Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Εγιναν νησιώτες από ένα τσουνάµι


Αν δεν είχε χτυπήσει την ήπειρο αυτό το κύµα, ίσως οι Αγγλοι να αισθάνονταν περισσότερο Ευρωπαίοι. Ηρθε από τη Νορβηγία, είχεύψος τουλάχιστον 10 µέτρα και κατέκλυσε, µε ταχύτητα 40 χιλιοµέτρων την ώρα, το λεπτό κοµµάτι γης που ένωνε το έδαφος που σήµερα είναι η Βρετανία µε την υπόλοιπη ήπειρο. Συνέβη µια µέρα του 6100 π.Χ. Ηταν τοπιο ισχυρό τσουνάµι στην Ιστορία και µεταµόρφωσε µεµιάς µια χερσόνησο σε νησί, σηµαδεύοντας για πάντα το χαρακτήρα των κατοίκων της.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, το οποίο ανακάλυψε µια οµάδα βρετανών γεωλόγων, δεν ανάγεται σε µια µακρινή εποχή της προϊστορίας, αλλά σε µια σχετικά πρόσφατη περίοδο. Ο κατακλυσµός δηµιούργησε το κανάλι της Μάγχης πριν από µόλις 8.000

χρόνια _όχι πριναπό 100.0

00 ή 200.000 χρόνια. Με λίγα λόγια, αυτό που σήµερα αποκαλείται Ηνωµένο Βασίλειο, έγινε νησίσε µια χρονική στιγµή κατά την οποία υπήρχε ήδη εκεί ένας πρωτόγονος πολιτισµός: 5.000 άνθρωποι που ασχολούνταν µε το κυνήγι και το ψάρεµα και οι οποίοι πολλαπλασιάσθηκαν µέχρι που έκαναν τη χώρα τους, µέσω εισβολώνκαι κατακτήσεων, µια µεγάλη αυτοκρατορία. Αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι είχαν φθάσει στα βρετανικά νησιά και είχαν εγκατασταθεί εκεί ακολουθώντας µαµούθ και ταράνδους. Τοκύµα του τσουνάµι τους απέκοψε από την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αυτή ήταν η στιγµή που γεννήθηκε ο αποµονωτισµός µας», λέει ο Νιλ Ολιβερ, ο αρχαιολόγος που παρουσίασε την ανακάλυψη των επιστηµόνων σε µια εκποµπή του BBC. «Το γεγονός ότι βρέθηκαν περιτριγυρισµένοι από νερό,έκανε τους Βρετανούς αυτούς διαφορετικούς απ’ ό,τι ήταν πριν».

Η θάλασσα τους ώθησε να ναυπηγήσουν πλεούµενα, πρώτα για το ψάρεµα, µετά για το εµπόριο, εξηγούν οι ιστορικοί. Το Πολεµικό Ναυτικό υπήρξεη πρώτη ένοπλη δύναµή τους. Λόγω της εξοικείωσής τους µε τηθάλασσα έγινανµεγάλοι εξερευνητές.

«Η ιδέαενός νησιωτικού έθνους προέρχεταιφυσικά περισσότερο από την πολιτιστική ανάπτυξή µας απ’ ό,τι από τη γεωγραφία ή από κάποιο µοναδικό γεγονός, όπως ένα τσουνάµι», παρατηρεί ο καθηγητής Νάιτζελ Ρίγκµπι, διευθυντής του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου. «Αλλά σ’ αυτή τηχώρα δεν βρίσκεσαι ποτέ σε απόσταση µεγαλύτερη από 100 χιλιόµετρα από τη θάλασσα και το γεγονός αυτό επίσης επηρέασε αναµφισβήτητα τον ψυχισµό µας». ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ φαίνεται πως προκλήθηκε από µια τεράστια κατακρήµνιση εδαφών κατά µήκος της ακτής της Νορβηγίας. Το νερό κατέκλυσε το ανατολικό τµήµα της Αγγλίας σχηµατίζοντας αυτό πουείναι σήµερα η Βόρεια Θάλασσα και τις βαλτώδειςζώνες ανάµεσαστο Ντόβερ καιτο Καλέ, δηµιουργώντας τη Μάγχη. Η νοοτροπία των σύγχρονων Βρετανών, που προτιµούν να αποκαλούν την Ευρώπη «η ήπειρος», όπως και ηπερίφηµη «βρετανική διαφορά», οφείλονται στο κύµα εκείνο.
Τα Νέα
Σημ.axinosp:Ένα τσουνάμι κατέστρεψε τον Μινωϊκό πολιτισμό, λόγω της έκρηξης του Ηφαίστειου της Σαντορίνης και ένα τσουνάμι δημιούργησε την πουτάνα την Αγγλία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: