Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ρωσία και Κίνα απειλούν με νομισματικό και οικονομικό "Αρμαγεδόνα" τις ΗΠΑ

Σε απίστευτο κάζο τείνει να εξελιχθεί για ΗΠΑ-ΕΕ το περίφημο θέμα των "οικονομικών κυρώσεων" σε βάρος της Ρωσίας καθώς η Κίνα όχι απλώς λαμβάνει ξεκάθαρα το μέρος της Ρωσίας, αλλά προχωρά σε ενεργά οικονομικά "αντίποινα":
 
Συγκεκριμένα η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ εν τοις πράγμασι εγγυήσεις για την δανειοδότηση των ΗΠΑ με την μορφή αγοράς ομολόγων στην οποία έχει προχωρήσει η Κίνα, ύψους περίπου 1-1,5 τρις δολαρίων, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση κατά της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα ζήτησε όλο αυτό το ποσό να της δοθεί σε χρυσό!  
 
Το πρόβλημα είναι ότι απλά οι ΗΠΑ δεν έχουν τόσο χρυσό, οπότε η πιθανότητα να καταρρεύσει το δολάριο με μαζικές πωλήσεις ομολόγων από την πλευρά της Κίνας είναι κάτι περισότερο από πιθανή σε περίπτωση που το Πεκίνο υλοποιήσει την απειλή του!
 
Πρακτικά πρόκειται για το ίδιο εξευτελιστικό αίτημα (που ικανοποιήθηκε) της Φινλανδίας προς την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην δανειοδότηση της Ελλάδας απότην ΕΕ: Πήραν εγγυήσεις σε μετρητό!
 
Βέβαια υπάρχει και σαφής πολιτική σύγκλιση των δύο χωρών: «Ρωσία και Κίνα έχουν την ίδια οπτική γωνία τόσο στο θέμα των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Ουκρανία όσο και στον ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που υποστήριξαν τους διαδηλωτές του Κιέβου», όπως σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα που επιβεβαιώνει την χτεσινή είδηση του βρετανικού δικτύου Sky News ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Κίνας – Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα.
 
Εκτός αυτού σε δηλώσεις του πριν λίγο αναφορικά με τις πιθανές "οικονομικές κυρώσεις" κατά της Ρωσίας ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υποστήριξε ότι  "Σε περίπτωση που διανοηθούν να επιβάλουν οποιαδήποτε οικονομική κύρωση η Ρωσία θα απορρίψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς"!
 
Και βέβαια αν συμβεί αυτό, όλοι θα χάσουν - όπως γίνεται σε έναν πόλεμο - αλλά περισσότερο θα χάσουν οι ΗΠΑ....
 
Τα παραπάνω ως απάντησηστις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ της απειλής ότι «δεν εξετάζει απλά» αλλά «είναι πιθανό να επιβάλει» κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειες της στην Ουκρανία", όπως ανέφερε τη Δευτέρα η Τζεν Ψάκι.
 
Τη ρελάνς διατύπωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Σεργκέι Γκλαζίεφ, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων αν και δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
 
Όπως δήλωσε ο Γκλαζίεφ τυχόν επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσει σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» καθώς η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.
 
Αλλά ακόμα και αν οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο την Ρωσία αλλά επιχειρήσεις και ιδιώτες επιχειρηματίες της χώρας, τότε, πρόσθεσε ο Γκλάζιεφ, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: