Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

O’Neill (Goldman Sachs): Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ - Το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία


Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ, υποστηρίζει ο Jim O'Neill, πρόεδρος of Goldman Sachs Asset Management και προβλέπει ότι το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από το ευρώ, ακόμη και η μικρή Κύπρος», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.  Και διερωτάται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ευρωζώνη.
Ο Jim O’ Neil προβλέπει ότι παρά το κόστος η Κύπρος θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, ωστόσο κατανοεί τους λόγους για τους οποίους οι Κύπριοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν το ευρώ.
Ωστόσο, αν τελικά η Κύπρος αποφάσιζε να φύγει από το ευρώ, τότε πως οι επενδυτές θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα, ή ακόμη και η Ιταλία θα μπορούσαν να παραμείνουν μέλη της ευρωζώνης.
Ο παράγοντας «Bebe Grillo» στην Ιταλία, είναι ότι σημαντικότερο πρέπει να παρακολουθεί κανείς αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, εκτιμά ο O’ Neill.
Όπως εξηγεί το στέλεχος της Goldman Sachs, η Ιταλία είναι η Τρίτη μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης κι αν δεν μπουν σύντομα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, αυτοί οι «σκληροί τύποι» του Νότου, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται πιο σοβαρά σχετικά με τα οφέλη παραμονής τους στο ευρώ.
Και διερωτάται ο Jim O’ Neill πως θα διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα μάλιστα που όλες οι αποφάσεις της καθοδηγούνται από το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231241494
Γιαννακης Δ