλους, για μια φορά. Σας το ζητούμε εμείς οι πολίτες», κατέληξε.

Μήνυμα στα παιδιά του Λυκείου

Συγκλονιστική ήταν η δήλωση που έκανε η Κάτια Αντωνίου, μητέρα του Δημήτρη Αντωνίου, του αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε από τους Παλαιστίνιους την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στα παιδιά του Λυκείου Βεργίνας τα οποία σήμερα τσακώθηκαν γι' αυτή την υπόθεση. Να σταματήσουν αμέσως, να σταματήσουν αμέσως το ένα σου ένα μου, διότι θα θρηνήσουμε θύματα στο τέλος». Και πρόσθεσε: «Και εγώ και ο γιος μου αυτό επιθυμούμε, να σταματήσουν τα παιδιά. Δεν θέλουμε ούτε ρατσισμούς ούτε τίποτε, να σταματήσουν αυτά που γίνονται στα σχολεία».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και διαλύθηκαν ήσυχα χωρίς να δημιουργηθούν οποιαδήποτε επεισόδια.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: