Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με καθυστέρηση δύο ημερών η καταβολή συντάξεων


Στις 3 Απριλίου, με καθυστέρηση δυο ημερών, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και του ΟΓΑ λόγω των ειδικών αργιών διατραπεζικών συναλλαγών για το έτος 2013 για τις 29/3/2013 και 1/4/2013 για το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών, κατά τις οποίες ημέρες το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2. 

Υπενθυμίζεται ότι και τα δυο ταμεία καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις τους την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα. Στον αντίποδα, το ΙΚΑ θα καταβάλει συντάξεις σήμερα, μία μέρα νωρίτερα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, η σύνταξη μηνός Απριλίου θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.


Πολυνομοσχέδιο υπουργείου Εργασίας
Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη χθες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για την πάταξη της παραβατικότητας και την αποφυγή της κατασπατάλησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. 

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τις παρακάτω διατάξεις:
• Διενέργεια καθολικής αυτοπρόσωπης καταγραφής συνταξιούχων.

• Θέσπιση συστήματος «Αριάδνη» για την καταπολέμηση των παράνομων συντάξεων.

• Η πλήρης ενημέρωση της ηλεκτρονικής βάσης της ΗΔΙΚΑ και των Ταμείων με πλήρη καταγραφή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ανά σύνταξη.

• Αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων.

• Αυστηροποιείται η αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που στρέφονται κατά του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και τη θέσπιση τους ως ιδιώνυμου εγκλήματος και επιπλέον συντέμνεται ο χρόνος απόδοσης δικαιοσύνης.

• Ενισχύεται η ελεγκτική αποτελεσματικότητα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και των άλλων ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Εργασίας.

• Καθιερώνεται το ασφαλιστικό πιστοποιητικό για τις μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

• Οργανώνεται στοχευμένος εντοπισμός περιπτώσεων αδήλωτης απασχόλησης ατόμων που λαμβάνουν ταυτόχρονα επίδομα ανεργίας. Επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο που απασχολεί. Το πρόστιμο αυξάνεται στις 5.000 ευρώ, εάν ο παράνομα απασχολούμενος λαμβάνει επίδομα ανεργίας, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.

• Θεσπίζεται η δυνατότητα - για πρώτη φορά στη χώρα μας - σε κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (ιατροί, οδοντίατροι, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.λπ.), οι οποίοι όμως δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, να μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

• Καταργείται ως λόγος διαγραφής των εγγεγραμμένων ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, η συμμετοχή τους σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

• Αναβαθμίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ενώ συνεχίζεται η απονομή σύνταξης, ακόμη και αν ο ελεγχόμενος συνταξιούχος δεν έχει ακόμη ελεγχθεί από τα ΚΕΠΑ (μέχρι 31.10.2013).

• Παρατείνεται για ένα (1) χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) ανέργων και ανασφάλιστων ατόμων.

• Διευρύνεται σημαντικά η εισφοροσυλλεκτική βάση δια μέσου της χρήσης του εργοσήμου.

Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: