Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επιδικάστηκε πρόστιμο για τη μόλυνση της «Chevron»

Πρόστιμο 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε τελικά μετά από πολυετή μάχη δικαστήριο του Λάγκο Αγκριο στο Εκουαδόρ, στον πετρελαϊκό γίγαντα «Chevron» για την δράση του επί χρόνια ως «Texaco», δράση που προκάλεσε ίσως τη μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική καταστροφή στον πλανήτη καθώς επί τρεις δεκαετίες μόλυνε με 18 δισεκατομμύρια πετρελαϊκά απόβλητα τεράστιες εκτάσεις του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Εντούτοις, πρόκειται για το ένα μόλις τρίτο του προστίμου καθώς πραγματογνώμονες αλλά και οι 30.000 ενάγοντες, μέλη αυτοχθόνων φυλών εισηγούνταν την επιβολή προστίμου ύψους 27,3 δισ. δολαρίων, ποσό το οποίο θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε υπόθεση μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη ποινή ωστόσο ακόμη και αυτή ωχριά μπροστά την μόλυνση με τοξικά απόβλητα από δεκαετία του '70, εξαιτίας των οποίων έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου εκτός της καταστροφής του περιβάλλοντος που αποτελεί και βασικό και ίσως μοναδικό μέσο διατροφικής επιβίωσης για δεκάδες φυλές. Παρά τη «νομική νίκη» συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στην «Texaco», η οποία αγοράστηκε από τη «Chevron» το 2001, και στις πρακτικές εξόρυξης πετρελαίου που χρησιμοποιεί και αφήνουν πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιώσουν ακόμη μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτήν που τους επιδικάστηκε.

Εννοείται ότι η διοίκηση του πετρελαϊκού γίγαντα, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως απάτη και «παράνομη και ανεπίδεκτη εφαρμογής», δηλώνοντας ότι θα ασκήσει έφεση. «Σχεδιάζουμε να εφεσιβάλουμε αυτήν την παράνομη απόφαση και να φροντίσουμε όσοι διέπραξαν αυτήν την απάτη να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε προκλητικά εκπρόσωπος του ομίλου.
Ριζοσπάστης
Σημ.axinosp:«παράνομος και ανεπίδεκτος εφαρμογής», είναι ο ίδιος ο Καπιταλισμός, αλλα τι να λέμε τώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: