Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι λύση προοδευτική

Η Ιστορία έχει δείξει πως το κράτος -όχι μόνο το ελληνικό- απέτυχε ως επιχειρηματίας. Το ελληνικό ιδιαίτερα είναι αποτυχημένο και ως διαχειριστής κοινωνικών και κοινοτικών κονδυλίων, δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών.
Μόνο τυφλοί και πάσχοντες από ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν μπορούν να διακρίνουν την ιστορική αλήθεια, να εξαγάγουν και να χρησιμοποιήσουν τα διδάγματα της Ιστορίας.
Παραμένουν προσκολλημένοι στις στρεβλώσεις που παράγουν οι ιδεολογίες, που αρνούνται να επανεξετάσουν διάφορες πλευρές υπό το πρίσμα των νέων καταστάσεων, των νέων δομών, των καινούργιων δεδομένων και αξιών.
Το αποτέλεσμα είναι η σπατάλη πόρων, κεφαλαίων και προπαντός ανθρώπινων δυνατοτήτων και ελπίδων, καθώς και η δημιουργία θυλάκων διαφθοράς.
Τούτων λεχθέντων είναι ηλίου φαεινότερο πως οι κοινωνίες, για να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, οφείλουν να έχουν ως γνώμονα την απόδοση και την παραγωγικότητα και όχι την ιδιοκτησία.
Γιατί εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να παραχθεί πλούτος, ο οποίος στη συνέχεια θα διανεμηθεί στο κοινωνικό σύνολο και όχι η κατοχή επιχειρήσεων που παράγουν ζημιές. Αυτές όχι μόνο είναι άχρηστες στο κοινωνικό σύνολο, αλλά επιπλέον σε βάθος χρόνου δημιουργούν προβλήματα. Οποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στην πρόσφατη ελληνική εμπειρία.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σημ.axinosp:Το σημερινό βραβείο δωσιλογισμού το κερδίζει επάξια το παπαγαλάκι του Μπόμπολα,
Τρέμε Πρετεντέρη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: