Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκίζουν όσοι προτείνουν κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών

Από πολύ νωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, είχε διατυπώσει δημόσια προτάσεις για κατάργηση οικονομικών προνομίων των μελών της Βουλής των Ελλήνων που δεν δικαιολογούνται από τις ανάγκες της δουλειάς τους.

Έχουμε ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο προτάσεις για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

Έχουμε ζητήσει να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και να θεωρηθεί η συμμετοχή αυτή υποχρεωτικό καθήκον των βουλευτών, όπως η συμμετοχή στις ολομέλειες.

Έχουμε ζητήσει επίσης να καταργηθεί το ιδιαίτερο συνταξιοδοτικό καθεστώς των βουλευτών και να υπάρξει παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών και συνταξιοδότηση όπως γίνεται με κάθε πολίτη.

Έχουμε ζητήσει ακόμα, στους βουλευτές που εκλέγονται στην Αθήνα και τον Πειραιά να μην χορηγείται βουλευτικό αυτοκίνητο.

Χρειάζεται εδώ να υπογραμμίσουμε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο μέρος της αποζημίωσής τους, συνολικά πάνω από το 50%, το παραχωρούν στο κόμμα τους, και επομένως δεν έχουν προσωπικό κίνητρο, παρά μόνο τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους: να μπορούν να μεταφέρουν στη Βουλή τη φωνή και τα αιτήματα των λαϊκών τάξεων που θεωρούν ότι πρέπει να εκπροσωπούν.

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εναντίον του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, υπάρχει πλειοδοσία λαϊκισμού σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής και με τους βουλευτές.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο τα κόμματα, στελέχη των οποίων έχουν και μεγάλο προσωπικό πλούτο αλλά και πρόσβαση στα μαύρα ταμεία της Ζήμενς, να προτείνουν την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων, όπως έκανε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

Η άποψη ότι στο καιρό του μνημονίου έχουν δικαίωμα λειτουργίας μόνο τα κόμματα που με ιδιωτικό διάφανο και αδιαφανές χρήμα μπορούν με προσωπικό χρήμα να συντηρούν στρατιές συμβούλων είναι άποψη αντιδραστική.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι χρειάζεται να αποκρουστούν αυτές οι φωνές του λαϊκισμού, που σε τελική ανάλυση στρέφονται εναντίον του κοινοβουλευτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

29 Σεπτεμβρίου 2011
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Τσαντίρι
Σημ.axinosp:Το να συνεχίζεις να παίρνεις βουλευτικό μισθό από το Κατοχικό κοινοβούλιο, να ρουφάς αθόρυβα κονδύλια της ΕΕ μέσω από το γνωστό κανάλι των ΜΚΟ, το να εισπράτεις κρατικές επιχορηγήσεις κομμάτων, όλα για την φουκαριάρα την Κουμουνδούρου προστατεύεις τη Δημοκρατία, και αποκρούεις τις φωνές του λαϊκισμού που στρέφονται ενάντια κοινοβουλευτισμό, τώρα αν σας πλακώνουν στα γιαούρτια, ηλίου φαεινότερο είναι ακροδεξιοί, κλείνω το σχόλιο μου με ένα τραγούδι από το Διονύση Σαββόπουλο, που δυστυχώς για σας τα 300 λαμόγια της Βουλής, είναι πάντα επίκαιρο!!
Άμεση Δημοκρατία Τώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: