Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σε μερική παύση πληρωμών το Δημόσιο ώσπου να έρθει η δόση

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάσταση με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα και η Τρόικα ούτε εμφανίζεται στην Αθήνα [σ.σ. αναμένεται την Τετάρτη] για να συνεχίσει την αξιολόγηση ούτε δίνει απάντηση για το πότε θα γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση προχωρά σε παύση πληρωμών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αναστέλει την πληρωμή όλων των δαπανών, όπως προμήθειες, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, αλλά και επιστροφές φόρων και ΦΠΑ, προκειμένου να μαζέψει ένα «μαξιλάρι» για να μπορεί να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τον Οκτώβριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου! Να σημειωθεί ότι το δημόσιο χρειάζεται κάθε μηνά 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις...

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή ως τα μέσα Νοεμβρίου, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ιδιαίτερα το τέλος ακινήτων (του οποίου η κρίσιμη ψηφοφορία είναι σήμερα) και η έκτακτη εισφορά που ήδη έχει φτάσει στα σπίτια των φορολογουμένων.

Εν τω μεταξύ διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση με το πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα, καθώς κυβέρνηση και ΔΝΤ ερίζουν για το αν έχει δοθεί ή όχι το αναλυτικό σημείωμα με τα κοστολογημένα μέτρα που απαίτησε η Κριστίν Λαγκάρντ από τον κ. Βενιζέλο. Δεν αποκλείεται οι δανειστές μας να χρησιμοποιούν την παράταση της εκταμίευσης 6ης δόσης ως μοχλό πίεσης για να δεσμευτεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου που δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Πάντως η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στα οποία πρέπει να επιδείξει άμεσα αποτέλεσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει πάει πίσω (αναγγέλθηκαν απλώς οι ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβάσεων σε ΟΠΑΠ και Αεροδρόμιο), το άνοιγμα των μεταφορών περιμένει ακόμα την ψήφιση του νόμου για τα ταξί, η εργασιακή εφεδρεία καρκινοβατεί πριν καν ξεκινήσει με τους οργανισμούς να αρνούνται να δώσουν στοιχεία, ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί τελικά με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αναδρομικά από το 2011, που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ουάσινγκτον, εκπλήσσοντας εκ νέους τους φορολογούμενους, αλλά και το πως ακριβώς θα γίνει η μείωση κατά 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του νέου Μισθολογίου που επίσης ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Βενιζέλος...
iefimerida
ημ.axinosp:"Όταν δεν έχεις τίποτ'άλλο να χάσεις πια, χάνεις στην τελική και το μυαλό σου, και όταν στεγνώνει το ρευστό (χρήμα) στους δρόμους, τότε οι δρόμοι καταβρέχονται με αίμα..." Τζέραλντ Σελέντε
ιδεογραφήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: